Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Θήβα

Εξαρθρώθηκε άμεσα εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας
Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε Ίδρυμα Ανηλίκων, ενώ ο δεύτερος αναζητείται για να συλληφθεί

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα (3) ληστείες, (9) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα

Ο 18χρονος μαζί με 17χρονο, μέλος της ομάδας, «στρατολογούσαν» νεαρούς ημεδαπούς και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, αφαιρούσαν από τα θύματα τους χρηματικά ποσά

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών


Εξαρθρώθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (28-01-2016) το πρωί, σε οικισμό της περιοχής της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 18χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμα ημεδαποί, ηλικίας 17 και 21 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ο 17χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας και συνελήφθη την          26-01-2016 σε περιοχή του Βόλου, ενώ ο 21χρονος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης, διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση.

Πιο αναλυτικά, αρχηγικό μέλος φέρεται να ήταν ο 18χρονος, ο οποίος μαζί με τον 17χρονο, «στρατολογούσαν» νεαρούς ημεδαπούς, με σκοπό την αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών από τα θύματά τους, με τη χρήση βίας ή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα μέλη της σπείρας, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 25-01-2016 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, αλλά σχεδόν πάντα με τη συμμετοχή του 18χρονου & του 17χρονου, σε τουλάχιστον (3) ληστείες, (9) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ ο 18χρονος είχε συλληφθεί πάλι τον περασμένο Αύγουστο, ομοίως ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων και ανηλίκων (σχετικό το από 26-08-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ