Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

 Κριτήριο ο αριθμός των ΙΧ που έχει στην κατοχή του ένα νοικοκυριό - Θα αθροίζουν τα κυβικά όλων των ΙΧ της οικογένειας - Μπαίνει και «ηλικιακό» κριτήριο των αυτοκινήτων - Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι θα τη γλυτώσουν
Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Πηγές προσκείμενες στο ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως οι αλλαγές είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν αι για τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016).
Επισήμως το υπουργείο διαψεύδει ότι υπάρχσι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή το θέμα αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, ωστόσο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή το θέμα να εξεταστεί και δεν προσδιορίζει ποια θα είναι αυτή.

Σύμφωνα λοιπόν με οικονομικές πηγές αλλά και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star,  το σχέδιο που εξετάζεται έχει τα εξής βασικά σημεία:

- Εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.

- Εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. «Όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα «χιλιάρι» για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί», λένε αρμόδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ που επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις. «Γιατί όμως να μην πληρώσει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού» προσθέτουν.

- Εεισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά. Σήμερα το ύψος των τελών των καινούργιων αυτοκινήτων υπολογίζεται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.
Στο υπουργείο Οικονομικών ότι αυτός ο υπολογισμός ευνοεί σημαντικά φορολογούμενους που αγοράζουν ακριβά ΙΧ σε σχέση με φορολογούμενους που έχουν ΙΧ με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά είναι μοντέλα πριν το 2010.

Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ανήλθαν το 2014 στα περίπου 1,1 δισ. ευρώ και με τις παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά με επιβάρυνση, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, των νοικοκυριών που διαθέτουν φοροδοτική ικανότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα πιάνουν δουλειά 2.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί


Την κύρωση των πινάκων πρόσληψης 2.500 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και σύμφωνα με το υπουργείο επιλύεται από τη Δευτέρα το πρόβλημα των κενών στα σχολεία. Επίσης, τη Δευτέρα προσλαμβάνονται 900 αναπληρωτές καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, προβλέπεται ότι η διαδικασία διορισμού τους θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 1.368 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 238 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 28 έως και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Προσλήψεις 344 Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία – ΑΠ1» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 & σε συσχέτιση με την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 ως έργο Phasing (2 διακριτές φάσεις) και «ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΑΠ 6,8,9 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020» για το διδακτικό έτος 2015-2016.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 28 έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Προσλήψεις 629 Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ολοήμερο Νηπιαγωγείο – ΑΠ1» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 & σε συσχέτιση με την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 ως έργο Phasing (2 διακριτές φάσεις) και «ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» ΑΠ 6,8,9 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020» για το διδακτικό έτος 2015-2016.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 28 έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεομηνία: Πνίγηκαν τα νησιά του Ιονίου-Κινδύνευσαν άνθρωποι στην Κεφαλονιά


Από τα δυτικά και συγκεκριμένα από τα νησιά του Ιονίου ξεκίνησε να πλήττει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει και η ΕΜΥ. Ηδη σε ορισμένα νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Κέρκυρα παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η δυνατή νεροποντή στην Κεφαλονιά, που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με τον κύριο Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει.

Λίγο πριν της 20.00 το βράφυ αποκαταστάθηκε η βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, λόγω της κακοκαιρίας, που είχε αφήσει χωρίς ρεύμα για περίπου τέσσερις ώρες τα δύο νησιά του Ιονίου.

Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

 

Η κακοκαιρία έπληξε και τα υπόλοιπα Επτάνησα

Η καταιγίδα που έπληξε την νότια Κέρκυρα προκάλεσε καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου παρουσίαζε μακάβρια εικόνα αφού πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Στην Ιθάκη έχουν προκληθεί επίσης ζημιές από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση για 4 ώρες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα "φάγαμε" από τις καταθέσεις μας τον Αύγουστο

Παρά το γεγονός ότι το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων εμφάνισε αύξηση τον Αύγουστο – για πρώτη φορά ύστερα από 10 μήνες συνεχούς πτώσης- κατά 300 εκατ. ευρώ, τα νοικοκυριά συνέχισαν να αποσύρουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είτε με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είτε με τις αναλήψεις των 420 ευρώ εβδομαδιαίως.

Έτσι, από τα 102,924 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν τον Ιούλιο, μοιράστηκαν 101,879 δις. ευρώ τον Αύγουστο με τις καταθέσεις να υποχωρούν κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Μεγαλύτερη –κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ- ήταν η πτώση στους προθεσμιακούς λογαριασμούς το υπόλοιπο των οποίων υποχώρησε στα 45,387 δις. ευρώ από 47,82 δις. ευρώ. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ανήλθαν στα 121,138 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας έστω και ισχνή αύξηση της τάξεως των 305 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αύξηση οφείλεται στην θετική μεταβολή των καταθέσεων των επιχειρήσεων οι οποίες βρέθηκαν στο τέλος Αυγούστου με 13,754 δισεκατομμύρια ευρώ από 12,624 δις. ευρώ τον Ιούλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες 19 συλλήψεις στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα, δύο σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και ένας στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα μεθαδόνης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας στον Άγιο Δημήτριο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Ημεδαπός σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή καυσόξυλων από ελαιοπερίβολο, ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας αντίστοιχα, δύο στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 49 φράσεις-κλισέ των πολιτικών που έχουμε βαρεθεί να ακούμε

Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε πολιτικό να μιλάει και να μην χρησιμοποιήσει μια από τις παρακάτω φράση. Έχουν γίνει κλισέ και -για να είμαστε ειλικρινείς- τις έχουμε βαρεθεί.
  1. Αφήστε με να ολοκληρώσω: All time classic που ακούγεται και σαν σεξουαλικό υπονοούμενο
  2. Να σηκώσουμε τα μανίκια: Και αμέσως φαντάζεσαι έναν τύπο με πουκάμισο να σκάψει σε οικοδομή
  3. Δεσμεύομαι προσωπικά: Όλοι, παντού, πάντα
  4. Θα χυθεί άπλετο φως: Αλλά κάτι γίνεται στο τέλος και δεν...
  5. Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο: All time classic σπλατεριά
  6. Το πιστόλι στον κρόταφο: Άλλη σπλατεριά της εποχής των Μνημονίων
  7. Έσκασε η βόμβα στα χέρια μας: Εντάξει τώρα, έλεος!
  8. Έπεσε στα χέρια μας η καυτή πατάτα: Δεν ξέρω για εσάς αλλά όταν ακούω αυτή τη φράση τους φαντάζομαι σαν καρτούν να πηγαίνουν τρέχοντας πέρα δώθε με μια πατάτα στο χέρι και τελικά να την πετάνε
  9. Το βαρέλι δεν έχει πάτο: Μια φράση που δεν πήγε άπατη...
  10. Το φως στο τούνελ: Το τρένο είναι που έρχεται, θα απαντούσαν αρκετοί...
  11. Θα πούμε αλήθειες: Σίγουρα...
  12. Δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις: Επίσης..
  13. Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος λέει την αλήθεια: Για πείτε, ξέρετε;
  14. Αντιλαϊκή πολιτική/μέτρα: Κλεμμένο από τα αριστερά αλλά έχει πέραση και στο κέντρο
  15. Μην λαϊκίζετε: Μπορεί να ακουστεί κάλλιστα και από κάποιον, την ώρα που λαϊκίζει
  16. Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις: Η λέξη από μόνη της, σε οποιοδήποτε πλαίσιο, έχει γίνει καραμέλα που δεν λιώνει ποτέ..
  17. Επανίδρυση του κράτους: Πολύ hot επί Καραμανλή δεύτερου
  18. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά: Επίσης
  19. Σεμνά και ταπεινά: Κυρίως...
  20. Το νόμιμο και το ηθικό: Α ρε Βουλγαράκη...
  21. Παραλάβαμε καμένη γη: Ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου που «φορέθηκε» πολύ και από τους επόμενους
  22. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω: Έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ που βγήκε και σε κόμμα
  23. Λέμε όχι στα μνημόνια και στη λιτότητα: Ασχολίαστο
  24. Η Ελλάδα αλλάζει/αλλάζουμε σελίδα: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν
  25. Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα: Κολλάει πολύ στην μεταμνημονιακή εποχή
  26. Έντιμος συμβιβασμός: Επίσης
  27. Κόκκινες γραμμές: Εκ του γνωστού άσματος; Όχι;
  28. Τα περήφανα γηρατειά: Κάθε φορά που ακούγεται αυτή η φράση ένας ηλικιωμένος κάπου κλαίει για το πόσο κόπηκε η σύνταξή του
  29. Τα ρετιρέ του δημοσίου: Κυρίως δημοσιογραφική έκφραση αλλά έχουν «κλέψει» αρκετοί πολιτικοί
  30. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε: Μια ρήση που περιγράφει με ελάχιστες λέξεις μια μεγάλη αλήθεια. Κανένας όμως δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει την μεγάλη αλλαγή. Ούτε αυτός που πρώτος χρησιμοποίησε τη φράση
  31. Μαζί τα φάγαμε: Ο Πάγκαλος μένει στην ιστορία
  32. Ριζοσπαστικές τομές: Σε οτιδήποτε. Η φράση πασπαρτού
  33. Είμαι βαθιά συγκινημένος: Μπα σε καλό σας, με συγκινήσατε
  34. Έχουμε σχέδιο: Αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν εφαρμόζεται
  35. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί: Και όμως αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι
  36. Χρειαζόμαστε εθνική ενότητα: Φορέθηκε πολύ την περίοδο του δημοψηφίσματος αλλά γενικά είναι από τις κλασικές
  37. Θα σπάσουμε αυγά: Μόνο ομελέτα μας έρχεται στο μυαλό με αυτή τη φράση
  38. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα: Και να που όλο σε αυτά χτυπάμε
  39. Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή: Σε όλες τις εκλογές
  40. Οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο: Μια είδηση που χάσαμε
  41. Το μήνυμα των εκλογών: Πρέπει να το έχουμε ακούσει περίπου 8.563 φορές, μόνο σε αυτές τις εκλογές
  42. Οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός που δεν υποτάσσεται:Ασχολίαστο
  43. Επανεκκίνηση της οικονομίας: Κάτι που φαντάζει σαν ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν παίρνει μπρος
  44. Να βάλουμε πλάτη / να βάλει πλάτη ο ελληνικός λαός: ...και μετά έρχεται ο κόσμος για να σπρώξει
  45. Θα μας κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος: Εάν μείνετε στην Ιστορία
  46. Αναλαμβάνω την ευθύνη: Αλλιώς το mea culpa
  47. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα συνεργασίας: Ή αλλιώς «μάλλον χάνω»
  48. Χρειάζονται ευρύτερες συνεργασίες: Ή αλλιώς, «να μπούμε κι εμείς στην κυβέρνηση please»
  49. Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος: Βοήθειά μας
  50. antikleidi.com
Διαβάστε Περισσότερα »

KKE:Τραγική η κατάσταση στα σχολεία της Βοιωτίας

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κατάσταση στα σχολεία των Δήμων Θήβας και Τανάγρας παραμένει απαράδεκτη.
Σε επίπεδο νομού Βοιωτίας, παραμένουν κενές ενενήντα έξι (96) θέσεις δασκάλων, εξήντα εννέα (69) θέσεις άλλων ειδικοτήτων του Δημοτικού και σαράντα πέντε (45) θέσεις νηπιαγωγών.
Το Ειδικό Σχολείο Θήβας υπολειτουργεί, καθώς δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια.
Τα νηπιαγωγεία Αγίου Θωμά, Ασωπίας, Πύλης, Σκούρτων, Τανάγρας και αεροδρομίου Τανάγρας ειναι κλειστά. Ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων νηπιαγωγείων υπολειτουργεί. Επιπλέον, έχει ανασταλεί από πέρυσι η λειτουργία των νηπιαγωγείων Ελλοπίας και Άσκρης, λόγω έλλειψης παιδιών και εκπαιδευτικών, με κίνδυνο αυτά να καταργηθούν.
Το Δημοτικό Σχολείο στο Δήλεσι έκανε αγιασμό για να κλείσει αμέσως μετά, ενημερώνοντας τους μαθητές ότι θα τους ενημερώσουν πότε θα λειτουργήσει.
Γονείς προνηπίων πριν ένα μήνα στη Θήβα μπήκαν στη διαδικασία να βάλουν τα παιδιά τους σε κλήρωση (!), καθώς δεν επαρκούσαν οι θέσεις, με αποτέλεσμα περίπου 50 προνήπια στην πόλη να αποκλειστούν από τα νηπιαγωγεία.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά στο Νομό Βοιωτίας ξεπερνούν τους εβδομήντα (70). Χαρακτηριστικά, το γυμνάσιο Δομβραίνας (υπο)λειτουργεί με 3 καθηγητές και τα υπόλοιπα γυμνάσια έχουν σοβαρές ελλείψεις σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.
Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών παραμένει αναιμική με αποτέλεσμα στην πρωτοβάθμια να καλούνται οι γονείς να αγοράζουν ακόμα και το φωτοτυπικό χαρτί, ενώ οι καθαρίστριες στο Δήμο Θήβας παραμένουν απλήρωτες και χωρίς να έχουν υπογράψει τη σύμβαση για τη νέα σχολική χρονιά.
Η κατάσταση αυτή είναι πιστή συνέχεια και επιδείνωση της πορείας πολλών χρόνων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Το δρόμο της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της παιδείας, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων είναι σχολεία – πάρκινγκ παιδιών, γενικευμένη αμορφωσιά για τα παιδιά του λαού, εκπαιδευτικοί λάστιχο, παιδεία για λίγους και εκλεκτούς. Εκεί μας οδηγούν.

Η μοναδική διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι έχει το θράσος να προσποιείται ότι προσπαθεί και αγωνίζεται. Γι’αυτό και οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη συγχαίρουν, επειδή ταυτόχρονα με τα μέτρα υποβάθμισης καθηλώνει τη συνείδηση του λαού, στη λογική ότι τάχα όλα είναι μοιραία.

Είναι αυταπάτη να περιμένει κανείς ισοδύναμα, εξαιρέσεις και χάρες από τους υπηρέτες αυτής της πολιτικής. Η μόνη εναλλακτική που έχουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι να βαδίσουν στο δρόμο της οργάνωσης και της διεκδίκησης των συμφερόντων και των αναγκών τους. Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται. Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην οργάνωση και την ενότητά τους.

Είναι ευθύνη των τίμιων εκπαιδευτικών, των γονιών που προβληματίζονται, να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα. Όλους όσους μαζί με δημοτικές αρχές και προϊσταμένους καλλωπίζουν την κατάσταση, σπέρνουν την απογοήτευση ότι δεν αλλάζει τίποτα. Να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν από κάθε αρμόδιο την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών τους.

Καλούμε γονείς, εκαπιδευτικούς και μαθητές να διεκδικήσουμε:

ñ Άμεση κάλυψη των κενών. Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ñ 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!

ñ Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.

ñ Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους, για υλικά αναλώσιμα κ.ά.

ñ Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

ñ Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων Υγείας. ñ Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων



Ξεκίνησαν οι διανομές σχολικών ειδών για τη νέα σχολική χρονιά στα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών του Δήμου Θηβαίων, που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Οι ανάγκες σε σχολικά είδη (τσάντες, μολύβια, στυλό, τετράδια, γόμες, κασετίνες κα)  καλύφθηκαν χάρη στην προσφορά βιβλιοπωλείων της Θήβας ( “Ι.Χατζηιωάννου”,  “Βούλγαρη”, κ “Ι. Ντελημιχάλη”, “Ζουλάμογλου”, “Αναδιώτη” και “Γραφή”)  και απλών πολιτών, που στηρίζουν  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά όλους όσους στέκονται συμπαραστάτες σ' αυτόν τον σκοπό και συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Εκθέσεις Τροφίμων



    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, σχεδιάζει την παρουσία της μαζί με τους παραγωγούς της σε επιλεγμένες κλαδικές εκθέσεις στο άμεσο μέλλον.
    Η πρώτη δράση προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις τρείς κλαδικές εκθέσεις , “MEAT DAYS 2015”  (για το κρέας και τα προϊόντα του),  “DAIRY EXPO 2015”   (για τη γαλακτοκομία και τυροκομία) και  “FROZEN FOOD 2015”  (για κατεψυγμένα τρόφιμα) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως στις 7-9 Νοεμβρίου 2015,  στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 
    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει πλήρως το κόστος μίσθωσης και κατασκευής ενιαίου περίπτερου, μέσα στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και μεταποιητές κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και κατεψυγμένων τροφίμων να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.
    Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ σημαντική θα είναι για την καλύτερη εικόνα της προσπάθειάς μας η ύπαρξη διαφημιστικού υλικού εκ μέρους των συμμετεχόντων.
    Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 16 Οκτωβρίου 2015, επικοινωνώντας με τα στελέχη της Διεύθυνσης στα τηλέφωνα 22313 51275 ή 22213 52494 είτε αποστέλλοντας αίτημα συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στο fax 22310 35941 ή στο email s.tselas@pste.gov.gr
Περισσότερα στοιχεία για τις εκθέσεις μπορείτε να αναζητήσετε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.meatdays.gr, www.dairyexpo.gr, www.frozenfoodexpo.gr
Είμαστε στην διάθεσή σας για  διευκρινήσεις και επιπλέον πληροφορίες.

                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

"Γίνε Παραγωγός Βιολογικών"- Ενημερωτική Εκδήλωση στη Θήβα


"ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ"

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, 18.00 - 20.00 Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων - Αίθουσα Σεμέλη,

Λουκά Μπέλλου 1 (απέναντι από το Μουσείο), Θήβα
ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18.00 Εγγραφές - Έναρξη 18.15 Χαιρετισμοί

Σπύρος Νικολάου, Δήμαρχος Θηβαίων Απόστολος Δελαβέκουρας, Πρόεδρος ΕΑΣ Θηβών 18.45 Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έργου «Γίνε Παραγωγός Βιολογικών Προϊόντων»

ΑθανασίαΔεφίγγου, Διευθύντρια Κοινωνικής Ενδυνάμωσης 19.00 Παρουσίαση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020: Μέτρα και Δράσεις ΧαράλαμποςΚασίμης, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 19.15 Δυνατότητες και Προοπτικές για την Βιολογική Γεωργία στη Βοιωτία - Καλά Παραδείγματα Αργυρώ Τριανταφύλλου, Γεωπόνος / Ελέγκτρια ΔΗΩ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

19.30 Συζήτηση για τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας μέσω Εναλλακτικών Πρακτικών στον Τομέα της Γεωργίας και της Καλλιέργειας

Ερωτήσεις - Απαντήσεις
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού-Πού θα χτυπήσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ ενημερώνοντας για  βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι.

Σύμφωνα με Δελτίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται στα δυτικά και τα βόρεια θα συνεχιστούν κατά περιόδους και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Σταδιακά μέχρι αύριο θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (25-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Σάββατο (26-09-2015)
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά (έκτος της Θράκης) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικότερες περιοχές).
β. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα αρχικά στα δυτικά και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή και θα σταματήσουν.
γ. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανόν να είναι και η Αττική μέχρι το βράδυ.

3. Την Κυριακή (27-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους στη Μακεδονία, και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ Φροντιστήριο- ΘΗΒΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ –ΘΕΣΠΙΕΣ-Μαζί πάμε ψηλά !


11 Χρόνια ΝΕΟ
Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
ΘΗΒΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ – ΘΕΣΠΙΕΣ

Το «Nέο Φροντιστήριο», ο μεγαλύτερος φροντιστηριακός οργανισμός, συμπλήρωσε επιτυχώς 11 χρόνια λειτουργίας στη Θήβα και την ευρύτερη περιοχή. Δεκάδες μαθητές του φοίτησαν και φοιτούν στα πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Ο ιδρυτής του φροντιστηρίου Νικόλαος Κόλλιας, με καταγωγή το Λεοντάρι Βοιωτίας, συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού που τόσα χρόνια αναβαθμίζουν ποιοτικά το χώρο της εκπαίδευσης. 47 χρόνια στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης και της επιτυχίας ο όμιλος « Νέο Φροντιστήριο» μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατέχει την κορυφή της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Στο  «Νέο Φροντιστήριο» οι μαθητές με ολοκληρωμένη υποστήριξη ( βιβλία, επαγγελματικό προσανατολισμό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, διαγωνίσματα προσομοίωσης, κοινωνική δράση) , κατανοούν τον εαυτό τους, τις ιδιαιτερότητες τους και ανακαλύπτουν  τον δικό τους προσωπικό τρόπο μελέτης.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Θα σας ανταμείψουμε με :
•    Την ποιότητα στην γνώση
•    Την σίγουρη επιτυχία
•    Την εκπλήρωση των στόχων σας


….Μαζί πάμε ψηλά !

        ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ
              ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Υπεύθυνοι Σπουδών :        Μπάκα Γεωργία
                    Μαρζάβα Μαρία
                    Κουκούλης Γεώργιος
                    Μητσάκης Λουκάς
                    Βυλλιώτης Αντώνης

ΘΗΒΑ :     Πινδάρου 29
        Τηλ : 22620 89660
                      http://www.neo.edu.gr/
                        neothiva@gmail.com
EΡΥΘΡΕΣ :    Κιλκίς 10
Τηλ : 22630 63123
neoerythres@gmail.com
ΘΕΣΠΙΕΣ:      τηλ : 22620 65755
neothespies@gmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Προς όλους τους Ιεροψάλτες των Ιερών Ναών της επαρχίας Θηβών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας,

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

μετά την επανενεργοποίηση του Συλλόγου μας, πριν δύο χρόνια, η θητεία του πρώτου διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε από την γενική συνέλευση της 20ής Οκτωβρίου 2013, φθάνει στο τέλος της. Ήλθε η ώρα και για την αποτίμηση του έως τώρα έργου του Συλλόγου, αλλά και η διασφάλιση της αναγκαίας συνέχειας και ανανέωσης.

Καλείσθε λοιπόν σε τακτική γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, την Κυριακή 4η Οκτωβρίου 2015, και ώρα 18.30, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού προσκυνηματικού ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.

Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Με σκοπό  να υπάρξει καταγραφή όλων των ιεροψαλτών της επαρχίας, ως επίσης και για επίλυση οιωνδήποτε αποριών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τσαρουχά, (τηλεφωνικά στο 6936950738, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:tsarouxas_a@yahoo.gr), και επίσης στην σελίδα του συλλόγου στο FaceBook πληκτρολογώντας: Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών.



ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ

- Ο -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

- Ο -
ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν και οι κατασχέσεις από 1η Οκτωβρίου: Μισθών, συντάξεων και καταθέσεων

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για όσους χρωστούν στο δημόσιο ποσά άνω των 70.000.

Η όλη διαδικασία θα είναι εξπρές, καθώς για την εντολή κατάσχεσης θα αρκεί μονάχα ένα e-mail και έτσι η δέσμευση των χρημάτων θα γίνεται μέσα σε μία ημέρα.

Προς το παρόν το μέτρο την κατάσχεσης θα ισχύσει μόνο για οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 70.000 ευρώ στο δημόσιο, όμως είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα επεκταθεί και σε μικρότερα ποσά.

Επιπλέον το ακατάσχετο ποσό αφορά μόνο έναν λογαριασμό τράπεζας και αυτός θα πρέπει να έχει δηλωθεί στην εφορία. Για όλα τα υπόλοιπα ποσά και τους λογαριασμούς που δεν υπάγονται σε καθεστώς προστασίας δεν ισχύει το ακατάσχετο, ούτε και κανενός είδους πλαφόν.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι το ακατάσχετο όριο σε ό,τι αφορά σε μισθούς και συντάξεις έχει πέσει από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απέκτησε δερματολόγο το Νοσοκομείο Λιβαδειάς ...



Σας ενημερώνουμε ότι το Γ. Ν. Λιβαδειάς διαθέτει πλέον μόνιμο Ειδικευμένο Ιατρό Δερματολόγο , ειδικότητα η οποία έμενε ....
κενή σχεδόν για μια πενταετία , μετά την συνταξιοδότηση της προηγούμενης ιατρού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
του Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θηβών
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλιμακωτό «ψαλίδι» έως και 11% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ

Με κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας να υπερκεράσει τα σκληρά μέτρα του τρίτου Μνημονίου για το ασφαλιστικό όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Οι περικοπές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών κοντά στις 2.000 ευρώ.

Το όριο των 1.000 ευρώ εξάλλου ως μικρές συντάξεις έθεσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε χθεσινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα πρέπει να μειωθεί την επόμενη διετία κατά 2,25 δισ. ευρώ (μόνο φέτος θα πρέπει να μειωθεί κατά 450 εκατ. ευρώ) και άρα, σύμφωνα με ειδικούς, οι προωθούμενες μειώσεις θα αφορούν αναπόφευκτα και συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) από 1.000 ευρώ και πάνω.

Το ύψος των περικοπών και το ποίοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο» αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής σύσκεψης υπό τον Γιώργο Κατρογύκαλο και, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξετάστηκαν δύο σενάρια που θα κοστολογηθούν από την Αναλογιστική Αρχή και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προβλέπουν:

- Τον διαχωρισμό μεταξύ ονομαστικής και καταβαλλόμενης σύνταξης, και τον ορισμό της «νέας σύνταξης» με τα ποσά που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές που προηγήθηκαν τα 4 τελευταία χρόνια. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει το ονομαστικό ποσό σύνταξης, που εμφανίζεται στα ενημερωτικά σημειώματα και είναι αυτό που είχαν οι συνταξιούχοι πριν από τις περικοπές, αλλά μόνο η καταβαλλόμενη σύνταξη, δηλαδή το ποσό που έχει διαμορφωθεί σήμερα μετά τις περικοπές του μνημονίου.

- Να διατηρηθούν τα ονομαστικά ποσά επί των οποίων υπολογίζονται οι μειώσεις του Μνημονίου και οι νέες περικοπές να είναι η συνέχεια όσων έχουν προηγηθεί μέχρι τώρα. Το σενάριο αυτό είναι πολύπλοκο γιατί στις τέσσερις κλίμακες των περικοπών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα θα προστεθεί άλλη μια και μάλιστα θα πρέπει αυτή η νέα μείωση να γίνει σε υψηλές συντάξεις που εκ των υστέρων μπορεί να οδηγήσει σε επανυπολογισμό των προηγούμενων μειώσεων.
newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπερδιπλάσιες από πέρυσι τιμές στο ξερό κρεμμύδι στη Βοιωτία



Υπερδιπλάσιες είναι οι φετινές τιµές για το ανοιξιάτικο ξερό κρεµµύδι, του οποίου η συγκοµιδή βρίσκεται στο τέλος της, σε σχέση µε τις αντίστοιχες περσινές.Τα λιγότερα στρέμματα που μπήκαν φέτος και οι χαμηλές αποδόσεις στο ανοιξιάτικο έφεραν υψηλότερες τιμές στους παραγωγούς.Τα λιγότερα στρέμματα που μπήκαν φέτος και οι χαμηλές αποδόσεις στο ανοιξιάτικο έφεραν υψηλότερες τιμές στους παραγωγούς.
Συγκεκριµένα, η τιµή παραγωγού για το ανοιξιάτικο ξερό κρεµµύδι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, απ’ την αρχή της συγκοµιδής του, τον Αύγουστο, έως τώρα είναι σταθερή στα 22-26 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την περιοχή (σε τσουβάλια στο χωράφι). Σηµειώνεται ότι πέρυσι την ίδια περίοδο που είχε παρατηρηθεί υπερπαραγωγή, καθώς οι καλλιεργητές είχαν βάλει περισσότερα στρέµµατα παρακινούµενοι από την τιµή του προϊόντος το ’13 και οι αποδόσεις ήταν υψηλές, η τιµή παραγωγού ήταν στα χαµηλά επίπεδα των 11 λεπτών το κιλό (το ανοιξιάτικο).

Οι χαµηλές περσινές τιµές, στις οποίες πωλήθηκαν και τα χειµωνιάτικα ξερά κρεµµύδια (στα 8 λεπτά στη Βοιωτία, µε πολλά να µένουν αµάζευτα), είχαν ως αποτέλεσµα την καλλιέργεια λιγότερων στρεµµάτων φέτος τόσο χειµωνιάτικου όσο και ανοιξιάτικου κρεµµυδιού, µείωση που στη Λάρισα έφτασε το 30%.

Βέβαια, «ο βασικότερος λόγος για τις αξιόλογες τιµές του ανοιξιάτικου κρεµµυδιού φαίνεται να είναι οι χαµηλότερες αποδόσεις λόγω αφενός της καθυστέρησης των σπορών απ’ τις βροχοπτώσεις, ενώ και οι µετέπειτα καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για την ανάπτυξη του κρεµµυδιού», επισηµαίνει ο γεωπόνος Γιάννης Σταύρου.
Ενδεικτικό είναι ότι φέτος τα περισσότερα σπάρθηκαν το διάστηµα 20 Μαρτίου-τέλος Απριλίου, σύµφωνα µε τον κ. Σταύρου, ενώ κανονικά οι σπορές για το ανοιξιάτικο κρεµµύδι γίνονται µέχρι το Μάρτη.

Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις παραγωγών στη Θήβα, όπου καλλιεργείται τουλάχιστον το 80% της καλλιέργειας, που οργώσανε έκταση των σιταριών τους για να καλλιεργήσουν ξερό κρεµµύδι, καθώς φοβήθηκαν ότι στα πεδινά χωράφια ξερού κρεµµυδιού, οι σπορές θα καθυστερήσουν τόσο και κατ’ επέκταση οι αποδόσεις θα είναι µηδαµινές. Ως εκ τούτου, στην καλύτερη περίπτωση οι αποδόσεις για το ανοιξιάτικο έφτασαν τους 3-4 τόνους το στρέµµα, ενώ τις καλές χρονιές είναι 7 τόνοι και κανονικά φτάνουν τους 5-6 τόνους.

Εποµένως, παρουσιάζεται πολύ µεγάλο έλλειµµα στην εγχώρια αγορά, µε τις ποσότητες να αναµένεται να εξαντληθούν τουλάχιστον ένα µήνα νωρίτερα απ’ ό,τι άλλα χρόνια, που υπήρχε ξερό κρεµµύδι έως το Μάρτη-Απρίλη.

Έτσι, οι τιµές παραγωγού στη Βοιωτία, βρίσκονται στα 22-23 λεπτά το κιλό, κατά 35% πάνω από πέρυσι, που τα περισσότερα πωλήθηκαν έναντι 17-18 λεπτών το κιλό.


Παράλληλα, στη Λάρισα οι τιµές παραγωγού για το ανοιξιάτικο κρεµµύδι είναι σταθερές στα 25-26 λεπτά το κιλό, µε τα αποθέµατα να είναι µηδαµινά, ενώ «άλλες χρονιές µέχρι το ∆εκέµβρη υπήρχαν αποθέµατα», τονίζουν παράγοντες του κλάδου.

Ανοδικές τιµές στην Ε.Ε.
Πολύ υψηλότερες τιµές παραγωγού ξερών κρεµµυδιών από πέρυσι παρατηρούνται αυτό το διάστηµα σε πολλές χώρες της Ε.Ε. λόγω χαµηλότερων αποδόσεων (Γερµανία, Πολωνία, Ην. Βασίλειο, Βαλκάνια, Ολλανδία), ενώ η ξηρασία σε Ισπανία και Γαλλία έχει οδηγήσει, επίσης, στην παραγωγή περισσότερων ξερών κρεµµυδιών µικρού µεγέθους. Η καλλιέργεια χρειάζεται πολλά ραντίσµατα, λιπάσµατα, ποτίσµατα, βοτανίσµατα, σύµφωνα µε τους Έλληνες παραγωγούς.

Υψηλά εργατικά έχει η καλλιέργεια
Μεγάλο είναι το εργατικό κόστος της καλλιέργειας ξερού κρεµµυδιού, καθώς όσον αφορά µόνο αυτό της συλλογής, ανέρχεται στα 200 ευρώ το στρέµµα. Μάλιστα, το τελευταίο διάστηµα, µετά τα capital controls, οι εργάτες γης θέλουν να πληρώνονται αυθηµερόν τοις µετρητοίς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.
Σηµειώνεται ότι γενικότερα, το κόστος της καλλιέργειας, σύµφωνα µε τους παραγωγούς, βρίσκεται στα 500-600 ευρώ το στρέµµα. Ως εκ τούτου, λόγω και του ενδεχόµενου να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών, µειώνεται η πιθανότητα να καλλιεργήσουν περισσότερα στρέµµατα ξερού κρεµµυδιού οι παραγωγοί του χρόνου λόγω των σχετικά καλών τιµών του ’15, όπως συµβαίνει συνήθως και κατ’ επέκταση να κατρακυλήσουν πάλι οι τιµές, σύµφωνα µε συντελεστές της αγοράς.

Ως γνωστόν, στη Βοιωτία το χειµωνιάτικο ξερό κρεµµύδι σπέρνεται το χειµώνα και µαζεύεται τον Ιούνιο-Ιούλιο και το ανοιξιάτικο σπέρνεται το περισσότερο τον Μάρτιο και µαζεύεται από τον Αύγουστο. Για το χειµωνιάτικο κρεµµύδι η µέση τιµή παραγωγού ήταν φέτος 25 λεπτά το κιλό, λίγο υψηλότερα από πέρυσι. Ωστόσο, οι αποδόσεις ήταν χαµηλές, κατά 20% από τις κανονικές, στους 4 τόνους το στρέµµα και το κοστολόγιο γι’ αυτήν την καλλιέργεια είναι αυξηµένο.

«Η τιµή για το χειµωνιάτικο πρέπει να είναι 35 λεπτά για να συµφέρει να ασχοληθεί κανείς», επισηµαίνουν οι παραγωγοί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου Θήβας



Ο Δήμος Θηβαίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας προσκαλούν δημότες και συλλόγους την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Σωματείο “Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα”, με το οποίο συνεργάζονται η ΕΦΑ Βοιωτίας, ο Δήμος και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού πολιτισμικού μνημείου.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο από την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή.

Στην εκδήλωση με τίτλο “Με πνοές Ελληνικές” θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μπένος Σταύρος και περίπου 400 άτομα- μέλη του Σωματείου, ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος , που θα ερμηνεύσει μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και Pedro Ettouralde με ελληνικά στοιχεία και ο ηθοποιός Λάμπρος Τσάγκας, που θα απαγγείλει στίχους του ποιητή Πίνδαρου.

Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα αναχωρήσει από το ΚΤΕΛ Θηβών στις 17:30 λεωφορείο, το οποίο θα σταματήσει 1χλμ πριν το Αρχαίο Θέατρο και θα ακολουθήσει διαδρομή με τα πόδια. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2262350652.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το ΚΤΕΛ Θηβών για τη διάθεση του λεωφορείου.

Επίσης από την κεντρική πλατεία Βαγίων οργανώνεται πεζοπορία στις 17:00 μέχρι το Καβείριο, την οποία διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και η Δημοτική Ενότητα Βαγίων.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με Ι.Χ. ενημερώνουμε ότι το Αρχαίο Θέατρο Καβίρειο βρίσκεται 8 χλμ δυτικά των Θηβών (έξοδος προς Λιβαδειά) και θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ενημερωτικές πινακίδες. Σημειώνεται ότι λόγω της στενότητας του δρόμου καλό είναι το αυτοκίνητο να το αφήσουν 1χλμ πριν το θέατρο και να ακολουθήσουν τη διαδρομή με τα πόδια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες πιθανόν στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο πρβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους έντονα

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων από το βράδυ.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 26-09-2015

Καιρός: στα ηπειρωτικά (έκτος Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας), το Ιόνιο (έκτος Κέρκυρας), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων μικρής διάρκειας.

Ανεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα

Υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Φθιώτιδα η "γιάφκα" των ληστών του Διστόμου; - Ποιους και τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της τρομοκρατίας - Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε αγροικία στην Αγία Τριάδα Μώλου στη Φθιώτιδα - Ψάχνουν τα όπλα Περτακάκου και συνεργών αν συνδέονται με τη δολοφονία του Αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμλάνη στη Κουβέλα Στυλίδας - Ποια είναι η γυναίκα που συνέλαβαν μαζί τον Πετρακάκο και τι σχέση έχει με τη Λαμία?

Ο Γιώργος Πετρακάκος κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν - Όπλα, υπολογιστές και κάμερες είχε το «δεξί χέρι» του Μαζιώτη - «Χτενίζει» την περιοχή η Αντιτρομοκρατική.

Ακόμη μία κινηματογραφική επιχείρηση στήθηκε σήμερα από την Αντιτρομοκρατική, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου, γνωστού ως «δεξί χέρι» του Νίκου Μαζιώτη, ενώ οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μαζί του συνελήφθησαν η σύντροφός του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η αδερφή του ληστή της Πάρου Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος διατηρούσε γκαρσονιέρα στη Λαμία και με τη κάμερα στο ποδήλατο έκανε βόλτες στη Λαμία κατάγραφε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα οποία θα αποτελούσαν τον επόμενο στόχο.

Το σπίτι που έλαβε χώρα η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη συμβολή οδών Γαλλίας και Περαιβού, το είχε νοικιάσει πριν από ένα χρόνο, η 36χρονη σύντροφός του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία σήμερα είναι δύο και τεσσάρων ετών.

Συνελήφθησαν ακόμη και δύο αδέρφια, 25 και 27 ετών, από την Αγία Παρασκευή τα οποία δεν ειχαν απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ο ένας από αυτούς διέμενε για κάποιο χρονικό διάστημα σε αγροικία στην Αγία Τριάδα Μώλου, που πιθανολογείται ότι ήταν το επιχειρησιακό κέντρο των ληστών του Διστόμου, στο οποίο βρέθηκαν καλυμμένα δυο αυτοκίνητα και δυο ακόμη ιδιοκτησίας της συντρόφου του Πετρακάκου στο δρόμο.

Στο σπίτι του Βόλου βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι μάρκας Glock και γεμιστήρες με σφαίρες. Επιπλέον ένα λάπτοπ, τρεις κάμερες, δύο πλαστές ταυτότητες και ένα πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Πετρακάκου.

Λίγο αργότερα, η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση σε περιοχή του Βόλου, στη Νέα Ιωνία, στη συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη, όπου έχουν επίσης βρεθεί όπλα.

Το πολεμικό καλάσνικοφ και το πιστόλι που βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Πετρακάκου - συνεργού των Μαζιώτη και Βασίλη Παλαιοκώστα -  εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Την ίδια ώρα στο εργαστήριο DNA της ελληνικής αστυνομίας εξετάζονται τα δείγματα γενετικού υλικού της συντρόφου του Πετρακάκου με αταυτοποίητο γενετικό υλικό στις ένοπλες ληστείες στον Γαλατά Τροιζήνας των Σπετσών και σε δυο τρομοκρατικά επιθέσεις της ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού και στην Ισραηλινή πρεσβεία.

Σε όλα τα παραπάνω περιστατικά υπάρχει καταγεγραμμένη γυναικεία παρουσία.
 lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κόμβο Ριτσώνας



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα και αύριο στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε., λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Οδός, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και από τις 07.30 έως τις 15.00 κάθε ημέρας, θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εξόδου προς τον κόμβο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία.

Κατά το ανωτέρω διάστημα η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο προς Ριτσώνα θα πραγματοποιείται από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Σχηματαρίου), όπου με τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου οι οδηγοί θα οδηγούνται στον κόμβο Ριτσώνας.

Σημειώνεται τέλος πως σχετικές πινακίδες που θα ενημερώνουν για τον αποκλεισμό του Α/Κ Ριτσώνας θα τοποθετηθούν και πριν τον Α/Κ Σχηματαρίου, προκειμένου οι οδηγοί να ενημερώνονται έγκαιρα για τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μπορούν να επιλέξουν την έξοδό τους από τον Α/Κ Σχηματαρίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των διερχομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ