Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Άριστες εντυπώσεις άφησε η Έκθεση Αγιογραφίας στο Νεοχώρι-Βίντεο,φωτογραφίες



Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η έκθεση αγιογραφίας και τοπικών αγροτικών προιόντων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" υπο την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Η έκθεση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ.α. Όλγα Βαλμά, καλωσόρισε τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην έκθεση και ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν με ζήλο για την πραγματοποίησή της.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, πραγματικά πολύ συγκινημένος  δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και  υπερήφανος για την συγκεκριμένη διοργάνωση και συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές όσο και τον κόσμο που παραβρέθηκε,ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α.Παπαθωμά αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα  του συλλόγου και  την αγάπη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Νεοχώρι.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι τέσσερις επιστήμονες του Νεοχωρίου, Ντίνος Μεϊδάνης,Θύμιος,Μεϊδάνης,Αναστασία Αγγέλου,Ζωή Κακοσαίου,οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους απο τον Σύλλογο Γυναικών.
Παράλληλα στον χώρο του σχολείου λειτουργούσε  και έκθεση τοπικών αγροτικών προιόντων απο Νεοχωρίτες επαγγελματίες.


Για την έκθεση και την ιστορία της αγιογραφίας,μίλησε η καθηγήτρια ιστορικός Μάγδα Κριτσαντώνη, αναφέροντας ότι στη συγκεκριμένη έκθεση φιλοξενούμε έργα πολλών αγιογράφων απο Βοιωτία και Αττική και το καθένα από τα οποία είναι μοναδικό και ξεχωριστό.
Για τα αγροτικά προιόντα μίλησε ο γεωπόνος Μιχάλης Πικάσης.


H  έκθεση συνοδεύτηκε από μουσική  με πρόγραμμα βυζαντινών ύμνων απο τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Θήβας ο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ"  απο τη γυναικεία χορωδία των Λεύκτρων υπο τη διεύθυνση του Αντώνη Τσαρουχά και απο τα χορευτικά τμήματα της Άσκρης και της Αλιάρτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Παπαθωμά,ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Γιαννακόπουλος,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Πικάση και Σταμούλης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ.Νεοχωρίου,  Θεσπιών και Πλαταιών κ.κ.Στάθης,  Χατζής και Φίλης οι   Ιερείς  του Νεοχωρίου και Άσκρης και  σύλλογοι της περιοχής.          
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα προσφορά των Γυναικών του Νεοχωρίου.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ.του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών θέλουν να εκφράσουν δημοσίως τα θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου για την άψογη οργάνωση της δύσκολης αυτής εκδήλωσης και τη φιλοξενία.
Τα συγχαρητήρια και απο το Permissospress και  ευχόμαστε στο Σύλλογο, ακόμα υψηλότερους στόχους, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.


 
 
 









 

 




Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ