Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μιά αλήθεια που δεν ξέραμε για το Σαράντι!!!


Αναγνώστης στο permisospress.blogspot.gr


Οι θεραπευτικές ιδιότητες και το ξηρό κλίμα στο Σαράντι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ 1965
Ενας γιατρός απο την Αθήνα έρχεται για να υπηρετήσει στα Χώστια, και μένει 20 χρόνια με την οικογενειά του.Την εποχή εκείνη πολύ λίγοι γνώριζαν και εκτιμούσαν τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας.
Για την θεραπεία των ασθενειών της εποχής,όπως η φυματίωση,ο κόσμος πήγαινε στο βουνό.Το περιβάλλον ήταν πιο γνώριμο κ άλλωστε πόσοι Έλληνες είχαν ήταν εξοικιωμένοι με την θάλασσα.
Ο γιατρός στα Χώστια είδε αμέσως στο Σαράντι την ξηρότητα του κλίματος,την καθαρότητα της  ατμόσφαιρας,τις θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας και τον μοναδικό συνδυασμό του ελατόδασους του Ελικώνα και της παραλιακής ζώνης του Κορινθιακού.
Έτσι αγόρασε οικόπεδο και έφτιαξε σπίτι στο Σαράντι όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Σήμερα ξέρουμε πως πολλοί τουλάχιστον παιδίατροι της Λιβαδειάς όπου τα παιδιά υπέφεραν απο ασθένειες,του αναπνευστικού λόγω της υγρασίας,είχαν ένα φάρμακο<<θάλασσα με ξηρό κλίμα>> ένας συνδυασμός σπάνιος,ένα προνόμιο που διαθέτει το Σαράντι πέρα απο την πεντακάθαρη θάλασσα, την γραφική παραλία τη γοητεία του ήσυχου ψαροχωρίου,το υγιεινό κλίμα είναι ένα άλλο μεγάλο ατού του Σαραντίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ