Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Τέλος στην αναμονή για τις επιδοτήσεις των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς θα πιστωθούν λίγο πριν το Πάσχα σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αντώνη Μωϋσίδη προέδρου του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τα ποσά που αφορούν στο πρασίνισμα και την ενιαία ενίσχυση. Αυτό έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αντώνης Μωϋσίδης σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό , ο οποίος ανέφερε ότι η πληρωμή της β’ δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα θα καταβληθούν πιθανότατα μετά τα μέσα Απριλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε εκδώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήθελε ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του τίτλου των οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταβληθεί το β΄ μέρος της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης καθώς και η Πράσινη Ενίσχυση.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται επίσης να πληρωθούν οι δικαιούχοι της πρόωρης συνταξιοδότησης τον Μάρτιο.

 dikaiologitika.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις συνομιλίες στελεχών του ΔΝΤ για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική

Σε σχόλιο για την υπόθεση ΔΝΤ - «Wikileaks» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ και το γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό ότι "υπάρχουν και χειρότερα", για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, να εξωραΐσει το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την ΕΕ και να επιταχύνει την αξιολόγηση, δηλαδή το νέο πακέτο σκληρών μέτρων.

Ο λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν και με πολλές κυβερνήσεις αυτόν τον εκβιασμό, γι’ αυτό και χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη σ’ όσους τον καλούν να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, οργανώνοντας το δικό του αγώνα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτουν οι υπογραφές για το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο
του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
σας προσκαλούν
στην   τελετή υπογραφής
ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
μεταξύ της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας  και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,
ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης
θα ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Βοιωτίας,
 για την πορεία  υλοποίησης της πρωτοβουλίας και των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου,
με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
και ώρα 13.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
(Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά)

Διαβάστε Περισσότερα »

Απέδωσε καρπούς η συνάντηση Σταθά-Πολάκη για τα προβλήματα των Νοσοκομείων Βοιωτίας


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρώην Βουλευτή Νομού Βοιωτίας Γιάννη
Σταθά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη .
Ο Γιάννης Σταθάς έθεσε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νομό
Βοιωτίας τόσο στη  Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια  Υγειονομική
Περίθαλψη.
Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης και
υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, των
Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Οινοφύτων και Παραλίας Διστόμου, καθώς και των
Κέντρων Υγείας Σχηματαρίου και Διστόμου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση τοποθέτηση Επικουρικού
Ιατρού Παθολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (τις επόμενες ημέρες)
και συμφώνησε να γίνει τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου
ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης παλαιών επιχορηγήσεων για έργα και
προμήθειες που δεν υλοποιήθηκαν και να απορροφηθούν  σε έργα
συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ( ύψους 150.000 € περίπου).
Επίσης να πιστωθούν χρήματα για τους υπάρχοντες Επικουρικούς Ιατρούς
και γι’ αυτούς που θα προσληφθούν.
Συμφωνήθηκε ακόμη, με την τοποθέτηση νέας Διοίκησης στο Νοσοκομείου,
να γίνουν άμεσα ενέργειες για τη δημιουργία Παιδιατρικής Κλινικής,
ώστε να μην  παρατηρούνται τα σημερινά προβλήματα με τους Παιδίατρους
( μετακινήσεις Λαμία, εντέλλεσθε κ.λ.π.).
Για το Νοσοκομείο της Θήβας σε συνεννόηση με την νέα Διοίκηση και τη
Διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε. θα γίνουν άμεσα προσλήψεις Επικουρικών
Ιατρών.
Στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στο ΙΚΑ Οινοφύτων θα προσληφθούν
άμεσα Επικουρικοί Ιατροί, διότι υπάρχουν ελλείψεις , ενώ οι ανάγκες θα
αυξηθούν όταν κληθούν να εξυπηρετήσουν τα νεοδημιουργηθέντα Hot Spot
Οινόφυτα -  Μαλακάσα.



                                        ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

5 τόνοι πορτοκάλια στα καταστήματα κράτησης Ελεώνα Θηβών μέσω του Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστούν επίσης τους Διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης κ. Γεώργιο Μακρή και κ. Δουλάμη Παύλο για την πολύ καλή συνεργασία. 5 τόνοι πορτοκάλια στα καταστήματα κράτησης Ελεώνα Θηβών μέσω του Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδος ( με έδρα το Ναύπλιο) για τη δωρεάν διάθεση 5 τόνων πορτοκαλιών στο πλαίσιο του προγράμματος “Δωρεάν Διανομή Αποσυρόμενων Εσπεριδοειδών”.

Οι εν λόγω τόνοι παραλήφθηκαν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων, μετά τη σύναψη σχετικής σύμβασης και διατέθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα και στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΣΚΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΔΕΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΣΚΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΔΕΗ.

Στην με αριθ.3641/2.03.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις πρόσφατες περιπτώσεις κλοπών χάλκινων μετασχηματιστών και λοιπού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες πάταξης του φαινομένου αυτού και αποζημίωσης των πληττόμενων .
Στην από 27.03.2016 σχετική απάντηση του Αν.Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Τόσκα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ.Ε.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, μεταξύ άλλων έχει εκπονηθεί και υλοποιείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και επιχειρησιακό σχέδιο, για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που αφορά σε όλο το φάσμα-αλυσίδα παράνομης αφαίρεσης και εν γένει διακίνησης και διαχείρισης μεταλλικών αντικειμένων. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού αναπτύσσονται και δράσεις με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τις Υπηρεσίες των συναρμοδίων Υπουργείων, όπως του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και της Επιθεώρησης Εργασίας.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 03-11-2015 έως 05-11-2015, στο πλαίσιο του ανωτέρω εφαρμοζόμενου επιχειρησιακού σχεδίου, υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση, με τη συμμετοχή συναρμόδιων Φορέων, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Επίσης, προς την κατεύθυνση της διενέργειας στοχευμένων ελέγχων και της καταπολέμησης των εγκληματικών ενεργειών που συνδέονται με την κλοπή και περαιτέρω διακίνηση μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκε χαρτογράφηση των επιχειρήσεων συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.
Πέραν των ανωτέρω, σας πληροφορούμε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας συνεργάζονται και με τις Υπηρεσίες του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), για την καλύτερη πληροφόρηση καθώς και το συντονισμό των κοινών προσπαθειών, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εφαρμοζόμενων δράσεων, την αποφυγή περαιτέρω θυματοποίησης της εταιρείας και την καταπολέμηση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και εξοπλισμού αυτής. Ενταύθα, σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στο αρχείο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας) στοιχεία, αναφορικά με τις κλοπές μεταλλικών αντικειμένων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.ΔΑΗ.Ε.) στην επικράτεια, κατά το έτος 2015 καταγράφηκαν συνολικά 446 υποθέσεις.
Τέλος, σε ό,τι ειδικότερα αφορά στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, σας ενημερώνουμε ότι οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας (τοπικές αρμόδιες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)] αναπτύσσουν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων διενεργούν μεθοδικούς και στοχευμένους ελέγχους σε άτομα και οχήματα, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προστασία των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού τους και την εδραίωση ενός περιβάλλοντος ευνομίας και ασφάλειας στην υπόψη περιοχή. Σύμφωνα δε με ενημέρωσή μας, κατά το Β' εξάμηνο του έτους 2015 έως και την 07-03- 2016, στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας καταγγέλθηκαν 120 κλοπές μετασχηματιστών, οι οποίες και εξιχνιάσθηκαν.»




Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκευάζοντας (σ)την Θήβα



φεστιβάλ Σφίγγα | διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών

Κατασκευάζοντας (σ)την Θήβα
ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ 

Στα πλαίσια των δράσεων του φεστιβάλ Σφίγγα | το διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών, που στόχο έχει την άμεση και έμμεση ανάδειξη του ιστορικού, μυθολογικού και πολιτισμικού υπόβαθρου της πόλης μας, μέσω ποικίλλων μορφών τέχνης που περιλαμβάνουν τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και την αρχιτεκτονική, η ΣΦΙΓΓΑ παρουσιάζει την  Έκθεση Αρχιτεκτονικών και Πολεοδομικών Μελετών που αφορούν αρχιτεκτονικά σχέδια για την πόλη της Θήβας που έχουν διεξαχθεί από μελετητικά γραφεία αλλά και από φοιτητές των σχολών αρχιτεκτονικής της χώρας μας.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ζωηρού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει και υπάρχει από την επιστημονική κοινότητα για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, η  αποδέσμευση των μελετών από την ιδρυματικό τους χαρακτήρα, η ανάδειξη μελετών που έχουν χαθεί στα συρτάρια της ιστορίας και η δημοσιοποίησή τους. Τελικός στόχος είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των πολιτών αλλά και των αρχών της πόλης μας για τις δυνατότητές της. 
Στην έκθεση θα υπάρξουν παρουσιάσεις των μελετών από τους ίδιους τους μελετητές. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.  

Χώρος έκθεσης: Αίθουσες Σεμέλη και Αρμονία - Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Ημερ/νία εγκαινίων: Σάββατο 9 Απριλίου 2016, ώρα 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 9-26 Απριλίου, ανοιχτή για το κοινό μέρες και ώρες Συνεδριακού Κέντρου, και κάθε Σάββατο 10:00-14:00 με εκπρόσωπο της Αρχιτεκτονικής Ομάδας της Σφίγγας.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες-οι ,η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , συνεχίζοντας την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , προωθεί νέα βίαια μέτρα – σφαγείο για την κοινωνική ασφάλιση , όπως μεταξύ άλλων τη σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ , μειώσεις στις κύριες συντάξεις ,αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη ,αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων(με υπερφορολόγηση όλων των κοινωνικών ομάδων μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ) κ.α.
Συναδέλφισσες-οι ,  η απεργία στις 7 ΑΠΡΙΛΗ  πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 7Ης Απριλίου 2016 , κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα Ιατρικού Συλλόγου Θηβών-Σωστή Ενημέρωση απο τους Ειδικούς στα σύγχρονα προβλήματα



Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα η καταβολή τους λόγω Πάσχα

Οι υπουργοί Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών συνυπέγραψαν ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία οι συντάξεις θα καταβληθούν, νωρίτερα από το κανονικό.

Αιτία, ο εορτασμός του Πάσχα, με τις πληρωμές για τις συντάξεις του μηνός Μαΐου, να γίνονται λίγες μέρες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ του ΝΑΤ και του Δημοσίου θα πληρωθούν την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 ενώ ΟΓΑ και ΟΑΕΕ θα πληρώσουν τις συντάξεις από τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Τα παραπάνω θα προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που θα μεταθέτει τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου προκειμένου οι συνταξιούχοι των ταμείων να έχουν χρήματα αφού οι τράπεζες θα ξανανοίξουν την Τετάρτη του Πάσχα λόγω και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 3 Μαΐου όπως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας ο Θοδωρής Καλοπήτας


Ο 26χρονος Θοδωρής Καλοπήτας είναι ο νέος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας μετά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη της Κυριακή 3 Απριλίου στις κατά τόπους οργανώσεις.
Τις ευχές της για την ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων της τοπικής οργάνωσης στο νέο Πρόεδρο απέστειλε η απερχόμενη πρόεδρος Μαρία Παπαλουκά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποίος είναι όμως ο Νέος Πρόεδρος;;

Ο Θοδωρής Καλοπήτας είναι 26 ετών, ζεί στην Λιβαδειά, εκλεγμένος από το 2013 στην ΟΝΝΕΔ, ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών του  διατέλεσε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου σπουδαστών της σχολής του. Η υποψηφιότητα του συγκέντρωσε τις περισσότερες υπογραφές από τις οργανώσεις Λιβαδειάς και Θήβας .
levadianews
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ!


Έγινε η κλήρωση:
15/5/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 1η αγωνιστική: ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ
18/5/2016 ΤΕΤΑΡΤΗ 2η αγωνιστική:ΒΟΙΩΤΙΑ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
22/5/2016
 ΚΥΡΙΑΚΗ 3η αγωνιστική:ΕΥΒΟΙΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ
25/5/2016 ΤΕΤΑΡΤΗ 4η αγωνιστική:ΒΟΙΩΤΙΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ
29/5/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 5η αγωνιστική:ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ
5/6/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 6η αγωνιστική:ΒΟΙΩΤΙΑ-ΕΥΒΟΙΑ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και βόρειοι άνεμοι -Στους 21 βαθμούς η θερμοκρασία


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις το πρωί στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα νότια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 6, τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμοί Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ