Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Aλλαγές στην Παιδεία: Τέλος πανελλήνιες, προσευχή και παρέλαση στις προτάσεις Λιάκου


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής, υπό τον Αντώνη Λιάκο, για τις αλλαγές στην Παιδεία όσον αφορά στη λειτουργία δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων καθώς και στο εξεταστικό σύστημα για την είσοδο στα πανεπιστήμια.

Στις προτάσεις της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου περιλαμβάνονται νέο εξεταστικό σύστημα και αλλαγές στη φοίτηση στα πανεπιστήμια, με βάση τις οποίες οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν -υπό όρους- κατεύθυνση, να αποκτούν πτυχίο από συνδυασμούς επιστημών και να κερδίζουν πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα.

Ταυτόχρονα υπάρχει πρόταση για αλλαγή της διδακτικής διαδικασίας και στη μέση εκπαίδευση, ενώ προτείνεται το γυμνάσιο να γίνει τετραετές και το λύκειο διετές.

Η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου εισηγείται επίσης να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η υποχρεωτική προσευχή.

Το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η πρόταση προβλέπει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ενός συγκεκριμένου συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης.

Η εφαρμογή του συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης, θα εξασφαλίζει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φοιτητές με γενική αλλά και ειδική επάρκεια.

Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί το Νέο Λύκειο, ο συντελεστής βαρύτητας μπορεί να εφαρμοστεί επί του Εθνικού Απολυτηρίου και έτσι να περάσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιστορία.

Ωστόσο, η υιοθέτηση του συντελεστή μπορεί να γίνει από τις επόμενες εισαγωγικές εξετάσεις.

Έτσι, βασική πρόβλεψη της πρότασης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της επιτροπής Λιάκου είναι η εφαρμογή συντελεστή βαρύτητας ανά επιλογή και πλήθος επιλογών του υποψηφίου. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα επιβραβεύεται με διαφοροποιημένο ποσοστό η σειρά επιλογής (1η, 2η, 3η, έως και 10η επιλογή) και το πλήθος των 10 πρώτων επιλογών των υποψηφίων.

Μετά την 10η επιλογή οι επιλογές δεν επιβραβεύονται (η τιμή του συντελεστή θα είναι μηδενική).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Δολάρια του Αγίου έρχονται στα Βάγια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε το Ντοκυμαντέρ "ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ" της συμπατριώτισάς μας σκηνοθέτιδας ΑΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που θα προβληθή το Σάββατο 4 Ιουνιου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα παλλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολε'ιου Βαγίων. Μετα την προβολή θα ακολουθήση συζήτηση και στη συνέχεια θα προσφερθεί κέρασμα.
Μετα τιμής το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γυναικών Βαγίων η "ΣΦΙΓΓΑ" .

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Ελικωνίων Λιβαδειάς: Από το σιτάρι στο ψωμί (εκπαιδευτική επίσκεψη)



Tην Παρασκευή 27-5-2016 και ώρα 11.π.μ ο σύλλογος θα φιλοξενήσει δημοτικό σχολείο και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα  από το στάρι στο ψωμί  στο μουσείο Λαϊκής κληρονομιάς Ελικώνα

Από το σιτάρι στο ψωμί (εκπαιδευτική επίσκεψη)
Για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κύκλο του ψωμιού πραγματοποιούμε τη βιωματική εκπαιδευτική εκδρομή στους μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς Ελικώνα.

Βλέπουμε όλα τα παλιά εργαλεία,  τους σπόρους και τα προϊόντα του σιταριού και μιλήσαμε για τα επαγγέλματα του ΄΄χωριού΄΄

Όργωμα, θερισμός,αλώνισμα...Ζύμωμα...
Ήρθε και η ώρα που με αγωνία περιμέναμε. Να κάνουμε το δικό μας ψωμάκι

Μόλις ψήθηκε πήραμε όλοι το ψωμάκι μας. Δε χρειάζεται βέβαια να σας πούμε πως ήταν             

(είπαν οι μαθητές) ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

O σύλλογος μας παρουσιάζει το πρόγραμμα που για τέταρτη χρονιά σε μαθητές της χώρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

4ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση των Αστυνομικών Βοιωτίας για τις αιφνίδιες μετακινήσεις της διμοιρίας υποστήρηξης

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστηρίξεως Α.Δ.Βοιωτίας


Κύριε Αρχηγέ,


 Τη Δευτέρα 23/5/2016, είκοσι (20) συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας στελεχώνοντας τη διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α. Βοιωτίας, αναχώρησαν από την Δ.Α.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 12.00 ώρα, για να εκτελέσουν υπηρεσία-λήψη μέτρων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ. Επέστρεψαν στην έδρα της Δ.Α.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 24.00 της ίδιας ημέρας. Την 25/5/2016 και πάλι 20 συνάδελφοι εκτέλεσαν υπηρεσία στο νομό Αττικής, αρχικά στον Πειραιά και εν συνεχεία στο κέντρο της Αθήνας. Αναχώρησαν την 12.00 ώρα από την Δ.Α.Βοιωτίας και επέστρεψαν την 00.30 της επόμενης ημέρας. Σήμερα 26/05/2016 η διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α.Βοιωτίας θα μετακινηθεί στην Αττική για λήψη μέτρων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αντιλαμβάνεται ο καθείς, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοι οι οποίοι φεύγουν πρωί από τα σπίτια τους για να εκτελέσουν υπηρεσία στην Αττική και επιστρέφουν μεσάνυχτα ή ακόμα και πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας..Υπενθυμίζουμε ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 είναι 40 ώρες για αυτούς που εκτελούν οποιαδήποτε μάχιμη υπηρεσία. Λόγω της πιθανής υπερεργασίας αφού οι συνάδελφοι θα εργαστούν επιπλέον ώρες, η Υπηρεσία τους θα πρέπει α) είτε να τους διαθέσει μία ημέρα ως αδιάθετο αλλαγής, β) είτε να τους χορηγήσει μία ημερήσια ανάπαυση πέραν της εβδομαδιαίας (ως υπερωριακό ρεπό), γ) είτε να τους διαθέσει σε υπηρεσίες με μειωμένο ωράριο, στις οποίες θα έχουν αφαιρεθεί οι επιπλέον ώρες, ώστε να μην υπερβαίνει ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας τις παραπάνω ώρες, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001.Επίσης αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε τις συνέπειες για τη Δ.Α. Βοιωτίας (δύναμη 275 Αστυνομικοί) να στερείται καθημερινά την υπηρεσία 20 μάχιμων συναδέλφων σε επιχειρησιακό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που λαμβάνουν χώρα στο νομό εξαιρετικής σοβαρότητας περιστατικά όπως, η παρουσία τρομοκρατών έξω από τη Θήβα την ημέρα της σχεδιαζόμενης απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς επίσης και η δράση συμμορίας η οποία ανατίναξε ΑΤΜ στις Ερυθρές λίγες ημέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό σε ΑΤΜ στα Οινόφυτα. Κατόπιν των ανωτέρω, διερωτώμεθα εάν η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες μας και την καταπολέμηση του εγκλήματος στο νομό Βοιωτίας; Αντιλαμβανόμαστε πλήρως και βιώνουμε τις συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος ( επιτήρηση κέντρου φιλοξενίας Οινοφύτων) πλην όμως οφείλουμε να απαντήσουμε στους συναδέλφους και στους συμπολίτες μας τι θα συμβεί στο νομό Βοιωτίας εάν η κατάσταση στην Ειδομένη διαρκέσει ένα μήνα, που αλλού θα κληθούν οι συνάδελφοι να εκτελέσουν υπηρεσία και πως θα καταπολεμηθεί το έγκλημα εάν δεν υπάρχουν περιπολίες λόγω τις λειψανδρίας;
Η ‘Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων αφουγκραζόμενοι παράλληλα και τις αγωνίες και των συμπολιτών μας.


                 
                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


          ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας          ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης                                      

Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώσεις συμμετοχής για την Κατασκήνωση Παλιομηλιάς Ελικώνα



  Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η κατασκήνωση του Δήμου στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα”, θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι και θα προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας 8 εως και 14 ετών ( γεννημένα από 1 Ιανουαρίου 2002 εως και 31Δεκεμβρίου 2008) ,για το χρονικό διάστημα 1 Ιουλίου 2016 - 12 Αυγούστου 2016.

Πιο αναλυτικά η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους:

Α΄ κατασκηνωτική περίοδος: 1/7/2016 - 10/7/2016

Β΄ κατασκηνωτική περίοδος: 12/7/2016 - 21/7/2016

Γ΄ κατασκηνωτική περίοδος: 23/7/2016 - 1/8/2016

Δ΄ κατασκηνωτική περίοδος: 3/8/2016 - 12/8/2016

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κατά το χρονικό διάστημα από 30/05/2016 έως και 10/06/2016, στο Δημοτικό Κατάστημα , Σοφοκλέους 15, στον 1ο όροφο , ώρες : 10:00 εως 14:00, στην κα Βασιλική Κασσάρα (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2261350860, 2261350869).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής που θα συνοδεύουν την αίτησή τους:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.
Απόδειξη πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε.
Έντυπα αιτήσεων διατίθενται στον 1ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος , ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το έντυπο της αίτησης και από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων

 


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει την πρόσληψη  εννέα (9)  ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μήνες για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου για τη λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” για τις ακόλουθες ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα :
(1) Συντονιστής – Αρχηγός, Πανεπιστημιακής Εκπ/σης (ΠΕ) ή Τεχνολογικής Εκπ/σης (ΤΕ) 
(1) Επιμελητής – Βοηθός Αρχηγού, Πανεπιστημιακής Εκπ/σης (ΠΕ) ή Τεχνολογικής Εκπ/σης (ΤΕ)
(1) Νοσηλευτής –Νοσηλεύτρια, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
(2) Προσωπικό Καθαριότητας,   Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ)
(3) Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (YE)
(1) Μαγείρων, Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης (ΔΕ )
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο των ανωτέρω κατά ειδικότητα τίτλο σπουδών
2. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και την ΤΡΙΤΗ 31-5-2016 αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στo πρωτόκολλο του Δήμου Λεβαδέων (Δ/νση: Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, ΤΚ 32100, τηλ: 2261350833). Πληροφορίες στο γραφείο προσωπικού (κ. Λουκάς Γκικόπουλος , κα ΕύηΤσαμπή), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αναλυτική ανακοίνωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.livadia.gr/www/wp-content/uploads/2016/05/Anakoinosi-gia-prospiko-kataskinoseis.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ανοιχτές Πόρτες" στο Κτήμα Μουσών στην Άσκρη-Όλο το Πρόγραμμα

Ανοιχτές Πόρτες 2016

Το Σαββατοκύριακο 28/29 Μαϊου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα , οι μούσες χορεύουν πάνω από τα αμπέλια τους, και περιμένουν τους φίλους του κρασιού για μια ξενάγηση σε αυτά, γευστικές δοκιμές των κρασιών στα οποία δίνουν ζωή, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, σε μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του κρασιού, που βαφτίστηκε "Ανοιχτές Πόρτες", και την οποία όλοι εμείς
στο Κτήμα Μουσών στηρίζουμε με θέρμη, αφού έχει στόχο να προβάλει στον καταναλωτή την ποιοτική υπεροχή του εμφιαλωμένου Ελληνικού κρασιού.


Θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση στο οινοποιείο και γευστική δοκιμή των 10 κρασιών και αποσταγμάτων μας, μαζί με τα κατάλληλα εδέσματα που θα τα συνοδεύσουν.

Όποιος θέλει μας ακολουθεί και στους αμπελώνες μέχρι να βραδιάσει , και το Σάββατο να ... καθίσει αναπαυτικά στον θερινό κινηματογράφο που θα έχουμε στήσει για εσάς, και που θα προβάλει την ταινία σταθμό για το κρασί, το Sideways (Πλαγίως).

Πριν την ταινία τα παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν στο  <συναισθηματικό παιχνιδοσχολείο> Παί-ζουμε τον Οινοποιό!

Την Κυριακή 12:00 με 14:00 έχουμε και πάλι προγραμματίσει δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους  . Μάλιστα με αγορά μιας φιάλης κρασιού, θα τους προσφέρουμε μια βόλτα με άλογο στη Λίμνη των Μουσών!

Τέλος όσοι μας επισκεφθείτε , θα μπείτε στην κλήρωση για την παρακολούθηση του πρώτου επιπέδου στο WSPC, για να γίνετε ακόμα καλύτεροι στη γευσιγνωσία!

Προγραμματίστε από τώρα το Σαββατοκύριακο σας και γνωρίστε μας! 




Διαβάστε Περισσότερα »

Μυτιλήνη: Πριν βιάσει τις κόρες του τις ανάγκαζε να βλέπουν πορνό

Από το 2012 μέχρι και σήμερα ο αδίστακτος 54χρονος, συνταξιούχος στρατιωτικός, ασελγούσε στα δύο από τρία του κορίτσια
Άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί από χθες, Τετάρτη, το δράμα μιας οικογένειας στην ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Ευεργέτουλα Λέσβου, όπου ο πατέρας ασελγούσε από το 2012 στις δύο από τις τρεις κόρες του, ηλικίας 14 και 16 ετών σήμερα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, κακοποιούσε σεξουαλικά από το 2012 τις δύο από τις τρεις κόρες του και μάλιστα βιντεοσκοπούσε τις φρικιαστικές πράξεις του και τηρούσε αρχείο!

Η λεπτομέρεια που σοκάρει είναι ότι ο αδίστακτος 54χρονος πριν ασελγήσει σε βάρος των κοριτσιών τις υποχρέωνε να παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό με άλλα ανήλικα παιδιά.

Ακόμα μια φρικιαστική λεπτομέρεια για τη δράση του «πατέρα» είναι ότι οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα βρήκαν στο κινητό του εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες ανήλικων παιδιών αλλά και των ίδιων του των παιδιών την ώρα που κάνει τις ασελγείς πράξεις.

Χθες, ο απόστρατος κατώτερος υπαξιωματικός του Στρατού  ασέλγησε για μια ακόμη φορά σε βάρος της 14χρονης που δεν άντεξε και ανέφερε τα πάντα στην μητέρα της.

Η σύζυγος του 54χρονου ενημέρωσε την αστυνομία που συνέλαβε τον συνταξιούχο.

Αρχικά ο συλληφθείς αρνούνταν ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά τις κόρες του, ισχυριζόμενος πως όλα αυτά είναι φαντασίες των παιδιών, όμως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια τις αρρωστημένες του πράξεις.

Σε βάρος του συνταξιούχου στρατιωτικού, απαγγέλθηκαν οι εξής κατηγορίες: Ασέλγεια μεταξύ συγγενών, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατάχρηση σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων.

Ο 54χρονος, ο οποίος πήρε αναβολή για να απολογήθει, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα θα μεταβεί για να απολογηθεί εκ νέου την Παρασκευή το μεσημέρι.

lesvospost

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόφιμα σε 4.390 οικογένειες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Τρόφιμα σε 4.390 άπορες οικογένειες και άστεγους των 25 δήμων της διένειμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών ομάδων και κατοίκων που έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ολοκλήρωσε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας & του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για  την παροχή 57.700 κιλών τροφίμων σε άστεγους και άπορους.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια, χωρίς γραφειοκρατία και αξιοπρέπεια. «Είναι σημαντικό, τέτοιες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την κάλυψη αναγκών οικογενειών που χρειάζονται τη στήριξή μας, να γίνονται γρήγορα, να μην κολλάνε στη γραφειοκρατία και να υλοποιούνται με όρους αξιοπρέπειας. Δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία δράση μας με αυτό το σκοπό. Εύχομαι όμως, όσο περνά ο καιρός, να γίνονται αχρείαστες αυτές οι ενέργειες μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Λιβαδειάς, αποφάσισε  σύμφωνα με το Νόμο και με το Καταστατικό, τη Σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των  Μελών  του  Συλλόγου.
          Συγκεκριμένα η πρώτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε για την  Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016, η δεύτερη για την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016 και η τρίτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2016, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται επί της οδού Στρ. Ιωάννου 24, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Σ. Λιβαδειάς.
           Για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων που δημιουργεί η ματαίωση,  λόγω έλλειψης απαρτίας, των συγκλήσεων της 30ης Μαΐου 2016,  και της 6ης Ιουνίου  2016  ,  η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει οριστικά την 13η Ιουνίου 2016.


                  Τα Θέματα  της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το Καταστατικό είναι τα  ακόλουθα :

I. Έγκριση Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού έτους 2015

II. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2016

III. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

V. Ανακοινώσεις

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς



   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ                                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναχτύπησε η σπείρα που ληστεύει ηλικιωμένους στην Αλίαρτο

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα  χτύπησε η σπείρα των τριών κακοποιών με το μαύρο Ι.Χ. που ληστεύουν ηλικιωμένους στην Αλίαρτο.
Οι δράστες αιφνιδίασαν το θύμα τους, που περπατούσε ανυποψίαστο χθες το απόγευμα στο Μούλκι.

 Σταμάτησαν με το Ι.Χ. δίπλα στον 80 χρονο  τον απώθησαν  βίαια, τον έριξαν στο έδαφος και του άρπαξαν τα  χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του,οι πληροφορίες του permisospress.blogspot.gr κάνουν λόγο για λίγα  ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

  Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την ίδια συμμορία που πριν λίγες ημέρες είχαν ληστέψει ηλικιωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο Αλιάρτου.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον ''32ο Δρόμο Θυσίας'' Διστόμου οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τσουμελέκα



Με τη ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών,  μπαίνει στην ''τελική ευθεία'' η διοργάνωση του 32ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου , αφιερωμένου, όπως κάθε χρόνο, στην Μνήμη των 218 Διστομιτών οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944 και φέτος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου.


Στις εκδηλώσεις του Δρόμου Θυσίας συμμετέχουν η Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 20 χιλμ βάδην στους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, Υποπλοίαρχος ΠΝ Αθανασία Τσουμελέκα και η Ολυμπιονίκης στα 100 μ.στο Σίδνευ το 2000, Σμηναγός  Κατερίνα Θάνου.


Τον λαϊκό Δρόμο Θυσίας μήκους 11,2 χλμ (Καρακόλιθος -Δίστομο), διοργανώνει ο  Δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας, υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας  και  την   τεχνική υποστήριξη της Γραμματείας  του Ανωτάτου Συμβουλίου  Αθλητισμού  Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ).

Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ερασιτέχνες και μη,  τόσο από την περιοχή όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα  και καθημερινά καταφθάνουν στο Δήμο μηνύματα για μεγάλη συμμετοχή και απλών πολιτών.

Το ίδιο ενδιαφέρον για συμμετοχή υπάρχει και για τον Μικρό Δρόμο Θυσίας  (περίπου 1,5 χλμ) από το λόφο Μαυσωλείου Θυματων Ναζισμού στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης- για όλες τις ηλικίες.


Αφετηρία και διαδρομή

Η αφετηρία του   32ου Δρόμου Θυσίας  ειναι μπροστα στο Μνημείο στον Καρακόλιθο ( στο δρόμο Λιβαδειας -Διστόμου) . Η έναρξη είναι στις 09.30. Ο τερματισμός ειναι στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , στο Δίστομο.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει Ασθενοφόρο με σταθμό Πρωτων Βοηθειών και ομάδες εθελοντών που θα συνδράμουν στην άρτια διοργάνωση και το ...δρόσισμα των δρομέων!

Η αφετηρία του Μικρού Δρόμου είναι στο λόφο του Μαυσωλείου, η έναρξη στις 09.30 επίσης και ο τερματισμός στην  Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Τους αγώνες υποστηρίζει τεχνικά και ο Αθλητικός Σύλλογος. Μεδεών (Παραλίας Διστόμου-Άσπρα Σπίτια). 


ΙΝFO :Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας,


Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου , αριθ.28  - Τ.Κ. 32005

  Τηλ : 2267 0 22296

FAX : 2267 0 22998

Ε-mail: kotsou@daa.gov.gr

Πληροφίες. : A. Κώτσου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλοπιάστης σε κτίριο του Υπουργείου Περιβάλλοντος



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες όταν ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δασώ Αθηνώ και της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος να επέμβει η θηροφυλακή γιατί υπήρχαν παγίδες για πουλιά σε κτίριο της υπηρεσίας στην οδό Πατησίων. Πιο συγκεκριμένα :

Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας έδωσε τέλος τις προηγούμενες ημέρες, στην παράνομη και θρασύτατη παγίδευση άγριων πουλιών που γινόταν από «άγνωστο» δράστη, σε... ταράτσα κτιρίου του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Αθήνα.

Ύστερα από συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών  μεταξύ της θηροφυλακής της Δ΄ΚΟΣΕ, της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών και της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Α. Κόκκαλης επιλήφθηκε της υπόθεσης και εξασφάλισε τον τερματισμό των παράνομων δραστηριοτήτων, στον ακάλυπτο χώρο  του κρατικού κτιρίου.

Οι «παγίδες» για τα αγριοπούλια είχαν στηθεί σε ταράτσα πολυόροφου κτιρίου επί της οδού Πατησίων 147,  όπου στους 6 από τους 7 ορόφους της στεγάζονται και υπηρεσίες του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Με τη συναίνεση και βοήθεια της αρμόδιας Διευθύντριας των στεγαζόμενων εκεί υπηρεσιών, αλλά και συνοδευόμενος από υπαλλήλους που τον συνέδραμαν στους ελέγχους του, ο θηροφύλακας της Δ΄ΚΟΣΕ  έκανε... «έφοδο» στη ταράτσα του κτιρίου, όπου βρίσκονταν αραδιασμένοι δεκάδες καπαντζέδες και κλουβιά – παγίδες!

 
Την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο θηροφύλακας, 29 πουλιά ήταν, ήδη, πιασμένα, ή χρησιμοποιούνταν ως «κράχτες» προσέλκυσης άλλων πτηνών: καρδερίνες, κοτσύφια, σκαρθιά, φλώροι, λούγαρα κ.α, βρέθηκαν μέσα στους 18 καπατζέδες και στα 18 κλουβιά που κατασχέθηκαν στην ταράτσα του υπουργείου.

Όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βεβαιώνουν ότι η παράνομη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί από ιδιώτη - ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας, που είχε πρόσβαση στην κοινόχρηστη ταράτσα!

Όπως είναι αυτονόητο ο θηροφύλακας της Δ΄ΚΟΣΕ  άσκησε μήνυση για όλες τις παραβάσεις που διαπίστωσε,  ενώ κατέσχεσε τόσο τα απαγορευμένα μέσα, όσο και τα πουλιά που είχαν συλληφθεί.

Λίγες ώρες αργότερα τα πουλιά απελευθερώθηκαν στον Υμηττό, παρουσία και υπαλλήλων του Δασαρχείου Αθηνών.

iHunt.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα στην Γ' Εθνική 1-0 τον Ολυμπιακό Λαμίας



Η Θήβα εξασφάλισε την άνοδο της στην Γ' Εθνική μετά την νίκη της επί του Ολυμπιακού Λαμίας με 1-0 σε ένα αγώνα όπου οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες, δοκάρι, απέναντι σε ένα Ολυμπιακό που έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, πίεσε στο τέλος αλλά η ομάδα του Γ Λάμπρου διαχειρίστηκε σωστά το γκολ που σημείωσε στο 13' και πήρε τους βαθμούς που της εξασφάλισαν την άνοδο.

Στο 13' Σουτ του Βεζιρτζόγλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βρέττος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ  1-0 .
 Στο 22' Δυνατό σουτ το Γκαράνη για τη Θήβα, η μπάλα στο δοκάρι.
 Στο 39’ Εκτέλεση φάουλ του Κουτρομάνου, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρια Μακρή.
 Στο 42' Ο Στυλιανός εκτέλεσε το φάουλ για τον Ολυμπιακό Λαμίας, ο Χαλαστάνης έκανε την προβολή με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
 Στο 47' Ο Γκαράνης για τη Θήβα πάσαρε στο Βεζιρτζόγλου, αυτός έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
 Στο 50’ Έγινε ένα μαρκάρισμα στον Καυκιά, ο διαιτητής Βρέσκας υπέδειξε φάουλ, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Λαμίας να διαμαρτύρονται ότι ήταν εντός περιοχής το μαρκάρισμα.
 Στο 57' Ο Τσομπάνης έκανε το πλασέ, ο Δημήτρης Λέντας έκοψε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Ο Τσουπεής το εκτέλεσε, ο Παναούλης έπιασε την κεφαλιά, με τον Πρέμτση να διώχνει σε νέο κόρνερ.
 Στο 63' Ο Βεζιρτζόγλου πάσαρε στον Γκαράνη, αυτός έκανε το σουτ με τους αμυντικούς να διώχνουν την τελευταία στιγμή.
 Στο 64’ Ο Ολυμπιακός Λαμίας διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Καυκιά.
 Στο 67’ Σέντρα σουτ του Τσουπεή, σε κόρνερ ο Δελούκας.
 Στο 81' Ο Παπαχαραλάμπους πάσαρε στον Τσομπάνη, αυτός όμως σούταρε άουτ.

ΑΟ Θήβας(Γιώργος Λάμπρου):
Μακρής, Παναούλης, Παπαχαραλάμπους, Ευθυμίου, Ευσταθίου, Καραμπετιάν, Γκαράνης, Τσομπάνης (90’ Δούλος), Βεζιρτζόγλου, Τσουπεής (87’ Κοτώρος), Βρέττος (46’ Ελέζι).



Ολυμπιακός Λαμίας (Σπύρος Λέντας
 Δελούκας, Πρέμτσης, Στυλιανός, Δ. Λέντας, Καλαμάτας, Αντωνίου (72’ Ν. Λέντας), Κουτρομάνος, Χαλαστάνης (82’ Χ. Μπουσάι), Καυκιάς, Ζήσιμος (69’ Σιώτης), Χριστοδούλου.
Φωτο: Βαγγ. Μακρής
eviagoal.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιό ποτό επιβαρύνει λιγότερο το συκώτι



    Η κίρρωση του ήπατος είναι μια εν δυνάμει θανατηφόρα νόσος, που συχνά προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στην κίρρωση του ήπατος, τα κύτταρα του ήπατος παθαίνουν βλάβες, καταστρέφονται και δεν μπορούν να αποκατασταθούν.


Σταδιακά επέρχεται... καταστροφή του ηπατικού ιστού και η δομή του αλλοιώνεται με συνέπεια την έκπτωση των ζωτικών λειτουργιών που είναι απαραίτητες για τη ζωή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του του Alcohol Research Center στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όσοι πίνουν κρασί έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κίρρωση του ήπατος σε σχέση με εκείνους που πίνουν μπύρα ή άλλα αλκοολούχα ποτά.

Όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη μεταξύ 300 Δανών με κίρρωση του ήπατος, η οποία είχε αποδοθεί σε υπερκατανάλωση αλκοόλ, μόνο το 9,6% από αυτούς έπινε κρασί, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ασθενείς που έπιναν μπύρα ή άλλα αλκοολούχα ποτά.

Η ομάδα των επιστημόνων αποδίδει τα χαμηλά ποσοστά εμφάνισης της νόσου μεταξύ των ατόμων που έπιναν κρασί στις πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται στο φλοιό των κόκκινων σταφυλιών και σε πολλές περιπτώσεις ίσως να προστατεύουν το ήπαρ από την κίρρωση. Οι ουσίες αυτές εμπεριέχονται στο πράσινο τσάι και στο μπαχαρικό κάρυ.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης, το 40,8% των πασχόντων από κίρρωση είχαν καταναλώσει κρασί σε αμελητέες ποσότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελετή λήξης της Σχολής Γονέων του Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 11 ατόμων στο Δήμο Ορχομενού



Την πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, διάρκειας δύο µηνών, 7 ατόµων εργατών Γενικών Καθηκόντων για την κάλυψη- αντιµετώπιση δράσεων πυροπροστασίας,  2 ατόµων ∆Ε οδηγών φορτηγού και 2 ατόµων Χειριστών Μηχανηµάτων Έργων ανακοινώνει ο δήμος Ορχομενού.


Την πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, διάρκειας δύο µηνών, 7 ατόµων εργατών Γενικών Καθηκόντων για την κάλυψη- αντιµετώπιση δράσεων πυροπροστασίας,  2 ατόµων ∆Ε οδηγών φορτηγού και 2 ατόµων Χειριστών Μηχανηµάτων Έργων ανακοινώνει ο δήμος Ορχομενού.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς το MEGA σώθηκε στο παρά πέντε

«Ένεση ζωής» 3 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των πιο πιεστικών από τις ζωτικές οικονομικές ανάγκες της εταιρείας.
Το «φιλί της ζωής» φαίνεται ότι δόθηκε στο MEGA, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ανακουφίζοντας προσωρινά τους εργαζόμενους, κυρίως, του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού σταθμού. Δίνοντας, προσωρινά έστω, τέλος στην αγωνία των περίπου 450 ανθρώπων που εργάζονται στο MEGA και με μια τακτική που θύμιζε αρκετά την ακροσφαλή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές πέρσι, οι μέτοχοι του σταθμού κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια ένεση ζωής για το MEGA, με την άμεση χορήγηση 3 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των πιο πιεστικών από τις ζωτικές οικονομικές ανάγκες της εταιρείας.

Το πώς πείστηκαν οι πλευρές Πηγάσου, ΔΟΛ και Ομίλου Βαρδινογιάννη να συνεισφέρουν εκ νέου για τη διάσωση του MEGA είναι κάτι που προφανώς θα παραμείνει κρυφό, εφ' όσον οι διαβουλεύσεις έγιναν σε κορυφαίο επίπεδο και με άκρα εμπιστευτικότητα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι συνέβαλαν με τη στάση τους στο να δοθεί παράταση ζωής στον σταθμό. Η διαρκής παρουσία τους στα γραφεία της Μεσογείων, η ψύχραιμη προβολή των αιτημάτων τους και της γενικότερης κατάστασης στο κανάλι μέσα από τα δελτία ειδήσεων, ήταν μια επιλογή που απέδωσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Σχολής Ικάρων στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο



    Την Πέμπτη 19 Μαΐου2016,  αντιπροσωπεία μαθητών της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) επισκέφθηκε το Δίστομο.
    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος, κ. Λουκάς Ζήσης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου , ενώ  επισκέφθηκαν και το Μαυσωλείο, στο οποίο βρίσκονται τα οστά των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ