Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ενοικιάζεται εξοχική κατοικία στην παραλία Αλυκής Βοιωτίας


Η υπέροχη εξοχική κατοικία που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και βρίσκεται στην παραλία της Αλυκής Βοιωτίας.

Με καταπληκτική θέα και 120 τ.μ. διαθέτει δυο κρεβατοκάμαρες,δυο τουαλέτες,κουζίνα,σαλόνι και καθιστικό..

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6972891548
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μητροπολίτου Αργολίδος στα Οινόφυτα


Τη Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 στη πλατεία της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΕΦΗΒΕΙΑ» του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.  Μια γρήγορη αλλά και αναλυτική  περιήγηση   στο νέο πόνημα του Μητροπολίτη Αργολίδος  μας έκανε ο θεολόγος κ. Λιαμής Ηλίας .
    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε σε όμορφες στιγμές που πέρασε ως Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας μαζί με τον τότε ηγούμενο της Ι.Μ. Σαγματά και σημερινό μητροπολίτη Αργολίδος.  Ο Μακαριώτατος προσέφερε αναμνηστικά στους συνεργάτες της Βιβλιοθήκης που στήριξαν τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητές της τη προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, στους καθηγητές θετικών επιστημών κυρίους Διομήδη Αντωνίου και Τσάδαρη Αθανάσιο. Επίσης, στο Δρ. Ρομποτικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρο Κωφάκη καθώς και στον καθηγητή Αστροφυσικής του Παν/μίου Αθηνών κ. Αντώνιο Αντωνίου. Συνάμα και στην αγιογράφο μας κ. Δωροθέα Γιαννούκου.  Στο πρόσωπο της κυρίας Αγγελικής Κατσιφή τιμήθηκαν όλοι οι εθελοντές της Βιβλιοθήκης.
    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάντζα κ. Ιερώνυμος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμέων Βολιώτης, ο  διευθυντής της Λεοντείου Σχολής, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Κοτονιάς Γεώργιος οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.
     Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τις δράσεις της βιβλιοθήκης.
    Τη παρουσίαση συντρόφευσε μουσικά στο αρμόνιο ο Άγγελος Μακρής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικές επιχειρήσεις με 42 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα δύο (42) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.207) άτομα και (845) οχήματα, προσήχθησαν (95) άτομα και βεβαιώθηκαν (253) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (12-07-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.207) άτομα, εκ των οποίων (925) ημεδαποί και (282) αλλοδαποί, καθώς και (845) οχήματα.
Προσήχθησαν: (95) άτομα, εκ των οποίων (80) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (42) άτομα, εκ των οποίων (34) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
•    (1) ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα (κατά περίπτωση για ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές Αποφάσεις).
•    (4) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (16) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων, κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (3) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για καταπάτηση αιγιαλού, στερούμενος άδειας της αρμόδιας Αρχής.
•    (1) ημεδαπός, για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.
•    (4) ημεδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    (29) δενδρύλλια κάνναβης.
•    Διάφορα προϊόντα κλοπών (χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κ.λ.π.).
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (282) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (253) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (25) για υπερβολική ταχύτητα, (12) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (20) για μη χρήση κράνους, (2) για ΚΤΕΟ και (189) λοιπές παραβάσεις.
•    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (16) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (8) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  

Διαβάστε Περισσότερα »

H Περιφέρεια Στερεάς χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά
Το ποσό του 1.847.227 ευρώ θα διατεθεί για την στήριξη των οικογενειών με παιδιά προσχολικής  ηλικίας και παιδιών με αναπηρία, στο πλαίσιο προώθησης της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας.

Πρόκειται για δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και  αφορούν σε:

•    «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2016-2017)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.810.961 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

•    «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2016-2017)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 36.266 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο είναι κηδεμόνας παιδιού με αναπηρία), θέσης φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Είναι καθημερινή πρόκληση η εξασφάλιση χρημάτων για να μπορούμε να δημιουργούμε ακόμη περισσότερες θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς μας σταθμούς. Κάθε δομή που στηρίζει τις οικογένειες της Στερεάς Ελλάδας είναι για εμάς ένα καταφύγιο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης και γι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αγώνα να τις ενισχύουμε καθημερινά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολές Σταθά για τον Οργανισμό Κωπαϊδος

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον   Οργανισμό Κωπαϊδος
          

      Το προσωπικό του Οργανισμού Κωπαϊδος, το οποίο μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στις 15/2/2016, για το χρονικό από 1/12/2014 έως 14/2/2016 παρείχε τις υπηρεσίες του κανονικά στον Οργανισμό Κωπαϊδος, εξυπηρετώντας τους χιλιάδες κληρούχους - αγρότες των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Θηβών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, καθώς και του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, χωρίς ουδέποτε να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα  και χωρίς να αμείβεται για την εργασία του αυτή.
Η καταβολή των δεδουλευμένων ακόμη εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των εργαζομένων, αλλά καθαρά των Υπηρεσιών των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και  Οικονομικών.
Επίσης  2 από τους εργαζόμενους του Οργανισμού Κωπαϊδος έπρεπε να έχουν μεταφερθεί  άμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ως ΑΜΕΑ, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, αλλά ούτε αυτό έγινε.
Πρέπει άμεσα οι Υπηρεσίες σας να μεριμνήσουν ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές  όλων των εργαζομένων του Οργανισμού Κωπαϊδος από 1/12/2014 έως 14/2/2016.

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                 Προς : Υπουργό Οικονομικών
                                                         Kον Ευκλείδη Τσακαλώτο


Θέμα: Να καταργηθούν οι εξοντωτικές προσαυξήσεις και κυρίως
           στους μικρούς κληρούχους του Οργανισμού Κωπαϊδος


      Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τους κληρούχους  του Οργανισμού Κωπαϊδος, όσον αφορά την καταβολή των οφειλών τους, λόγω των εξοντωτικών προσαυξήσεων.
Το μεγαλύτερο μέρος των κληρούχων επιθυμεί να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τον Οργανισμό Κωπαϊδος , και κυρίως αναφερόμαστε στους οικονομικά ασθενέστερους κληρούχους – αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν να καταβάλλουν αυτά τα υπέρογκα ποσά, διότι εκτός των άλλων πλήττονται από την αυξημένη φορολογία, από τις αυξήσεις εισφορών, εφοδίων, ρεύματος, πετρελαίου κ.λ.π.
Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας στο θέμα των προσαυξήσεων, ώστε να μπορέσουν να καταβάλλουν τις οφειλές τους. Έτσι ο Οργανισμός Κωπαϊδος θα έχει έσοδα και οι κληρούχοι – αγρότες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις τους - οφειλές τους.

                       
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                               Πρώην    Βουλευτής

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Λεοντάρι "Χορεύει" την Τρίτη 19 Ιουλίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών




Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά από εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την εξέλιξη του νοσήματος της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.
Κρίνεται σκόπιμο, στα πλαίσια της πρόληψης εμφάνισης της οζώδους δερματίτιδας, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον από τους βοοτρόφους της Περιφέρειας για συμμετοχή σε πρόγραμμα προληπτικού εμβολιασμού.
Τονίζεται ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Περιφέρειά  μας.
Παρά ταύτα, για λόγους προληπτικούς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προετοιμάζεται σε κάθε κατεύθυνση για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των βοοειδών.
Επειδή όμως, το εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην αγορά και πρέπει να γίνει μαζική παραγγελία, καλούνται οι βοοτρόφοι που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής τους μέχρι 29/07/2016 με υπεύθυνη δήλωση τον αριθμό των εμβολίων που θα απαιτηθούν για τον εμβολιασμό των ζώων τους (εμβολιάζονται όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, το εμβόλιο επαναλαμβάνεται ετησίως και στοιχίζει περίπου 2 ευρώ ανά δόση), προσκομίζοντας κατάσταση με τα ακριβή ενώτια των ζώων, το φύλο και την ηλικία αυτών.
Η  Περιφέρεια  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι η οζώδης δερματίτιδα είναι ιογενής νόσος των βοοειδών (συμπεριλαμβανομένων των ειδών βουβαλιών, βίσωνα, κ.τ.λ.), υποχρεωτικής δηλώσεως, η οποία δεν προσβάλει τον άνθρωπο ακόμα και με την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος ή γάλακτος. Η νόσος πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2015, σε εκτροφές αγελαίων βοοειδών με έδρα στο Δέλτα του Έβρου, προερχόμενη από την Τουρκία.
Η νόσος μεταδίδεται κυρίως με διάφορα είδη μύγας, τσιμπούρια, κουνούπια και σε μικρότερο βαθμό με άμεση επαφή, την τροφή ή το νερό και είναι η αιτία σοβαρότατων οικονομικών ζημιών στον τομέα της βοοτροφίας. Η διακίνηση ζώντων βοοειδών, σπέρματος και δερμάτων από μολυσμένα βοοειδή ενέχει τους υψηλότερους κινδύνους μετάδοσής της.
Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων βοοειδών θα πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες εισόδου ασθενειών μεταξύ αυτών και της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                            Κων/νος Αποστολόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εργοστάσιο μαντρί οι πρόσφυγες στη Λιβαδειά

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Λιβαδειά και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού, Δημήτριο Βίτσα, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Στην Δήμαρχο Λεβαδέων, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Ελισάβετ (Ελίζα) Γεωργαντά, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων


Μετά την υπ’ αριθ. πρωτ. 17053/8-7-2016 πρόσκληση της Δημάρχου Λεβαδέων για να παρευρεθούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων την Τετάρτη 13-7-2016 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου, αναφορικά με την επιστολή σας περί δημιουργίας Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο 5ο χλμ. Λιβαδειάς-Αταλάντης, κλιμάκιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς επισκέφθηκε στις 12-7-2016 τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της «UNICOT», στο 5ο χλμ. Λιβαδειάς-Αταλάντης, στις οποίες προτείνετε τη δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων, όπου διαπιστώθηκαν τα εξής:
Σήμερα, το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου χρησιμοποιείται ως ποιμνιοστάσιο, με εκατοντάδες αιγοπρόβατα (ιδιωτών).
Επιπλέον, ένα μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων αυτών είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι η στέγη αποτελείται από φθαρμένες πλάκες από τσίγκο και «ελενίτ» (που ως γνωστόν συντίθεται από καρκινογόνο αμίαντο), δεν υπάρχουν καθόλου χώροι υγιεινής (τουαλέτες κλπ.), οι τοίχοι είναι διαβρωμένοι κλπ.
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, ο χώρος αυτός είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, για να στεγάσει τους πρόσφυγες-θύματα πολέμου που βρίσκονται στην πατρίδα μας, όπως σχεδιάζετε και ως εκ τούτου σας καλούμε να μην χρησιμοποιηθούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως Χώρος Φιλοξενίας Προσφύγων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει για την στέγαση των προσφύγων σε ενδεδειγμένους και κατάλληλους χώρους, που υπάρχουν ανά την επικράτεια, και να πιέσει, μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ κλπ.), ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στις χώρες, από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες.
Επισυνάπτεται φωτογραφία, που απεικονίζει τον χώρο, στην κατάσταση που είναι σήμερα.

        Λιβαδειά, 13-7-2016
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

                      ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ            ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση για την προετοιμασία ορειβασίας στον Ελικώνα



Ο Δήμος Λεβαδέων προσκαλεί όλους τους παραγωγικούς φορείς,πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν στη “Ελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Παλιό Δημαρχείο για την προετοιμασία της “Ελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης”.
Η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στον Ελικώνα και στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστική αυτοκτονία 38χρονου στην Αράχωβα


   Σοκάρει την τοπική κοινωνία  η αυτοκτονία ενός 38χρονου στην Αράχωβα,αλλά περισσότερο ο τρόπος που επέλεξε για να θέσει τέλος στη ζωή του.
Ο 38χρονος άφησε την τελευταία του πνοή με έναν ασυνήθιστο τρόπο, μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress.blogspot. βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα απο την μητέρα του,στο μπάνιο του σπιτιού του.
 Ο 38χρονος είχε γεμίσει την μπανιέρα με νερό και έμεινε μέσα σε αυτή, μέχρι την τελευταία του πνοή.Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας ο άτυχος άνδρας έπασχε απο ψυχολογικά προβλήματα.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αράχωβας.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμές από τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου για συνδεμένες ενισχύσεις και εξισωτικές



Από το τέλος Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου προγραμματίζεται από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να πραγματοποιηθούν πληρωμές για ορισμένες συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς και για τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Β.Αποστόλου σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα στην Λάρισα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών προς τους αγρότες μέχρι τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στις συνδεμένες ενισχύσεις για την σποροπαραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, ενώ έως τις 15 Αυγούστου θα γίνουν οι πληρωμές για τις εξισωτικές.

Επίσης, από το τέλος Ιουλίου θα πληρωθούν καθυστερούμενα για σχέδια βελτίωσης, νέους αγρότες, ιδιωτικές επενδύσεις ΟΠΑΑΧ, πράσινες ενισχύσεις, καθώς και ενισχύσεις σε παραγωγούς, στους οποίους έχει καθυστερήσει ο καθορισμός του «ενεργού αγρότη»

Σημειώνεται πως η ομιλία του υπουργού διεκόπη όταν στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η ημερίδα εισήλθαν αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχαν αποσπάσει κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό στις 23 Φεβρουαρίου όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη τα μπλόκα στις Εθνικές οδούς. Φωνάζοντας συνθήματα, εισήλθαν στο χώρο και διέκοψαν την ομιλία του υπουργού, ενώ ανακοίνωνε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Οι αγρότες ζήτησαν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Θεσσαλία τους τελευταίους μήνες και ακόμη δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, να σταματήσουν να πληρώνουν τα «χαράτσια» από τη στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν πληρωθεί από το κράτος, να δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται και να πληρωθούν οι επιστροφές φόρου από τα καύσιμα που παραμένουν απλήρωτα από το Β’ εξάμηνο του 2013.





Διαβάστε Περισσότερα »

Για …γέλια και για κλάματα: Δείτε γιατί έγινε viral το βίντεο οδηγού λεωφορείου στο Ελληνικό

Εικόνες που προκαλούν ταυτόχρονα χαμόγελα και θλίψη κατέγραψε ο οδηγός λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο Ελληνικό – Σαρωνίδα.

Στριμωγμένοι από τη στάση ακόμα, εκατοντάδες άνθρωποι συνωθούνται, σπρώχνονται και διαγκωνίζονται για μια θέση στο λεωφορείο.

Κυριολεκτικά «παστωμένοι» σαν σαρδέλες, οι επιβάτες προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο και δεν λείπουν και τα …γαλλικά.

«Η τσάντα μου», «τι σπρώχνετε έτσι» είναι μερικά από τα πιο «χαλαρά» που ακούγονται.
(Το βίντεο είναι από το noupoulive.gr)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδηλατικός Γύρος Θήβας στις 24 Ιουλίου

Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης και Ποδηλατικό Γύρο Θήβας, διοργανώνει η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ) υπό την υποστήριξη του Δήμου Θήβας, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι ενήλικοι αθλητές - αθλήτριες με δελτίο ΠΕΠΑ ή Δελτίο Master ΕΟΠ και κατηγορία ΟΠΕΝ.

Διευκρινίζεται ότι ο αγώνας δεν δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα του 2016.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν διαδικτυακά ή στο fax 210 5131882 έως τις 20 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 6931111696.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρβαρότητα: Πα-τέρας βίαζε τον 12χρονο γιο του μαζί με τον σύντροφό του


Προκαλούν φρίκη τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας -Το παιδί αποκάλυψε τον εφιάλτη που βίωσε στη γιαγιά του -Ακόμα και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα άκουγαν.
Καμιά φορά τα λόγια ωχριούν για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, ενώ οι λέξεις φρίκη, σοκ και αποτροπιασμός αδυνατούν για να περιγράψουν το μέγεθος της ανατριχίλας που μπορούν να προσφέρουν οι αρρωστημένες πράξεις ενός ανθρώπου.

Η υπόθεση βιασμού του 12χρονου αγοριού από τον ομοφυλόφιλο πατέρα του και τον ερωτικό του σύντροφο ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο νου.
Κι όμως δύο ανθρωπόμορφα τέρατα στο Αργος κατάφεραν με τις αρρωστημένες τους ορέξεις να διαπράξουν ένα πρωτοφανές έγκλημα και να μετατρέψουν τα πιο ευαίσθητα χρόνια ενός ανήλικου παιδιού σε έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη.
Κι όμως η απίστευτη ιστορία για τα ελληνικά χρονικά ξεκίνησε με χαρούμενες στιγμές. Το 12χρονο αγοράκι με ελαφρά μορφή νοητικής στέρησης, μετά το διαζύγιο των γονιών του έμενε μαζί με τη μητέρα του σε περιοχή των Νοτιανατολικών Προαστίων της Αττικής.
Πριν από λίγους μήνες, αποφασίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ο ανήλικος να συγκατοικήσει με τον πατέρα του στο Αργος.
Καρέ – καρέ ο ανατριχιαστικός εφιάλτης
 Η αντίστροφη μέτρηση όμως για τον εφιάλτη που θα βίωνε ο ανήλικος ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, όταν η μητέρα του πατέρα του έφυγε από το Αργος. Από εκείνη τη στιγμή στο σπίτι που διέμενε με τον γονιό του εγκαταστάθηκε σε μόνιμη βάση ένας ακόμα άνδρας.
Οσο οι μέρες περνούσαν η συμπεριφορά του ανθρώπου που τον είχε φέρει στον κόσμο άλλαζε συνεχώς, ενώ το χαμόγελο και οι στιγμές διασκέδασης... έσβησαν από την καθημερινότητα του 12χρονου. Ο ομοφυλόφιλος πατέρας του και ο ερωτικός του συντροφός θώπευσαν αρκετές φορές το παιδάκι ενώ δεν άργησε να έρθει η ημέρα που το βίασαν! Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με απότελεσμα το αγοράκι να ζητήσει από τη μητέρα του να επιστρέψει στην Αθήνα.
Η ανυποψίαστη γυναίκα ταξίδεψε μέχρι το Αργος, μάζεψε τα πράγματα του γιου της και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο για το δρόμο της επιστροφής. Στο πρόσωπο του διέκρινε τη θλίψη, ωστόσο ο μικρός δεν της εκμυστηρεύτηκε τον εφιάλτη που βίωσε τους τελευταίους δύο μήνες.
Το παιδί συνέχισε και τις επόμενες ημέρες να είναι σκυθρωπό και προβληματισμένο. Η μητέρα του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μάθει τι είναι αυτό που απασχολεί το γιο της. Μάταια όμως, καθώς δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο αποτέλεσμα. Ετσι το ρόλο του... εξομολογητή ανελάβε η γιαγιά του, στην οποία ο 12χρονος «έσπασε» τη σιώπη του και μίλησε για τη σεξουαλική του κακοποίηση.
Η ηλικιωμένη γυναίκα μετέφερε στην κόρη της τα όσα της αφήγηθηκε ο εγγονός της. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι δυό γυναίκες μαζί με τον ανήλικο πήγαν στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Ο μικρός εξιστόρησε τα όσα υπέστη από τον ομοφυλόφιλο πατέρα του και σύντροφο του στους άνδρες της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα όσα άκουγαν.
Αμέσως ζήτησαν τη συνδρομή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα τους έλεγε το θύμα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτετασε το αγοράκι ήταν ανατριχιαστικό, καθώς ανέφερε ότι το παιδί είχε βιαστεί κατ' εξακολούθηση. Ετσι κάτω από άκρα μυστικότητα κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα ταξίδεψε την περάσμενη Παρασκευή στο Αργος και συνέλαβε τους δύο άντρες. Ο πατέρας του άτυχου παιδιού αλλά και ο σύντροφος παρουσιάστηκαν αμετανόητοι ενώπιον των αστυνομικών. Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες λέγοντας ότι όσα τους ανέφερε το παιδί ήταν αποκυήματα της φαντασίας του.
Ομως οι αστυνομικές αρχές είχαν δεμένη από όλες τις πλευρές την υπόθεση και οδήγησαν τα δύο ανθρωπόμορφα τέρατα ενώπιον των δικαστικών αρχών του Αργους. Οι δύο άνδρες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν κι έτσι χθες βρέθηκαν και πάλι ενώπιον του ανακριτή. Απολογήθηκαν για περισσότερο από 12 ώρες και αργά χθες το βράδυ με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 35χρονος σύντροφος του πατέρα, ενώ ο γονιός του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω μεγάλου ποσοστού αναπηρίας το οποίο έχει διαγνωστεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ στο Συνεδριακό Θήβας

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας – Μαραθωνοδρόμων Θήβας με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων σας προσκαλούν σε ημερίδα: «ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ«, την ΤΕΤΑΡΤΗ, 13.07.2016, ΩΡΑ: 19.00, στο συνεδριακό κέντρο Θηβών, Αίθουσα «ΑΛ. ΚΟΦΙΝΗΣ».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ