Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Άρθρο του Γιάννη Ιωάννου για την αυριανή κρίσιμη μέρα


ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ,  Η ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ

Διάβαζα ένα ειρωνικό (;) πικρό (;) σχόλιο το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2015.Το έγραψε μια κοπέλα:

Έλεγε : «Το ΟΧΙ αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ».

Θα μπορούσε να το πεί  λίγο διαφορετικά: “Το ΟΧΙ εγκλωβίστηκε στην φυλακή του ΝΑΙ”.

Ποιος είπε λοιπόν ότι στην χώρα , ελλείπει η εφευρετικότητα, η δημιουργικότητα, και ότι οι αυτόχθονες υστερούν σε επιχειρηματικότητα και προνοητικότητα;

Τα όσα έγιναν και φτάσαμε ως εδώ τον διαψεύδουν κατηγορηματικώς. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.      Εφευρέθηκε ο υπαίτιος της κρίσης : ο κόσμος της εργασίας, του καθημερινού μόχθου , η μικρομεσαία επιχείρηση , ο χαμηλοσυνταξιούχος , οι “κυράδες της Ρώ”, οι άρρωστοι που θέλουν νοσοκομεία , τα παιδιά που θέλουν σχολεία, … και η αργία της Κυριακής.

2.      Δημιουργήθηκε τάγμα διαφώτισης της κοινής γνώμης  με στόχο οι υπαίτιοι της κρίσης να μπούν στη θέση τους. Εδώ έχουμε και μια μεγάλη ευρεσιτεχνία: το τάγμα αυτό λειτουργεί με τηλεχειριστήριο που το κρατά στο χέρι του καθένας από τους “υπαίτιους” και μη.

3.      Η επιχειρηματικότητα φτάνει στο απώγειό της. Εδώ όμως έχουμε σύμπραξη με Γερμανούς επιχειρηματίες. Το έργο είναι μεγάλο.



Φτιάχνουμε λοιπόν κλουβιά!!! Εδώ στη χώρα μας τα λέμε και φυλακές!!!

Φυλακές όμως  ψυχών ,συνειδήσεων, ονείρων, φυλακές της  χαράς της ζωής



Για να μην είμαστε άδικοι, έχουν και ανέσεις αυτές οι φυλακές. Διαθέτουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης , πολύχρωμα φώτα να φωτίζουν καλά το life style . Έχουν και ενημέρωση με δελτία ειδήσεων … εξ  ουρανού … από ένα αστέρι … τον Α του κενταύρου … η λήψη γίνεται με μία μεγά-λη κεραία.

Τα κλουβιά ( συγγνώμη ,οι φυλακές )έχουν και ωραία θέα. Βλέπουν σε μια λίμνη, νομίζω ότι την λένε ΔΙΑΠΛΟΚΗ ( πως πήρε τ’ όνομά της , δεν είμαι σίγουρος) . Κάποιοι λένε , ότι αυτή η λίμνη κρύβει μέσα της κάτι τέρατα , καλύτερα όμως μην τους πιστεύετε .

Η λίμνη αυτή , φαίνεται όμως ότι έχει και ένα άλλο θέμα: Χάνει νερό τα τελευταία χρόνια.

Κι εκεί  όμως βρέθηκε κάποια λύση  (είπαμε, έχουμε καλές κατασκευαστικές εταιρείες): ένα μέρος του νερού που χάνεται , αναπληρώνεται από την εκτροπή ενός μικρού ποταμιού που χρόνια κυλούσε εκεί κοντά



Υπάρχει βέβαια και ένα κελί υψίστης ασφαλείας  με κ-άγγελα σε σχήμα σταυρού ( λέγεται καγγελωτός σταυρός ή … κάπως έτσι) από υψηλής ποιότητας υλικά ( φήμες λένε ότι είναι από ανακύκλωση του Άουσβιτς , αλλά μάλλον είναι φήμες) σφυρηλατημένα  GAP & GUP  (ή  ΓΑΠ & ΓΟΥΠ στην εγχώρια γλώσσα)….από Κινέζο τεχνίτη.

Το κλουβί αυτό έχει και όνομα . το  λένε  …  ΝΑΙ.

Έχει και δεσμοφύλακα με μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο δεσμοφύλακας ήταν κι΄ αυτός μέσα σ’ ένα περίεργο κελί ,μετακινούμενο όμως: έμοιαζε σαν καροτσάκι με ρόδες

Σ’ αυτό το κελί ,βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2015 αποκαμωμένο,  ένα παλληκάρι  40 χρονών. Είχε πρόθεση να διαπράξει τρία αδικήματα.

Το πρώτο ήταν ότι φώναζε δυνατά : πρώτη φορά left-εριά στους φυλακισμένους της λίμνης.

Το δεύτερο ήταν ότι ήθελε να καθαρίσει την λίμνη από τα τέρατα που ήξερε ότι κρύβονταν στον βούρκο του πυθμένα της.

Το τρίτο ότι ήθελε να ελευθερώσει μια κοπέλα φυλακισμένη σ’ αυτό το ίδιο κελί. Την λένε Δημοκρατία.

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα χέρι βοήθειας στο παλληκάρι  να διαπράξει και τα τρία αδικήματα. Οι φυλακισμένοι και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλο να περιμένουν.



Γιάννης Ιωάννου-Συντονιστής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Λιβαδειάς



Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Galini, στα Καμένα Βούρλα, η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
Την ημερίδα άνοιξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος και έθεσε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος για την επόμενη πενταετία, επιστέγασμα της πολύμηνης προσωπικής του επικοινωνίας με τους Δημάρχους και ύστερα από την διαβούλευση που έγινε κατά τόπους, σε αντίστοιχες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, «σχεδιάζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το αύριο της Στερεάς Ελλάδας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο για την δική του τοποθέτηση.
Ο Πρόεδρος αρχικά αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει χτιστεί ανάμεσα στην ΠΕΔ, τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη. «Στόχος της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια είναι να οικοδομήσουμε από κοινού μια  ρεαλιστική στρατηγική για την Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να κάνουμε ό,τι το καλύτερο για τις τοπικές μας κοινωνίες. Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική και στόχευση. Οι δράσεις θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και να αποδίδουν προστιθέμενη αξία η μία στην άλλη» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος. Και συνέχισε: «Στρατηγική χωρίς χρήματα δεν γίνεται. Είναι απαράδεκτο μια Περιφέρεια που αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα, όπως είναι η πολύ υψηλή ανεργία, οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, η διαρροή κεφαλαίων προς το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας, η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την άτυπη και άναρχη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων να γίνεται αποδέκτης μόλις 190 εκατ. €, πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι το Πρόγραμμα της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 άθροιζε σε προϋπολογισμό 514 εκατ. €. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει πολύ μεγάλη ενίσχυση από τα Τομεακά Προγράμματα. Κρίνεται απαραίτητη η χρηματοδοτική ενίσχυση του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που θα γίνει εντός του 2017 καθώς και η κατανομή εθνικών πόρων στην Περιφέρειά μας ( όταν αυτό καταστεί δυνατό) για να εξασφαλισθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των Περιφερειών».
Στο σημείο εκείνο, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς ενημέρωσε τους παριστάμενους πως η ΠΕΔ έχει αναλάβει πρωτοβουλία και έχει εκπονήσει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση για την άρση της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, ενώ τόνισε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον κύριο Μπακογιάννη προσωπικά, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την πρότασή μας και να την προωθήσουμε από κοινού στα κέντρα αποφάσεων».
Κλείνοντας την τοποθέτησή  του, ο κ. Υπερήφανος ανέφερε: «Έχουμε πλέον  όλοι κατανοήσει πως δεν γίνεται να βοηθήσουμε τον τόπο μας αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν θέσουμε κοινούς στόχους για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Για τον λόγο αυτό, η ΠΕΔ, η Περιφέρεια και όλοι οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας  βρίσκονται σε συνεχή και αρμονική συνεργασία μεταξύ τους  με στόχο ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο με προοπτική».



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στον Ελικώνα-βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

1η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

 
Δευτέρα 13 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί
Πόσο καλά ξέρω τα βιβλία της βιβλιοθήκης;
Μια κάρτα ορίζει για κάθε παιδί την αποστολή του να ανακαλύψει ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη. Ένα παιδί αναλαμβάνει να παρουσιάσει με λίγα λόγια την υπόθεση του βιβλίου του και να το προτείνει ή όχι στα υπόλοιπα παιδιά.
Για παιδιά 6 - 12 ετών.
 Στη δράση παραβρέθηκε η διευθύντρια του ΔΟΘ κυρία Σεραφεία Μουλκιαρώτου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη των σχεδίων της ΕΕ



Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που οι εταίροι της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να εξετάσουν, λόγω της καταστροφής της οικονομίας και των τραπεζών τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει μια εμπιστευτική μελέτη του ΔΝΤ την οποία αποκαλύπτει το Reuters.

Η αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας χρέους εστάλη στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης αργά τη Δευτέρα, ώρες αφότου η Αθήνα και οι 18 εταίροι της συμφώνησαν επί της αρχής να ανοίξουν διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Η δραματική επιδείνωση στην βιωσιμότητα χρέους, υποδηλώνει την ανάγκη για ελάφρυνση χρέους σε ένα εύρος που θα χρειαστεί να πάει πιο πέρα από ό,τι έχει ήδη προβλεφθεί μέχρι σήμερα –και έχει προταθεί από τον ESM", αναφέρει το ΔΝΤ.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια περίοδο χάριτος 30 ετών για την εξυπηρέτηση του χρέους της προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δανείων, και μια πολύ δραματική επέκταση της λήξης, ή διαφορετικά να προχωρήσουν σε ρητές ετήσιες δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στον ελληνικό προϋπολογισμό ή να αποδεχθούν βαθύ κούρεμα των δανείων τους στην Αθήνα, αναφέρει το report.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων

ΘΕΜΑ:                  «Καταβολή ενωσιακών επιδοτήσεων αγροτών»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  3116/2-6-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Η πληρωμή των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) που χρηματοδοτείται από το ΕΓΤΑΑ, προέρχεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Σύμφωνα με τη διαδικασία πληρωμής, η αρμόδια  Δ/νση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) διενεργεί τον έλεγχο των φακέλων των δικαιούχων και εκδίδει την κατανομή πίστωσης προς τον αντίστοιχο λογαριασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συνέχεια, η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του αντίστοιχου έργου, ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μπορέσει να προβεί στην πληρωμή των δικαιούχων. Επομένως, τονίζεται ότι, βάσει της εθνικής νομοθεσίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε δύναται να προβεί σε έκδοση εντολής πληρωμής, εάν δεν μεταφερθούν οι απαραίτητες πιστώσεις στον αντίστοιχο λογαριασμό του έργου. Επισημαίνεται ότι, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην πληρωμή ορισμένων, επενδυτικών κυρίως, μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, οι οποίες οφείλονται στην καθυστερημένη μεταφορά πιστώσεων του ΠΔΕ από την Τράπεζα της Ελλάδος στον ΕΛΕΓΕΠ.
Εντούτοις, παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, εντός του έτους 2015 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι παρακάτω πληρωμές για τα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης ως εξής: 1) 14.986.432,48 ευρώ σε 524 δικαιούχους για τα σχέδια βελτίωσης 2) 286.925,21 ευρώ σε 353 δικαιούχους του Μέτρου 132 «συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για ποιότητα τροφίμων» 3) 18.954.194,65 ευρώ σε 33.000 δικαιούχους πρόωρης συνταξιοδότησης 4) 2.091.550 ευρώ σε 672 νέους αγρότες 5) 13.955,73 ευρώ σε 40 δικαιούχους του μέτρου 125Α «Ηρτημένη εσοδεία Α και Β λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» 6) 2.483.266,88 ευρώ σε 3.406 δικαιούχους για το μέτρο της «Δάσωσης γεωργικών γαιών» 7) 18.944.441,36 ευρώ σε 5.349 δικαιούχους της Βιολογικής Γεωργίας 2012 8) 39.316,67 ευρώ σε 30 δικαιούχους της πρόωρης συνταξιοδότησης καπνοπαραγωγών 9) 4.793.360,31 ευρώ σε 4.308 δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης 2013 που προέκυψαν από την αξιολόγηση ενστάσεων 10) 44.035.228,55 σε 52.269 δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης 2014, 11) 2.552.344,95 ευρώ σε 995 δικαιούχους για την δράση «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» και 12) 25.182,01 ευρώ σε 59 δικαιούχους για το Μέτρο 144 «αναδιάρθρωση καπνού».
Όσον αφορά στα καθεστώτα ενίσχυσης που χρηματοδοτούνται από το ΕΓΤΕ, οι πληρωμές συνεχίζονται χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους ελέγχους που υπαγορεύονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Αναλυτικότερα, οι πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων (καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης, άρθρο 68 Καν. (EΚ) 73/2009, ειδική ενίσχυση βάμβακος, ενισχύσεις στα Μικρά Νησιά Αιγαίου κ.α.) πραγματοποιούνται εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών-ήτοι μέχρι την 30η  Ιουνίου του επόμενου έτους από την υποβολή της αίτησης από τους δικαιούχους- και τα ποσά καταβάλλονται από τον Οργανισμό κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Προς επιβεβαίωση των προαναφερόμενων, αναφέρεται ότι, στις 26 και 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική πληρωμή για την ενιαία ενίσχυση έτους 2014 σε 1.026 δικαιούχους με συνολικό ποσό  1.156.454,53 €. Επιπλέον, για το έτος ενίσχυσης 2014 καταβλήθηκε η ειδική στήριξη (άρθρο 68) για τους αιγοπροβατοτρόφους με τα εξής ποσά: 17.964.200,10 € σε 33.750 κτηνοτρόφους για την πρόσθετη ενίσχυση αιγοπρόβειου, 30.397,69 € σε 49 κτηνοτρόφους για τη συμπληρωματική πρόσθετη ενίσχυση αιγοπρόβειου και 987.638,34 € σε 1.144 μετακινούμενους κτηνοτρόφους. Επιπλέον, καταβλήθηκε το ποσό των 65.035,28 € σε 59 δικαιούχους για την ειδική ενίσχυση εσπεριδοειδών και άλλων προϊόντων στα Μικρά Νησιά Αιγαίου.
Για το επόμενο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες πληρωμές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ως εξής: 1) οι εκκρεμότητες της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2014 μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015 και παράλληλα οι εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης των παρελθόντων ετών, 2) οι πληρωμές εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών της εξισωτικής αποζημίωσης (2008-2013) μέχρι τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους και 3) επόμενη πληρωμή για την εξισωτική αποζημίωση έτους 2014 (εκκαθάριση για όσους έχουν ήδη κριθεί δικαιούχοι και πληρωμή για τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει ενστάσεις και έχουν δικαιωθεί) περί τα μέσα Αυγούστου.
Τέλος, αναφορικά με τις Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις (Μέτρο 214) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, έχουν προγραμματιστεί πληρωμές για τις επιμέρους δράσεις του Μέτρου, ως εξής:
•    Μέχρι τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές εκκρεμοτήτων και ενστάσεων 1ου έτους ένταξης (2012) για τις δράσεις «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», «βιολογική γεωργία», «διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» και «σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή  ζαχαροτεύτλων».
•    Μέχρι τέλη Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το 2ο έτος ένταξης (2013) για τις προαναφερθείσες δράσεις, καθώς και οι πληρωμές για το 1ο έτος για τις δράσεις «αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», «σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», «προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» και «βιολογική κτηνοτροφία».
•    Τέλος, εντός του Αυγούστου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές του 1ου έτους εφαρμογής (2012) για τη δράση «διατήρηση απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων».
Επισημαίνεται, τέλος, ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του προαναφερόμενου προγραμματισμού για τα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων και η μεταφορά τους από την Τράπεζα της Ελλάδος στον ΕΛΕΓΕΠ, καθώς απαιτείται η ολοκλήρωση των πληρωμών από όλες τις ΔΑΟΚ ανά δράση για κάθε έτος εφαρμογής και στη συνέχεια η έναρξη πληρωμών του επόμενου έτους εφαρμογής.
    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

35χρονος διακινητής ναρκωτικών στα χέρια της Ασφάλειας Θήβας

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθη, χθες (13-07-2015) το βράδυ στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (7) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες (φιξάκια), έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους (3,8) γραμμαρίων,
•    το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και
•    ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Αθηνών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αδειοδότηση Χρήσης Ύδατος και Εκτέλεσης Έργων Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 146896/2014  Υπουργικής Απόφασης για την     «Αδειοδότηση Χρήσης Ύδατος και Εκτέλεσης Έργων Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων».

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, Κοινή Υπουργική Απόφαση   101123/17-6-2015 (ΦΕΚ 1435/10-7-2015 Τεύχος Β)  με τίτλο τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 146896/2014 ΚΥΑ «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης  των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους και άλλες συναφείς διατάξεις» που περιλαμβάνει τα παρακάτω :
1.    Στις περιπτώσεις υφιστάμενων σημείων υδροληψίας όποιος υποβάλει αίτηση αδειοδότησης,  δεν καταβάλλει πρόστιμο, εάν η εν λόγω αίτηση υποβληθεί μέχρι τις 30-9-2015.                     
Μετά την ημερομηνία αυτή ο παραβάτης τιμωρείται ως εξής:
α) με πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ από 1-10-2015 μέχρι 31-12-2015, για κάθε μήνα καθυστέρησης και
β)  με πρόστιμο 1.000 μέχρι 2.000 ευρώ από 1-1-2016
Η καταβολή του προστίμου και η προσκόμιση σχετικού παραστατικού στην αδειοδοτούσα αρχή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης. Ειδικότερα, στην ανωτέρω περίπτωση (α) αρκεί η προσκόμιση στην αδειοδοτούσα αρχή ανάλογου παραβόλου υπέρ του Δημοσίου που εκδίδεται από τη Δ.Ο.Υ. για εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης άδειας χρήσης ύδατος ενώ στην περίπτωση (β) η επιβολή και καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στις παραγράφους 2 έως 4.2 του άρθρου 13 της ΚΥΑ 146896/2014».
 2) Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι σε όσους υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή του σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. μετά τις 31-12-2014 επιβάλλεται πρόστιμο 100€.  Στην περίπτωση αυτή αρκεί η προσκόμιση στην αδειοδοτούσα αρχή παραβόλου (100 ευρώ) υπέρ του Δημοσίου που εκδίδεται από τη Δ.Ο.Υ. για εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ.

Πληροφορίες : Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Θηβαίων
Τηλ.  : 2262350661
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη και ξενάγηση στην Αρχαία Ογχηστό

ΑΡΧΑΙΑ ΟΓΧΗΣΤΟΣ

Νέες ανασκαφές στο θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Βοιωτών

Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας


Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου



Το καλοκαίρι του 2014 ξεκίνησαν συστηματικές ανασκαφικές έρευνες στη θέση Στενής Μαυρομματίου, υπό την αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και τη διεύθυνση του καθ. Ιωάννη Μυλωνόπουλου, αρχαιολόγου από το Πανεπιστήμιο Columbia των Η.Π.Α, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, υπό τη διεύθυνση της δρ. Αλεξάνδρας Χαραμή. Ο σημαντικότατος αρχαιολογικός χώρος έχει ταυτιστεί με το γνωστό ήδη από την Ιλιάδα ιερό του Ποσειδώνος που λειτούργησε για αιώνες ως το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του Κοινού των Βοιωτών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης ανασκαφικής περιόδου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ.

Στα πλαίσια σύντομης διάλεξης που θα συνοδευτεί από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ο καθ. Ιωάννης Μυλωνόπουλος θα παρουσιάσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ανασκαφικών ερευνών των δύο πρώτων ετών. Τη διάλεξη που αποσκοπεί στην ενημέρωση των κατοίκων της πόλης της Αλιάρτου και της ευρύτερης περιοχής θα προλογίσουν ο κος Γεώργιος Ντασιώτης, δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων και η δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Η μετακίνηση από το Συνεδριακό Κέντρο προς τον Αρχαιολογικό Χώρο θα γίνει με το Δημοτικό Λεωφορείο και ΙΧ. Επίσης η ομάδα «ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ» θα ακολουθήσει με τα μέλη της .

 



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Δείτε τα σημεία εξυπηρέτησης πολιτών για το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής για άπορους

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του για την έναρξη του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ) και δημοσιεύει υπ' αριθ. πρωτ. : οικ. 237/9-7-2015 Aνοιχτή Πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ως ακολούθως :

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων

Δείτε εδώ την πρόσκληση όπως εστάλη από την ΠΕ Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη η απαγωγή του 14χρονου στις Λιβανάτες-Ο ίδιος σκηνοθέτησε την απαγωγή του!

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας διαλευκάνθηκε η καταγγελία για αρπαγή ανηλίκου στις Λιβανάτες Φθιώτιδας την 22-05-2015

 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο ανήλικος, μαζί με δύο ημεδαπούς φίλους του, είχαν «σκηνοθετήσει» την σε βάρος του απαγωγή

Οι εμπλεκόμενοι αποδέχθηκαν την πράξη τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία

Επιπλέον ο 14χρονος κατηγορείται και για ψευδή καταμήνυση
Διαλευκάνθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η καταγγελία για αρπαγή 14χρονου ημεδαπού στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 22-05-2015.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 14χρονος, από κοινού με δύο ακόμη ημεδαπούς φίλους του, ηλικίας (18) και (17) ετών αντίστοιχα, είχαν «σκηνοθετήσει» την σε βάρος του απαγωγή.

Σύμφωνα με το ιστορικό της καταγγελίας ο 14χρονος αναχώρησε τις  μεσημβρινές ώρες της 22-05-2015 από την οικία του, με σκοπό να μεταβεί σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε περιοχή των Λιβανατών. Κινούμενος πεζός και πριν προλάβει να φθάσει στο φροντιστήριο, άγνωστος δράστης τον επιβίβασε βίαια σε αυτοκίνητο τύπου βαν και του έδεσε τα μάτια με μαντήλι.

Ακολούθως η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι ο γιος της δεν μετέβη στο προκαθορισμένο μάθημα, τον κάλεσε  στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο απάντησε ένας εκ των αγνώστων δραστών («απαγωγέων») και της ζήτησε την καταβολή λύτρων, ύψους (12.000) ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από δύο περίπου ώρες οι «απαγωγείς», χωρίς να παραλάβουν λύτρα, απελευθέρωσαν τον 14χρονο (καλά στην υγεία του) σε αγροτική περιοχή των Λιβανατών, έχοντας αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Από τη μεθοδική αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, διακριβώθηκε ότι ο 14χρονος, μαζί με τον 18χρονο και τον 17χρονο, «σκηνοθέτησαν» την σε βάρος του υποτιθέμενη απαγωγή, με σκοπό να αποσπάσουν, ανεπιτυχώς, το χρηματικό ποσό των (12.000) ευρώ.

Οι ανωτέρω προσήχθησαν χθες (13-07-2015) το μεσημέρι στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και αποδέχτηκαν τις πράξεις τους, ενώ ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοβουλίες σε κυβέρνηση και κόμμα αναμένεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Ημέρα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και διεργασιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι η σημερινή. Η κυβέρνηση βρίσκεται υπ’ ατμόν με τα όργανα του κόμματος να συνεδριάζουν, τον εταίρο να εμφανίζεται επιφυλακτικός και τον ανασχηματισμό να είναι προ των πυλών
Μετά την αναμενομένη παραίτηση του Νίκου Χουντή από την θέση του βουλευτή, προκειμένου να μετακομίσει στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και την ανάρτηση στο facebook του Δημήτρη Κοδέλα πως δεν θα ψηφίσει την συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή και θα παραιτηθεί, ανοίγει ο δρόμος των εξελίξεων στο κυβερνών κόμμα.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως η σημερινή ημέρα μπορεί να κρύβει και άλλες εκπλήξεις που μπορεί να περιλαμβάνει την παραίτηση, ή ακόμα και την διαγραφή βουλευτών που εξακολουθούν να κρατούν σκληρή στάση, με τον πρωθυπουργό να θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στις 9 το πρωί συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ αν και δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην κυβέρνηση εργάζονται πυρετωδώς για την σύνταξη των πρώτων νομοσχεδίων που θα ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, όμως το βλέμμα είναι στραμμένο κατ’ αρχάς στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος που για πολλούς απειλεί το κόμμα ακόμα και με διάσπαση.

Οι 30 βουλευτές που είτε δεν ψήφισαν τη συμφωνία είτε απειλούν πως δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση προκαλούν αυτή την ώρα τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στην άρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες κάποια ομαδική κίνηση παραίτησης των βουλευτών της μειοψηφίας του κόμματος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να αφήσει την όποια πρωτοβουλία στον πρωθυπουργό με τις συσκέψεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως και χθες στη Βουλή στο γραφείο της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, να πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Στελέχη που είναι χρόνια δίπλα στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θεωρούν αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί τη συμφωνία που υπόγραψε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες που περιέχει μεταξύ άλλων και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η οποία αρχικά είχε εξαιρεθεί από την ελληνική πλευρά.

Ερωτηματικό αποτελεί ποια είναι η στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς το «διαζύγιο» του με την κυβέρνηση μοιάζει να είναι οριστικό και οι σκέψεις που ήδη γίνονται από πολλά στελέχη γυρνούν και γύρω από τη δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση ο απαιτούμενος αριθμός των 10 βουλευτών υπάρχει και με το παραπάνω, το κόστος, όμως που θα προκληθεί στον κυβερνητικό σχηματισμό θα είναι ανυπολόγιστο.

Ο ανασχηματισμός

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δούμε το «λίφτιγκ» που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα, με πληροφορίες να φέρουν πέρα από τον Νίκο Χουντή, εκτός υπουργικού συμβουλίου τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Κώστα Ήσυχο.

Οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο έχουν ήδη ξεκινήσει με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του να ετοιμάζουν ήδη μια πρώτη λίστα με πιθανά ονόματα νέων υπουργών.

Πέρα από τις δεδομένες απομακρύνσεις δεν αποκλείονται να υπάρξουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και αρκετές εσωτερικές μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών (Βαλαβάνη, Σταθάκης, Βούτσης) ή ακόμα και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε αυτό το νέο σχήμα.

Τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας φαίνεται να μην αγγίζουν το Μέγαρο Μαξίμου με τις κυβερνητικές πηγές να παραπέμπουν στα λόγια του πρωθυπουργού πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού και συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Γρίφο εξακολουθεί να αποτελεί η στάση του Πάνου Καμμένου, καθώς με τον χθεσινό «χρησμό» ξεκαθάρισε μεν, πως δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως άφησε ανοιχτή τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση τονίζοντας πως δεν τάσσεται υπέρ της συμφωνίας που έκανε ο πρωθυπουργός. «Έχει την συμπαράσταση των Ελλήνων και θα προχωρήσουμε μαζί», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη ενός ατόμου στην Π.Ε. Βοιωτίας

 Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (από την ημερομηνία πρόσληψης μέχρι 30-11-2015 και από 1 έως 60 ημερομίσθια), συνολικού αριθμού ενός (1) ατόμου στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που εδρεύει στη Λιβαδειά, για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς ως εξής:

1 ΛΟΙΠΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣ ΠΙΚΟ ΥΕ (παγιδοθέτες, αρχιεργάτες, ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς, εργάτες αποθήκης κ.λ.π.)

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν απλή αίτηση με συνημμένα τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά, απευθύνοντάς την στη Δ/νση Διοικητικού Οικονομικού (τηλ. επικοινωνίας: 2261350275). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε( 5) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας ανάρτησης της παρούσας στο κατάστημα της υπηρεσίας μας (Ταχ. Δ/νση Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά ) και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: 2.417 προσλήψεις εποχικών μέσω κοινωφελούς εργασίας

Στη δημιουργία 2.417 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Επιβλέποντες Φορείς, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, αφορά η δεύτερη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 4/2015) (εκδόθηκε στις 10-7-2015) προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. της 11ης -7-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. της 20ης -7-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο – αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό 4/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

    Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
    Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.

    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Όσοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ δύνανται να πιστοποιηθούν μέσω συστήματος πιστοποίησης ΓΓΠΣ (ΓΓΔΕ) με βασική προϋπόθεση να διαθέτουν κωδικούς στο TAXISnet.

Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από τον ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ → Οδηγίες για την Απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης και εγγραφής στο σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ μέσω συστήματος πιστοποίησης ΓΓΠΣ (ΓΓΔΕ).

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (20/07/2015), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι: α) άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτωμένων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ. και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης ανέργων

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

    Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

    Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

    Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω
    Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
    Την ηλικία
    Τον αριθμό ανήλικων τέκνων
    Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι

ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).         


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Τουρνουά BEACH WRESTLING οι αθλητές του Α.Σ. Καπετάν Ιωάννη Λιάπη



      Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες beach wrestling που διοργάνωσε ο Π.Ο.Π. Χαλκίδας στις 12 Ιουνίου σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Χαλκίδας. Στους συγκεκριμένους αγώνες κλήθηκε και ο αθλητικός σύλλογος Καπετάν Ι. Λιάπης.  Τόσο οι αθλητές όσο και οι γονείς έμειναν κατενθουσιασμένοι από τους αγώνες και τις στιγμές που έζησαν. Μάλιστα όλοι εξέφρασαν την επιθυμία  διοργάνωσης και στα Οινόφυτα αντίστοιχων αγώνων πάλης στην άμμο.
   Στους αγώνες συνόδευσαν τους αθλητές ο πρόεδρος του συλλόγου Λιάπης Αναστάσιος και ο προπονητής Σερετίδης Ιωάννης.
   Η ομάδα των Οινοφύτων αποτελούνταν από τους αθλητές:
Μπαιρακτάρη Πέτρο, Οικονομίδης Γεώργιος, Κρητικός Ιωάννης,  Ρούσεβ Χρήστος, Ζεν Τσοντρι, Σερετίδη Δημήτριο, Παπάρα Δημήτριο, Σερετίδη Κατερίνα, Λιάπη Ιωάννη , Λιακόπουλο Δημήτρη, Λιακόπουλο Πάρη, Αβραμίδη Νίκο, Λίκα Ρόμπι, Μέρε Αρμάντο, Οικονομίδης Στέφανος, Δάβρης Ιωάννης, Ντουλαβέρης Βασίλης, Μπουτούζα Γεωργία, Πετρογιάννη Ηρώ, Ξανθόπουλος Γιώργος, Δάβρης Παναγιώτης, Πετρογιάννης Αναστάσιος και Ντουλαβέρης Ιωάννης,
   Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λιάπης Αναστάσιος συνεχάρη τους αθλητές για την όλη τους προσπάθεια  και τους ευχήθηκε να έχουν πάντα επιτυχίες. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διοργανωθούν αντίστοιχοι αγώνες και στα Οινόφυτα.
   

Διαβάστε Περισσότερα »

Βάζεις γάλα στον καφέ σου; Διάβασε αυτό και θα σκεφτείς πολύ σοβαρά αν θα το ξανακάνεις…

Αδιαμφισβήτητα το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων (και όχι μόνο) είναι ο καφές. Είτε πρόκειται για τον ζεστό ελληνικό καφέ, είτε για το κλασικό μας φραπέ, είτε για το δημοφιλές τα τελευταία χρόνια καπουτσίνο, αλλά και κάθε άλλο τύπο, όλοι μας, λατρεύουμε την γεύση και το άρωμά του καφέ.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν γάλα στον καφέ τους. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και στον οργανισμό γενικότερα, από τον συνδυασμό του γάλακτος στον καφέ.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη (καφές, τσάι κλπ) τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλλει ο οργανισμός. Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται/κατακάθεται στο έντερο.

Αυτός είναι και ο λόγος, που, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν το στομάχι τους «βαρύ», όταν βάζουν γάλα στον καφέ τους.

Το ασβέστιο, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.

 iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας,

στις 8:00 μ.μ.



ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.

Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε!

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς!

Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!

Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.
Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:



O  Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

O  Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!

O  Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!

O  Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!

O  Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!
Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με την κοινωνική συμμαχία (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.

Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας!

Τώρα χρειάζεται λαϊκή αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση με ενιαίο μέτωπο που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Με ΔΣ αποφασισμένα για αγώνα, με πρωτοπόρους αγωνιστές στη δράση, στην πρωτοβουλία, στην ανάπτυξη των αγώνων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.

Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!

Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!

Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!

Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!

Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πλήττονται από τους νέους φόρους που φέρνει η συμφωνία


Ποιους καίει το βαρύ πακέτο μέτρων. Ψηφίζονται μέχρι την Τετάρτη στη βουλή τα πρώτα προαπαιτούμενα. Διαβάστε τι μας περιμένει

Μποναμά μέτρων που αναμένεται να πλήξει σφόδρα μισθωτούς, συνταξιούχους, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καταναλωτές, αλλά και αγρότες περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 82-86 δισ. ευρώ.

Το βαρύ πακέτο των παρεμβάσεων, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση της οικονομίας, θα πλήξει το σύνολο του πληθυσμού, καθώς από το τσουνάμι των μέτρων δεν θα ξεφύγουν ούτε οι φορολογούμενοι, αλλά ούτε και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Τα περισσότερα φορολογικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου από τη Βουλή, ενώ ορισμένα από αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Οι εφαρμοστικοί νόμοι, αφού λάβουν την έγκριση των θεσμών, αναμένεται να κατατεθούν αύριο προς ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ειδικότερα, τα πρώτα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή, ώστε να δοθεί το σήμα για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας, είναι τα εξής:
ΕΝΦΙΑ

Διατήρηση του φόρου για το 2015 αλλά και το 2016.

Οποιαδήποτε αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες που προωθείται δεν θα πρέπει να μεταβάλλει τον εισπρακτικό στόχο για έσοδα ύψους 2,650 δισ. ευρώ ετησίως.
ΦΠΑ

Καθιέρωση των νέων συντελεστών και σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ.

Το κύμα ακρίβειας στην αγορά θα είναι μαζικό, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών και ενισχύοντας την κρίση στην αγορά.

Το νέο καθεστώς ΦΠΑ προβλέπει τρεις συντελεστές:
ADVERTISEMENT

- Ο υπερμειωμένος 6% για φάρμακα, βιβλία και θέατρα.

- Ο μεσαίος 13% για βασικά τρόφιμα, ξενοδοχεία, ενέργεια, ύδρευση.

- Ο υψηλός 23% για εστίαση, τυποποιημένα τρόφιμα, μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), κόμιστρα ταξί.
ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Καταργείται η έκπτωση του 30% για τα μεγάλα τουριστικά - κοσμικά - νησιά του Αιγαίου.

Διατηρείται η έκπτωση του 30% μέχρι το τέλος του 2016 για τα απομακρυσμένα νησιά, αφού προηγουμένως έχει συσταθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων.
Εισφορά Αλληλεγγύης

Αυξάνεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015 για τους φορολογούμενους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Δεν αποκλείεται η αύξηση να ξεκινήσει από χαμηλότερα εισοδήματα. Οι νέοι συντελεστές θα κυμαίνονται από 0,7% έως 8% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και η επίπτωσή τους θα φανεί άμεσα από την παρακράτηση φόρου εισοδήματος στους μισθούς και τις συντάξεις του Αυγούστου.
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Αυξάνεται αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014, από το 10% στο 13% ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη.

Ο φόρος επεκτείνεται και στα σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων.
Αγρότες

Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ  αυξάνονται οι φόροι.

Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26%, καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ αυξάνεται από το 26% στο 28% ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις.
Επιχειρήσεις

- Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τις Ανώνυμες Εταιρείες από το 26% στο 28%.

- Αυξάνεται στο 100% από 80% η προκαταβολή φόρου για τις Ανώνυμες Εταιρείες.

Το μέτρο αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις που σήμερα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου στην Εφορία και θα φτάσουν σταδιακά το 100% μέχρι το 2017.
Ληξιπρόθεσμα χρέη

Η συμφωνία φέρνει αλλαγές και στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με απώτερο στόχο να εξαιρεθούν όσοι δεν αποπληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
Ασφαλιστικό

Κατάργηση του ΕΚΑΣ από τώρα και σταδιακά έως το 2019, περιορισμό των πρόωρων συντάξεων και ποινή 16% για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ