Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Με επιτυχία ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με κέφι και χαμόγελο 142 ποδηλάτες όλων των ηλικιών βγήκαν βόλτα στην πόλη με ποδήλατο την Κυριακή 15 Μαίου,  στον  Ποδηλατικό Γύρο Αλιάρτου,που διοργάνωσε για άλλη μια  χρονιά με επιτυχία ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων και η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου.
Όπως κατέγραψε το Permisospress.blogspot.gr κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε σήμερα για 6η συνερχόμενη χρονιά ποδηλατικός γύρος Αλιάρτου.
Το ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού για ποδηλάτες όλων των ηλικιών, δόθηκε στο γήπεδο μπάσκετ, με την εκκίνηση να δίνει ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, ενώ η Αστυνομία Αλιάρτου και η Ομάδα Διάσωσης Αλιάρτου είχαν φροντίσει για τις ασφαλείς συνθήκες της διεξαγωγής  του ποδηλατικού γύρου.
Οι  ποδηλάτες, ξεχύθηκαν στους  δρόμους της πόλης για να καταλήξουν εκ νέου  στο γήπεδο του μπάσκετ, για την κλήρωση ποδηλάτου,  δωρεάν απο το κατάστημα ποδηλάτων Σκούρα Βασίλη  στην Αλίαρτο.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων στους Διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις



Αγαπητές μαθήτριες –Αγαπητοί  μαθητές

          Μια σημαντική διαδρομή στην πορεία της ζωής σας ολοκληρώνεται  με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που τώρα αρχίζουν. Διαδρομή στην οποία γνωρίσατε, χαρές και απογοητεύσεις, φιλίες, συγκινήσεις αλλά και κούραση. Αυτή τη διαδρομή τη διανύσατε με μεγάλες προσπάθειες και θυσίες και  με αρωγούς τους γονείς ,αλλά και τους δασκάλους σας.
Ο αγώνας που δώσατε και φυσικά θα συνεχίσετε, ήταν δύσκολος και οι συνθήκες τον καθιστούν δυσκολότερο, αλλά είναι μονόδρομος για την  πρόοδό σας αλλά και για την προκοπή της πατρίδας που τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται όλους μας.  Ο αγώνας αυτός, είναι μια από τις πολλές μάχες που θα δώσει ο καθένας από σας στη ζωή του: είναι σημαντική  αλλά δεν είναι η μοναδική.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις και καλή πορεία στη ζωή σας, επίσης να θυμάστε πάντα, τους ανθρώπους που σας στηρίζουν και να τους μιμείστε.

 
Ο    Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ...άγνωστοι Ελληνες των Panama Papers



    Από καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη νοσοκομείων έως πωλητές ξηρών καρπών.



Καθηγητές πανεπιστημίου, στελέχη κρατικών νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων, ως και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, καταστημάτων με ξηρούς καρπούς αλλά και γηπέδου... γκολφ, πλαισιώνουν τη λίστα των 400 Ελλήνων των περιώνυμων Panama Papers, όπως προκύπτει από την ενδελεχή έρευνα του «Βήματος της Κυριακής».
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής περιέχονται ακόμη πρόσωπα που είχαν εμφανισθεί και σε παλιότερες λίστες - Μπόργιανς, Ράιχενμπαχ αλλά και Λαγκάρντ - του υπουργείου Οικονομικών με ύποπτους για φοροφυγή, πρωταγωνιστές σε έρευνες για άλλες offshore εταιρείες αλλά και ιδιώτες από τη Μυτιλήνη, το Διακοπτό και άλλες περιοχές, με άγνωστες καταβολές, οι οποίοι αναζήτησαν «υπεράκτιες καλύψεις» στον Παναμά.

Στην ίδια λίστα περιέχονται τα ονόματα δικηγόρων, γιατρών, υπευθύνων διαφόρων ιδιωτικών εταιρειών αλλά και πολλοί κοσμικοί, ορισμένοι από τους οποίους με μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Ανάμεσα στις υπεράκτιες εταιρείες εντυπωσιάζει και αυτή που έχει ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας καταστημάτων με παίγνια και φέρει την ιδιότυπη ονομασία Karpathia Ltd.

Ενα από τα πρόσωπα κυρίου ενδιαφέροντος στη λίστα είναι η διευθύντρια φαρμακείου σε κρατικό νοσοκομείο η οποία ταυτόχρονα ήταν κύριο μέλος επιτροπής που είχε συσταθεί το περασμένο καλοκαίρι από το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης! Η διευθύντρια φέρεται το 2008 να δημιούργησε υπεράκτια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μέσω Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στην ίδια offshore συμμετέχουν Ισπανοί αλλά και μια αλλοδαπή που διαμένει στην Πεντέλη.

Εμφανίζεται στη λίστα το όνομα καθηγητή Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που είναι και επενδυτικός σύμβουλος. Φέρεται να συμμετέχει σε ένα πλέγμα δεκάδων offshore, κατά βάση στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με τη συνδρομή κυρίως δικηγορικών γραφείων της Κύπρου.

Στον σχετικό κατάλογο παρουσιάζεται η σύζυγος, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας. Η συγκεκριμένη - πιθανολογείται ότι πίσω από αυτές τις συναλλαγές υποκρύπτεται ο σύζυγός της - εμφανίζεται από τον Ιούλιο του 2009 να συμμετέχει σε υπεράκτια εταιρεία στις Παρθένες Νήσους μέσω δικηγορικού γραφείου στην Κύπρο. Στην ίδια εταιρεία συμμετέχουν και ρώσοι ιδιώτες άγνωστης προέλευσης και σκοπών.

Ακόμη περιλαμβάνεται το όνομα πρώην προέδρου νοσοκομείου στη Θράκη, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τη σύζυγό του να συμμετέχουν από το 2005 σε offshore, με έδρα πάλι στο ίδιο σύμπλεγμα νησιών, την οποία χρησιμοποιούν και άλλοι 347 ιδιώτες και εταιρείες από όλον τον κόσμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ψιλά γράμματα των νέων φόρων σε καφέ και ξενοδοχεία



Μέχρι και το 2012 υπήρχε το τέλος παρεπιδημούντων. Το συγκεκριμένο τέλος επιβάρυνε τις διανυκτερεύσεις σε κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα και τα έσοδά του πήγαιναν απευθείας στον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα διοικητικά όρια του οποίου βρισκόταν το τουριστικό κατάλυμα. Καταργήθηκαν με προηγούμενο μνημονιακό νομοσχέδιο στο πλαίσιο μιας γερής δόσης κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων. Τελικά, επανέρχεται με άλλον τρόπο, με το τέλος διανυκτερεύσεων και τα έσοδά του θα καταλήγουν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Φόρος θα επιβληθεί και στον αγαπημένο των Ελλήνων καφέ προκειμένου να εξασφαλιστούν τα έσοδα που απαιτούνται για να κλείσει ο φορολογικός λογαριασμός της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού μνημονίου. Αντίστοιχος φόρος υπάρχει και στη Γερμανία, χωρίς βέβαια αυτό να αθωώνει την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα που εξαπολύεται στην οικονομία προκειμένου να διατηρηθεί ουσιαστικά ανέπαφο το μέγεθος και το κόστος λειτουργίας του δημοσίου.

Φόρος στον καφέ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φόρος δεν θα έχει τη μορφή ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς κάτι τέτοιο παρουσιάζει ζητήματα με την κοινοτική νομοθεσία. Θα έχει τη μορφή τέλους και θα είναι της τάξης του 1-2 ευρώ ανά κιλό καφέ που δεν έχει επεξεργαστεί και εισάγεται στην Ελλάδα. Από την επιβολή του σχετικού φόρου εκτιμάται ότι οι λιανικές τιμές του καφέ θα αυξηθούν έως και 10%. Υπήρξε η σκέψη να επιβληθεί ο φόρος στην τελική κατανάλωση αλλά εγκαταλείφθηκε καθώς θα αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για να μην εκδίδονται αποδείξεις. Το προσδοκώμενα έσοδα από τον φόρο εκτιμώνται σε έως 80 εκατ. ευρώ.

Τέλος στις διανυκτερεύσεις

Όσον αφορά στο τέλος που θα επιβληθεί στις διανυκτερεύσεις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση. Θα επιβληθεί στα ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων με 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω από δυο κλειδιά με 0,5 ευρώ ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση. Τα εκτιμώμενα έσοδα από το φόρο είναι έως και 100 εκατ. ευρώ.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ   
Συνάδελφοι,
    Κυκλοφορώντας (11/5/16) μια εμετική ανακοίνωση με ανακρίβειες, αισχρά ψέμματα και συκοφαντίες σε βάρος μας, η παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Σωματείου μας, η οποία πότε εμφανίζεται σαν “Ανεξάρτητη” και άλλοτε σαν “Δημοκρατική κίνηση εργαζόμενων” (ΣΥΡΙΖΑ), προσπάθησε να συγκαλύψει τις βαριές ευθύνες της για τον συμβιβασμό της με την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ, ώστε να μην υπάρξει περιφρούρηση και κατά συνέπεια συμμετοχή των εργαζόμενων στην τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6,7, και 8 Μαΐου.
    Καταρχήν τόλμησαν πραξικοπηματικά να καταφύγουν στη λαθροχειρία και να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο και τη σφραγίδα του Σωματείου μας για να απαντήσουν στα όσα τους καταλογίζουμε – και αυτή την πραγματικότητα διαπίστωσαν όλοι οι συνάδελφοι – χωρίς καν να συγκαλέσουν Διοικητικό Συμβούλιο.
    Στο κατάπτυστο κείμενό τους αποδεικνύεται ότι περισσεύει η αδιαντροπιά και γίνεται εμφανές ότι ή έχουν «κοντή» μνήμη οι ίδιοι ή απευθύνονται σε επιλήσμονες.
      Να τους θυμίσουμε ότι οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και πορευόμαστε με την ταξική εργατική πολιτική γραμμή, με το Π.Α.ΜΕ στο κίνημα (αυτό το επιβεβαιώνει η στάση της παράταξής μας και των εκλεγμένων της προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια). Ομολογούμε ότι είμαστε καθοδηγούμενοι. Καθοδηγούμαστε αταλάντευτά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης μας, απέναντι και σε κόντρα με την εργοδοσία, το κράτος της, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα στηρίγματα της, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζει και υπηρετεί η πλειοψηφία των Δ.Σ του Σωματείου μας και στο εργοστάσιο και στο κίνημα συνολικά.
    Έχουν πολύ θράσος τελικά, αυτοί που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους μαζί με την εργοδοσία σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων (βλ. Επιχ. ΣΣΕ 2011 και 2013 -2014), που «πούλησαν» εκδούλευση στους συναδέλφους για δήθεν λύση στον ΟΜΕΔ με επαναφορά των μισθών που οι ίδιοι είχαν μειώσει.
    Συνάδελφοι,
Πάει πολύ, όψιμοι εργατοπατερίσκοι, «χθεσινοί» απεργοσπάστες και «δηλωσίες» της εργοδοσίας να προσπαθούν να εμφανίζονται σαν τιμητές και υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Αν οι ίδιοι έχουν ξεχάσει, να μας πουν να τους θυμίζουμε πού έχουν βάλει και για ποιό λόγο υπογραφές στο παρελθόν σε εργοδοτικά έγγραφα ακόμα και ενάντια στο Σωματείο.
    Φτάνουν στο σημείο να μας πουν ότι ήμασταν θεατές σε περιφρούρηση!!! Εδώ είναι να γελάει κανείς.
    Να τους θυμίσουμε ότι η περιφρούρηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ είναι πάγια θέση μας γιατί περιφρουρεί τον αγώνα. Διασφαλίζει την έκφραση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων, την ενιαία αγωνιστική τους δράση και σπάει στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία. Ακόμη το 2009, το 2010 που η ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ έκαναν περιφρούρηση, άλλοι εκπρόσωποι της “Ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων” πήγαιναν για κυνήγι και άλλοι έκαναν απεργοσπασία.
    Συνάδελφοι,
    Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες και σελίδες αναφέροντας σκηνές από τα έργα και τις ημέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας.
    Θέλουμε όμως να σταθούμε και να αποκαλύψουμε την ουσία. Και η ουσία στην προκειμένη είναι ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας από τη μια υποτάχτηκε στις αξιώσεις της εργοδοσίας να μην υπάρξει περιφρούρηση ώστε να μη «διαταραχθεί» η παραγωγική διαδικασία (αυτό ζήτησε η εταιρία από το Σωματείο καλώντας το δύο φορές). Από την άλλη η συνολική της στάση ήταν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που ήθελε να περάσει το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και φορολογικό χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι». Για αυτούς τους λόγους ο συνδικαλισμός τους είναι ΚΑΙ εργοδοτικός ΚΑΙ κυβερνητικός.
   
    Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι δε διαθέτουν το ταξικό πολιτικό σθένος να υπερασπιστούν αταλάντευτα τα εργατικά συμφέροντα συγκρουόμενοι με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Ούτε όμως έχουν και το ηθικό ανάστημα να μιλήσουν ξεκάθαρα στους συναδέλφους. Γι΄ αυτό επέλεξαν με ψέμματα και συκοφαντίες να συγκαλύψουν τη δική τους υποχώρηση.
    Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το Δ.Σ. του Σωματείου μας στη συνεδρίασή του στις 7/3/2016 συζήτησε για τη 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και λήφθηκε ομόφωνα απόφαση για συμμετοχή. Σαν ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ζητήσαμε να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση και όπως πάντα θέσαμε θέμα περιφρούρησης για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Η πλειοψηφία όμως αποφάσισε να γίνει μόνο Δ.Σ. όταν αυτή προκηρυχθεί για να συζητηθεί η οργάνωσή της.
    Ακόμη και αυτή την απόφασή τους δεν την υλοποίησαν (και τί θα μπορούσαν να πουν άραγε αφού ήδη είχαν συμβιβαστεί με την εργοδοσία;)
    Μας πρότειναν όμως τηλεφωνικά στις 5/5/16 περίπου στις 18:00 να κάνουμε συμβούλιο στις 6 Μαΐου δηλαδή την 1η ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ!!! Ο εκφυλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
    Από το σημείο αυτό και χωρίς να έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση από το προεδρείο, τους είδαμε στο χώρο της ΣΤΕΡΕΑΣ γύρω στις 21:00 να διακινούν ανακοίνωση. Οι λόγοι που δεν ήθελαν να είμαστε «στα πόδια τους» είναι προφανείς. Θα τους ήμασταν εμπόδιο και μπορεί να τους χαλούσαμε το κλίμα που ήθελαν να φτιάξουν!!!
    Τέλος, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, έχουμε πολλά χρόνια στο εργοστάσιο και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Το ήθος μας και η στάση μας είναι γνωστή και εκτιμητή από τους συναδέλφους μας.
    Όσο κι αν προσπαθούν να γίνουν μάστορες στην εξαπάτηση των εργαζόμενων με ψέμματα και συκοφαντίες προσπαθώντας να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την πολιτική της εργοδοσίας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνεται αντιληπτή και ανυπόφορη η συνδικαλιστική και πολιτική τους μπόχα.

 “
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ
ΘΗΒΑ 14/5/ 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ”
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφο στους 17χρονους φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος

Την έλευση του νέου εκλογικού νόμου στο αμέσως προσεχές διάστημα επιβεβαιώνουν νέα δημοσιεύματα εφημερίδων. Μεγάλη έκπληξη από την κυβέρνηση η οποία φαίνεται ότι επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις κάλπες και οι 17χρονοι.

«Θέλουν ψήφο στα 17!», είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος του «Βήματος».

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, ο νέος εκλογικός νόμος φέρνει «μπόνους» 30 εδρών σε συνασπισμούς κομμάτων με 40%, προκριματικές εκλογές για τους βουλευτές, «σπάσιμο» περιφερειών και μεικτό εκλογικό σύστημα με σταυρό και λίστα μαζί.

Αναλυτικότερα, το νέο εκλογικό σύστημα προβλέπει:

    Σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Καμία εκλογική περιφέρεια δεν θα έχει εφεξής περισσότερους από δέκα βουλευτές. Ειδικά η Β’ Αθηνών, η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας σπάει σε τέσσερα κομμάτια.
    Επιτρέπει την προγραμματική προεκλογική συνεργασία των κομμάτων, κάτι που ο ισχύων εκλογικός νόμος δεν προέβλεπε.
    Το μπόνους των εδρών μειώνεται από 50 σε 30 και για κόμματα ή συνεργασία κομμάτων με ποσοστό 40%
    Καθιερώνεται η απλή αναλογική για 270 βουλευτές.
    Διατηρείται το πλαφόν του 3% για είσοδο στη Βουλή.
    Καθιερώνεται μεικτό σύστημα και με σταυρό (στο νομό) και με λίστα (στην περιφέρεια).
    Μένει ανοικτό το θέμα της μείωσης των εδρών από 300 στις 200.
    Καθιέρωση κοινωνικού ελέγχου των υποψήφιων βουλευτών. Αν περάσει αυτή η πρόταση σημαίνει ότι καθιερώνονται για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών οι προκριματικές εκλογές κατά νομό.
    Καθιερώνεται για πρώτη φορά 12ετής θητεία στους βουλευτές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικά αίθριος ο καιρός -Βροχές από το μεσημέρι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες να σημειώνονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βελτίωση το βράδυ.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά η ελάχιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο, τα ορεινά της δυτικής στερεάς και πιθανώς στην Κέρκυρα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 3 με 4 χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις, στα νότια κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι -απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ