Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

24 συλλήψεις στη Στερεά,πέντε στη Βοιωτία


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα και συγκεκριμένα:


Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κλοπή κινητού τηλεφώνου από εμπορικό κατάστημα της περιοχής και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, το ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει από ημεδαπό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής – διάρρηξης σε περίπτερο της περιοχής και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ημεδαπός επίσης στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και σε περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.



Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και δύο ημεδαποί στα Ψαχνά Ευβοίας και στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις – Εντάλματα σύλληψης.


Εννέα (9) αλλοδαποί και ειδικότερα τέσσερις στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τέσσερις στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Τρεις (3) ημεδαποί στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση νομοθεσίας περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.


Τέλος, δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ