Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Κόσκινο η κανονιστική απόφαση για το παζάρι της Θήβας


Οι παραβιάσεις της νομιμότητας από τη δημοτική αρχή επικυρώνονται από το δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή, η οποία επέλεξε να πάει η εμποροπανήγυρη στην Αγίου Νικολάου, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους (πλήθος οι φήμες για την ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων κάποιων καταστηματαρχών της περιοχής) δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.
Η με αριθμό 216/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι κανονιστική απόφαση, όρισε το πλαίσιο, που θα κινηθεί η εμποροπανήγυρη του 2016. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης, χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία των κανονιστικών αποφάσεων. Παρόλα αυτά, για να ικανοποιηθούν αιτήματα εμπόρων κλπ, παραβίασαν ήδη χθες την κανονιστική απόφαση που οι ίδιοι ψήφισαν. Μετά τη συζήτηση του θέματος αυτού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, και αφού τους επισημάναμε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις μεθοδεύσεις τους, έθεσαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και ψήφισαν μετά τη συζήτηση του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης και όχι προ της έναρξης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να δώσουν "ράντζα" στην οδό Πουλιοπούλου, που δεν προβλέπονταν στην 216/2016 κανονιστική απόφαση  και άλλες θέσεις στην οδό Αγίου Νικολάου, εκτός του ορίου του παζαριού, μετά τη Βρυζάκη και δυτικότερα. "Δώσαμε την υπόσχεση στους ανθρώπους" είπε ο ένας αντιδήμαρχος!. Αλλά με ποίου την εξουσιοδότηση δίνουν υποσχέσεις; Μάλιστα ο ίδιος αντιδήμαρχος δεν έκρυψε, ότι οι περισσότερες παράγκες είχαν δοθεί σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, 3-4 μέρες πριν την κλήρωση. Η κλήρωση είπε ήταν το "επιστέγασμα" αυτής της διαδικασίας!.
Και ζήτησε στο τέλος ο δήμαρχος να ψηφίσουμε τις παραβιάσεις της απόφασης, δηλαδή της νομιμότητας, που οι ίδιοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν!
Δυστυχώς η δημοτική αρχή, παραβιάζοντας τη νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου (που η ίδια ψηφίζει), για να ικανοποιήσει στενά ιδιωτικά συμφέροντα, προκαλεί για άλλη μια φορά, καταρρακώνοντας κάθε έννοια νομιμότητας. Δυστυχώς από κοντά της, συναίνεσε απολύτως και η παράταξη του κ. Χαλβατζή, η οποία δίνει τη συναίνεση της σε όλα τα σημαντικά θέματα προς τον κ. Νικολάου και την πολιτική του, αποτελώντας μια μείζονα «αντιπολίτευση» μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Θανάσης Σκούμας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων
Θήβα 23-08-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ