Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Βοιωτία




ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Βοιωτία»


Σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου Α4/407 της 1ης Ιουνίου 2017 επιστολή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας την οποία απέστειλε προς τους αρμόδιους Υπουργούς και λοιπούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ελληνικής βουλής, πλην εμού του ερωτώντος εκλεγμένου με ποσοστό 7,70% και τρίτου στη σειρά βουλευτή του νομού Βοιωτίας, μετά την αδικαιολόγητη υποβάθμιση των Σιδηροδρομικών Σταθμών Λιβαδειάς και Θήβας σε απλά πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων και την κατάργηση των υπηρεσιών εμπορευμάτων καθώς και την συνεχή αναβλητικότητα για μια ουσιαστική ένταξη της Βοιωτίας στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προκαλεί νέα σοβαρά προβλήματα στις τοπικές μεταφορές και στην οικονομική ανάπτυξη της Βοιωτίας.

Ειδικότερα, η τοπική επιχειρηματική κοινότητα καταγγέλλει πως από την 1η Ιουνίου του 2017, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αυξάνει τα εμπορευματικά κόμιστρα κατά 30%. Αυτή η ενέργεια σαφώς θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην τοπική  οικονομική δραστηριότητα, θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βοιωτίας, καθώς παραδειγματικά μια επιχείρηση η οποία εδράζεται και δραστηριοποιείται στην μητροπολιτική περιοχή της Λιβαδειάς, θα αναγκάζεται πλέον να παραλαμβάνει και να αποστέλλει τα εμπορεύματα της, μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού της Οινόης, ενώ επιπλέον θα καταβάλει και αύξηση  στα εμπορευματικά κόμιστρα κατά 30%.

 Εγώ ο ερωτών βουλευτής, ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα, τα οποία μου ανέθεσε ο ελληνικός λαός της Βοιωτίας, παρά την αντιδημοκρατική στάση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας σε βάρος μου, άρα και σε βάρος των 4.869 συμπολιτών μας οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους, σας θέτω υπόψη πως η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας και ειδικότερα της Λιβαδειάς, σύσσωμη απαιτεί την πλήρη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς, διότι αυτός αποτελεί τον κύριο δίαυλο επικοινωνίας της πόλης με την υπόλοιπη Ελλάδα, τόσο αναφορικά με την τοπική οικονομική δραστηριότητα των τομέων της γεωργίας και της μεταποίησης, οι οποίοι εξαρτώνται απόλυτα από τις σιδηροδρομικές μεταφορές, όσο και στην συνολική μεταφορά ανθρώπων και αγαθών καθώς η Λιβαδειά είναι απομακρυσμένη από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την εν λόγω απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σχετικά με την αύξηση στα εμπορευματικά κόμιστρα κατά 30%;

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Βοιωτίας καθώς και των δύο κεντρικών Σιδηροδρομικών Σταθμών, της Λιβαδειάς και των Θηβών και εάν ναι με ποιες ενέργειες και σε πόσο χρόνο;


Αθήνα, 08/06/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ? ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον καταργήθηκε. Την έχει γραμμένη τη Βοιωτία η τραινοσε. Κρίμα τη συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι με τη Διοίκηση της τραινοσε.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ