Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από selfies!

 Η μόδα των selfies έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά τελικά σε κάποιες περιπτώσεις είχε τραγική κατάληξη. Έρευνες έδειξαν ότι το 2015 ήταν μια χρονιά που σημειώθηκαν αρκετοί θάνατοι την ώρα που οι άτυχοι άνθρωποι προσπάθησαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τον εαυτό τους. Ποια είναι όμως η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από selfies;

Σύμφωνα με το mashable.com, περισσότεροι από τους μισούς από τους 27 θανάτους που προκλήθηκαν από selfies σε όλο τον κόσμο το 2015 συνέβησαν στην Ινδία. Η δυσάρεστη αυτή τάση μάλιστα δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, καθώς σημειώθηκαν ήδη 3 θάνατοι από selfies σε ολόκληρη την Ινδία, κατά τις 2 πρώτες εβδομάδες του 2016.

Στον κατάλογο του 2015 με τους θανάτους από τις selfies περιλαμβάνονται Ινδοί που έχασαν τη ζωή τους βγάζοντας μια φωτογραφία μπροστά από ένα κινούμενο τρένο, πνίγηκαν μετά την ανατροπή ενός σκάφους στο οποίο επέβαιναν την ώρα που πήγαν να βγάλουν τη φωτογραφία, έπεσαν από ένα γκρεμό, και γλίστρησαν μέσα στο νερό από την όχθη ενός ποταμού. Μια τουρίστρια από την Ιαπωνία επίσης έχασε τελικά τη ζωή της όταν τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από μια σκάλα στο Ταζ Μαχάλ την ώρα που έβγαζε μια selfie.

Στην Ινδία οι selfies είναι πολύ της μόδας ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Narendra Modi να επιδίδεται σε αυτή τη νέα τάση βγάζοντας τέτοιου είδους φωτογραφίες με αρχηγούς άλλων κρατών, ενώ υπάρχει και ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι στη χώρα που ονομάζεται «Selfie» και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Ωστόσο αυτοί οι αυξανόμενοι αριθμοί θανάτων από selfies στη χώρα έχει αρχίσει και εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ πέρυσι υπήρξε απαγόρευση των εν λόγω φωτογραφιών κατά τη διάρκεια του μεγάλου θρησκευτικού προσκηνύματος, του Kumbh Mela.

Όσον αφορά αυτή τη νέα μόδα, μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σεπτέμβριο ανέφερε ότι κατά το 2015 υπήρχαν περισσότεροι καταγεγραμμένοι θάνατοι από selfies παρά από καρχαρίες, γεγονός παράξενο και ομολογουμένως ανησυχητικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

O Mπακογιάννης στα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permisospress,ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών,τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16-1-2016 στις 6:00 το απόγευμα.
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

«Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων»
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σας καλεί να γνωρίσετε την ιστορία των Θεσπιών και το
ανασκαφικό έργο της Υπηρεσίας
μέσα από την έκθεση "Αρχαίες Θεσπιές:
στο Χώρο Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.
Η έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο ενημερωτικό, εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό με θεματική
εμπνευσμένη από τα ευρήματα του υποέργου «Ανασκαφική Έρευνα Κλασικών Αρχαιοτήτων» κατά τη
διάρκεια του έργου «Κατασκευή Οδού Καναβάρη -Διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα (Κορύνη) -
Θίσβη - Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο Ε.Π.
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας - Ηπείρου 2007-2013.
Παράλληλα στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου Θεσπιών θα
παρουσιαστεί το λεύκωμα με τίτλο "Αρχαίες Θεσπιές" για τα ευρήματα των ανασκαφών.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
18:00 - 19.00:
Παλαιό Δημαρχείο Θεσπιών - Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων ιατρού Βασιλείου Κάπρου.
Χαιρετισμοί.
Προβολή ταινίας μικρής διάρκειας από την ανασκαφή, τη συντήρηση και προστασία των αρχαίων
ευρημάτων.
Ανασκαφή, Μελέτη και Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του έργου Οδού
Καναβάρη. Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη ΕΦΑ Βοιωτίας.
Παρουσίαση του λευκώματος "Αρχαίες Θεσπιές". Δήμητρα Οικονόμου, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας.
Παίζοντας και μαθαίνοντας με "Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών". Αθηνά Παπαδάκη, Αρχαιολόγος
ΕΦΑ Βοιωτίας.
19.15- 20:30:
Χώρος Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών
Επίσκεψη στην έκθεση "Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων". Γνωριμία με το
εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος "Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών" .
μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων"

Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με χιόνια & καταιγίδες

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο το πρωί προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο. Κύρια καρακτηριστικά η βούτιά του υδραργύρου, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και το χιόνι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2016)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στερεά (από το απόγευμα στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη πελοπόννησο και κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κανετρικής μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2016)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2016)

Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΕΗ επιστρέφει χρήματα στους συνεπείς καταναλωτές – Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή

Η ΔΕΗ επιβραβεύει τους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του έτους 2015, επιστρέφοντας τους το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.

Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ;

Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγιο Γ1 και Γ1Ν που έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τους το 2015, θα λάβουν επιστροφή ποσού διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.

Εξαιρούνται οι οικιακοί πελάτες που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (όπως πελάτες ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Πολυτεκνικό Τιμολόγιο ΓΤ, πρόγραμμα Ακραίας Φτώχειας.

Απαιτούμενες ενέργειες για ένταξη στο πρόγραμμα επιβράβευσης Οικιακών Πελατών.

Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια. Εφόσον έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί του 2015, αυτόματα σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2016 θα επιστρέφεται/πιστώνεται το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης για τους συνεπείς οικιακούς πελάτες του 2015 που προβλέπει την επιστροφή του διπλάσιου ποσού της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό του 2016 αφορά μόνο στην πάγια χρέωση του προμηθευτή ή και στις Ρυθμιζόμενες χρεώσεις;

Η επιστροφή το διπλάσιου ποσού της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό του 2016 αφορά μόνο στην πάγια χρέωση ημέρας και νύχτας της ΔΕΗ (πάγιο Χρεώσεων Προμήθειας).

Πώς εμφανίζεται η πίστωση στο λογαριασμό;

Στους οικιακούς πελάτες που θα επιστραφεί το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης, στην πίσω όψη εκάστοτε Εκκαθαριστικού λογαριασμού του έτους 2016 θα υπάρχει η πίστωση «Επιστροφή Παγίου».

Επιπλέον, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού σας θα υπάρχει ειδικό μήνυμα/σήμανση «Σας επιβραβεύουμε με επιστροφή διπλάσιου παγίου!»

Εάν εξοφλούνται οι λογαριασμούς στην ημερομηνία λήξης τους (την τελευταία ημέρα προθεσμίας πληρωμής) σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα σημεία (π.χ. ΕΛΤΑ, SuperMarket, ΑΤΜ τράπεζας) θεωρείται εμπρόθεσμη η πληρωμή;

Ναι, εφόσον έχουν εξοφληθεί έως και την ημερομηνία λήξης τους θεωρούνται εμπρόθεσμοι.

Εάν ζητηθεί διακοπή του συμβολαίου με τη ΔΕΗ λόγω μετεγκατάστασης μέσα στο 2016, θα ζητηθεί η επιστροφή των ποσών του προγράμματος επιβράβευσης πίσω;

Όχι, δε θα ζητηθεί να επιστραφεί οποιοδήποτε ποσό επιβράβευσης πίσω,σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 1η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης πρακτικών της 19ης και 20ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβούλιου
2015.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
2 Περί της λήψης απόφασης για τον ορισμό μελών - δημοτικών συμβούλων και των
αναπληρωτών τους της Επιτροπής Βεβαίωσης καλής Εκτέλεσης Εργασιών & Υπηρεσιών άνω
των 2.934,70 Ευρώ ,για το έτος 2016 , σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)3 Περί της λήψης απόφασης για τον ορισμό μελών - δημοτικών συμβούλων και των
αναπληρωτών τους της Επιτροπής Βεβαίωσης καλής Εκτέλεσης Εργασιών & Υπηρεσιών έως
2.934,70 Ευρώ χωρίς Φ.Π.Α για το έτος 2016 , σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ
28/80.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
4 Περί της συγκρότησης Επιτροπής αστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, σύμφωνα με το
άρθρο 32 παρ. 1 κ 2 του Ν. 1080/80 και τις σχετικές τροποποιήσεις για το έτος 2016.(Εισηγητής
Κος Πρόεδρος)
5 Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι του ποσού των 5.869.41 ευρώ, για
το έτος 2016. (Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί του ορισμού ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου μετά του αναπληρωτή του, ως μέλος της
επιτροπής παραλαβής έργων άνω των 5.869.41 ευρώ, για το έτος 2016 .(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
7 Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής προμηθειών για την εκτέλεση έργων, σύμφωνα
με το άρθρο 62 παρ. 2 ΠΔ 28/1980, για το έτος 2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί της συγκρότησης τριμελούς επιτροπής Δημοτικών υπαλλήλων, μετά των αναπληρωτών
αυτών, για την παραλαβή προμηθειών του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του
ΕΚΠΟΤΑ, για το έτος 2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί του ορισμού Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το έτος 2016 του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
10 Περί της συγκρότησης επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού έργων έτους 2016.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
11 Περί του ορισμού μέλους - δημοτικού συμβούλου και του αναπληρωτή του , της Επιτροπής
βεβαίωσης παραλαβής ανταλλακτικών και εργασιών επισκευής οχημάτων (Π.Δ 28/80) , για το
έτος 2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
12 Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής μικρών τεχνικών έργων έως 10.271,46 € συν
ΦΠΑ που εκτελούνται με απ’ ευθείας ανάθεση για το έτος 2016 ,( άρθρο 15 του Π.Δ. 171/
87).(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
13 Περί του ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων για τις Τραπεζικές
Συναλλαγές.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
14 Περί της αλλαγής βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του έργου ’’Δίκτυα Ακαθάρτων
Αλιάρτου’’ ,κατάντι των γραμμών του ΟΣΕ.(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)
15 Περί της παραχώρησης στο Δήμο προς χρήση οχήματος , από τον ΦΟΔΣΑ Α.Ε.(Εισηγητής Κος
Δήμαρχος)
16 Περί της έγκρισης πρακτικού αξιολόγησης για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση
ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού και έγκριση
πρόσληψης επιτυχόντων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
17 Περί της ορθής επανάληψης της υπό αριθ.291/2015 απόφασης δημοτικού συμβουλίου , που
αφορά πρακτική άσκηση στον Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου , της ενδιαφερόμενης Ζιώγα
Σπυριδούλας.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
18 Περί της εξέτασης αιτήσεως της ενδιαφερόμενης Κάλλη Παρασκευής του Γεωργίου , που αφορά
πρακτική άσκηση στον Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
19 Περί της αποδοχής ποσού 180.414,39ευρώ για εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του
ελλην.δημοσίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου η συνάντηση που ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου προκειμένου να συζητήσουν από κοντά θέματα που αφορούν την πόλη και επηρεάζουν τους εμπόρους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου Θήβας κ. Στρατέλος Νίκος και μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων και  υπηρεσιακοί παράγοντες .

Συγκεκριμένα,  συζητήθηκαν η πορεία των εργασιών της οδού Επαμεινώνδα και η ανυπακοή οδηγών στην απαγόρευση του Δήμου για στάθμευση και διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων στον υπό κατασκευή πεζόδρομο, που προκαλούν μεγάλες ζημιές στο έργο,  το παρεμπόριο και η πορεία εργασιών του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του πεζόδρομου, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο νέα κανονιστική λειτουργία και θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση, ζητώντας επίσης τις έγγραφες προτάσεις του Εμπ. Συλλ. για το ωράριο που θα επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων για φόρτωση- εκφόρτωση. Επίσης, ενημέρωσε ότι υπάρχει επικοινωνία με την Τροχαία προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβάσεων.

Σχετικά με την καταπολέμηση του παρεμπορίου ζητήθηκε από τους εμπόρους να καταγγέλλουν την ίδια στιγμή την παράβαση είτε στην Αστυνομία είτε στο Δήμο,  ενώ από την πλευρά του ο Δήμος θα έρθει εκ νέου σε επικοινωνία με την Αστυνομία για να ενταθούν οι έλεγχοι.

Για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο τόσο ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Κουτσοδήμος Δ. όσο και ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να προγραμματιστούν τα εγκαίνια του και η τουριστική του προβολή με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών. Ήδη έχουν γίνει δύο συναντήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και η ολοκλήρωση των εργασιών και τα εγκαίνια  προσδιορίζονται την Άνοιξη του 2016.



Διαβάστε Περισσότερα »

TA ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΜΕ 38 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΜΕ 38 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Επίκαιρα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα έφερε, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, το τελευταίο 3μηνο στη Βουλή με 38 Ερωτήσεις του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. και τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος.  Ανάλογες αναφορές και επισημάνσεις στα προβλήματα των αγροτών έκανε ο κ.Μπασιάκος και στην ομιλία του στη Βουλή (2.12.2015) κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού.   
Όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος: «Οι 38 Ερωτήσεις αφορούν κυρίως καθυστερήσεις πληρωμών σε αγρότες, νέες δυσβάστακτες επιβαρύνσεις τους με χρέη, φόρους, εισφορές, καθώς και στο κόστος παραγωγής, και βέβαια αδυναμία αξιοποίησης δυνατοτήτων του αγροτικού τομέα μας σε κοινοτικό επίπεδο, καθώς και σε σχέση με τις αγορές. Τα οξυμένα αυτά προβλήματα του αγροτικού τομέα δεν βρίσκουν δυστυχώς λύσεις και καθιστούν τον πρωτογενή τομέα μη βιώσιμο και πάντως μη ανταγωνιστικό, με καταστροφικές συνέπειες για την ύπαιθρο και τον τόπο. Τα κυοφορούμενα κυβερνητικά μέτρα θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τους παραγωγούς μας. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πορείας, αφού το αγροτικό είναι εθνικό ζήτημα. Η παραγωγική βάση της οικονομίας μας δεν αντέχει τέτοια συρρίκνωση.»

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ 38 ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1.    Καθυστερημένη πληρωμή επιστροφής Ε.Φ.Κ. πετρελαίου σε αγρότες.
2.    Ρύθμιση οφειλών αγροτών στον τ.Οργανισμό Κωπαΐδος που βρίσκεται σε εκκαθάριση.
3.    Καθυστέρηση πληρωμής προκαταβολής εξισωτικής αποζημίωσης στους Έλληνες παραγωγούς. (με άλλους βουλευτές ΝΔ)
4.    Είναι δυνατόν να δηλώνουν αναρμόδιοι και οι τρεις υπουργοί (Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης / Τροφίμων) για την τύχη των υποθηκευμένων χωραφιών που εκπλειστηριάζονται!
5.    Κίνδυνος ξεπουλήματος Ελληνικής αγροτικής γης σε επιθετικά αμοιβαία κεφάλαια (Distress Funds). (με άλλους βουλευτές ΝΔ)
6.    Αθρόα εισαγωγή πατάτας, κρεμμυδιών, οπωροκηπευτικών κλπ. από Τουρκία και άλλες γειτονικές χώρες χωρίς τους αναγκαίους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους.
7.    Καλλιέργεια ροδιάς και διάθεση των προϊόντων της.
8.    Καλλιέργεια για βιοκαύσιμα.
9.    Προβολή και προώθηση ελληνικής σταφίδας.
10.    Μεταφορά / Μετάταξη υπαλλήλων/εργαζομένων του τέως Οργανισμού Κωπαΐδος.
11.    Κατάσχεση Αγροτικών Επιδοτήσεων από Τραπεζικούς Λογαριασμούς Αγροτών. (με βουλευτές ΝΔ)
12.    Τοποθέτηση κυβέρνησης σε σχέση με προτάσεις ΠΑΣΕΓΕΣ για φορολογικά και ασφαλιστικά αγροτών.
13.    Εξέλιξη ζωονόσων, όπως η οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών, ο καταρροϊκός πυρετός προβάτων κλπ.
14.    Τυποποιημένα Αγροτικά Προϊόντα.
15.    Πολιτική με στήριξη για Νέους Αγρότες.
16.    Πορεία και πρωτοβουλίες για την προώθηση και ενθάρρυνση της «Συμβολαιοποιημένης Γεωργίας».
17.    Προβολή και προώθηση ελληνικού κρασιού.
18.    Εγχώριο γενετικό υλικό.
19.    Πορεία ιχθυοκαλλιεργειών.
20.    Προβολή και προώθηση ελληνικού ελαιολάδου.
21.    Πρακτικές «Γεωργίας Ακριβείας».
22.    Προβολή και προώθηση ελληνικού γιαουρτιού.
23.    Εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών.
24.    Βιολογική κτηνοτροφία.
25.    Ανάγκη αντιμετώπισης των νόσων σε φοινικόδενδρα και πλατάνια.
26.    Πορεία αναδασώσεων.
27.    Εμπορικό ισοζύγιο Αγροτικών Προϊόντων.
28.    Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου.
29.    Υποθηκευμένα χωράφια που εκπλειστηριάζονται.
30.    Νέα μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών με τριπλασιασμό ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ.
31.    Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στους Έλληνες παραγωγούς. (με άλλους βουλευτές ΝΔ)
32.    Καθυστερήσεις πληρωμών σε αγρότες.
33.    Πλημμύρες και αγροτικές ζημιές στη Βοιωτία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλη μείωση βαμβακοπαραγωγής.
34.    Προβολή και Προώθηση του Αγροτουρισμού.
35.    Πορεία υλοποίησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών.
36.    Μείωση τιμής ρεύματος αγροτικής χρήσης και διευκολύνσεις εξόφλησης λογαριασμών στη ΔΕΗ.
37.    Αποτίμηση επιβάρυνσης αγροτών από μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν αύξηση Φ.Π.Α., κόστους παραγωγής, ασφαλιστικών εισφορών, φορολόγησης εισοδήματος (και επιδοτήσεων και ενισχύσεων), κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση τιμολογίου αγροτικού ρεύματος κλπ.
38.    Δυσκολίες εξασφάλισης και αγοράς προμηθειών και εφοδίων από αγρότες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Ψευδές το δημοσίευμα για τη μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο στο ΧΥΤΑ Θήβας




Με αφορμή ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Αθανάσιου Σκούμα και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας για τη μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στο ΧΥΤΑ Θήβας, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα παρακάτω:

    - Ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., μετά από αίτημα του Δήμου Πύργου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε την παραλαβή ποσότητας 1.500 τόνων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
    - H απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ και αφορά τη συγκεκριμένη ποσότητα, αφού για την επίλυση του προβλήματος του Δήμου Πύργου έγινε διασπορά των απορριμμάτων σε πολλούς ΧΥΤΑ, με παραίνεση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.
    -Η σχετική προγραμματική σύμβαση έχει ήδη αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6ΑΑΠΩ17-ΙΒ6, η οποία είναι στη διάθεση για έλεγχο από οποιονδήποτε, αρκεί να θέλει πραγματικά να ενημερωθεί από επίσημα δημοσιευμένα έγγραφα, άλλως υπάρχει παραπληροφόρηση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    -Η διαθέσιμη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Ιστιαίας (σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ) ανέρχεται σε 240.000 τόνους και η ποσότητα των 1.500 τόνων του Δήμου Πύργου αποτελεί το 0,625% αυτής.

Σχετικά με την αναφορά στην ανακοίνωση για τη ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. και τη νομιμότητα λειτουργίας του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., θέλουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

    - Η ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. έχει από τις 8/10/2015 συγχωνευτεί στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., ο οποίος είναι καθολικός διάδοχος και λειτουργεί νόμιμα.
    - Οι αναφορές στην ανακοίνωση για τυχόν ενστάσεις ή παραπομπές σε γνωμοδοτήσεις για τον τρόπο μετατροπής της νομικής μορφής, δείχνουν πλήρη άγνοια του νομοθετικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ λειτουργεί νομίμως και με αποφάσεις των αρμόδιων διοικητικών οργάνων.
    - Σε περίπτωση που υπάρχει αντίθετη άποψη, καλή είναι η συμβουλή από κάποιον Νομικό. Θα μπορούσαν, βέβαια,  να περιμένουν λίγες ημέρες- ούτε καν ένα μήνα από σήμερα- ώστε να προστατεύσουν την όποια αξιοπιστία τους, εκτός εάν ούτε αυτό τους ενδιαφέρει.
    - Για το θέμα της πρώην ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. προξενεί εντύπωση, πώς με τόση ευκολία και χωρίς καν να ζητήσουν ενημέρωση, μας καταγγέλλουν για ανύπαρκτα πράγματα. Ποιός αλήθεια είναι ο στόχος κάποιων, που διαρκώς καταγγέλλουν τα τελευταία χρόνια ό,τι θετικό γίνεται για την περιοχή μας, ιδιαίτερα με το ΧΥΤΑ Θήβας, τον οποίο ο ένας εκ των καταγγελλόντων χωροθέτησε στη σημερινή θέση;
    - Είναι κακό που η πρώην ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. αναγνωρίστηκε από τους Δήμους όλης της Περιφέρειας και συμβάλλει με τη τεχνογνωσία της στην επίλυση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων και άλλων περιοχών;
    - Είναι κακό που η έδρα του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ είναι στη Θήβα και απασχολούνται δεκάδες άτομα;
     - Είναι κακό που διασφαλίσαμε το μόνο έργο με δημόσια χρηματοδότηση και όχι με ΣΔΙΤ για τη ΜΕΑ Θήβας; Αν αυτό, όπως λένε, ακυρωθεί, τί  προτιμούν, λαμβάνοντας υπόψη και το νέο ΕΣΔΑ; Μήπως τα ΣΔΙΤ, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα; Τους συνιστούμε να μην βιαστούν να χαρούν, διότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, θα είναι το πλέον σύγχρονο έργο Δ.Σ.Α. στη χώρα και θα το διαχειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση και κανείς ιδιώτης, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Με όλο το σεβασμό σε όλους του Δημότες αλλά κυρίως στο Θηβαϊκό λαό θα πρέπει στην περίπτωση να επικαλεσθούμε την κληρονομιά του λαού μας, όπου συμπεριλαμβάνεται η συμπυκνωμένη σοφία των αρχαίων ρητών όπως το “Γλώττα μη προτρεχέτω του νου”, του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου ( ενός από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας) σε αντίθεση με τη ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ του  Αθηναίου Κλέωνα .
Τέλος, ως προς το ερώτημα του τίτλου του δημοσιεύματος  “ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ”, η απάντηση είναι προφανής:
 “ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ” και όχι “ οι εμμονές μίας μικρής μερίδας μονίμως διαμαρτυρόμενων και μονίμως εκτεθειμένων”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς οργανωμένους φιλάθλους ο Ατρόμητος στη Λιβαδειά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά την διεξαγωγή του εξ’ αναβολής αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, την προσεχή Τετάρτη (20-01-2016) και ώρα 17:15, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (991) άτομα και (665) οχήματα, προσήχθησαν (105) άτομα και βεβαιώθηκαν (274) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (2.320) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-01-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (991) άτομα, εκ των οποίων (708) ημεδαποί και (283) αλλοδαποί, καθώς και (665) οχήματα.
Προσήχθησαν: (105) άτομα, εκ των οποίων (56) ημεδαποί και (49) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (32) άτομα, εκ των οποίων (20) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (8) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (7) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (1) ημεδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
•    (2) ημεδαποί, για παραεμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (30) γραμμάρια ηρωίνης και (16,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
•    (20) ναρκωτικά δισκία.
•    (2.320) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (296) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (274) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (55) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (5) για αντικανονικό προσπέρασμα, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (6) για ΚΤΕΟ και (198) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (6) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
•    (5) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook

Αν σας αρέσει το Permisospress.blogspot.gr  τότε μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook για να είστε πάντα ενήμεροι για όλα τα θέματα.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο Permissos-News- και κάντε LIKE στην σελίδα μας.
Θα ήταν χαρά μας να γίνετε μέλος της παρέας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προ των πυλών νέα «χαλάρωση» των capital controls


'Αμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα αύξηση στο όριο ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες.

'Οπως αναφέρει η «Αυγή» η σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ είναι έτοιμη και από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και γκισές με την καθιέρωση προσωποποιημένου 7ημέρου για τους καταθέτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται τα μεσάνυκτα κάθε Παρασκευής αλλά και εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει έναρξη νέας ανάληψης.

Δηλαδή αν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει την Δευτέρα τότε η επόμενη ανάληψη θα μπορεί να πραγματοποιηθεί την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 στα 500 ευρώ...
Διαβάστε Περισσότερα »

10 τρόφιμα που τονώνουν το ανοσοποιητικό

Είναι πάλι η εποχή των ιώσεων και της γρίπης που καθηλώνουν χιλιάδες ανθρώπους στο σπίτι με συνάχι, βήχα και πυρετό.

Για να προστατευθείτε πρέπει να έχετε ένα εύρωστο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα αντικρούει αποτελεσματικά τις επιθέσεις των ιών.

Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος εξηγεί ποια τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

* Φύτρες σταριού. Αποτελούν καλή πηγή ψευδαργύρου, αντιοξειδωτικών και βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ παρέχουν καλό μίγμα από φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ορισμένα υγιεινά λιπαρά. Είναι επίσηςάριστη πηγή πρεβιοτικών. Προσθέστε τις στις σαλάτες και στα όσπρια ή αντικαταστήσετε το αλεύρι με φύτρο σταριού σε σκόνη.

* Σκόρδο. Διαθέτει αντιϊικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε θειϊκές ενώσεις, όπως η αλλισίνη, που διεγείρουν το ανοσοποιητικό. Να το ψιλοκόβετε πριν το φάτε, διότι η δράση της αλλισίνης εντείνεται όταν εκτίθεται ο πυρήνας του σκόρδου στον αέρα.

Αν θέλετε να αποφύγετε την δυσάρεστη αναπνοή, να το κόβετε σε τέσσερα ή πέντε κομμάτια και να το καταπίνετε σαν χάπι. Μία σκελίδα την ημέρα είναι αρκετή.

* Γιαούρτι. Μία καλή κουταλιά της σούπας «ζωντανό» γιαούρτι (με καλλιέργειες βακτηριδίων) κάθε πρωί είναι ό,τι πρέπει για να διατηρείται το ανοσοποιητικό ισχυρό και η χλωρίδα των εντέρων υγιής.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι πάνω από το 60% του ανοσοποιητικού συστήματος ρυθμίζεται από τα βακτήρια του εντέρου.

* Κοτόσουπα. Διατηρεί καλά ενυδατωμένο τον οργανισμό και είναι πλούσια σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, φώσφορος, ενώσεις θείου). Περιέχει επίσης αμινοξέα (αργινίνη, γλυκίνη, προλίνη) που ασκούν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις σε όλο το σώμα.
Να τρώτε ένα φλιτζάνι, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αν δεν καταναλώνετε ήδη σούπες σε συστηματική βάση, η ιδανική εποχή για να την αρχίσετε είναι αν και όταν αρρωστήσετε. Αν είστε χορτοφάγοι, καταναλώστε σούπα λαχανικών.

* Σπανάκι. Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ που συμμετέχει στην επιδιόρθωση των κυττάρων, καθώς και σε βιταμίνη C (περιέχει όση και τα εσπεριδοειδή). Επιπλέον, ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι περιέχει όσο κάλιο και μαγνήσιο έχει ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες μπανάνες.

Να τρώτε σπανάκι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Να το προτιμάτε ελαφρώς βρασμένο, ούτως ώστε να διασπώνται οι χημικές ενώσεις των οξαλικών και να διευκολύνεται η απορρόφηση σημαντικών ιχνοστοιχείων (σίδηρο, ασβέστιο)από τον οργανισμό.

* Μπρόκολο. Περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως το αμινοξύ χολίνη που διεγείρει την ομαλή λειτουργία των κυττάρων και ωφελεί την χλωρίδα του εντέρου. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και ασβεστίου, και περιέχει ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό, τη γλουταθειόνη. Να τρώτε μπρόκολο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

* Κανέλα. Διαθέτει αντιϊικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Περιέχει επίσης ωφέλιμα έλαια τα οποία βελτιώνουν την πέψη, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνει την αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Να βάζετε καθημερινά μικρή ποσότητα στον καφέ ή τα δημητριακά σας.

* Μανιτάρια. Αποτελούν θαυμάσια πηγή σεληνίου, το οποίο ως φαίνεται προστατεύει σημαντικά από τις ιώσεις. Είναι επίσης πλούσια σε ριβοφλαβίνη και νιασίνη που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Το 2014 ανακαλύφθηκε πως ορισμένα είδη περιέχουν και ένα αντιμικροβιακό πεπτίδιο, που λέγεται κοψίνη.

Το ιδανικό είναι να τρώτε καθημερινά μικρή ποσότητα μανιταριών.

* Στρείδια. Περιέχουν άφθονο ψευδάργυρο ο οποίος τονώνει το ανοσοποιητικό και προσδίδει αφροδισιακές ιδιότητές. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος δρα και θεραπευτικά, μειώνοντας τη σοβαρότητα των ιώσεων.

Αν δεν μπορείτε να αγοράζετε φρέσκα, επιλέξτε στρείδια σε κονσέρβα που έχουν εφάμιλλη θρεπτική αξία.

* Καρπούζι. Αν και είναι καλοκαιρινό φρούτο, είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα κατά των ιώσεων διότι περιέχει άφθονες βιταμίνες C και A, και αποτελεί θαυμάσια πηγή των αντιοξειδωτικών λυκοπένιο και γλουταθειόνη (όλα μαζί, ενισχύουν σημαντικά τον οργανισμό).

Επειδή δύσκολα θα το βρείτε τον χειμώνα, καταναλώστε εναλλακτικά ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας που είναι πλούσια σε λυκοπένιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το 2017 και βλέπουμε οι διορθώσεις στις επιδοτήσεις

Για το 2017, χρονιά στην οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, μεταθέτει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την διόρθωση των αδικιών σε θέματα κατανομής των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους παραγωγής.

Μάλιστα, για το θέμα έχει συσταθεί στο υπουργείο επιτροπή εργασίας, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, κ. Χαράλαμπος Κασσίμης, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, σχετικά με τη Νέα ΚΑΠ και το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνοψίζοντας την ομιλία του Γενικού Γραμματέα τα κυριότερα σημεία του αναπτυξιακού σχεδιασμού του υπουργείου, σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν ως εξής:

– Αρχικά ανακοίνωσε την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους 6 δις ευρώ (δημόσια δαπάνη & ιδιωτική συμμετοχή). Το υπουργείο είναι έτοιμο να δημοσιεύσει τις πρώτες προκηρύξεις των προγραμμάτων κατά το επόμενο διάστημα.

– Η πρώτη εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ (πρώτη χρονιά το 2015), με δεδομένες τις δυσκολίες εφαρμογής της, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην κατάρτιση των ‘’νέων προσωρινών δικαιωμάτων ενίσχυσης’’. Έπρεπε όμως οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

– Το 2017 πρόκειται να γίνει η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, και για το λόγο αυτό έχει συσταθεί στο υπουργείο επιτροπή εργασίας. Αυτό θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξομάλυνση των όποιων ‘’αδικιών’’.

– Εκτενή αναφορά έκανε ο Γεν. Γραμματέας στα μέτρα του προγράμματος που εκχωρούνται πλέον στην περιφέρεια όπου θα σχεδιάζονται, θα προγραμματίζονται και θα υλοποιούνται τοπικά. Και αυτά θα είναι τα πλέον δημοφιλή προγράμματα που εφαρμόζονται στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα για τον αγροτικό πληθυσμό:

    Το 100% των Σχεδίων Βελτίωσης
    Το 100% των Νέων Αγροτών Το 100% του Leader (CLLD)
    Το 100% των πρωτοβουλιών σχετικά με την Αγροδιατροφική Αλυσίδα
    Το 100% των έργων υποδομής (αρδευτικά, αναδασμοί, αγροτική και δασική οδοποιία) με εξαίρεση τα μεγάλα αρδευτικά έργα με προϋπολογισμό πάνω από 2,2 δισ. ευρώ
    Το 40% του προγράμματος της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων
    Το 100% των έργων που αφορούν στη διαχείριση και βελτίωση των βοσκοτόπων
    Το 100% των ενισχύσεων για τη στήριξη μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων και για την εκκίνηση επιχειρήσεων στην ύπαιθρο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΕΙΝΗ !!! Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!! ΦΩΤΟ



Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού , η Εορταστική Χοροεσπερίδα με κοπή τής Βασιλόπιτας τού ΚΑΠΗ τού Δήμου Θηβαίων .
Η Παρουσιάστρια τής Εκδήλωσης , Προϊσταμένη τού ΚΑΠΗ  κα Όλγα Ιωάννου καλωσόρισε το κοινό με ευχές για το νέο Eτος , προσκαλώντας τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο να ευλογήσει την Βασιλόπιτα , την οποία έκοψαν μαζί με τον Δήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου .
Στη συνέχεια η Χορωδία τού ΚΑΠΗ μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό με Εορταστικά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε .
Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απηύθυναν οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Διοικητής τού ΚΕΠΒΘηβών , Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς
Δημοτικός Σύμβουλος , επικεφαλής τής μείζονος μειοψηφίας τού Δήμου Θηβαίων κ. Σταμάτης Χαλβατζής
Πρόεδρος τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Γιάννης Παπαδημητρίου
Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Θηβαίων κ. Θανάσης Κοκοντίνης
Πρόεδρος τού ΚΑΠΗ Θήβας κ. Νίκος Στρατέλος
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εντυπωσιακή Χοροεσπερίδα και οι κ.κ. :
Δημοτικοί Σύμβουλοι : κα Ιουλία Κοντού , κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος , κ. Γιώργος Κατσέλης
Πολιτευτής Βοιωτίας , κα Λουκία Θεοδώρου
Αντιπρόεδρος τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Παναγιώτης Καλαμπάκας
Διευθύντρια τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κα Σεραφία Μουλκιαρότου
Προϊσταμένη τού Τμήματος Πολιτισμού τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κα Ντίνα Ζαμπάκου
Ιατρός κ. Γιώργος Γαστουνιώτης
Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων
Κέφι , εκλεκτό φαγητό, ποτά  και Χορός , επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο και φέτος μία πετυχημένη Χοροεσπερίδα τού ΚΑΠΗ τού Δήμου Θηβαίων .

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Περισσότερα στο viotikoperiskopio
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας για την μεταφορά σκουπιδιών απο τον Πύργο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ THΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΘΗΒΑΣ



        Η Απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Στερεάς, ο οποίος πλέον διαχειρίζεται τα απορρίμματα και του Δήμου Θηβαίων, να μεταφερθούν και να αποτεθούν 1.500 τόνοι σκουπιδιών από την Πύργο Ηλείας στο ΧΥΤΑ Θήβας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

        Είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ στη Θήβα σε κέντρο διαχείρισης τεραστίων ποσοτήτων απορριμμάτων. Η πορεία αυτή ξεκίνησε από την επιλογή της Δημοτικής Αρχής μέσω της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ να κατασκευαστεί Μονάδα Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων στη Θήβας και συνεχίστηκε με την απόφασή της να συμμετάσχει στη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεάς ως Α.Ε. Δηλαδή μία Ανώνυμη Εταιρεία των Δήμων της Στερεάς να αποφασίζει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.

        Οι αρνητικές συνέπειες μέχρι στιγμής ολοένα κλιμακώνονται. Αρχικά, στο ΧΥΤΑ Θήβας προστέθηκαν τα σκουπίδια του Δήμου Λοκρών, μετά ήρθαν σκουπίδια από νησιά του Αιγαίου, κατόπιν τα σκουπίδια του Δήμου Κυμης - Αλιβερίου και τώρα από τον Πύργο.

        Σαν παράταξη έχουμε τονίσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής στον συγκεκριμένο τομέα προσελκύει χιλιάδες τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων από παντού. Αυτό που γίνεται τώρα είναι μικρογραφία του τι θα ακολουθήσει όταν κατασκευαστεί η Μονάδα Επεξεργασίας.

        Εκτός από τη Δημοτική Αρχή, είναι βασικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατεύθυνση είναι η διαχείριση απορριμμάτων να αποτελέσει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα αποτελέσματα είναι οι δημότες να χρυσοπληρώνουν τα σκουπίδια, να επικρατεί χάος στη διαχείρισή τους και να μην εξασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής για τη δημόσια υγεία διαχείρισή τους.

        Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι η μόνη πραγματική λύση είναι η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, με πανελλαδικό σχεδιασμό. Στη βάση της διαλογής στην πηγή, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι το κέρδος Ανωνύμων Εταιρειών.

        Ταυτόχρονα διεκδικούμε να σταματήσει άμεσα η πορεία μετατροπής των εγκαταστάσεων της Θήβας σε μαζικό υποδοχέα σύμμεικτων σκουπιδιών από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και ισχυρές βροχές -Ερχεται κακοκαιρία

Τοπικές βροχές στα Δυτικά και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τη νύχτα ισχυρές. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στα δυτικά θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι βροχές από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς τη νύχτα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου .

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από τη νύχτα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από τη νύχτα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ