Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

XAΣΤΟΥΚΙ για τους δημάρχους του ΦΟΔΣΑ, χάνουν την αρμοδιότητα για τον ΠΕΣΔΑ, μεταφέρεται στην Περιφέρεια Στερεάς


Απόφαση κόλαφος για τους δημάρχους του ΦΟΔΣΑ εκδόθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Η απόφαση όπως την παρουσιάζει η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» της Λαμίας δεν αναγνωρίζει τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ που έχει έδρα στη Θήβα και ξαναβάζει τα θέματα πάνω στο τραπέζι καθιστώντας πλέον υπεύθυνη την Περιφέρεια για την εκπόνηση και υλοποίηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση βάζει τα πράγματα στη θέση τους προσδιορίζοντας με σαφήνεια το περιεχόμενο αλλά και την πολιτική θέτοντας πλέον νέους όρους.

Στην απόφαση που υπέγραψε ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Τσέλιγκας αναφέρεται ότι ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δεν λειτουργεί, δεν δέχεται δηλαδή την σύσταση του συγκεκριμένου φορέα και επανέρχεται στην απόφαση συγκρότησης του περιφερειακού συνδυασμού από το Μάιο του 2012 και το σχεδιασμό που τότε υπήρχε.

«Διαπιστώνουμε ότι ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δεν λειτουργεί και συνεπώς η αρμοδιότητα εκπόνησης και υλοποίησης του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων για τη Στερεά Ελλάδα ανήκει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην περ. Β της παραγράφου 2 του άρθρου 35 του νόμου 4042 του 2012», αναφέρει συγκεκριμένα η απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή παράλληλα δικαιώνει την επιλογή του Δήμου Λεβαδέων και της Δημάρχου Γιώτας Πούλου που δεν εντάθηκε στον υπό αμφισβήτηση από τότε ΦΟΔΣΑ αλλά επέλεξε να προχωρήσει σε διαχείριση των απορριμμάτων με όμορους Δήμους.Περισσότερα εδώ: ΗΜΕΡΑ 
 viotianet.gr

22 σχόλια:

  1. Από επιτυχία σε επιτυχία ο ντασιώτης ή μπας και δεν συμμετείχε ο δήμος αλιάρτου θεσπιέων στο φοδσα... Συμπτώσεις είναι όλα; Ο σαγάνας φταίει και πάλι; Και καλα ο δήμαρχος, οι σύμβουλοι δεν ρωτάνε τι συμβαίνει; "σκάει" το ένα θέμα πίσω από το άλλο, δεν αναρωτιέται κανείς τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα πάλι δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι πίσω απ΄ όλα είναι και πάλι ο Σαγάνας με τον Ηρακλή...
    Η δημοτική αρχή, ο Ντασιώτης και ο Αραπίτσας τα κάνουν όλα καλά αλλά αυτός ο Φίλιππας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα που θέλει να είναι ενήμερος για ότι συμβαίνει στο δήμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΑΡΧΕ.ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΕΣ Ο ΦΟΔΣΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΓΑΝΑ.ΤΡΕΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμπλεξες το ροδάκινο με το σταφύλι καλέ μου. Πολύ μίσος διακρίνω. Δε γουστάρεις τη Δημοτική αρχή δικαίωμα σου, ούτε με το Σαγανα είσαι, άλλος είναι ο πόνος σου . Φίλε αν γνωρίζεις πες και σε μας πόσοι δήμοι συμμετέχουν στο ΦΟΔΣΑ. Γιατί νομίζω συμμετέχουν όλοι πλην της Λιβαδειάς. Καλα ο δήμος Αλιάρτου είναι κακός αλλά κα οι Δήμοι Λαμίας Χαλκίδας Θήβας Σχηματαριου καρπενησιου Ορχομενού Άμφισσας και όλοι της Στερεάς Ελλάδας είναι λαμογια. Ολοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον κανείς δεν μίλησε για λαμόγια παρά μόνο ΕΣΥ. Άλλο λάθος αποφάσεις και ενέργειες και άλλο αυτό που λες. Άρα ή κάτι ξέρεις ή δεν ξέρεις τι λες. Τώρα στην ουσία εγώ μένω Αλίαρτο και ο Αλίαρτος με ενδιαφέρει. Τι κάνει η Λιβαδειά και η Θήβα δεν με απασχολεί. Ναι δεν είμαι με τον Σαγάνα, το ότι ΔΕΝ"γλύφω" τον Ντασιώτη και τον Αραπίτσα δεν σημαίνει ότι είμαι κατά της δημοτικής αρχής. Κάποιοι τους ψηφίσαμε, δεν βγήκαν ως δια μαγείας. Και τους ψηφίσαμε για να είναι διαφορετικοί απο τους προηγούμενους και οχι να γίνουν ίδιοι. Αν θέλαμε τέτους κρατάγαμε τους άλλους. Και τέλος σταματήσετε να είστε βασιλικότεροι του βασιλέως διότι προσφέρετε κακές υπηρεσίες.

      Διαγραφή
  5. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΑΓΑΝΑ ΑΛΛΆ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΙΝΟ ΘΝΗΤΟ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΕΛΈΓΧΧΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΡΩΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φίλε άλλαξε λιγο ύφος . Όλα τα μηνύματα είναι γραμμένα από σένα. Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε4.35. Αρχισαν τα ζορια βλεπω ε; Ασε τι κανου οι αλοι δημοι και πες μας για τον δικο μας.Δηλαδη εσεις ετσι λειτουργειτε; Οτι κανουν οι αλλοι το κανουμε και εμεις. Συγχαρητηρια ειναι το καινουργιο μοντελο διοικησης. Αφου πανε οι αλλοι να πνιγουν ας παμε και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΥΜΑΜΕ Ο ΣΑΓΑΝΑΣ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΧΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΗΡΘΕ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε φίλε μήπως ξέρεις που παίζει ο Θεσπιακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΦΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε μανία με το χρώμα που έχεις. Χρείζει ερευνα η περίπτωσή σου. Μη σου θυμίσουν τη Νοσοκόμα σαν το θείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΤΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΥΧΗ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΣΑΓΑΝΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ.ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο εθελοντής τι θα απογίνει τωρα;
    χωρίς ΔΕΠΟΑΘ τι θα κάνει;
    Αλήθεια γιατί κατέβηκε η δήλωση του για την γιατρό;
    ξέρει κανείςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.ΜΕ ΛΥΠΗ ΔΙΑΠΙΣΤΟΝΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΔΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΓΑΝΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ.ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΕΜΦΕΣΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΗΜΕΙΝ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιασαν έγκριση από την περιφέρεια κύριε. Κατάλαβες έγκριση. Επαναμβανω έγκριση. Επαναλαμβάνω έγκριση από την περιφέρεια. Εκεί μέτρησα σύνολο δημοτών δέκα. Ούτε ένας παραπάνω, ειμουν εκεί και το αναφέρω. Ήταν κάλπικα αυτά που έλεγαν;Αν ο Σαγανας ο Μπουτσικος η Στάθη ο Γεροπετρος και οι λοιποί συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης το αμφισβητουν να το πουν. Αν δε υπάρχει εγκριση είναι τελειωμένοι. Αν όμως υπάρχει εισαι πολύ βλ...ας. Αν πάλι εισαι τόσο σίγουρος πεστο επώνυμα και γω θα σου βγάλω το καπελο. Δηλαδή ρε φίλε ολα στραβά τα κάνουν . Και γω έχω διατελέσει παλιός πολύ παλιός συμβουλοςκαι ξέρω ποιοι εργολάβοι ήταν ευνοημένοι. ΠΕΘΑΙΝΩ ΠΕΘΑΙΝΩΣ να στο λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανωνυμε12.12. Ενα ψιλο αγχος βλεπω οτι το εχεις με αυτη την ιστορια, Και πρωτα πρωτα δεν μιλησε κανεις ουτε για καλπικα εγγραφα ουτε και για τιποτε αλλο.Οσο για τους δημοτες που αναφερεις που κολαει αυτο μονο εσυ ξερεις. Τωρα για το ποσο παλιος συμβουλος ησουν ασε να το κρινουν αλλοι .Αλλα θα σου πω και κατι .Στο συμβουλιο που επικαλεισε ημουν ενας απο τους δεκα οπως λες και μονο παλιος πολυ παλιος συμβουλος δεν υπηρχε.Εκτος και αν η θεση που καθοσουν στις θεσεις των δημοτικων συμβουλων σε εμποδιζε να δεις.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΩΝΥΜΕ 10.15.. ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ.ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΥΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΗΝΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΥΣΥΧΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ; ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΜ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανωνυμε 10.01. Εσυ που ρωτας γιατι κατεβηκε η δηλωση του μισθωτου εθελοντη τα πραγματα ειναι απλα.1/Η κατακραυγη του κοσμου ηταν τοσο εντονη που δεν αντεξε ουτε μια μερα.Και 2/ειχαν μαθει να μην δεχοντε κριτικη και ελεγχο απο κανενα. Ε τωρα λοιπον και κριτικη θα δεχονται και ελεγχος θα τους γινετε. Καταλαβες μισθωτε εθελοντη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δημαρχε μιν τους ακους μια χαρα τα πας δεν εχει ματαδει το χοριο μας ποτε ξανα τετοιες μερες και δεν τα λεω αυτα γιατι κατι θελω οχι αυτη ειναι η πραγματηκοτιτα αλλα να μορε δεν θα ελεγα οχι αν μου εβαζες ενα κουρνο για να ποτιζω ενα χωραφακι που εχω και αν εβρισκες και καμια δουλιτσα για το γιο μου παλι δεν θα ελεγα οχι ας ηταν και σε αυτη την πως τη λενε δεποθαθ εγω δεν την ξερω προσοπικα αλλα νομιζω καλη ειναι α μη το ξεχασω και ροτα και τον αντιδημαρχο εχω ακουσει οτι μαζι αποφασιζεται και σε παρακαλω μη το παρεις σαν υποδιξη αλλα να για καλο και για κακο και σου λεο και παλι μιν ακους κανενα προχορα εισε τουλαχιστον 100 χρονια μπροστα και για αυτο καλα κανουν και οι συμβουλοι και δεν μιλανε και ετσι να σινεχισουν και αυτοι για το καλο του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ