Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αγρότης «έψαχνε» στο λογαριασμό του 180 ευρώ και βρήκε... 200 εκατομμύρια!

«Στην Κρήτη θολώσαμε, δεν μπορούσαμε να δούμε τα μηδενικά», λέει ο  κ. Χιλετζάκης – Ανάλογο περιστατικό... λάθους και στα Φάρσαλα
Εκατομμυριούχοι για… λίγες ώρες έγιναν δύο αγρότες, ένας στο Ηράκλειο και ένας στα Φάρσαλα, εξαιτίας ενός λογιστικού λάθους.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκη, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης  πήγε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη ενός μικρού χρηματικού ποσού και είδε στον λογαριασμό του πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Χιλετζάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πήγε σε ένα τοπικό τραπεζικό κατάστημα του Ηρακλείου για να ενημερωθεί για την αγροτική ενίσχυση και του απάντησε η υπάλληλος ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και ότι έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του 200.000 ευρώ.

Ο ίδιος ζήτησε, στη συνέχεια, ενημέρωση του βιβλιαρίου του με την υπάλληλο να του αναφέρει ότι δεν είναι 200 χιλιάδες ευρώ, αλλά 20 εκατ. ευρώ!

«Θολώσαμε, δεν μπορούσαμε να δούμε τα μηδενικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Χιλετζάκης.

«Φεύγω, πάω στα κεντρικά της Κρήτης, μπαίνουμε μέσα, κάνουμε ενημέρωση του βιβλιαρίου, μου λέει η υπάλληλος 201 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Χιλετζάκης.

«Πάω στο ΑΤΜ, κοιτάω πάλι το ίδιο». Στη συνέχεια ο ίδιος πήγε στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ενημέρωσε τον πρόεδρο.

Η τράπεζα τον ενημέρωσε ότι οι τόκοι μία ημέρας, για αυτό το ποσό, είναι 18.000 ευρώ την ημέρα.

Ανάλογο περιστατικό λάθους έγινε την Τρίτη και στα Φάρσαλα. Ένας 32χρονος αγρότης, είδε στο λογαριασμό του να πιστώνονται, κατά λάθος, περίπου όλες οι επιδοτήσεις που παίρνουν όλοι οι Έλληνες αγρότες σε ετήσια βάση.

Ο 32χρονος αγρότης δεν αντελήφθη τις μεταφορές, καθώς δεν έτυχε να δει τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ενημερώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας για να του εξηγήσουν τι συνέβη και να τον ενημερώσουν ότι πρόκειται για λάθος του συστήματος, το οποίο και διορθώθηκε αυτόματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη Γεωπόνων στην Π.Ε Βοιωτίας

Ανακοινώνεται πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ∆/νσης Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που εδρεύει στη Λιβαδειά του Νοµού Βοιωτίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καίρια Ερωτήματα προς τον Δήμο Θηβαίων


           
«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Θέμα:  Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας
        Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων –Ώρα  Ευθύνης» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις».
1.    Μετά την σημαντική καθυστέρηση που σημειώνεται  στην ολοκλήρωση των εργασιών στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα και με δεδομένη την παράταση της ολοκλήρωσης του έργου, έως την 31/12/2016 μετά την δική σας εισήγηση και έγκριση, παρά την συνολική αντίθεση της αντιπολίτευσης, προκύπτουν τα πιο κάτω ερωτήματα:
α. Έως 31/12/2015 που έληξε η προθεσμία για την χρηματοδότηση του εκτελούμενου έργου μέσω ΕΣΠΑ,  τι ποσοστό επί του συνόλου βάσει της σύμβασης εκτέλεσης ολοκληρώθηκε, ποιό το αντίστοιχο ποσό που εκταμιεύθηκε, ποιές οι ανεκτέλεστες εργασίες και ποιό το ποσόν που απωλέσθη από την συνολικά προβλεπόμενη χρηματοδότηση του έργου;
β.  Με επίσημο έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας, το οποίο διέρρευσε στον τύπο χωρίς ποτέ να υπάρξει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις από την μελέτη εκτέλεσης, σε σημείο που να καθιστούν αμφίβολη την παραλαβή του, αλλά και τον πιθανό καταλογισμό της χρηματοδότησης του έργου στον Δήμο μας, γεγονός που θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους δημότες μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό, αν και το ζητήσαμε με προ ημερήσιας διάταξης ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό ζητούμε πλήρη ενημέρωση τόσο εμείς, όσο και οι συμπολίτες μας, για τη αρτιότητα εκτέλεσης του έργου με βάσει την αναφορά της υπηρεσίας και όχι τις αιτιάσεις της αναδόχου εταιρείας.
γ.  Ποτέ μέχρι σήμερα, παρ’ ότι σας ζητήθηκε από όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης, δεν μας έχετε ενημερώσει ως οφείλετε, για τις προβλεπόμενες κυρώσεις – ρήτρες που προβλέπονται στη σύμβαση ανάθεσης του έργου τόσο για τον χρόνο περάτωσης των εργασιών, όσο και για την σωστή εκτέλεση της εγκριθείσης μελέτης. Ζητούμε  πλήρη ενημέρωση για τις υπάρχουσες ρήτρες και την διαδικασία ενεργοποίησής τους, για την  προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
2.    Στην προεκλογική περίοδο από όλες τις δημοτικές παρατάξεις είχε επισημανθεί το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, εις ότι αφορά στις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και υγιεινής και δημόσιας ασφάλειας που ανακύπτουν από την λειτουργία του οικισμού των τσιγγάνων. Υπήρξε μάλιστα και δική σας δημόσια δέσμευση την περίοδο εκείνη, για άμεση επίλυση του προβλήματος, με βάσει τις προτάσεις της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων στο Πυρί. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες έχετε προχωρήσει το τελευταίο διάστημα για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος;

3.    Σε σχέση με την εγκατάσταση ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες) στα όρια του Δήμου μας ζητούμε να μας δοθούν αναλυτικά στοιχεία για: α) τον ακριβή αριθμό και τις τοποθεσίες που έχουν εγκατασταθεί β) τα ακριβή ποσά τα οποία έχουν εισπραχθεί και πως αυτά έχουν διανεμηθεί έως σήμερα, στις  κατά τόπους κοινότητες με βάσει τα προβλεπόμενα στο σχετικό νόμο;

4.     Για λόγους ενημέρωσης αλλά και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της υπηρεσίας  Ανακύκλωσης των Αστικών Απορριμμάτων που εξυπηρετεί το τμήμα καθαριότητας του Δήμου μας, δώστε μας τα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν: α) στις συνολικές ποσότητες κατά συλλεγόμενο είδος και ποσοστό επί του συνόλου των απορριμμάτων τα δύο τελευταία έτη β) ποιά τα έσοδα του Δήμου για το ίδιο διάστημα ;

5.    Στα έσοδα όλων των  οικονομικών απολογισμών από την συγκρότηση του Καλλικρατικού Δήμου,  παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση είσπραξης  στα τέλη ύδρευσης, που εισπράττονται από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου. Το φαινόμενο το έχετε αποδώσει διαχρονικά στους ελλιπείς μηχανισμούς είσπραξης των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, στην αδυναμία έγκυρης καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών καθώς και στην άρνηση ορισμένων να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσά. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απώλεια εσόδων, αδυναμία εκτέλεσης έργων συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών και των δικτύων ύδρευσης καθώς και επιβάρυνση για τους υπόλοιπους συνεπείς δημότες μας. Χωρίς να υιοθετούμε αναφορές περί μεθόδου ελέγχου της εκλογικής βούλησης από την πλευρά σας, θεωρούμε ότι σε ενδεχόμενη προσφυγή οποιουδήποτε θιγόμενου συνδημότη μας θα προκύψουν και ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους. Για το λόγο αυτό ζητούμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τα σημερινά δεδομένα στο θέμα αυτό, καθώς και για τις διαδικασίες έγκαιρης είσπραξης των τελών ύδρευσης που εφαρμόζει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το εν λόγω πρόβλημα;

6.    Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσατε την προσωρινή μεταφορά της Λαϊκής, μέχρι να ετοιμαστεί ο προβλεπόμενος χώρος για μόνιμη εγκατάσταση. Έκτοτε έχει παρέλθει περισσότερο από ένα έτος, χωρίς να έχει ξεκινήσει κάποια προετοιμασία διαμόρφωσης του  επιλεγμένου από εσάς χώρου. Γιατί αυτή η σημαντική καθυστέρηση και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για το θέμα αυτό;

7.    Εν όψει της θερινής περιόδου και με δεδομένες τις ελλείψεις που καταγράφονται σήμερα, ποιές συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προγραμματίσει για την σωστή παρουσία και προβολή των παραθεριστικών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, σε θέματα υποδομών (οδών πρόσβασης, διαμόρφωση χώρου παραλίας) και καθαριότητας (κάδοι σκουπιδιών, αποκομιδή, καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων);

Για την ουσία της ενημέρωσης και την οικονομία χρόνου της ειδικής συνεδρίασης, σας δηλώνουμε ότι προτιμούμε την έγγραφη απάντηση με την προσκόμιση όλων των απαραίτητων παραστατικών πριν την συνεδρίαση, έτσι ώστε να γίνει ουσιαστική ενημέρωση του Δ.Σ. και να δοθεί χρόνος για τυχόν διευκρινίσεις επί των ερωτήσεων- απαντήσεων, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, από όλους τους συμμετέχοντες Δημοτικούς Συμβούλους.
Για την  Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 10831/27-05-2016 πρόσκληση για την 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  την   1η  ΙΟΥΝΙΟΥ  του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Έγκριση για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων  του Δ. Θηβαίων, στα πλαίσια των εγκαινίων του Μουσείου Θηβών με το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (Δ.Ο.Θ.), τη Θ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος και του προγράμματος αυτών, κατά το διάστημα από 8/6/2016 έως 29/6/2016.

2ο.    Έγκριση πρακτικού της συσταθείσας επιτροπής με   την 102/2016 Α.Δ.Σ., για τον καθορισμό αξόνων σχετικά με την τουριστική προβολή του Δήμου Θηβαίων και συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στο Δήμο.

3ο.    Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του Κοινόχρηστου Χώρου έμπροσθεν του Μουσείου Θηβών, επονομαζόμενου ως πλατεία Κεραμοπούλου, αποκλειστικά για τη στάθμευση οχημάτων επισκεπτών του Μουσείου και για διέλευση πεζών (σχετ. η υπ’ αριθ. 55/2016 απόφαση της Επ. Π. Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

4ο.    Έγκριση του τύπου στεγάστρου που θα κατασκευαστεί στους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (ντέκ) επί του πεζοδρόμου της οδού Επαμεινώνδα, με δαπάνες των ενδιαφερομένων ιδιωτών και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4067/2012 (απόλυτη πλειοψηφία).

5ο.    Λήψη απόφασης για την κοπή ξερών και επικίνδυνων δέντρων σε διάφορες οδούς και Δημοτικούς χώρους εντός της πόλης της Θήβας (σχετ. η υπ’ αριθ. 57/2016 απόφαση της Επ. Π. Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

6ο.    Έγκριση για την προσθήκη χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (ντεκ) στα πλαίσια του έργου  «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων», έμπροσθεν του εμπορικού κέντρου επί της οδού Επαμεινώνδα 71 και έναντι της πλατείας, βόρεια της οδού Οιδίποδος, έμπροσθεν του πρώην καταστήματος «Μελωδείο».
7ο.      Επικαιροποίηση της υπ' αρ. 13/2002 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την  καταβολή αποζημίωσης σε κληρονόμους Γεωργίου Μιχ. Θεοδώρου.

8ο.    Έγκριση για την  κατάργηση υπόγειου κάδου απορριμμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Υπολοχαγού Ρουπάκα και Έντισον στη συνοικία «Πυρί» του Δ. Θηβαίων, εντός της ιδιοκτησίας του κ. Σκούμα Απόστολου του Σπυρίδωνα. (σχετ. η υπ’ αριθ. 56/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

9ο.    Έγκριση παράτασης του χρόνου της προγραμματικής σύμβασης για τη «Διερεύνηση ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης στη Θήβα».

10ο.    Έγκριση άδειας εγκατάστασης κατόπτρου ΟΤΕ στην παραλία «ΣΑΡΑΝΤΙ»  της Τ.Κ. Χωστίων του Δ.Θηβαίων.

11ο.    Λήψη απόφασης για την αποξήλωση περγκόλων από την οδό Χρυσ. Σμύρνης, λόγω φθοράς τους (σχετ. η υπ’ αριθ. 47/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

12ο.    Έγκριση παράτασης εργασιών για το έργο : «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Αγ.Τριάδας».

13ο.    Λήψη απόφασης για την αναστολή ισχύος των παραγωγικών και επαγγελματικών αδειών λόγω οφειλών των τελών των λαϊκών αγορών του Δήμου Θηβαίων».

14ο.    Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Κατσέλη Αναστασία του Χρήστου, κατοίκου Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου του Δήμου Θηβαίων.

15ο.    Έγκριση για την πρόσληψη υπαλλήλου από τον παραγωγό πωλητή λαϊκών αγορών κ. Λάμπρου Νικολάου του Σωτηρίου, κάτοικο Αλυκής.
                                
16ο.    Έγκριση αντικατάστασης κουβουκλίου περιπτέρου που βρίσκεται στη συνοικία «Τάχι»  του Δ. Θηβαίων, μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη κ. Στέργιου Αθανασίου του Λουκά, λόγω φθοράς του (σχετ.  η υπ’ αριθ. 54/2016 απόφαση της Επ. Π.Ζ.)


17ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 15.281,55€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα ΚΟΚ το χρονικό διάστημα από 2/3/2016 έως και 4/5/2016 (χρηματ. εντολή 3329/16).

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανύψωσης βάσεων, αντικατάστασης ιστών οδοφωτισμού και συμπληρωματικών εργασιών άρδευσης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στην περιοχή του δήμου Ωρωπού.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν κατά το χρονικό διάστημα από 30 Μαΐου 2016 έως 15 Ιουλίου 2016 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στα παρακάτω τμήματα της Αθηνών – Λαμίας:

    Αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 30+458 και 33+430.
    Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 30+458 και 32+970, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
    Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 33+580 και 32+970, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι στο τμήμα μεταξύ των χ/θ 32 και 32+700 δεν θα πραγματοποιούνται εργασίες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μοιραία εκτροπή αυτοκινήτου στην Εύβοια

 Θανατηφόρο τροχαίο στη Λίμνη Ευβοίας

 
Χθες (26-05-2016) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 73χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε μία 67χρονη ημεδαπή,
εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 67χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό του 73χρονου.
Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

7 Ιουνίου εγκαινιάζεται το Μουσείο της Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

1η Πανελικώνια Ορειβατική Συνάντηση

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων πραγματοποιήθηκε χθες 26 Μαΐου 2016 στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των πολιτιστικών και ορειβατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ελικώνα. 
Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν τη διοργάνωση της 1ης Πανελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016, με στόχο την προβολή της περιοχής, την ανάδειξη του φυσικού πλούτου, των μονοπατιών, καθώς και της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελικώνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Ο Θαυματουργός πολύπαθος άνθρωπος του Θεού

Η εμφάνιση αγίων στην Εκκλησία μας σε κάθε εποχή είναι το μόνιμο θαύμα. Ουδέποτε υπήρξε εποχή στη δισχιλιόχρονη πορεία της Εκκλησίας μας που να μην έχει εμφανιστεί άγιος.

Όπως σε κάθε εποχή, έτσι και στους νεώτερους και σύγχρονους καιρούς αναδεικνύει ο Θεός αγίους για τη δόξα τη δική Του και τον αγιασμό και την αρωγή των πιστών.

Ένας από τους νέους λαοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.

Ήταν Ρώσσος στην καταγωγή και είχε γεννηθεί στη Ν. Ρωσία, τη σημερινή Ουκρανία, στα 1690 από ευσεβή οικογένεια. Κατατάχτηκε στον ρωσικό στρατό να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, όταν η πατρίδα του βρισκόταν σε πόλεμο με την Τουρκία (1711-1718).

Ο νεαρός Ιωάννης πολεμούσε με ηρωισμό στον αυτοκρατορικό στρατό, ο οποίος είχε υποστεί ταπεινωτικές ήττες από τα ακατάβλητα τουρκικά στρατεύματα.

Στη μάχη ανακατάληψης του Αζώφ πιάστηκε αιχμάλωτος, μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαχητές του και οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω εξευτελισμών.

Από εκεί προωθήθηκε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας, στο χωριό Προκόπιο, όπου δόθηκε στην κατοχή ενός Αγά, ο οποίος ηγείτο στρατοπέδου Γενιτσάρων.

Εν μέσω πρωτοφανών εξευτελισμών και σκληρών βασανιστηρίων του ανατέθηκε να περιποιείται τα ζώα και να μένει μαζί τους στους βρώμικους από τις κοπριές στάβλους.

Ο ίδιος, έχοντας ακράδαντη πίστη στο Χριστό, θεωρούσε την παραμονή του στο στάβλο ως ευλογία, θυμίζοντάς του ότι και ο Λυτρωτής μας γεννήθηκε σε στάβλο.

Επίσης δεχόταν με πλήρη ανεξικακία τις ταπεινώσεις και τα βασανιστήρια των βαρβάρων αλλοθρήσκων. Πρότυπό του ο Χριστός, ο οποίος συγχώρησε τους σταυρωτές Του!

Όταν τον ξυλοκοπούσαν, τον άφηναν νηστικό για μέρες και τον ταπείνωναν, ψιθύριζε τον λόγο του αποστόλου Παύλου: «ποιος μπορεί να με χωρίσει από την αγάπη του Χριστού μου; Θλίψις ή στενοχώρια ή διωγμός ή γυμνότης ή αιχμαλωσία;» (Ρωμ.8,35).

Εκτελούσε με πρωτοφανή προθυμία τις αγγαρείες που τον υπέβαλλαν οι απάνθρωποι άνθρωποι του Αγά. Απορούσαν με την υπομονή, την καλοσύνη και την ανεξικακία του και γι’ αυτό άρχισαν να μαλακώνουν την θηριωδία τους, να του δείχνουν μια κάποια συμπάθεια και να τον αποκαλούν «βελή», δηλαδή άγιο!

Μάλιστα επέτρεψε ο Θεός να δείξει την εύνοιά Του προς τον ευσεβή Ιωάννη με ένα ασυνήθιστο θαύμα.

Κάποτε ο Αγάς αφέντης του είχε ταξιδέψει στην Μέκκα της Αραβίας για προσκύνημα. Εκεί έλαβε ανεξήγητα ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε πιάτο που έφερε το οικόσημό του.

Όταν επέστρεψε στο Προκόπιο εξέτασε την υπόθεση και αποκαλύφτηκε ότι του το έστειλε θαυματουργικά ο Ιωάννης! Από τότε σταμάτησαν τα βασανιστήρια.

Του προτάθηκε να φύγει από το στάβλο, αλλά εκείνος αρνήθηκε και παρέμεινε εκεί προσευχόμενος μέρα και νύχτα. Ζητούσε κρυφά και κοινωνούσε των Αχράντων Μυστηρίων.

Στις 27 Μαΐου του 1730 έστειλε μήνυμα στον ιερέα του χωριού να τον κοινωνήσει. Ο ιερέας του έστειλε τη Θεία Κοινωνία κρυμμένη σε ένα μήλο, που είχε κουφώσει, φοβούμενος τους Τούρκους.

Κοινώνησε και παρέδωσε ήρεμα το πνεύμα του στο Χριστό, που τόσο είχε αγαπήσει και μιμηθεί στη σύντομη ζωή του.

Οι Χριστιανοί του Προκοπίου ζήτησαν το σώμα του αγίου και το έθαψαν με μεγάλες τιμές. Στην κηδεία του έλαβαν μέρος και πολλοί Αρμένιοι και Τούρκοι, οι οποίοι είχαν μάθει για την αγία ζωή του.

Το 1733 ο ευλαβής ιερέας που κοινωνούσε τον άγιο Ιωάννη και ήξερε για τα μαρτύριά του, τον είδε στον ύπνο του, ο οποίος του αποκάλυψε πως το σώμα του δεν υπέστη φθορά και του ζήτησε να κάνουν εκταφή και να το έχουν μαζί τους στους αιώνες για ευλογία και προστασία.

Ο ιερέας δίστασε και τότε ένα ουράνιο φως είχε καλύψει τον τάφο και μια πύρινη στήλη ανέβαινε στον ουρανό.

Οι πιστοί άνοιξαν τον τάφο και βρήκαν όντως απόλυτα άφθορο το σώμα του Ιωάννη, αν και είχαν περάσει τριάμισι χρόνια από την ταφή του, να ευωδιάζει!

Το μετέφεραν με ευλάβεια και τιμές στο ναό τους χωριού, όπου άρχισαν νε επιτελούνται θαύματα σε Χριστιανούς και αλλοθρήσκους.

Λίγο αργότερα σε σύρραξη του σουλτάνου με τον πασά της Αιγύπτου Ιμπραήμ, ο απεσταλμένος του σουλτάνου πασάς Οσμάν έδωσε διαταγή να καεί το ιερό λείψανο.

Οι πιστοί με δάκρυα στα μάτια έβλεπαν να κατατρώνε οι φλόγες το θεοφόρο σώμα.

Αλλά την άλλη μέρα, και ενώ είχε «χωνέψει» η φωτιά, βρήκαν το τίμιο λείψανο και πάλι άφθορο, απλά μαυρισμένο! Οι φλόγες το σεβάστηκαν!

Το τοποθέτησαν σε αργυρή λάρνακα και εκείνο άρχισε και πάλι να κάνει θαύματα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους!

Κατά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 οι ευσεβείς κάτοικοι του Προκοπίου πήραν μαζί τους το ιερό λείψανο και το μετέφεραν με μύριους κινδύνους και περιπέτειες στην Ελλάδα.

Από το λιμάνι της Μερσίνας μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα, με έξοδα της ευσεβούς οικογένειας Παπαδόπουλου. Έμεινε εκεί ως το 1925, οπότε μεταφέρθηκε οριστικά στο Νέο Προκόπιο της Εύβοιας.

Το 1930 θεμελιώθηκε περικαλλής ναός προς τιμή του. Εκεί παραμένει το τίμιο σκήνωμά του μέχρι σήμερα, σε βαρύτιμη λάρνακα και μαρμάρινη περίτεχνη θολωτή βάση.

Το Νέο Προκόπιο Ευβοίας είναι ένα από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κι αυτό διότι μαρτυρούνται άπειρα θαύματα από τον άγιο Ιωάννη.

Καραβάνια προσκυνητών καταφθάνουν καθημερινά, να περάσουν μπροστά από τη λάρνακα του αγίου. Να τον προσκυνήσουν.

Να τον παρακαλέσουν για τα προβλήματά τους ή να τον ευχαριστήσουν για τα επιτελούμενα θαύματά του!

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες - Αλεξίπτωτο πλαγιάς στις Πλαταιές


Αγώνας πρωταθλήματος αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπεντε)!
Διωργανωτής:ΑΟΚ(Αεραθλιτικός -Ομιλος Κιθαιρώνα)
Υπο την αιγίδα της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και της  Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει το ν/σ για το αφορολόγητο - Πως χτίζεται με κάρτες και αποδείξεις

Ανατροπές έρχονται από 1ης Ιουλίου, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το «πλαστικό χρήμα».

Με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστική η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να καθορίσει το πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο και ταυτόχρονα να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Δεδομένου ότι ουσιαστικά το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα έχει τελείωσει μέχρι να ψηφιστεί θα τεθεί σε εφαρμογή από το δεύτερο, μεταβατικά και σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017. Από το νέο έτος ουσιαστικά η Εφορία δεν θα αναγνωρίζει καμία δαπάνη αν δεν έχει γίνει μέσω τραπέζης ή κάρτας.

Ωστόσο, για φέτος αναμένεται να ισχύσει ένα μεταβατικό μοντέλο, όσον αφορά τις δαπάνες και το χτίσιμο του αφορολόγητου. Ειδικά για φέτος θα γίνονται δεκτές και οι αποδείξεις για δαπάνες που έγιναν στο α΄εξάμηνο με μετρητά, εφόσον -σύμφωνα με πληροφορίες- αντιστοιχούν στο 50% το πολύ των δηλωθέντων δαπανών.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τα εξής:

    Από το 2017 όλες οι δαπάνες, για να χτιστεί το αφορολόγητο αλλά και η έκπτωση φόρου από ιατρικά έξοδα, για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνονται μέσω καρτών ή τραπεζών.
    Οι αποδείξεις που θα απαιτούνται για να χτιστεί το αφορολόγητο θα εξαρτώνται από το δηλωθέν εισόδημα.
    Για άγαμους με εισόδημα έως 8.636 ευρώ θα απαιτούνται αποδείξεις 10%
    Για εισοδήματα πλέον του αφορολόγητου ορίου θα απαιτούνται αποδείξεις στο 15% του εισοδήματος. Το ποσοστό θα αυξάνεται όσο ανεβαίνει το εισόδημα.
    Οσοι δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο ύψος των αποδείξεων θα πληρώνουν «πρόστιμο».
    Στις δαπάνες θα προσμετρώνται όλες οι αποδείξεις εκτός από τις ΔΕΚΟ.
    Δαπάνες για γιατρούς, φάρμακα, ενοίκια θα γίνονται υποχρεωτικά με τραπεζική κατάθεση ή μέσω χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας.
    Στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν και πρόσθετα κίνητρα, με τη μορφή κληρώσεων δώρων, μετρητών, εκπτώσεων φόρου ή ακόμη και ακινήτων του Δημοσίου.
    Θα απογορευτούν οι συναλλαγές με μετρητά σε καταστήματα λιανικής για αγορές άνω των 500 ευρώ
    Αλλαγές και για τις επιχειρήσεις

Αλλαγές έρχονται, όμως και για τους επιχειρηματίες, και μάλιστα από την 1η Ιουλίου, καθώς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κατά πληρφορορίες, θα προβλέπει ότι όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται μέσω καρτών ή μέσω τραπέζης.

Επίσης όλοι οι επιτηδευματίες που κάνουν από φέτος έναρξη εργασιών, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα μηχανάκια POS.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώνει Χριστόπουλο ο Λεβαδειακός


Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού από τον Γιάννη Χριστόπουλο.
Μόνο οι ανακοινώσεις φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού από τον Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο Έλληνας προπονητής, σύμφωνα με το «Goal News», φαίνεται πως έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Βοιωτούς, οι οποίοι αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους.

Μετά την ανακοίνωση του Χριστόπουλου θα προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας, με την ενίσχυση του υπάρχοντς ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάνδαλο με υπάλληλο του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Σε αργία τέθηκε εργαζόμενος του Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Οικονομικό Τμήμα ο οποίος εισέπραττε παρανόμως τη μισθοδοσία άλλου ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί πριν τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώην υπάλληλος του νοσοκομείου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια περίπου, εισέπραττε τη σύνταξή του, αλλά και τον μισθό του, αφού σε συνεργασία με υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου δεν είχε σβηστεί το όνομά του από τις καταστάσεις μισθοδοσίας. Σύμφωνα με το eviaportal.gr οι δύο άντρες φαίνεται ότι μοιράζονταν το μισθό. Το θέμα έφερε στο φως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και διατάχθηκε και ΕΔΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά


Με ανοιχτές συσκέψεις, όπου συμμετέχουν συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων αλλά και άνεργοι, η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ., κάνει απολογισμό της δράσης, κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, των δυνάμεων που συσπειρώνει στις γραμμές του ταξικού κινήματος, σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, συζητά εμπειρίες και συμπεράσματα σε κάθε χώρο δουλειάς και προτάσεις δράσης για το επόμενο άμεσο διάστημα. Η διαδικασία αυτή υλοποιεί και εξειδικεύει τα συμπεράσματα και αποφάσεις της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που έγινε το Σάββατο 21 Μαίου.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, πραγματοποιήθηκε και στη Λιβαδειά, σήμερα Πέμπτη 26 Μαίου, συνεδρίαση στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της πόλης, με την συμμετοχή συνδικαλιστών από κάθε χώρο.

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης και την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γιώργος Πέρρος.

Ο ομιλητής, αφού παρουσίασε τα συμπεράσματα από την συνεπή στάση των ταξικών δυνάμεων στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις για την προστασία του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και του εργατικού εισοδήματος από τις επιθέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υπονόμευσή τους, ουσιαστικά, από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,  εστίασε στα προβλήματα που πρέπει να λύσει το ταξικό κίνημα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό ώστε, όχι μόνο να αντιμετωπίσει νικηφόρα την επερχόμενη επίθεση στα εργασιακά, που ήδη άρχισε να εξαπολύει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απαιτήσει – και να κερδίσει – αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας οκταετίας.


η Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ στη κατασκήνωση της “Παλιομηλιάς Ελικώνα”

Επανερχόμενοι στο σημαντικό θέμα της λειτουργίας της δημοτικής κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων, στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα”, και στη βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηριχθεί η συγκεκριμένη κοινωνική δομή όχι μόνο από το εποχικό προσωπικό, αλλά και από τον εθελοντισμό, γνωστοποιούμε στους ενδιαφερομένους τα ακόλουθα:
α) η ηλικία των ενδιαφερομένων εθελοντών θα πρέπει να είναι από 18 έως 28 ετών
β) οι συμμετέχοντες στο εθελοντικό πρόγραμμα θα εγγράφονται στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου και θα πιστοποιείται η επαγγελματική τους εμπειρία
γ) η δημοτική κατασκήνωση θα λειτουργήσει ως εξής:
Α' κατασκηνωτική περίοδος: 1/7/2016 – 10/7/2016
Β' κατασκηνωτική περίοδος: 12/7/2016 – 21/7/2016
Γ΄κατασκηνωτική περίοδος: 23/7/2016 – 1/8/2016
Δ' κατασκηνωτική περίοδος: 3/8/2016 – 12/8/2016
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική φόρμα εθελοντή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr, - ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ή στο Δημοτικό Κατάστημα (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος). 
Παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ηλεκτρονικά στο e-mail: egerokonstanti@livadia.gr με fax στο 22613-50880 ή στην αρμόδια υπάλληλο κα Ε. Γεροκωνσταντή (τηλ.: 22613-50864, 1ος όροφος).


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ