Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΣτΕ: Μηδενίζεται το γραπτό των μαθητών που έχουν κινητό στις Πανελλαδικές


    Μηδενισμό της κόλλας του υποψήφιου μαθητή στις πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεπάγεται η κατοχή κινητού τηλεφώνου, ανεξάρτητα από το εάν αυτό είναι απενεργοποιημένο ή όχι, απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι... για αυτόν τον λόγο το ΣτΕ επικύρωσε τον μηδενισμό δύο γραπτών μαθητών, ενός σε γενικό λύκειο της Βούλας Αττικής και ενός άλλου σε γενικό λύκειο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Τα κινητά των δύο μαθητών έγιναν αντιληπτά από τους καθηγητές τους όταν πήγαιναν στις τουαλέτες.

Η εκπαιδευτική νομοθεσία αναφέρει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (το λεγόμενο blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.

Οι δύο μαθητές προσέφυγαν στη Διοικητική Δικαιοσύνη (Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και δικαιώθηκαν. Όμως, τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και η γενική επίτροπος της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων άσκησαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων εφετειακών αποφάσεων.

Στο σκεπτικό τους οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί και μέσο αποθήκευσης δεδομένων, κατά συνέπεια η απαγόρευση κατοχής κινητού κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και η συνακόλουθη κύρωση του μηδενισμού του γραπτού δοκιμίου του κατόχου του αποτελούν «αναλογικό περιορισμό του δικαιώματος του εξεταζομένου για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

Το ΣτΕ τονίζει ότι ο μηδενισμός του γραπτού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας, καθώς αφενός μεν τα νομοθετικά αυτά μέτρα «αποβλέπουν στην εξασφάλιση ίσων όρων συμμετοχής στις εξετάσεις όλων των εξεταζομένων, αφετέρου δε τα αντικείμενα και τα μέσα των οποίων απαγορεύεται η κατοχή είναι πρόσφορα να χρησιμοποιηθούν για δολίευση των εξετάσεων».
Διαβάστε Περισσότερα »

O Λεβαδειακός έστειλε αδιάβαστο τον Ατρόμητο


Τον έστειλε… αδιάβαστο!
Ο Ατρόμητος… δεν μπήκε στον αγώνα και ο Λεβαδειακός το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα. Με δύο γρήγορα γκολ, οι Βοιωτοί πήραν νίκη… παραμονής (2-1) και παράλληλα έκοψαν το δρόμο των αντιπάλων τους για πλέι οφ.
Ολοζώντανος για την παραμονή έμεινε ο Λεβαδειακός!

Η ομάδα του Μάντζιου χτύπησε με το... καλημέρα του αγώνα και επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου, συνεχίζει να ορίζει την τύχη του, απέχοντας δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε τρεις βαθμούς απ 'την τετράδα που υποβιβάζεται.

Τα γκολ των Μάντζιου (πέναλτι στο 4') και Πελέ (βολίδα στο 15' ) έγειραν για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ των Βοιωτών που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το γεγονός πως οι κυανόλευκοι... δεν μπήκαν στην αναμέτρηση.

Απ' την άλλη, οι παίκτες του Νιόπλια (που πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση) το μόνο που μπόρεσαν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον μόνιμα δραστήριο Ναπολεόνι, αλλά να μείνουν στο -2 απ' τα πλέι οφ.

Το ματς

Ούτε ο ίδιος ο Ατρόμητος δεν κατάλαβε από ‘που του ήρθε! Ο Μάντζιος προκάλεσε τόση ζαλάδα στους αντιπάλους του (με τις ντρίπλες μέσα στην περιοχή) που ανάγκασε τον Φυτανίδη να του κάνει πέναλτι (σε τράβηγμα φανέλας). Και φυσικά ο ίδιος στο 4’ έδωσε προβάδισμα στον Λεβαδειακό. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Βοιωτοί έστειλαν… αδιάβαστους τους παίκτες του Νιόπλια που… δεν είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Πελέ, λοιπόν, να πιάνει «βολίδα» στο 15’ και να δίνει ακόμα μεγαλύτερο αέρα στην ομάδα του.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν πληρώσει για τα καλά το γεγονός πως ξεκίνησαν «υπνωτισμένοι» την αναμέτρηση. Και τώρα έπρεπε να… τρέξουν. Μήπως και προλάβαιναν να γυρίσουν «τούμπα» την κατάσταση. Παρόλο, όμως, που ισορρόπησαν την κατάσταση, επ’ ουδενί δεν δημιουργούσαν εστίες κινδύνου για τον Τσιντώτα που σε γενικές γραμμές… απλώς παρατηρούσε την κατάσταση. Και έδειχναν να περιμένουν… τα πάντα απ’ τον Ναπολεόνι. Και λίγο έλειψε αυτός να ξαναβάλει στο κόλπο την ομάδα του, όμως μετά το «χορευτικό» που ανάγκασε τον Κώτσιο, το σουτ του ήταν άσχημο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 2-0.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες… αποφάσισαν να δώσουν γρήγορο τέμπο. Αλλά είναι αλήθεια πως η εικόνα του Ατρόμητου δεν βελτιωνόταν… Είχε μπλοκαριστεί παντελώς και δεν μπορούσε να απειλήσει πραγματικά τον Τσιντώτα. Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους, αλλά πέραν ενός σουτ του Ιταλού μεσοεπιθετικού (που έφυγε λίγο άουτ) δεν είχαν κάτι άλλο να… υπερηφανεύονται. Και την ίδια ώρα οι Βοιωτοί κρατούσαν το υπέρ τους προβάδισμα και ουσιαστικά δεν ανησυχούσαν μήπως συνέβαινε κάποιο… απρόοπτο.

Και θα μπορούσαν δέκα λεπτά πριν τη λήξη να κλειδώσουν μια και καλή τη νίκη, αλλά το πάρε-βάλε του Γιακουμάκη δεν βρήκε αντίκρισμα απ’ τον Πουλίδο που έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει και διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη των γηπεδούχων. Ο Ατρόμητος έδειχνε να το ‘χει παρατήσει. Να έχει -μέσω της κακής του εικόνας- αποδεχθεί πως δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Όπως κι έγινε… Διότι το πολύ όμορφο τέρμα του Ναπολεόνι στο τέλος απλώς υπέγραψε το τελικό 2-1 και δεν αποσόβησε την ήττα.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμή για τον Αλίαρτο-4 αθλητές της ΑΓΕΒ στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος


 -
Πέντε αθλητές από το Γενικό Λύκειο Αλιάρτου είχαν προκριθεί και έλαβαν μέρος στην Β' φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου Ελλάδας - Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 22/4 στην Αθήνα, με τους τέσσερις από αυτούς να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στο Ο.Α.ΚΑ. στις 6-7 Μαΐου. Στο άλμα εις μήκος ο Βασίλης Πανούσης με σπουδαία εμφάνιση πέτυχε καλύτερο άλμα στα 6,50μ. και κατάφερε να εξασφαλίσει την θέση του στον τελικό. Στην δισκοβολία ο Φώτης Τσιώλης παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πυρετό, με βολή στα 44,00μ. κέρδισε το εισιτήριο. Επίσης, στον ακοντισμό ο Φάνης Ντασιώτης με 53,62μ. εξασφάλισε και αυτός την συμμετοχή του για το μεγάλο ραντεβού στις αρχές του Μάη. Άτυχος ήταν ο Γιάννης Χαλιμούρδας, στο άλμα εις ύψος, ο οποίος πέτυχε καλύτερο άλμα στα 1,80μ. και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 1,85μ. που θα του έδινε το εισιτήριο ανάμεσα στους καλύτερους. Στην τελική φάση, στο έπταθλο θα συμμετάσχει επίσης η Νίκη Ξυδώνα(ΓΕΛ Θεσπιών) η οποία έχει ήδη προκριθεί. Όλα τα παιδιά αυτά βρίσκονται μέσα στις κορυφαίες θέσεις σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο, ανήκουν στην Α.Γ.Ε.Β. και προπονούνται καθημερινά με τον Θοδωρή Ξυδώνα κάτω από συνθήκες <<Ζιμπάμπουε>>, προσπαθώντας με πείσμα και μεράκι για την κορυφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Τροχαίο με 3 αυτοκίνητα στη διασταύρωση Κορώνειας-φωτο

Σοβαρό τροχαίο με τρία αυτοκίνητα έγινε περίπου στις 12:00 σήμερα στον δρόμο Θήβας Λιβαδειάς,στη διασταύρωση της Κορώνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress,ο οδηγός του ενός οχήματος κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες διέσχισε κάθετα τoν δρόμο Θηβών Λιβαδειάς και συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια  ενεπλάκη και τρίτο όχημα.Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες των δυο αυτοκινήτων οι δυο σοβαρά, οποίοι εγκλωβίστηκαν αρχικά μέσα στις λαμαρίνες των αυτοκινήτων.Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.Η κυκλοφορία των οχημάτων ε'ιχε διακοπεί  και από τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης συνεργάτης του Permissospress




 

 























Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τον χαμό της 24χρονης Γιώτας στη Νέα Αρτάκη

 
Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια η είδηση του θανάτου της 24χρονης Γιώτας Κυράνα, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 5:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στη Λεωφόρο Πλαστήρα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η νεαρή κοπέλα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, η άτυχη κοπέλα ήταν αρραβωνιασμένη και ο απρόσμενος χαμός της προκάλεσε βύθισε στο πένθος τα οικεία της πρόσωπα.

Η κηδεία της θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στη Νέα Αρτάκη.
eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης:Θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια

Έπειτα από το πέρας της σημερινής συνάντησης των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημά μας.

Μοιραστήκαμε μαζί του τους έντονους προβληματισμούς και τις σοβαρές ενστάσεις μας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνει τη λαϊκή βούληση, ισοπεδώνει την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ.

Διατυπώσαμε την ξεκάθαρη πολιτική μας βούληση να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια.

Ζητήσαμε και λάβαμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού πως η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι έκτακτη και προσωρινή και ως τέτοια τη θεωρούμε. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της, στην περίπτωση που η δέσμευση αυτή καταστεί άκυρη.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία πρέπει να χτίζουμε γέφυρες και όχι τείχη.

Θα κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα

Αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και μεταφορά σκόνης στα νότια
Ανοιξιάτικος αναμένεται σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Τοπικές και πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια ενώ αναμένεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις το απόγευμα.
Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ