Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Eγκαίνια του γλυπτού της ΣΦΙΓΓΑΣ στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας

 Εμβληματικό γλυπτό της Σφίγγας
 Το Φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών της ΣΦΙΓΓΑΣ πραγματοποιεί τα εγκαίνια του γλυπτού της ΣΦΙΓΓΑΣ στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας.

   Πρόκειται για ένα εφήμερο γλυπτό ύψους 5.5 μέτρων φτιαγμένο από φθαρτά υλικά από τον γλύπτη Κωνσταντίνο Αγγέλου το οποίο θα μείνει εκτεθειμένο μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη ή και νωρίτερα αν μια δυνατή μπόρα επιδράσει στον εφήμερο χαρακτήρα του που ωστόσο δεν μειώνει αλλά προσθέτει στην αισθητική του αξία.

   Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων  στις 9.15 το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου θα γίνει η εκδήλωση φανέρωσης του γλυπτού στην πόλη, στα φτερά του οποίου θα προβάλλονται  ψηφιακά έργα καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν από παγκόσμιο εικαστικό διαγωνισμό για ν’ απαντήσουν στο επίκαιρο ερώτημα της ξαναγεννημένης Σφίγγας για το νόημα του σύγχρονου ανθρώπου. 

Το γλυπτό της Σφίγγας, που αποτελλεί την 7η συμβολική - κεντρική πράξη του φεστιβάλ και σηματοδοτεί το σύνολο των εκδηλώσεων του,  τοποθετείται στο ιδανικό σημείο των απαρχών της: η Σφίγγα μνημιακών διαστάσεων, όπως κάθε τέρας, μας περιμένει στην είσοδο της πόλης, όπως ως γλυπτό στην είσοδο κάθε σημαντικού μνημείου στην αρχαιότητα, σημαίνει το τραγικό στοιχείο των ανθρώπινων επιλογών, στον χώρο που σύμφωνα με την μυθολογία ο Οιδίποδας έπλυνε τα χέρια του μετά τον φόνο του πατέρα του Λάιου.

  Η συμμετοχή όλων μας θα δώσει δύναμη στο φεστιβάλ αλλά και ώθηση στην ανάδειξη λύσεων σε προβλήματα πολιτιστικού - και όχι μόνο-  ενδιαφέροντος. Δεν αρκεί να εντοπίζουμε, να σχολιάζουμε  και να γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα. Απαιτούνται πρωτοβουλίες και δράσεις από όλους τους πολίτες.



ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-  9.15 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων Πρόγραμμα "Κατασκηνώσεις - Λουτροθεραπεία - Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ"

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» κατά τη χρονική περίοδο από 21-9-2015 έως 28-9-2015 στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα).
Ο αριθμός των ατόμων που θα ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα για το Δήμο Λεβαδεών είναι οκτώ (8) άτομα. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού με το ποσό των οκτώ (8) ευρώ ημερησίως κατά άτομο.
Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
1.    Ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πιστοποιημένο από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή
2.    Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων
3.    Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να εγκριθεί η ένταξή τους στο πρόγραμμα είναι:
1.    Να μην έχουν λάβει μέρος την ίδια χρονική περίοδο λειτουργίας τους προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα
2.    Από τις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, βάση του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους.
Οι ενδιαφερόμενοι δημότες του Δήμου Λεβαδέων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέσουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος) και στο ΚΑΠΗ Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5)  τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
•    Αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα
•    Φωτοαντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
•    Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
•    Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
•    Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω
•    Ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπείας.
•    Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου στην οποία βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Λεβαδέων (τηλ 22613 -50868) και στο  ΚΑΠΗ Λιβαδειάς ( τηλ 22610 – 24984).


Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» για 600.000 οδηγούς ΙΧ –Πότε θα έρθει η λυπητερή

Σχέδιο υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο κύβος ερρίφθη –δεδομένου ότι ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση- και η διαδικασία θα δρομολογηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr η πρώτη αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς θα γίνει τον Οκτώβριο. Θα προηγηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ηλεκτρονική διασταύρωση ανάμεσα στη βάση δεδομένων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών (περιλαμβάνει όλα τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων με τα τέλη κυκλοφορίας) και τη βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Μάλιστα η ηλεκτρονική διασταύρωση θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο) ώστε το ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων να αντιμετωπιστεί οριστικά.

Από τη στιγμή που θα αποσταλεί ειδοποιητήριο σε κάποιον οδηγό, αυτός θα έχει περιθώριο οκτώ ημερών είτε για να προσκομίσει δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι κακώς έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είτε για να ασφαλίσει το όχημά του. Όταν όμως θα απευθύνεται για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε ασφαλιστική, θα πρέπει εκτός από το κόστος της ασφάλισης, να καταβάλουν και πρόσθετο παράβολο της τάξεως των 250 ευρώ.

Δυνατότητα διαφυγής δεν θα υπάρχει. Για όποιον δεν κάνει ούτε αυτή την ενέργεια και συνεχίσει να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, τα στοιχεία του θα αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές και σε περίπτωση ελέγχου θα κινδυνεύει με αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και ακόμη βαρύτερα πρόστιμα.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασημένιο για τον Θηβαίο αθλητή Βασίλη Βλάχο


Mε τον καλύτερο τρόπο επισφραγίστηκε η συμμετοχή του αθλητή του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ  Βασιλείου Βλάχου με την Εθνική ομάδα Στίβου στη Λάρισα όπου διεξήχθη στις 5 & 6 Αυγούστου 2015. Στη διεθνή αυτή συνάντηση παίδων και Κορασίδων Ελλάδας – Κύπρου που διεξάγεται για 28η χρονιά, ο Θηβαίος αθλητής Βασίλης Βλάχος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο  στα 200μ. τερματίζοντας σε χρόνο 22:41 καταρρίπτοντας το  ατομικό του ρεκόρ (22:45).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ίδιους  αγώνες  με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος συμμετείχαν και  οι  Βοιωτοί αθλητές : Κ.Ευταξίας κατακτώντας την 1η θέση στα 400μ., ο  Χρήστος Χριστόπουλος του ΑΚΟ Λιβαδειάς στα 3.000μ με επιδοση 9.16.48,  και ο Μάριος Αναγνώστου στα 800μ με επιδοση 2.04.89.
Ευχόμαστε στους  αθλητές μας πάντα επιτυχίες σε κάθε τους προσπάθεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ι. Μονής Ιερουσαλήμ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα με φοροκαταιγίδα

Τα μπάνια του λαού και τη θερινή ραστώνη έρχονται να διακόψουν απότομα τα «ραβασάκια» που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο για εκατομμύρια φορολογούμενους, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον ESM.

Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται μέχρι το τέλος του έτους, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει μέχρι το τέλος του 2015 ποσό που υπερβαίνει τα 13 δισ. ευρώ.

Η αρχή στα αλλεπάλληλα «φοροσοκ» αναμένεται να γίνει από το τέλος Αυγούστου, με την καταβολή της πρώτης δόσης για το φόρο εισοδήματος. Μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, που ανέρχονται συνολικά από τις μέχρι στιγμής καταβληθείσες φορολογικές δηλώσεις στα 4 δισ. ευρώ.

Την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν και οι επιχειρήσεις, με το συνολικό λογαριασμό για φέτος να φθάνει τα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στον Αύγουστο, οι επιχειρήσεις καλούνται να αποδώσουν και την πρώτη δόση του αυξημένου ΦΠΑ, από τον οποίο το δημόσιο αναμένει πρόσθετα έσοδα 700 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στις υπάρχουσες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται να προστεθούν και αυτές που «κλείδωσαν» από το τρίτο μνημόνιο.

Έτσι, εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά για τον αυξημένο φόρο πολυτελείας για σκάφη, πισίνες και ΙΧ άνω των 2500cc, με επιπλέον έσοδα 47 εκ. ευρώ, ενώ ήδη παρακρατείται από τους μισθούς η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, με έσοδα άλλα 220 εκ. ευρώ.

Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έρχεται μέσα στο Σεπτέμβριο, μαζί με την έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις, η οποία ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από ένα δισ. ευρώ.

Τον ίδιο μήνα, όπως αναφέρει το Έθνος, αποδίδουν ΦΠΑ και οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ καταβάλλονται και οι αυξημένες κατά 665 εκ. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές καθώς και το τέλος επιτηδεύματος των νομικών προσώπων για το 2013.

Τον Οκτώβριο, κάνει πρεμιέρα ο ΕΝΦΙΑ, με την πληρωμή της 1ης από τις συνολικά 5 δόσεις, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλουν τον ΦΠΑ του 3ου τριμήνου.

Η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πληρωθεί το Νοέμβριο, μαζί με τη 2η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ 1 εκ. επιτηδευματίες καλούνται να καταβάλουν τη 2η δόση του αυξημένου ΦΠΑ. To... κερασάκι στην «τούρτα» των φόρων έρχεται το Δεκέμβριο, όταν οι φορολογούμενοι μαζί με την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, θα καταβάλουν και 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για διαγραφή μικρών οφειλών έως 20.000 ευρώ

Επτά προϋποθέσιες για την αξιοποίηση της τροπολογίας του υπ. Οικνομικών - Όσοι υπαχθούν θα βρίσκονται υπό επιτήρηση για 18 μήνες - Μετά την περίοδο αυτή οι οφειλές θα διαγράφονται πλήρως
Εφτά κριτήρια απαιτούνται για τη διαγραφή – εξπρές οφειλών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και Δημόσιο, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, μαζί με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης με τους θεσμούς.

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στον Νόμο Κατσέλη και επιτρέπει σε έναν ικανό αριθμό οφειλετών να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να διεκδικήσουν τη διαγραφή ακόμη και ολόκληρου του ποσού που οφείλουν, αρκεί να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Τα κριτήρια που απαιτούνται για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση είναι εφτά:
1)Κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης, να μην διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία, πριν την κατάθεση της αίτησης.
2)Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ.
3)Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στη αίτησή του θα αφορούν το σύνολό τους και όχι κάθε οφειλή ξεχωριστά.
4)Το ύψος των οφειλών να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, των εξόδων και των προσαυξήσεων.
5)Να μην υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
6)Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους, πριν την ημέρα της επικύρωσης, να είναι μηδενικά.
7)Να είναι συνεργάσιμος ο δανειολήπτης, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.

Σε άλλες διατάξεις της ίδιας τροπολογίας προβλέπεται η δυνατότητα του δανειολήπτη, μέσα από τις διατάξεις του Ν3869/2010 για τη ρύθμιση ή τη διαγραφή χρεών προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, τα οικονομικά ασθενέστερα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εφόσον κερδίσουν την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο, θα απαλλάσσονται σε πρώτη φάση από τα χρέη τους για 18 μήνες και εφόσον παρέλθει ένα διάστημα δυόμισι ετών και δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση, θα έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται πλήρως.

Όπως υπολογίζεται, η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά περίπου 35.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Τονίζεται πως εφόσον ο οφειλέτης κερδίζει την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο και επιβληθεί η 18μηνη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολών, θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να, αν μεταβληθούν τα περιουσιακά του στοιχεία, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του, να ενημερώνει ανά τρίμηνο τη γραμματεία του Ειρηνοδικείου στο οποίο είχε κατατεθεί ο φάκελός του. Εφόσον δεν ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία ή αποδειχθεί από τον έλεγχο που θα διενεργηθεί ότι είχε υποβάλει ψευδή στοιχεία, θα κηρύσσεται έκπτωτος και θα εφαρμόζονται εκ νέου τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαίρι σαν φθινόπωρο: Βροχές, κακοκαιρία και έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιόνιου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος - Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι το μεσημέρι
Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού.Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε την Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σύμφωνα με αυτό, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.

Καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπονται σήμερα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά.
Ανεμοι:Μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν στη βορειοδυτική πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικά ισχυρές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώφρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανές πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι:Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα κύθηρα και τον Κορινθιακό κόλπο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός:Γενικά αίθριος
Ανεμοι:Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός:Γενικά αίθριος
Ανεμοι:Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι:Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία:Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναιτοπικά έντονα.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ
Θερμοκρασία:Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ