Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αναστολή του 23% στο ΦΠΑ για την εκπαίδευση έως... - ΒΙΝΤΕΟ



Την αναστολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τουλάχιστον έως την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα, ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους κάλεσε να μπορούν να βρουν οι ίδιοι ισοδύναμα μέτρα για την αναστολή του ΦΠΑ, στην εκπαίδευση.

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο παιδεραστής υπάλληλος λούνα παρκ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών τα στοιχεία και φωτογραφίες του 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια, έναντι αμοιβής, σε βάρος δύο ανήλικων αδελφών 12 και 13 ετών.
Πρόκειται για τον Απόστολο Βασιλειάδη, του Βασιλείου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 7-3-1985. Ο κατηγορούμενος έχει ήδη απολογηθεί στην ανακρίτρια Σερρών και κρατείται προσωρινά στις δικαστικές φυλακές Τρίπολης. Κατά πληροφορίες, δούλευε περιστασιακά σε λούνα-παρκ, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για πορνογραφία ανηλίκων.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση -διάρκειας ενός μήνα- «αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι πολίτες να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών (στα εξής τηλέφωνα 23210-90805, 23210-90918, 23210-90905) για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας που συνδέεται με παρόμοιες πράξεις στις οποίες τυχόν εμπλέκεται ο 30χρονος (εξασφαλίζεται το απόρρητο της συνομιλίας).



Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγηκε δύτης στο Αλιβέρι


Ο 48χρονος Πέτρος Κουσερής ήταν ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα στο Αλιβέρι.

Ο άτυχος άνδρας ήταν γνωστός στην κοινωνία του Αλιβερίου, εργαζόταν στις ιχθυοκαλλιέργειες και διατηρούσε Σχολή KICK BOXING. Ο θάνατος προήλθε από πνιγμό. Τα αίτια και οι συνθήκες διερευνώνται από το Λιμεναρχείο.

Eviatop.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

48χρονος με δενδρύλλια στη Θήβα

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Θήβας, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν -2- δενδρύλλια κάνναβης και -115- γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης

Συνελήφθη, προχθές (03-10-2015) το μεσημέρι σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζα), εντός αγροκτήματος του 48χρονου. Συγκεκριμένα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, μεικτού βάρους (115) γραμμαρίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους (70) και (90) εκατοστών αντίστοιχα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ



Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Γιώργο Λάμπρου. Ο κύριος Λάμπρου είχε καθίσει στον πάγκο της Θήβας όταν η ομάδα ήταν στην Γ εθνική και κάθισε για περίπου 4 χρόνια. Είναι γνώστης τον ποδοσφαιριστών του ΑΟ ΘΗΒΑ με τους όποιους έχει ξανασυνεργαστεί.
Πέρσυ ήταν πρωταθλητής Ευβοίας με τον ΑΟ Χαλκίς τον οποίο ανέβασε στην Γ Εθνική ενώ έχει ανέβασε κατηγορία  και τον Λήλα Βασιλικού από την Δ Εθνική στην Γ΄ ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο του Ηρακλή Ψαχνών στην Β΄ Εθνική.
Σίγουρα είναι ένας προπονητής που συμβαδίζει με τους στόχους της ομάδας δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάσης Βυλλιώτης και είναι μεγάλη χαρά που ξανασυνεργαζόμαστε με τον κύριο Λάμπρου.
Ο νέος προπονητής θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την Τετάρτη ενώ δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή γι' αυτόν που του έγινε πρόταση να αναλάβει προπονητής στην Θήβα και δεν μπορούσε να αρνηθεί γιατί είναι τιμητικό να κάθετε στον πάγκο της Θήβας και εύχεται όλοι μαζί ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φίλαθλοι να πετύχουμε τους στόχους μας.
Εμείς καλωσορίζουμε πάλι τον Γιώργο Λάμπρου στην οικογένεια του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Για το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψαν ηλικιωμένους μέρα μεσημέρι στα Ψαχνά Ευβοίας


Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) δραστών, για ληστεία σε βάρος ημεδαπών στην οικία τους, στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (04-10-2015) μεσημβρινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένουν ένας 70χρονος ημεδαπός και η 67χρονη ημεδαπή σύζυγός του και με την άσκηση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα

΄Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν αύριο Τρίτη (06.10.2015)», σε όλη την Ελλάδα, για πέντε λεπτά, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:

    Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
    Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Ο Μανώλης Γλέζος μου ζήτησε να αναλάβω την κηδεία του -βίντεο

Στην αποκάλυψη μιας -αν μη τι άλλο- ανέλπιστης πτυχής της πρόσφατης συνάντησής του με τον γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Απευθυνόμενος προς κατοίκους και φορείς της Ναυπάκτου, όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο Μανώλης Γλέζος όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά, αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μη συμβεί κάτι διαφορετικό.

Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός: «Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς, υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των Πατέρων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες δράσεις στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Iερωνύμου Β



Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στη Θήβα λόγω εργασιών



Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, λόγω έναρξης των εργασιών (εκσκαφές) στο τμήμα της οδού Επαμεινώνδα από οδό Αντιγόνης έως οδό Βουρδουμπά, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” :

•    H κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην οδό Επαμεινώνδα με κατεύθυνση προς την οδό Αντιγόνης θα εκτρέπεται υποχρεωτικά στην οδό Βουρδουμπά  (είτε ανατολικά είτε δυτικά)
•    H πρόσβαση στην οδό Αντιγόνης θα επιτρέπεται μόνο από την οδό Πινδάρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρη απεργία στις επιχειρήσεις του ΟΜΙΛΟΥ ΖΟΥΡΑ

Σήμερα Σάββατο 3 Οκτώβρη 2015 πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του ΟΜΙΛΟΥ ΖΟΥΡΑ. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων εργαζόμενοι και σωματεία της περιοχής.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
•    Την υπογραφή ΣΣΕ.
•    Την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων 3 και πλέον μηνών.
•    Την ανάκληση των 7 απολύσεων.
•    Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών κινητοποιήσεων από την εργοδοσία, η οποία σχεδίαζε να βάλει απεργοσπάστες να δουλέψουν στην ΕΛΙΖΑ ΑΒΕΕ  χωρίς επιτυχία και στη συνέχεια προχώρησε  σε μηνύσεις ακόμα και με ψευδείς κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως του εργοστασιακού Σωματείου και σε σύλληψή τους με την αρωγή της αστυνομίας.
Οι εξελίξεις αυτές ατσάλωσαν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους που αποφασισμένοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Το Π.Α.ΜΕ και τα ταξικά σωματεία της περιοχής βρίσκονται στο πλευρό των εργαζόμενων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε αλλάζει η ώρα;


Την τελευταία Κυριακή του τρέχοντος μηνός αλλάζει η ώρα. Πιο αναλυτικά το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Οκτώβρη, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν η ώρα είναι 04:00 τα ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 3:00.

Φέτος η ώρα θα αλλάξει στις 25 Οκτωβρίου.

Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:

2015 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου
2016 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 30 Οκτωβρίου
2017 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική Εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων με θέμα "Εξετάζομαι - Ενημερώνομαι - Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου"


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Εξετάζομαι – Ενημερώνομαι – Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας “Χρήστος Παλαιολόγος”.
Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δύο εθνικών μελετών υγείας, της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ) η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης Hprolipsis των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και τη HIV λοίμωξης που οργανώθηκε από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις “Γιατροί του Κόσμου” και “PRAKSIS”.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων καθώς και η ενημέρωση των  συμμετεχόντων για την προαγωγή της υγείας μέσω της έγκυρης ενημέρωσης και της πρόληψης θα γίνει από την Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Γιώτα Τουλούμη και οι ιατροί κ. Άλκηστις Κώτσια και Ιωάννης Βλαχογιαννάκος.
Σημειώνεται ότι οι δύο παραπάνω έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Λιβαδειάς κατά το χρονικό διάστημα 21 -31 Ιουλίου 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένστολοι ποδηλάτες



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας, θέτει σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζεται ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα των εγκαινίων της 80ης Διεθνούς Έκθεσης, όπου παρουσιάστηκε και προκάλεσε τα ευμενή σχόλια του κοινού.

Η αστυνόμευση με χρήση ποδηλάτων αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις όπως στην Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ναύπλιο.
Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας των περιοχών, καθώς και επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως οι υποδομές και η τοπική χωροταξική μορφολογία (ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, ευνοϊκές συνθήκες για την κίνηση ποδηλάτων κ.λπ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα κάνει η Κυβέρνηση με τα τέλη κυκλοφορίας;



    Έχοντας ως δεδομένο οτι η κάθε Κυβέρνηση που καλείται να εφαρμόσει τα μνημόνια, έχει ως… καβάτζα “ισοδύναμων μέτρων” το αυτοκίνητο, τότε θεωρείται σίγουρο οτι ο τρόπος υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας θα αλλάξει…
Το ερώτημα λοιπόν είναι το πότε θα αποφασίσει η.. Κυβέρνηση να κάνει την αλλαγή αυτή. Πλέον για τα Τέλη του 2016 δεν υπάρχει χρόνος, καθώς -εφόσον θέλει η Κυβέρνηση να εισπράξει τα πάνω απο ένα δις μέσα στο 2015- πρέπει να ξεκινήσει η εκτύπωση των σημειωμάτων τις επόμενες ημέρες.

Αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, τουλάχιστον για φέτος.

Είναι δεδομένο όμως πως θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τις οποίες ήδη επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματοςτο σχέδιο που εξετάζεται έχει τα εξής βασικά σημεία:

– Εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.

– Εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. «Όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα «χιλιάρι» για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί», λένε αρμόδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ που επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις. «Γιατί όμως να μην πληρώσει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού» προσθέτουν.

– Εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά. Σήμερα το ύψος των τελών των καινούργιων αυτοκινήτων υπολογίζεται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.
Στο υπουργείο Οικονομικών ότι αυτός ο υπολογισμός ευνοεί σημαντικά φορολογούμενους που αγοράζουν ακριβά ΙΧ σε σχέση με φορολογούμενους που έχουν ΙΧ με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά είναι μοντέλα πριν το 2010.

Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ανήλθαν το 2014 στα περίπου 1,1 δισ. ευρώ και με τις παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά με επιβάρυνση, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, των νοικοκυριών που διαθέτουν φοροδοτική ικανότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς


Βαθμιαία τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθούν την Δευτέρα.



Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Υπουργείου Παιδείας"

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.
πρώην Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ./Υ.ΠΑΙ.Θ/Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α./Υ.Π.Δ.Μ.Θ.
Χρήστος Δαμιανίδης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας,
από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Λιβαδειά, 5/10/2015
Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την έναρξη της μαθημάτων. Οι παραλείψεις και οι ολιγωρίες που κρατούν κλειστά εκατοντάδες Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια να υπολειτουργούν με 2 και 3 εκπαιδευτικούς, συνεχίζονται.
Ελλείψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Τεράστιες καθυστερήσεις πρόσληψης των αναπληρωτών και με το σταγονόμετρο. Ελλείψεις βιβλίων ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ. Λουκέτο στην Ειδική Αγωγή με εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό. Εγκλωβισμένοι συνάδελφοι, των οποίων ενώ εγκρίθηκε η απόσπαση δεν μπορούν να φύγουν πριν αναπληρωθούν.
Οι νέοι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, master της τακτικής στη διαρροή στοχευμένων ειδήσεων, με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, θόλωσαν για μια ακόμη φορά τα νερά αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα συσσωρευμένα προβλήματα μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής στον χώρο της Παιδείας.
Τα 62 κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Βοιωτίας αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, όσο και αν κάποιοι “θεσμικοί παράγοντες” όπως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, προσπαθούν με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να “εξωραΐσουν την κατάσταση”.
Δυστυχώς φαίνεται ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιγράφει την «αβάσταχτη ελαφρότητα» της προηγούμενης. Ο τυχοδιωκτισμός, η έμφαση στην επικοινωνιακή τακτική και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε όλο τους το μεγαλείο. Το Δημόσιο Σχολείο εξακολουθεί να πλήττεται και να υπολειτουργεί το ίδιο και χειρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα παραμένει αναγκαίο να περάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από την προσωπική στη συλλογική αντιμετώπιση της σχολικής καθημερινότητας ξεκινώντας από τους συλλόγους των Σχολείων μας και καταλήγοντας στο Σωματείο ως έκφραση συλλογικής διεκδίκησης, ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ