Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

4η Συνάντηση της Επιτροπής για το πρόγραμμα LIFE στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και Καλλίδρομο


4η Συνάντηση της Επιτροπής των  ενδιαφερόμενων μερών για το πρόγραμμα
  LIFE στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο

Πραγματοποιήθηκε στην Λαμία την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η 4η συνάντηση της Επιτροπής ενδιαφερόμενων μερών που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης  της δράσης F.2 του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests”  «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων  Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και το Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας».
Η Περιφέρεια ως εταίρος έχει αναλάβει την κατασκευή οργανωμένων υποδομών σε περιοχές των βουνών Καλλιδρόμου και Οίτης που βρίσκονται εντός του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την ενθάρρυνση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για επισκέψεις και γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου, αλλά συγχρόνως και διασφάλιση της ακεραιότητας της φύσης.
Οι εργασίες προς υλοποίηση περιλαμβάνουν, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της βατότητας  μονοπατιών, την τοποθέτηση ξύλινων περιπτέρων ενημέρωσης με υλικό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα των βουνών, την κατασκευή πυροφυλακίων και υδατοδεξαμενών, την διαμόρφωση οργανωμένων χώρων ημερήσιας αναψυχής με διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη κατασκήνωση και η περίφραξη εποχικών λιμνίων ώστε αφενός να διενεργηθούν ερευνητικές εργασίες από τους εταίρους της Περιφέρειας και αφετέρου να προστατευθούν από  ανθρώπινες δραστηριότητες με αρνητικές επιπτώσεις.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης  Ταγκαλέγκας ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των υποχρεώσεων των εταίρων του προγράμματος έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι για την εξέλιξη της υλοποίησης του έργου. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι στη συνάντηση συμμετείχαν και πολίτες  εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σε διάφορα θέματα, για τις οποίες  εδόθησαν απαντήσεις κατά την ενημέρωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους μας για την εξαιρετική δουλειά τους, αλλά και τον Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Ευχαριστώ τον επικεφαλής εταίρο του προγράμματος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, για τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο πρόσφατο τραγικό γεγονός της Λίμνης Νευρόπολης,  αλλά θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω δημόσια την Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς η οποία το ανέδειξε. Τέλος εύχομαι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε άριστο κλίμα συνεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ανάδειξη της αισθητικής αξίας των δασών, συμμεριζόμενοι και την δέσμευση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνικο-οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ