Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη συμμετοχή στον Ορεινό Αγώνα Δρόμου "ΛΕΒΑΔΟΣ"

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς κ. Κων/νος Τοπάλης, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδεών κ. Σωτήριος Καρβούνης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ κ.κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος και Χρήστος Πολατσίδης και ο διακεκριμένος Λιβαδείτης αθλητής κ. Γιώργος Διαλεκτός σχετικά με την πραγματοποίηση του 2ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στη Λιβαδειά.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ αναφέρθηκε στην πλούσια αθλητική δράση του ΑΚΟΛ και ευχαρίστησε το Δήμο, την Περιφέρεια, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη στήριξη τους για τη διοργάνωση του αγώνα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος Λεβαδέων, η οποία συνεχάρη τον ΑΚΟΛ για τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή, με τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, όπως είναι ο συγκεκριμένος Αγώνας Ορεινού Δρόμου ΛΕΒΑΔΟΣ, αλλά και ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιβαδειάς που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη της Λιβαδειάς, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος προσβλέπει στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του με τον ΑΚΟΛ.    Επεσήμανε, επίσης ότι για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών που θα φθάσουν από όλη την Ελλάδα, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά που θα ζωγραφίσουν την Έρκυνα, ενώ θα γίνεται αφήγηση μύθων και ιστοριών για την περιοχή.  Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λιβαδειά. Καταλήγοντας, η Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του αγώνα και η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει σε επιτυχία την ήδη πολύ πετυχημένη περσινή.
Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στο φαινόμενο καταπτώσεων βράχων που παρατηρείται στην περιοχή της Κρύας και ενημέρωσε ότι στον Δήμο έχει κατατεθεί σχετική μελέτη του Ι.Γ.Μ.Ε. για την επίλυση του προβλήματος, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών. Σημείωσε επίσης, ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσουν έλεγχο σε όλη τη διαδρομή που θα διεξαχθεί ο αγώνας.
Ο κ. Περγαντάς εξέφρασε και αυτός την στήριξη της Περιφέρειας σε  εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ομορφιάς της πόλης της Λιβαδειάς.
Στη συνέχεια ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς διαβεβαίωσε ότι τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς όσο και η Τροχαία Λιβαδειάς θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και ζήτησε από τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και των εθελοντών για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κατόπιν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καρβούνης υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και όλες τις άλλες αθλητικές εκδηλώσεις του Ομίλου και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην περιπατητική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, ακολουθώντας τη μικρή διαδρομή του αγώνα.
Τέλος, ο κ. Πολατσίδης Χρήστος αναφέρθηκε στα τεχνικά στοιχεία του αγώνα και στη συμμετοχή σε αυτόν, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις έχουν φτάσει στις 400, με συμμετοχές από ολόκληρη τη χώρα και τη συμμετοχή πολύ σημαντικών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει αγγίξει το 90%.  Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Ελλάδας κ. Διαλεκτός Γεώργιος τόνισε την πολύ καλή διοργάνωση του αγώνα και ζήτησε από τον κόσμο της Λιβαδειάς να ανέβει στο βουνό για να παρακολουθήσει και να εμψυχώσει τους συμμετέχοντες αθλητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ