Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων στη Λιβαδειά-Έφτασαν εννέα νέες οικογένειες Σύρων


Εννέα νέες οικογένειες Σύρων προσφύγων με μικρά παιδιά προστέθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας στη Λιβαδειά.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ , μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες και παλιοί ωφελούμενοι του προγράμματος υποδέχτηκαν χθες τις νέες οικογένειες στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στο Ζάππειο.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τις οικογένειες των προσφύγων στην Λιβαδειά και καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα. 

Τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη Λιβαδειά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων έτσι ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες.  

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αλεστάς,  απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ θα διευκολύνει την διαμονή τους στην Λιβαδειά.

Ενημερώνουμε ότι:
•    η ΚΕΔΗΛ με την εποπτεία του Δήμου Λεβαδέων πέτυχε την δέσμευσή της για την εύρεση των 55 διαμερισμάτων μέχρι τα τέλη του 2016.

•    ο αριθμός των ωφελούμενων που φιλοξενούνται σήμερα στη πόλη της Λιβαδειάς είναι 199 εκ των οποίων οι 115 είναι μικρά παιδιά.

•    Ο τρόπος και ο χρόνος έλευσης των ωφελούμενων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

4 σχόλια:

  1. Ωραίες οι καμαρωτές φωτογραφίες Δήμαρχε αλλά τι να το κάνουν μετά τον φωτογράφο εξαφανίζεσαι και εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία, να τονωθεί λίγο και η τοπική αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κ. Πούλου έχει την έγκριση των κατοίκων της Λιβαδειάς για την "φιλοξενία" λαθρομεταναστών στην πόλη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς εκεί στον Περμισσό δεν γνωρίζετε ή κάνετε πως δεν γνωρίζετε την σημασία της λέξης "πρόσφυγας";
    Εσείς εκεί στον Περμισσό γνωρίζετε ή κάνετε πως δεν γνωρίζετε ότι η "κυρία" Πούλου βοηθάει τον εποικισμό της χώρας μας από ισλαμιστές που μας στέλνει η Τουρκία;
    Στο όνομα της "φιλανθρωπίας" νομίζετε ότι θα παραδώσουμε την χώρα μας στους ισλαμιστές που μας κουβαλάει η κάθε Πούλου;
    Διαλέξτε στρατόπεδο κ. Περμισσός, το άρθρο σας είναι παραπλανητικό. Κρύβετε την αλήθεια από όσους διαβάζουν τα άρθρα σας. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο που σας διαβάζει διαφορετικά συναινείτε στο έγκλημα κατά της Ελλάδος.
    Διαλέξτε στρατόπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ