Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σταμάτης Χαλβατζής:Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη Θήβα


«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


Μέσα από την καθημερινότητα μας και έχοντας παράλληλα γίνει αποδέκτες παραπόνων πολλών συμπολιτών μας, διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, έχει εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.
Επειδή θεωρούμε ότι σε μια οργανωμένη κοινωνία υπάρχουν μεν δύσκολα προβλήματα αλλά όχι άλυτα, καταθέσαμε αίτημα έκτακτης σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου (όπως σας κοινοποιείται) με μοναδικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Δήμο μας, πιστεύοντας ότι μέσα από το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των πολιτών θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Θέμα:  Αίτηση σύγκλισης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
μετά την έξαρση φαινομένων επίθεσης αδέσποτων ζώων σε συμπολίτες μας, αλλά και την εν γένει διόγκωση του προβλήματος στο Δήμο μας, ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση, με ταυτόχρονη κλήση όλων των προαναφερόμενων αλλά και των συμπολιτών μας, προκειμένου να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε λύσεις, για τον περιορισμό του φαινομένου και τον έλεγχο της όλης κατάστασης.
Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα προέκυψε κυρίως από ανεύθυνες συμπεριφορές εγκατάλειψης ζώων και την αμέλεια των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών  να πάρουν μέτρα ελέγχου, φροντίδας και πρόληψης.
Ο Δήμος έχει την ευθύνη να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και να συντονίσει μια κοινή προσπάθεια όλων μας για τον περιορισμό του φαινομένου, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας και ανακουφίζοντας παράλληλα τα άμοιρα αυτά ζώα, που υποφέρουν το ίδιο και περισσότερο, λόγω της αμέλειας ή της ανευθυνότητας όλων μας.
Για την  Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ