Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μεγάλες επιτυχίες για τους αθλητές της Α.Γ.Ε.Βοιωτίας!!!

Μεγάλες επιτυχίες για την Α.Γ.Ε.Βοιωτίας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στον Άγιο Κοσμά τη Κυριακή 17-5-2015.
Κατέκτησε τρία χρυσά μετάλια με την Νίκη Ξυδώνα στα 100μ. μετ' εμποδίων(επταθλήτρια).
Τον Φώτη Τσιώλη δυο χρυσά στη σφαιροβολία και στην δισκοβολία παίδων με νέo ατομικό ρεκόρ.
Τον Θεοφάνη Ντασιώτη 2η θέση στον ακοντισμό παίδων.
Τον Χαλιμούρδα Ιωάννη στο άλμα εις ύψος με 1.84 2η θέση.
Τον Πελώνη Λουκά στον ακοντισμό πλασάρισμα στη πεντάδα του αγωνίσματος και τον Κουτρουμάνη Κωνσταντίνο στη σφαιροβολία 6η θέση.
Όλοι οι αθλητές γυμνάζονται στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου υπο την επίβλεψη του προπονητή των επιτυχιών Θοδωρή Ξυδώνα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας και τον Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε σήμερα στο δημοτικό κατάστημα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ. Νικόλαο Γεωργακόπουλο και τον Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνο Τοπάλη, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην κυκλοφοριακή ευταξία στην πόλη της Λιβαδειάς και στην ασφάλεια των δημοτών.  Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων κ. Αθανάσιος Καραμάνης.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων έθεσε υπόψη της αστυνομικής ηγεσίας τις καταγγελίες που φθάνουν στις Υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται από την κυκλοφοριακή αταξία και τις παράνομες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων σε πολλά σημεία της πόλης και κυρίως στους πεζοδρόμους της, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.  Η μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από τους οδηγούς κυρίως των δικύκλων, καθώς και η αυθαίρετη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων έχουν ως αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η άνετη και ασφαλής διέλευση των πεζών στους πεζοδρόμους.
Από την πλευρά τους, τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας όσο και ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση της παραβατικότητας.
Τέλος, ειδικά για τον πεζόδρομο στην περιοχή της Κρύας, όπου μεγάλος αριθμός πολιτών επισκέπτεται την περιοχή, συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν εμπόδια για την παρεμπόδιση των οδηγών να εισέρχονται σε αυτόν και ότι θα υπάρξει έντονη παρουσία αστυνομικών οργάνων στην περιοχή.    
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθαρισμός στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 09:00, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και την Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να βρίσκονται εκεί ώστε όλοι μαζί να  να καθαρίσουμε το χώρο του Νοσοκομείου μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα των πανελλαδικών [pdf]

Τις απαντήσεις στα θέματα της δεύτερης ημέρας πανελλαδικών εξετάσεων (Φυσική γενικής παιδείας, Βιολογία, Ιστορία Γενικής Παιδείας) δίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.
Ως προς τη Φυσική, ο ΟΕΦΕ εκτιμά ότι τα θέματα ήταν σαφή και τεκμηριωμένα, όμως προσθέτει πως ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Συγχαίρει δε την εξεταστική επιτροπή για τα πρωτότυπα θέματα που προσεγγίζουν τη σύγχρονη εκπαιδευτική αντίληψη.
Δείτε το σχόλιο για τα θέματα της Φυσικής.
Ο ΟΕΦΕ χαρακτηρίζει τα θέματα της βιολογίας ως απαιτητικά για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές και παρατηρεί ότι οι μαθηματικοί υπολογισμοί ίσως δυσκόλεψαν τα παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης.
Δείτε το σχόλιο για τα θέματα Βιολογίας.
Οι απαντήσεις
Δείτε τις απαντήσεις για τα θέματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας
Δείτε τις απαντήσεις για τα θέματα Φυσικής Γενικής Παιδείας
Δείτε τις απαντήσεις για τα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάστηκαν στη Θήβα οι δυο Αλγερινοί που "έγδυναν"επιβάτες του Ο.Σ.Ε-ΦΩΤΟ

 Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλγερίας, για διάπραξη κλοπών από επιβάτες αμαξοστοιχίας του Ο.Σ.Ε., που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Κατά την αποβίβασή τους στο Σταθμό του Ο.Σ.Ε. Θηβών, κατελήφθησαν να έχουν στις αποσκευές τους πλήθος αντικειμένων και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε (5) τουλάχιστον κλοπές, από επιβάτες της αμαξοστοιχίας, καθώς και από τους χώρους του σκευοφύλακα και του κυλικείου αυτής

Κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητός Η/Υ, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π.), χρηματικό ποσό, σπρέι πιπεριού κ.α.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες (19-05-2015) το απόγευμα στη Θήβα, δύο (2) υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αποβιβάστηκαν στο Σταθμό του Ο.Σ.Ε. Θηβών, από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, κατελήφθησαν να έχουν στις αποσκευές τους πλήθος αντικειμένων και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε πέντε (5) τουλάχιστον κλοπές, εντός της ανωτέρω αμαξοστοιχίας και συγκεκριμένα αφαίρεσαν:

•    Από αποσκευές 23χρονου ημεδαπού και 33χρονης ημεδαπής, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο χώρο του σκευοφύλακα, φορητό Η/Υ, διάφορα κοσμήματα, ενδύματα, υποδήματα και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
•    Από το κυλικείο, ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε τις εισπράξεις, καθώς και χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του υπαλλήλου που εργαζόταν σε αυτό.

•    Από την κατοχή 58χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

•    Από την κατοχή 56χρονης ημεδαπής, τη τσάντα της, η οποία όμως τους αντιλήφθηκε έγκαιρα και κατάφερε να την πάρει πίσω.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά, μέρος των ανωτέρω προϊόντων κλοπών, πλήθος άλλων αντικειμένων, για τα οποία ο τρόπος κτήσης και η προέλευση τους διερευνάται, καθώς και ένα σπρέι πιπεριού, που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή έτερου/ων συνεργού/ων των κατηγορουμένων, όπως επίσης και η συμμετοχή τους σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.






Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα στον καταυλισμό της Θήβας-Πετροβολούσαν διερχόμενους οδηγούς για να τους κλέψουν

 Έβαζαν μικρά παιδιά μέσα στο δρόμο για να ληστέψουν ανυποψίαστους οδηγούς

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές – φθορές, σε διερχόμενους οδηγούς στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας

Συνελήφθησαν (4) μέλη της σπείρας και ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη συνεργοί τους, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών

 Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν (13) περιπτώσεις κλοπών - φθορών που διαπράχθηκαν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα

Τα μέλη της σπείρας «στρατολογούσαν» ανήλικους ομόφυλούς τους, οι οποίοι υπό την καθοδήγησή τους έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενους οδηγούς, με σκοπό την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και την διάπραξη κλοπών από το εσωτερικό τους

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες δεν δίστασαν να τοποθετήσουν επί του οδοστρώματος ομόφυλό τους νήπιο ή να το πετάξουν πάνω σε διερχόμενο όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, με άμεσο κίνδυνο τραυματισμού είτε των νηπίων, είτε των διερχόμενων οδηγών

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, ενώ είχε διαφύγει από Ίδρυμα Ανηλίκων όπου κρατούνταν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά (215) άτομα και (32) οχήματα, προσήχθησαν (78) άτομα, βεβαιώθηκαν (16) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. και κατασχέθηκαν (2) κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα ηρωίνης


Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές - φθορές, κυρίως σε διερχόμενους οδηγούς, σε παράπλευρη γέφυρα του Καταυλισμού «ROMA» Πυρίου Θηβών και σε γειτνιάζουσες με αυτήν περιοχές.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 34, 33, 22 & 18 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο (2) ακόμη ομόφυλων συνεργών τους, ηλικίας 31 και 14 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της παράβασης νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας επιτεύχθηκε χθες (19-05-2015) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, καθώς και από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με ιεραρχική δομή και συγκρότηση, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους και διέπρατταν κλοπές και φθορές, σε βάρος κυρίως διερχόμενων οδηγών, στην αερογέφυρα που συνορεύει με τον ανωτέρω Καταυλισμό, ενώ είχαν προβεί και στη διάπραξη κλοπών σε βάρος πεζών και σταθμευμένων οχημάτων, σε περιοχές πλησίον αυτού.

Σύμφωνα με το τρόπο δράστης τους (modus operandi), τα δύο «αρχηγικά μέλη» (34χρονος και 33χρονος),  με τη συνδρομή των υπόλοιπων συνεργών τους, «στρατολογούσαν» και χρησιμοποιούσαν ανήλικους ομόφυλούς τους, οι οποίοι δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, υπό την καθοδήγηση αλλά και τη συμμετοχή των μελών της σπείρας, έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενους οδηγούς, με σκοπό την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και τη κλοπή χρημάτων και μικροαντικειμένων, από το εσωτερικό τους.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες δεν δίστασαν να τοποθετήσουν επί του οδοστρώματος ομόφυλό τους νήπιο ή να το πετάξουν πάνω σε διερχόμενο όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, με άμεσο κίνδυνο τραυματισμού είτε των νηπίων, είτε των διερχόμενων οδηγών.

Ακολούθως οι δράστες, μετά τη διάπραξη των κλοπών ή φθορών, διέφευγαν πεζή και κρύβονταν στον παρακείμενο Καταυλισμό, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα δεκατρείς (13) κλοπές – φθορές, εκ των οποίων εννέα (9) περιπτώσεις σε βάρος διερχόμενων οδηγών (Δ.Χ.Φ., Ι.Χ.Φ. & Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων), δύο (2) περιπτώσεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και δύο (2) περιπτώσεις από σταθμευμένα οχήματα εταιρίας μεταφορών και αποθήκης ημεδαπού.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία, καθώς επίσης προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, ελέγχθηκαν (215) άτομα και (32) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (78) άτομα, βεβαιώθηκαν (16) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή του 34χρονου, καθώς και δύο (2) κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων για το ένα είχε δηλωθεί η κλοπή του και για το άλλο η απώλειά του στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος και ο 18χρονος, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Επίσης σε βάρος του 18χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία, ενώ είχε διαφύγει από Ίδρυμα Ανηλίκων, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργήθηκαν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Δομβραίνας και Ερυθρών


Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριου Τσακνάκη καταργούνται 11 αστυνομικά τμήματα στην Περιφέρεια της χώρας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καταργούνται οι κατωτέρω υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

1. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ροβιλίστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
2. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πορταριάς, Αγριάς, Πτελεού, Αργαλαστής και Τσαγκαράδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
3. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρολίμνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
4. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Παλαίρου και Μύτικα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας. 5. Ο Αστυνομικός Σταθμός Μαλεσίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
6. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γρανίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
7. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ερυθρών και Δόμβραινας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
8. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μαρμαρίου, Αμαρύνθου και Πολιτικών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
9. Ο Αστυνομικός Σταθμός Βυτίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.
10. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ερμιόνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
11. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξηροκαμπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τις πλημμύρες στον κάμπο των Βαγίων

 Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Μη καλλιεργήσιμη παραμένει μετά τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες της χειμερινής περιόδου η περιοχή «Βαρικό» (περίπου  3.000 στρέμματα) του πρώην Δήμου Βαγίων.
Μη καλλιεργήσιμη παραμένει, μετά τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες της χειμερινής περιόδου, η περιοχή «Βαρικό» (περίπου  3.000 στρέμματα) του πρώην Δήμου Βαγίων (πλέον Δήμος Θηβών) με αποτέλεσμα, στα τέλη του μήνα που ξεκινά η καλλιεργητική περίοδος, οι αγρότες της περιοχής να μη μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Σημειώνεται ότι για πολλούς αγρότες τα έσοδα από τις καλλιέργειες είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος, επομένως, τίθεται θέμα βιοπορισμού. Πρέπει, λοιπόν, άμεσα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΛΓΑ) να επισκεφθούν και να καταγράψουν τις ζημιές στη περιοχή.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθενται οι υπηρεσίες (ΕΛΓΑ) του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας άμεσα να επισκεφθούν και να καταγράψουν τις ζημιές στη περιοχή, καθώς τίθεται πλέον και σοβαρό βιοποριστικό θέμα για πολλούς αγρότες;


Ο ερωτών βουλευτής


Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα - Ποιοι τα δικαιούνται


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση -δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, κατά τη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21 πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21 και τα οποία θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

Οικογένειες που δικαιούνται τα επιδόματα του ΟΓΑ

α) το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο τέκνο και άνω, με βάση την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία

β) το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

Προϋποθέσεις χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων είναι:

α) η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος) από τον υπόχρεο της οικογένειας

β) η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21, το οποίο και επέχει θέση αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, για τη χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του Taxisnet

Σημείωση: Η υποβολή του εντύπου Α21 αρχίζει την ίδια ημερομηνία που ορίζεται για την υποβολή του έντυπου Ε1 και λήγει την 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 μέχρι την ως άνω ημερομηνία, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος.

- οι αιτούντες πρέπει να διαμένουν μόνιμα την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα ενώ και τα τέκνα τους οφείλουν να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Εξαρτώμενα τέκνα

Για τη χορήγηση των νέων οικογενειακών επιδομάτων, εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) τα άγαμα παιδιά που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ)

β) τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή σε κολέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Σημείωση: Στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του δημοσίου, ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού κ.λπ.), καθώς και τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

γ) τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Ειδικές περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων, εφόσον πληρούν και τα ανωτέρω ηλικιακά όρια, θεωρούνται:

α) τα τέκνα από προηγούμενο γάμο του ενός ή και των δύο συζύγων, σε περίπτωση έγγαμων, εφόσον ο αιτών/υπόχρεος ή η σύζυγός του έχουν την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων από τον προηγούμενο γάμο τους. Για την απόδειξη ζητείται δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό. Σε περίπτωση αντιπαράθεσης των γονέων ο ΟΓΑ ζητεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων, από την οποία να προκύπτει ποιος από τους δύο γονείς έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

β) τα τέκνα άγαμου πατέρα, εφόσον ο αιτών/υπόχρεος άγαμος πατέρας τα έχει αναγνωρίσει με συμβολαιογραφική πράξη ή με δικαστική απόφαση, έχει την αποκλειστική ευθύνη της διατροφής των τέκνων και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά. Για την απόδειξη ζητείται το έντυπο Ε1 του οικονομικού έτους υποβολής της αίτησης και των δύο γονέων, καθώς και υπεύθυνη δήλωση της μητέρας, με την οποία δηλώνει ότι αδυνατεί να διατρέφει τα εκτός γάμου τέκνα της, ότι την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους έχει ο πατέρας τους και ότι συμφωνεί να καταβληθούν τα επιδόματα στον πατέρα.

γ) τα τέκνα συζύγων σε διάσταση, εφόσον ο αιτών γονέας έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη της διατροφής των τέκνων που αποδεικνύεται από σχετική έγγραφη μεταξύ των γονέων συμφωνία ή ακόμη και υπεύθυνη δήλωση του άλλου γονέα. Στην εν λόγω δήλωση αναφέρεται ότι δεν έχει ρυθμιστεί δικαστικά ή με ιδιωτικό συμφωνητικό η επιμέλεια των ανήλικων τέκνων και ότι ο γονέας που κάνει την αίτηση έχει την επιμέλεια και την κύρια ευθύνη διατροφής τους.

δ) Σε περίπτωση ενήλικου τέκνου, είτε οι γονείς είναι σε διάσταση είτε είναι διαζευγμένοι, ο αιτών γονέας θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του τέκνου, με την οποία δηλώνει αν ο γονέας που έχει υποβάλει αίτηση έχει ή όχι την κύρια ευθύνη διατροφής του.

Ποσό και εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διακρίνονται, ανάλογα με το ισοδύναμο εισόδημα, σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες.

Οι τρεις εισοδηματικές κατηγορίες έχουν ως εξής:

α) έως 6.000 ευρώ, ισοδύναμο εισόδημα - στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, δηλ. 40 ευρώ τον μήνα για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

β) από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ισοδύναμο εισόδημα -στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος, δηλ. 26,66 ευρώ τον μήνα για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

γ) από 12.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ, ισοδύναμο εισόδημα - στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος, δηλαδή 13,33 ευρώ τον μήνα.

Ποσό και εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως για καθένα από τα εξαρτώμενα τέκνα.

Το επίδομα καταβάλλεται, εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως τα 45.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Μεταβολή οικογενειακής κατάστασης

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός μηνός να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση/δήλωση μεταβολής μέσω του Τaxisnet.

Λόγοι μεταβολής θεωρούνται οι εξής:

α) απόκτηση τέκνου
β) έναρξη ή λήξη σπουδών τέκνου/ων, που φοιτούν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, κολέγια καθώς και σε ΙΕΚ (δημόσια ή ιδιωτικά)
γ) γάμος ή θάνατος δικαιούχου
δ) γάμος ή θάνατος εξαρτώμενου τέκνου
ε) εγκατάσταση δικαιούχου ή των εξαρτώμενων τέκνων μόνιμα στο εξωτερικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Εσπερίδα Συνδέσμου Αλουμινοκατασκευαστών Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τον Νίκο Κυριαζή στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

 
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιστορίες από την Αρχαία Ελλάδα

και θα συζητήσει μαζί μας για την Άμεση Δημοκρατία

τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 8.15 το βράδυ

Το βιβλίο καλύπτει ορισμένα από τα πλέον αποφασιστικά γεγονότα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ξεκινώντας από τους Περσικούς Πολέμους και καταλήγοντας στους "μικρούς πολέμους" του Αλεξάνδρου στο σημερινό Αφγανιστάν και στην επανάσταση στη Σπάρτη του τρίτου αιώνα από τον βασιλιά Κλεομένη Γ'.

Ωστόσο, ακόμα κι όταν παρουσιάζονται γεγονότα όπως η μάχη του Μαραθώνα ή η Σαλαμίνα, δίνεται έμφαση σε λιγότερο γνωστές πτυχές τους, π.χ. ο διαφορετικός οπλισμός και πώς αυτός επηρέασε την τακτική των αντίπαλων στρατοπέδων στον Μαραθώνα ή η οικονομική ανάλυση των επιπτώσεων του Ναυτικού Νόμου του Θεμιστοκλή πριν από τη Σαλαμίνα. Αλλού πιο έντονα, αλλά παντού ως υπόβαθρο, υπάρχει η δημιουργία, εμβάθυνση και λειτουργία της δημοκρατίας. Μερικά κεφάλαια είναι περισσότερο περιγραφικά, ενώ άλλα πιο αναλυτικά, π.χ. η εφαρμογή ενός πρακτικού κοινωνικού συμβολαίου από τον Λυκούργο στην Αθήνα του 4ου αιώνα π.Χ.
Πολλά από τα κεφάλαια βασίζονται σε πρωτότυπες ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις του συγγραφέα και παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό με έναν κατανοητό και γλαφυρό τρόπο γραφής που ρέει αβίαστα και συναρπάζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ


Ο ΕΛ.Γ.Α. για ζημιές που προξενήθηκαν στις καλλιέργειες όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής κατά το έτος 2014 και το Α΄ δίμηνο του 2015 έχει καταβάλει μέχρις τις 30/4 /2015 αποζημιώσεις ύψους 99,4 εκ.ευρώ.
Αντιστοίχως για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ύψους 4,2 εκ. ευρώ.

Άμεσα έως τέλη Μαΐου θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς και κτηνοτρόφους περίπου 25,5 εκ. ευρώ (25 εκ. για φυτική παραγωγή και 400.000 για ζωικό κεφάλαιο) για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Οι επόμενες πληρωμές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό  σύμφωνα με τον προγραμματισμό των υπηρεσιών του διαμορφώνεται ως εξής:

                                                        Φυτική Παραγωγή              Ζωικό Κεφάλαιο



ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
10.000.000
200.000
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015
15.000.000
200.000
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
12.000.000
200.000
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
1.000.000
200.000
ΣΥΝΟΛΟ
38.000.000
  800.000

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, βάσει των ανωτέρω, διασφαλίζεται η πλήρης αποζημίωση των ζημιών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου που σημειώθηκαν το 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

13 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκατρία (13) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Άμφισσας, του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, συνολικά δεκατρία (13) άτομα και συγκεκριμένα:

•    Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή από οικία ηλικιωμένης στη Λαμία. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης.
•    Τρεις (3) ημεδαποί (δύο στη Λαμία και ένας στη Μακρακώμη Φθιώτιδας), για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
•    Τέσσερα (4) άτομα (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, μία ημεδαπή στη Λιβαδειά και ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
•    Αλλοδαπός στην Άμφισσα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Ημεδαπή στα Καμένα Βούρλα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί Τουρισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία οι Χορωδιακές Συναντήσεις Σχολείων Στερεάς στη Θήβα


Η πόλη της Θήβας, η πόλη του Πίνδαρου, της Ιστορίας και του Πολιτισμού φιλοξένησε φέτος με επιτυχία τις Χορωδιακές Συναντήσεις Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Στερεάς Ελλάδας κ. Αμαλία Ζαχαριάδη σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων και τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ. Βοιωτίας, το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. 

Το χορωδιακό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο σε μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας, στον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο μουσικοσυνθέτη, σπουδαίο πολιτικό και συγγραφέα Μίκη Θεοδωράκη και στα γενέθλια των 90 χρόνων ζωής του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που παρακολούθησε και τις δύο ημέρες το φεστιβάλ,  στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνεχάρη τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αλλά και του αφιερώματος στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

“ Για εμάς ως Δημοτική Αρχή, η ανάδειξη και η στήριξη του πολιτισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα. Γι' αυτό με χαρά, άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς, στηρίξαμε, με τα όποια μέσα διαθέτουμε, αυτή τη σημαντική εκδήλωση των Χορωδιακών Συναντήσεων, οι οποίες διαφυλάττουν και προβάλλουν τον πολιτισμό και μεταλαμπαδεύουν την ποιοτική Ελληνική Μουσική με υπευθυνότητα και ευαισθησία στις νεότερες γενιές. Η μουσική εξάλλου είναι γνωστό ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εκπαίδευση. Τα παιδιά που ασχολούνται είτε με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είτε ενός τραγουδιού έχουν αυξημένη ικανότητα απομνημόνευσης πληροφοριών και γνώσεων γενικότερα”.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία κατά σειρά εμφάνισης και τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους :

1ο & 6ο Δ.Σ. Θήβας , 3ο & 12ο Δ.Σ. Λαμίας, 5ο Δ.Σ. Θήβας, Δ.Σ. Βαθέος Αυλίδας, 2ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, Δ.Σ. & Γυμνάσιο Σκύρου, Γυμνάσιο Σχηματαρίου, 4ο Δ.Σ. Θήβας, 2ο Γυμνάσιο Θήβας, 1ο Δ.Σ. Χαλκίδας, Δ.Σ. Τριάδας Εύβοιας, 1ο & 4ο Δ.Σ. Άμφισσας, 2ο Δ.Σ. Χαλκίδας, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, 8ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, 3ο Δ.Σ. Θήβας, 4ο Γυμνάσιο Θήβας Ηράκλειο και το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας Νίκος Σκαλκώτας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Βοιωτίας για τις χρηματοδοτήσεις LEADER

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός -Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες  να σημειώνονται ήδη από νωρίς το πρωί. Ωστόσο, αναμένεται βελτίωση από το βράδυ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά το πρωί ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.,
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στα ορεινά της Κρήτης πιθανοί όμβροι τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5, το πρωί στα βόρεια ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 α τοπικά νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ