Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος και το φετινό Πάσχα -33 νεκροί το δεκαήμερο των γιορτών

Για μια ακόμη φορά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. η έξοδος και η επιστροφή του Πάσχα βάφτηκε με αίμα. Συνολικά 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, 40 τραυματίστηκαν σοβαρά και 389 ελαφρύτερα.

Κατά το δεκαήμερο των γιορτών, δηλαδή, κατά μέσο όρο, έχαναν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, τρία άτομα τη μέρα.

Το φετινό Πάσχα η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τη Δευτέρα και μόνο στην Αττική από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου επέστρεψαν περίπου 85.000 οχήματα και 55.000 από αυτή της Αθηνών-Λαμίας.

Κατά την επιστροφή και μόλις μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί.

Ειδικότερα, στη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες 20χρονος έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων – Πορταριάς Χαλκιδικής.

Στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου (στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης) η έντονη χαλαζόπτωση έγινε η αιτία ο οδηγός ενός ΙΧ να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να ακινητοποιηθεί μέσα στο δρόμο. Ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 κοπέλες και πήγαινε στην ίδια κατεύθυνση, έπεσε με ταχύτητα πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η επίσης 24χρονη συνοδηγός του οχήματος. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο κοπέλες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Τραγικό θάνατο βρήκαν, εξάλλου, δύο γυναίκες στο Κομπότι της Άρτας τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 65χρονη, με συνεπιβάτες άλλη μία γυναίκα 63 ετών και δύο άνδρες, 66 και 69 ετών, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια. Νεκρές ανασύρθηκαν η 65χρονη οδηγός και η 63χρονη συνοδηγός, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες του ίδιου οχήματος. Από την οικογένεια που επέβαινε στο άλλο όχημα, τραυματίστηκαν ελαφρά ο 35χρονος οδηγός, η σύζυγος του και το 3χρονο παιδί τους, ωστόσο το άλλο τους παιδί, ηλικίας 6 ετών, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το θάνατο μιας κοπέλας 21 ετών προκάλεσε, τέλος, η σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με δέντρο τα ξημερώματα στην περιοχή Ραχιά Ημαθίας. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε 25χρονος, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε με δύναμη στο δέντρο. Τόσο ο οδηγός όσο και δύο ακόμη επιβάτες στις πίσω θέσεις του οχήματος είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ