Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μαρτυρία ντοκουμέντο για τη φονική σαλμονέλα στα Άσπρα Σπίτια





Πως περιγράφει την περιπέτεια που έζησε ο πατέρας ενός 8χρονου παιδιού, που έφαγε με την οικογένειά του στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η μοιραία βάπτιση - Δείτε γιατί δηλώνει εξοργισμένος - Τι είπε το LamiaReport η σύζυγος του Λαμιώτη γιατρού που κινδύνεψε να πεθάνει από τη φονική σαλμονέλα.

Την ίδια ώρα που οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν που κρυβόταν το φονικό μικρόβιο της σαλμονέλας, που σκότωσε έναν άνθρωπο και έστειλε 45 άτομα στα νοσοκομεία, ένας πατέρας περιγράφει στο LamiaReport, τις δραματικές στιγμές που έζησε, αφού είχε την ατυχία να φάει Σάββατο και Κυριακή στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η βάπτιση.

Πως είναι δυνατόν. αφού γνώριζαν από το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, να λειτουργεί και την επόμενη ημέρα το μαγαζί αναρωτιέται, κάνοντας λόγο για ολιγωρία των αρχών. «Άκουσα μέσα στο φαρμακείο για τη σαλμονέλα και μου κόπηκαν τα πόδια. Έτρεξα στο Κ.Υ. Διστόμου και από εκεί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, για να καταλήξω μέσα σε ένα πανικό στην Αθήνα με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο να ψήνεται στον πυρετό, με εμέτους και διάρροια ...», λέει ο πατέρας του 8χρονου.

Το παιδί και τις δυο ήμερες, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, έφαγε μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυράκι, μας είπε ο πατέρας.

Ακούστε τι δήλωσε στο LamiaReport.

 Θρίλερ με το τι προκάλεσε το «τραπέζι θανάτου» στα Άσπρα Σπίτια
  Αν και έχουν καταλήξει ότι η σαλμονέλα σκότωσε έναν 57χρονο και έστειλε στο νοσοκομείο άλλους 44, δεν έχουν εντοπίσει το προϊόν-αφετηρία της τραγωδίας
Την άκρη του μυστηρίου γύρω από πρωτοφανές θρίλερ που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου κι έστειλε στο νοσοκομείο άλλα 44 άτομα ψάχνουν να βρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της μαζικής δηλητηρίασης στα Ασπρα Σπίτια της Βοιωτίας. Κλιμάκιο με επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην παραλιακή κωμόπολη και πραγματοποιεί έρευνες έτσι ώστε να φτάσει στο προϊόν που προκάλεσε τον τραγικό απολογισμό αλλά και στον άνθρωπο που ευθύνεται για το «τραπέζι του θανάτου».

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων(ΚΕΕΛΠΝΟ) η θανατηφόρα γαστρεντερίτιδα που έπληξε δεκάδες άτομα κατά τη διάρκεια δεξίωσης μετά από βάφτιση παιδιού στη Βοιωτία, οφείλεται στους παθολογικούς μικροοργανισμούς της σαλμονέλλας και της σιγκέλλας. Μάλιστα όπως αναφέρει ο οργανισμός του Υπουργείου Υγείας μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα γαστρεντεριτιδας, εκ των οποίων 25 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία με εννέα από αυτούς να βρίσκονται ακόμα σε νοσοκομεία παρότι έχουν περάσει έξι ημέρες. Την ίδια ώρα εξετάζονται και τα ακριβή αίτια του θανάτου του 57χρονου άνδρα μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας, εξαιτίας της βαριάς γαστρεντερίτιδας που τον είχε προσβάλει.

Εκαναν «φύλλο και φτερό» το κατάστημα
Χθες κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούμενο από επιστήμονες έφτασε στα Άσπρα Σπίτια και αμέσως επισκέφτηκαν το κάταστημα στο οποίο σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό. Στόχος των ειδικών είναι να εντοπίσουν αρχικά ποιο είδος φαγητό ήταν αυτό που... έσπειρε το θάνατο και οδήγησε στις εντατικές μονάδες των νοσοκομείων της Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Αθήνας κι άλλα άτομα. Σύμφωνα με την οικογένεια που διοργάνωσε τη δεξίωση για τη βάπτιση του παιδιού το κακό το προκάλεσε το τυρί, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Από την πλευρά του ο μαγαζάτορας ανέφερε ότι πολλοί ήταν αυτοί που έφεραν φαγητά στο τραπέζι αφού τα είχαν μαγειρέψει στο σπίτι τους ενώ υποστήριξε ότι όσα φαγητά ετοίμασε ο ίδιος τα φαγητά παρασκευάστηκαν την ίδια ημέρα προσθέτοντας ότι στο παρελθόν δεν είχε κανενα πρόβλημα με τους προμηθευτές που συνεργάζεται. Εχοντας υπόψην τους και τις δύο πλευρές οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ πήραν δείγματα από όλα τα προίοντα που σερβιρίστηκαν κατά τη διάρκεια του τραπεζιού, ακόμα και από το νερό. Τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους αναμένεται να βγουν πολύ σύντομα αποδεικνύοντας όχι μόνο τη θανατηφόρα τροφή, αλλά και το ανθρώπινο λάθος ή την δολοφονική αμέλεια που έστειλε στο θάνατο έναν άνθρωπό 57 ετών και... έπαιξε με τις ζωές δεκάδων ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ