Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το τάμα του Αρχιεπισκόπου στον Όσιο Λουκά

 Το τάμα του εκπλήρωσε και φέτος ο Αρχιεπίσκοπος


Στις 7 Φεβρουαρίου 2008 ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, εκλέγεται από το Σώμα της Ιεραρχίας, ως 20ος Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε πως θεωρεί ως αιτία της εκλογής του, τον Όσιο Λουκά Βοιωτίας τον οποίο έχει τάμα να τον επισκέπτεται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα.

Έτσι και φέτος ο Αρχιεπίσκοπος πριν από λίγο συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τον Διευθυντή της ΜΚΟ "Αποστολή" Κωστή Δήμτσα, έφτασε στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά για να εκπληρώσει και φέτος το τάμα του.

Ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 8 χρόνια από την εκλογή του, άναψε ένα κεράκι και στη συνέχεια προσκύνησε την λάρνακα του Οσίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελείτε αυτή την ώρα, χοροστατεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Θηβών κ. Γεωργίου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Να αναφερθεί ότι το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ενώ στο τέλος ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα.

 ROMFEA.GR




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ