Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σοκάρει η περιγραφή του παιδοκτόνου της Αγ.Βαρβάρας: Τη σκότωσα, την τύλιξα στην αγαπημένη της κουβέρτα και την πέταξα στα σκουπίδια

Ασφυξία προκάλεσε τελικά στο 6χρονο κοριτσάκι του ο πατροκτόνος της Αγίας Βαρβάρας.

Αν και από χθες, όταν και βρέθηκε η σορός του άτυχου κοριτσιού πεταμένη σε ένα κάδο 1 χλμ. μακριά από το σπίτι της οικογένειας οι πρώτη εκτίμηση ήταν ότι το παιδί είχε στραγγαλιστεί, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος της άτυχης Στυλιανής Εικοσιπεντάκη επήλθε από ασφυκτικό θάνατο, συνεπεία απόφραξης των ανωτέρων αναπνευστικών οδών στόματος και μύτης, ύστερα από πίεση που ασκήθηκε, κάτι που δικαιολογείται και από λίγες εκχυμώσεις που είχε στα χειλάκια του.

Το πόρισμα συμπίπτει απόλυτα με την κατάθεση που έδωσε ο δράστης της ανθρωποκτονίας και πατέρας ότι πίεσε το παιδί στην αγκαλιά του έως ότου αυτό πάψει να κλαίει, το πίεσε όμως τόσο που στο τέλος δεν μπορούσε να αναπνεύσει…

Ενδεχομένως να του έκλεισε και το στόμα με το χέρι του όμως αυτό δεν μπόρεσε να φανεί κατά την νεκροψία.

Η νεκροψία έδειξε ακόμη ότι το παιδί ήταν αρτιμελές, δεν έφερε ούτε ένα σημάδι παλαιάς ή πρόσφατης κακοποίησης, ούτε ένα τραύμα, που σημαίνει ότι το παιδί δεν γνώρισε ποτέ πριν βία στο σπίτι του.

Η σοκαριστική περιγραφή του πατροκτόνου

Εντωμεταξύ  ο πατροκτόνος σόκαρε και τους έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής όταν τους περιέγραψε πώς δολοφόνησε την κόρη του.

Ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός περιέγραψε στους πρώην συναδέλφους του ότι έκανε μπάνιο το αγοράκι και το έβαλε για ύπνο ενώ η μικρή δεν κοιμούνταν και ζητούσε συνέχεια τη μαμά της. Εκείνος τότε θύμωσε και της έπιασε τη μύτη και το στόμα, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και η ιατροδικαστική εξέταση. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τύλιξε το παιδί με την αγαπημένη του κόκκινη κουβέρτα και στη συνέχεια το έβαλε σε πλαστική σακούλα και κρατώντας την περπάτησε 1,5 χλμ. μακριά από το σπίτι του για το να το πετάξει σε κάδο απορριμάτων.

Στην αρχή στους αστυνομικούς, χθες, υποστήριζε το σενάριο ότι βγήκε από το σπίτι κάποια στιγμή το βράδυ άφησε πάνω τα κλειδιά και προφανώς τα πήραν οι διαρρήκτες οι οποίοι μπήκαν, έκλεψαν τα κοσμήματα και απήγαγαν την 6χρονη. Ηταν τόσο ψύχραιμος μετά τη δολοφονία της μικρής που είχε δασκαλέψει και τον γιο του, 6 χρονών επίσης, ήταν δίδυμα με το άτυχο κοριτσάκι, να πει στους αστυνομικούς ότι μπήκαν διαρρήκτες και ότι πήραν την αδελφή του, κάτι που ο μικρός έκανε μιλώντας στους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατροκτόνος δεν υπέδειξε ακριβώς τον κάδο στον οποίο πέταξε τη μικρή απλά είπε στους αστυνομικούς όταν ομολόγησε «ψάξτε πού το πέταξα γιατί δεν θυμάμαι».

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ περιγράφουν έναν άνθρωπο, κατά την κατάθεσή του, ψύχραιμο αλλά και ψυχρό.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι παρότι ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ενδείξεις ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί στο παρελθόν, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ενδείξεις βίαιης συμπεριφοράς και στο παρελθόν.

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Εντωμεταξύ στον πατροκτόνο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εξύβριση νεκρού, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη με τον συνήγορό του να δηλώνει ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και ότι έκαναν αίτηση να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ