Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ και το ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ της ΘΗΒΑΣ

Τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας »
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και ώρα 14:00.
Συστήνονται, πλέον των ήδη λειτουργούντων, σαράντα ένα (41) έμμισθα υποθηκοφυλακεία ως εξής:
...
27) Λιβαδειάς, με έδρα τη Λιβαδειά, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης, Θεσπιών, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου, Ερυθρών, Αμβρυσσού, Αραχώβης και Δαυλείας.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την άμεση κινητοποίηση όλων των δημοτικών αρχών και των φορέων των περιοχών που πλήττονται από την ενέργεια της κυβέρνησης.
Η κατάργηση των μνημονίων και η καταδίκη όλων των μνημονιακών δυνάμεων, που καταστρέφουν τη χώρα και λεηλατούν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων είναι η μόνη άμεση διέξοδος από την λαίλαπα της ευρωολιγαρχίας και των διεθνών τοκογλύφων. Η περιοχή μας μετατρέπεται σε άγονη γη, σε περιθωριακό τμήμα μιας χώρας-αποικίας, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη, προκειμένου να καρπώνονται οι δανειστές, όλο το δημόσιο πλούτο. Η εξαγγελθείσα εκποίηση του δικαστικού μεγάρου της Θήβας, που φαίνεται να οδηγεί σε συγχώνευση και των πρωτοδικείων, σε συνδυασμό με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Θήβας, καθιστά την πόλη και την περιοχή της, καθώς και τις υπόλοιπες περιοχές της Βοιωτίας που πλήττονται, έρημη γη.
Καλούμε το Δήμαρχο Θηβαίων να προχωρήσει σε κατεπείγουσα έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να δρομολογηθούν οι μορφές πάλης ενάντια στην εξέλιξη αυτή.

Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας | Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων...

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας »
OPENGOV.GR

 Σκούμας Θανάσης

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή η πρωτοβουλία αυτή, εφόσον βασικές λεπτομέρειες διευθετηθούνε.

    Θα πρέπει εφόσον ισχύσει αυτή η αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων, να ζητηθεί από υποθηκοφύλακες και υπαλλήλους να υποβάλλουν, την ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ, στις υπάρχουσες θέσεις που δημιουργούνται, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και επιθυμητή μετακίνησή τους σε αυτές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης ειδικών αδειών ή άλλων συμπεριφορών δυσανασχέτησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους οι διοριζόμενοι, στις νέες θέσεις τους, μακριά από τον τόπο συμφερόντων ή επιθυμίας τους.

    Επιπλέον η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ να γίνει και ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ως κεντρικά και έμμισθα, ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, που θέλουν οι νέες θέσεις και να μην παραμείνουν λόγω πρότερης απασχόλησής τους σε αυτά. Δεν νοείτε αναδιοργάνωση με τους ίδιους ανθρώπους άνευ προσόντων. Οι υπάλληλοι αυτοί, μαζί με εκείνους των άμισθων υποθηκοφυλακείων που κλείνουν, μπορεί να καλύψουν άλλες θέσεις σε δικαστήρια κλπ.

    Πέραν του ότι πρέπει να υποβάλει την κατά σειρά προτίμησης, θέση διορισμού ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να ζητηθούν και ένα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, που να εξηγεί τα προσόντα που ο κάθε ένας έχει (τίτλοι σπουδών, χρόνος προυπηρεσίας κλπ), όπως γίνεται και στο ιδιωτικό τομέα, για ίδια σύμβαση εργασίας, ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη τοποθέτηση και μισθολογική αντιμετώπιση, του καθενός και σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

    Να επισημάνω επιπλέον, ότι μερικοί νομοί, έχοντας το υποθηκοφυλακείο σε μία πόλη, ίσως χρειαστεί να δούμε λίγο, την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΣΕ ΕΜΜΙΣΘΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ. Ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να λάβουν ένα χαρτί, για το ακίνητό τους, είτε βρίσκονται για παράδειγμα σε κάποιο νησί, μακριά από το νησί του υποθηκοφυλακείου, είτε βρίσκονται στα όρια του νομού και έχουν μεγάλη και δύσβατη χιλιομετρική απόσταση, με το υποθηκοφυλακείο της πόλης.

    Τέλος, θα πρέπει να γίνει μέριμνα για την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ των υποθηκοφυλακείων που κλείνουνε και τι πόροι χρειάζονται και αν πρέπει όπως προανέφερα, με βάση κάποιο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΟΡΙΟ, να γίνει αυτή, προς όφελος των πολιτών και του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ