Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΑΥΔΟΣ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΜΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ " ΤΙΤΑΝΙΑ " ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΝΕ ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΑΖΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΡΕΛΥΣΕ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ.
KAI ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ; ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!!
ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΣΟΥΝ ΤΟ " ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ" ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΦΡΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥN ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ.
ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΔΙΑΚΡΙΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας 9χρονος έπιασε τον Σταυρό στην Αλυκή-βίντεο

Κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  κοντά στο 0- γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια  στην παραλία Αλυκής Βοιωτίας. O εφημέριος της Αλυκής πάτερ Δημήτριος  έριξε το σταυρό στη θάλασσα και κατάφερε να τον πιάσει  ο 9χρονος Λεπενιώτης Γιώργος  απο τη Θήβα.
Το δριμύ ψύχος δεν εμπόδισε τα  τρια τολμηρά παιδιά , που έπεσαν στα παγωμένα νερά της Αλυκής, για να ανασύρουν τον τίμιο σταυρό.Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων Γιώργος Σκαλής και αρκετοί πιστοί που αψήφησαν το κρύο.
Γιατί βουτάμε στο νερό για το σταυρό
Μαζί με την φανέρωση της Αγίας Τριάδας, γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό, που θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κυρίως οι νέοι βουτάνε στα νερά, αψηφώντας το κρύο,γιατί θεωρούν μεγάλη ευλογία να πιάσουν το σταυρό, ενώ, σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ο ιερέας απελευθερώνει ένα περιστέρι σε ανάμνηση της εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος «εν είδει» (με τη μορφή) περιστεριού και στη συνέχεια επισκέπτεται τα σπίτια για να τα αγιάσει.


 
















Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε πού ψηφίζεις με ένα κλικ

Σε λειτουργία βρίσκεται το σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών με τα Στοιχεία του Εκλογικού Σώματος των Ελλήνων Εκλογέων.

Η τελευταία ενημέρωση που έχει γίνει στο σύστημα είναι στις 11 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνονται όσες μεταβολές έχουν γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι ψηφοφοροι μπορούν προς το παρόν να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν, όχι όμως, ακόμη, και σε ποιο εκλογικό τμήμα αφού δεν έχουν καταρτιστεί οι εκλογικοί κατάλογοι.


Για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή πατήστε ΕΔΩ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γιορτή των Θεοφανείων




Τα Θεοφάνεια είναι μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.

Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνεια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.

Ιστορικό

Όταν ο Ιησούς έγινε 30 ετών βαπτίστηκε στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που ήταν έξι μήνες μεγαλύτερός του και ασκήτευε στην έρημο, κηρύσσοντας το βάπτισμα της μετανοίας. Τη στιγμή της Βάπτισης, κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα ακούσθηκε φωνή εξ ουρανού που έλεγε: «Ούτος εστί ο Υιός του Θεού ο αγαπητός, δια του οποίου ευδόκησε ο Θεός να σώσει τους αμαρτωλούς». Το γεγονός αυτό έχουν καταγράψει οι τρεις από τους τέσσερις Ευαγγελιστές, ο Μάρκος, ο Ματθαίος και ο Λουκάς. Αυτή δε είναι η πρώτη και μοναδική εμφάνιση στη Γη της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με τις Γραφές.

Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζονται τα Θεοφάνεια δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς αναφέρει ότι κάποιοι αιρετικοί Γνωστικοί γιόρταζαν από τις αρχές του δεύτερου αιώνα τη Βάπτιση του Ιησού, κατ' άλλους μεν στις 6 Ιανουαρίου, κατ' άλλους στις 10 Ιανουαρίου. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παραδέχεται και περιγράφει την εορτή ως αρχαία πανήγυρη στην Αντιόχεια τη Μεγάλη και ότι από εκεί την παρέλαβαν οι Γνωστικοί. Κατά τον τέταρτο αιώνα, η εορτή των Θεοφανίων γιορτάζεται πλέον με λαμπρότητα σε όλη την Εκκλησία ως εορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας δια του Αγίου Βαπτίσματος, απ' όπου και το όνομα «Τα Φώτα», εορτή «των Φώτων».

Τελετές

Δύο είναι οι κυριότερες τελετές των Θεοφανείων:

Ο Μέγας Αγιασμός, που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών.

Η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που ακολουθεί τον Μεγάλο Αγιασμό.

Ο Σταυρός καταδύεται σε θαλάσσιο χώρο εντός λιμένων, σε όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού, όπως στην Αθήνα, κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου. Η εκδήλωση αυτή στη χώρα μας έχει και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς παρίστανται οι Αρχές της κάθε περιοχής. Στην πρωτεύουσα, η επίσημη κατάδυση ορίστηκε να γίνεται από το 1900 στον Πειραιά έναντι της παλαιάς βασιλικής αποβάθρας ή του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρόμοιες τελετές γίνονται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Ο εκκλησιαστικός ύμνος που κυριαρχεί την ημέρα και βρίσκεται στα χείλη κάθε πιστού είναι το Απολυτίκιο των Θεοφανείων:

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις

του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα

και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς

εβεβαίου του λόγου το ασφαλές

Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός

Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 19/1 η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 άνεργους


Ως προς την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των δυνητικών Παρόχων Κατάρτισης και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης με τίτλο «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ» (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 12/2014), ανακοινώνεται ότι λόγω προγραμματισμού της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.voucher.gov.gr η ανάρτηση της ηλεκτρονικής αίτησης των Παρόχων θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2015.

Για τον λόγο αυτό θα προηγηθεί η κατάθεση των φακέλων των δικαιολογητικών, σύμφωνα με οδηγίες οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια θα γίνει και η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κατάψυξη η χώρα -Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια




Σε ποιές περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία κάτω από μηδέν

Στην ανατολική και νότια χωρά νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα.

Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες στις νότιες θαλασσιές περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά περιόδους έντονα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -9 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού οπού κατά περιόδους θα είναι έντονες (πιθανόν πρόσκαιρα να χιονίσει και στην Αθήνα) και στα νότια παραθαλάσσια χιονόνερο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προ των πυλών ο κίνδυνος επιδημίας της γρίπης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα γρίπης στη χώρα μας

Σταθερή ανοδική τάση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνει τον κίνδυνο επιδημίας, σημειώνοντας ότι «το φετινό εμβόλιο δεν καλύπτει το στέλεχος που "χτυπάει"».

Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται, όμως, και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), την 52η βδομάδα γρίπης (τέλος Δεκέμβρη 2014), τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες.

Τα τελευταία δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη χώρα μας δείχνουν, επίσης, ότι η δραστηριότητα της γρίπης αρχίζει να παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση. Με την αλλαγή του έτους είχαμε ήδη 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, βαριά, που έχρηζαν εισαγωγής στη ΜΕΘ, και άλλους 2 θανάτους από επιπλοκές της.

Όπως καταγράφηκε από το ευρωπαϊκό Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το επίπεδο νοσηρότητας της γρίπης στις χώρες της Ευρώπης αυξήθηκε από το 9% στο 13% μέσα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, κοινή διαπίστωση των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι ότι το προεξάρχον στέλεχος που ευθύνεται φέτος για την υψηλή νοσηρότητα της γρίπης είναι ο υπότυπος H3N2, ο οποίος όμως δε συμπεριλήφθηκε στους υποτύπους του αντιγριπικού εμβολίου 2014-2015. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC), το εμβόλιο περιείχε τους πιο επικίνδυνους και τους πιο ύποπτους για το βόρειο ημισφαίριο υποτύπους και όχι τον H3N2 που τελικά «χτύπησε». Ο υπότυπος αυτός απομονώθηκε μέχρι στιγμής σχεδόν στα μισά επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης ανά την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, η απουσία άλλων υποτύπων της γρίπης από την κοινότητα στα φετινά κρούσματα, φαίνεται να δείχνει πως ο πληθυσμός που εμβολιάστηκε είναι καλυμμένος απέναντι στα υπόλοιπα επικίνδυνα στελέχη και γι αυτό δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα από υπότυπους που εμπεριείχε το εμβόλιο.

Πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του ECDC για το 2015, το στέλεχος της γρίπης A (H5N1) είναι θανατηφόρο φέτος στο 60% των προσβληθέντων, έχει όμως σποραδική εμφάνιση, κυρίως στην Αφρική και στην Ασία. Περιστατικά επιβεβαιωμένα του H5N1 δεν ταυτοποιήθηκαν ακόμη στην Ελλάδα, «χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή διότι ο πληθυσμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται συστηματικά στη χώρα μας από τις περιοχές αυτές δεν έχει καμία καταγραφή και κανέναν έλεγχο στα λοιμώδη νοσήματα που φέρει», επισημαίνει ο ΠΙΣ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους γιατρούς και τους ιατρικούς φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή, προειδοποιεί δε ότι το αντιγριπικό εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, σημειώνοντας ότι η ισχύς του είναι 3μηνη, οπότε σε άτομα υψηλού κινδύνου μπορεί να χρειαστεί επανάληψη, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα γιατρό τους. Ως ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος, χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες, παχύσαρκα άτομα (ΔΜΣ> 40kg/m2.) και όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί (φυλακές, ιδρύματα σχολές, ειδικά σχολεία).

«Ιδιαίτερα σημαντικός σε μια επερχόμενη επιδημία γρίπης είναι να είναι εμβολιασμένοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Νοσοκομειακή περίθαλψη, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά και η μετάδοση του ιού μέσα στο υγειονομικό προσωπικό» αναφέρει ο ΠΙΣ και τονίζει ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», καθώς από τη στιγμή διενέργειας του εμβολιασμού ως τη στιγμή που το εμβόλιο θα αρχίσει να παρέχει προστασία, παρέχεται ένα χρονικό διάστημα περίπου 3 εβδομάδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι συγκλονιστικές ιστορίες των δυο Βοιωτών αγνοουμένων του Norman Atlantic


Ο «γίγαντας» με την καλή καρδιά
Ο 49χρονος Γιάννης Σοφός από την Αγία Τριάδα Βοιωτίας  είναι ένας ακόμη από τους επιβάτες του πλοίου του θανάτου που αγνοείται μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο Γιάννης εργάζεται από πιτσιρικάς σε εταιρεία που έχει φορτηγά ψυγεία και ως εκ τούτου έχει κάνει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα με το φορτηγό, κάτω από σκληρές, πολλές φορές, απάνθρωπες συνθήκες όπως σημειώνει ο ανιψιός του Γιώργος με νόημα. «Ο θείος μου είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, φαντάσου ότι το μόνο πράγμα που τον ενδιέφερε από πολύ μικρός ήταν να κάνει οικογένεια, δεν είχε στο νου του χρήματα, ανέσεις, πολυτέλειες για τον εαυτό του διότι από μικρός ήταν στο μεροκάματο, κουράστηκε πολύ στη ζωή του, ήταν σκληρός πάντα στη δουλειά του αλλά όλα αυτά τελείωναν όταν συναντούσε την οικογένειά του, τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά. Νύχτα μέρα, χειμώνα καλοκαίρι στο τιμόνι. Γίγαντα τον φωνάζουμε όλοι επειδή είναι ογκώδης αλλά τι γίγαντας ε; Με καρδιά παιδιού. Να το βλέπει κανείς να παίζει με τόσο λαχτάρα με τα παιδιά του και να τρελαίνεται. Είναι μία εικόνα που μου έχει κάνει τόσο πολύ εντύπωση, ρε παιδί μου λες ότι ο άνθρωπος αυτός τόσο πολύ κουράζεται γυρνώντας ας πούμε από ένα πολυήμερο ταξίδι και μόλις βλέπει την οικογένειά του δεν υπάρχει ούτε γκρίνια, ούτε κούραση, ούτε τίποτα». Στο δρομολόγιο αυτό όμως μας λέει ο ανιψιός του Γιάννη Σοφού εκείνος δεν ήθελε να πάει διότι ήταν αποφασισμένος να κάνει το χατίρι στο μικρότερο παιδί του που του είχε ζητήσει να κάνουν μαζί γιορτές γιατί του έλειπε πολύ. «Ο Γιάννης νομίζω ότι αν μπορούσε και τον έπαιρνε οικονομικά δεν θα πήγαινε, ήθελε πολύ αυτά τα Χριστούγεννα να είναι με την οικογένειά του, τι νομίζεις -μου έλεγε συχνά- τι να τα κάνω τα χρήματα, να τα μαζεύω για ποιο λόγο; Σημασία έχει τα χρήματα να πιάνουν τόπο, δεν θέλω να λείπει τίποτα από τα παιδιά μου, για αυτό είναι οι γονείς, να δουλεύουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν, την ίδια τους τη ζωή στα παιδιά τους», θα πει συγκινημένος ο ανιψιός του Γιώργος. Θα θυμηθεί την τελευταία φορά που μίλησε με το θείο του λίγο μετά τη φωτιά στο πλοίο: «Φυσικά και φοβήθηκε, το καταλάβαινα στη φωνή του, δηλαδή πώς μπορείς να είσαι ψύχραιμος όταν είσαι λογικός και καταλαβαίνεις ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου; Μου έλεγε με σπασμένη φωνή, πρόσεχε τα παιδιά, μη μάθουν τι γίνεται, πρόσεχε τα παιδιά μη στενοχωριούνται, όλα καλά θα πάνε, στο τέλος, να σιγά σιγά αρχίσανε να στέλνουν σωστικά συνεργεία. Λίγη ώρα μετά προσπάθησα να πάρω ξανά τηλέφωνο γιατί η θεία μου με την οποία επικοινωνούσα κάθε τρία λεπτά μου είπε ότι το τηλέφωνό του είναι κλειστό. Της είχε πει στην τελευταία του επικοινωνία, ότι την αγαπά πολύ και αυτή και τα παιδιά και πως όλα θα πάνε καλά και να μην ανησυχεί. Τέτοιος άνθρωπος είναι ο θείος μου μπορεί να του συμβαίνει κάτι κακό και αυτός έχει την έννοια των άλλων, εν προκειμένω της οικογένειάς του να μην στενοχωρηθούν, τι να σου λέω…  Στην αρχή τρόμαξα, μετά είπα λογικό δεν θα έχει μπαταρία. Μετά από ώρες πήρα κάποιον συνάδελφό του που γνωρίζονταν, το ρωτούσα αν τον είδε μου είπε πως μέσα στο γενικό χαμό του φάνηκε ότι τον είδε, να μπαίνει σε σωστική λέμβο αλλά και πάλι δεν ήταν σίγουρος. Καρδιοχτυπάμε, όλοι μας… Φυσικά και τρέμουμε και μόνο στην ιδέα να έχει χαθεί. Τι να σας πω, αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι εφιάλτης για εμάς, περιμένουμε από κάπου μάταια όλες αυτές τις μέρες κάτι να μας πούνε, κάτι να ακούσουμε, κάτι να μάθουμε. Τίποτα. Πήγα να δω μήπως και ήταν στο ελικόπτερο που μετέφερε τους επιβάτες στην Ελευσίνα. Τίποτα. Κανείς δεν ήξερε, κανείς δε μπορούσε να μου πει κάτι. Η θεία μου, η γυναίκα του έχει από εκείνη την ημέρα να κοιμηθεί, δε μπορεί να ηρεμήσει, πώς να ηρεμήσει, το καταλαβαίνεις, ο άνθρωπός της αγνοείται… Και κανείς δεν της λέει τι έγινε», καταλήγει ο ανιψιός του Γιάννη Σοφού.


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που ήθελε να έχει μεγάλη οικογένεια
Με καταγωγή από τη Θήβα ο Αλέξανδρος Κουφογιώργης στα 55 του χρόνια καυχιόταν ότι είχε πετύχει στη ζωή του ό,τι ονειρευόταν από μικρός. Από τις αταξίες των παιδικών του χρόνων, στις αλάνες και τα γήπεδα, αργότερα στην εφηβεία του ήταν το καμάρι της οικογένειάς του αλλά και ολόκληρης της Θήβας. Ποδοσφαιριστής θα γινόταν επαγγελματίας αλλά μάλλον δεν το θέλησε πραγματικά ποτέ και ο ίδιος διότι προτίμησε να ζήσει μία περισσότερο φυσιολογική ζωή στη Θήβα με τη γυναίκα του και βέβαια τα 4 παιδιά που απόκτησαν, όπως συνήθιζε να λέει αφού του άρεσε η ιδέα να έχει πολλά παιδιά, το θεωρούσε τύχη, χαρά, ευλογία. Ο Αλέκος, όπως τον φωνάζουν στη Θήβα, είναι και παππούς και μάλιστα όπως μας λέει ο γαμπρός του μάλλον τα εγγόνια του θα πάρουν το μικρόβιο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου από εκείνον. «Ο πεθερός μου είναι ένας συναρπαστικός άνθρωπος, το λέω αυθόρμητα έτσι όπως το ζω, το βιώνω καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια που τον ξέρω. Πάντα εργαζόταν σκληρά, έλειπε πάντα στην περίοδο των γιορτών, μας έλειπε το ήξερε αλλά όπως μας έλεγε σημασία έχει το να περνάμε όλοι καλά έστω και τις λιγοστές φορές που έχουμε την ευκαιρία να μαζευόμαστε όλοι μαζί ως οικογένεια. Πατέρας με την ουσιαστική σημασία της λέξης, πάντα προτεραιότητά του τα παιδιά του. Άνθρωπος του μόχθου, με χιλιάδες χιλιόμετρα να έχει καταγράψει, δεν γκρίνιαζε ποτέ, αλλά ποτέ σας λέω, ούτε άκουγες από τα χείλη του αχ κουρασμένος είμαι. Από όταν δε έγινε και παππούς έχει αφοσιωθεί εντελώς στα εγγόνια του, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εκείνον. Θέλει μάλλον να χαρίσει διάδοχο στην ομάδα ποδοσφαίρου της Θήβας και να κάνει τον εγγονό του ποδοσφαιριστή, όλοι άλλωστε τον αγαπάνε εδώ, όλοι το ξέρουν είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιωνικού Αστέρα, το σέβονται και βέβαια όλοι γνωρίζουν το πάθος του για τη μπάλα», σημειώνει ο γαμπρός του. Θυμάται την τελευταία φορά που τον είδε λίγο πριν το ταξίδι του και του είχε πει άντε μήπως τα πράγματα είναι καλύτερα και του χρόνου κάνουμε επιτέλους όλοι μαζί γιορτές. «Η πεθερά μου είναι σε άθλια κατάσταση, πώς να μην είναι. Μου είπε ότι εκείνη την ημέρα, τη φίλησε πριν φύγει, της είπε άιντε ένα ακόμη ταξίδι και σε λίγες μέρες πάλι μαζί θα είμαστε γυναίκα. Της υποσχέθηκε ότι μόλις έφτανε θα της τηλεφωνούσε πάντα το έκανε έτσι και αλλιώς. Το τηλέφωνο όμως δεν χτύπησε ποτέ… Προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες αλλά δεν καταφέραμε να μιλήσουμε ποτέ μαζί του. Στο σπίτι αυτή τη στιγμή τι να σου πω… Υπάρχει μία απέραντη σιωπή, δάκρυα, αγωνία… Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι έχει γίνει κάτι κακό… Οι μέρες περνούν όμως και δεν έχουμε κανένα νέο… Τι να πω… Τα παιδιά ψάχνουν τον πατέρα τους, η γυναίκα μου, η κόρη του κοντεύει να τρελαθεί, μας στηρίζει ο κόσμος αλλά τι να πεις στη έρμη την πεθερά μου που κρατά τη φωτογραφία του γάμου της με τον πεθερό μου αγκαλιά και κλαίει μόνη της σε μια γωνιά.. Μακάρι, μακάρι να γίνει ένα θαύμα και να βρεθεί», καταλήγει συγκινημένος ο γαμπρός του Αλέξανδρου Κουφογιώργη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ