Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-1ος Διεθνής αγώνας «Στα Χνάρια των Ηρώων» της μάχης των Θερμοπυλών

1ος Διεθνής αγώνας «Στα Χνάρια των Ηρώων» της μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.
ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 102χλμ |  Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Ιούλη 2017


Διοργάνωση Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με την ενεργή συμπαράσταση των δήμων Αλιάρτου – Θεσπιέων, Λειβαδιάς, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου (Καμμένων Βούρλων), Λαμιέων.

Ο Α.Π.Σ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ θα διοργανώσει ένα ΔΙΕΘΝΗ αγώνα Δρόμου που θα ξεκινάει από τις ιστορικές Θεσπιές και θα τερματίζει στο πεδίο της ΑΙΩΝΙΑΣ παρακαταθήκης Πατριωτισμού και Πίστης στην Ελευθερία, στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Εκεί που στα τέλη του Ιούλη οι Έλληνες με τον Λεωνίδα, τον βασιλιά της Σπάρτης, αρχιστράτηγο, τους 300 επίλεκτους Λάκωνες που τον συντρόφεψαν, τους 700 Θεσπιείς που εκστράτευσαν πανστρατιά με αρχηγό τους τον Δημόφιλο, μαζί με τους Θηβαίους υπό τον Λεοντιάδη, τους Τεγεάτες, τους Ορχομένιους Αρκάδες, τους Μαντινείς, τους Μυκηναίους, τους υπόλοιπους Αρκάδες, τους Φλειάσιους (Νεμεάτες), τους Κορινθίους, τους Λοκρούς, όλοι μαζί περίπου 7.000 άνδρες, στάθηκαν απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Περσών και όλων των υπόλοιπων εθνών της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Έδωσαν μια Μάχη που τους άφησε στην Παγκόσμια Ιστορία. Έπεσαν προδομένοι αλλά όρθιοι να καταυγάζουν με τη θυσία τους την Αιώνια Πίστη και τον Αγώνα για την Ελευθερία.

Σ’ αυτούς λοιπόν που έμειναν για πάντα εκεί στις Θερμοπύλες, αιώνιοι φρουροί ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ο Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, θα διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος στις 29-30 Ιούλη, αγώνα στα χνάρια τους.

Από τις ιστορικές Θεσπιές που συναντήθηκε ο Λεωνίδας και οι 300 του (αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες) με τους 700 Θεσπιείς και τον Δημόφιλο.

Οι δρομείς-Αθλητές θα τρέξουν στα χνάρια τους στα 102 χλμ. της διαδρομής τους προς το ΗΡΩΙΚΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ τους…

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θεσπιές-Άσκρη-Αλίαρτος-Πέτρα-Αγ. Παρασκευή Βοιωτίας-Καλάμι-Διασταύρωση Παλ. Εθν. Οδού-Ορχομενού-δεξιά, αμέσως μετά αριστερά-Θούριο-Χαιρώνεια-Διασταύρωση Παλ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας-Αταλάντη (αριστερά προς Τιθορέα)-Αγ. Παρασκευή Φθιώτιδας-Κάτω Τιθορέα (πλατεία)-Διασταύρωση Παλ. Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας-Μοδίου (δεξιά) – Μόδι -Προφήτης Ηλίας Μοδίου – Διασταύρωση Μοδίου-Καλλιδρομίου (αριστερά)-Καλλίδρομο – Μενδενίτσα – Ανάβρα – Θερμοπύλες. Θα υπάρξουν 19 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού, εκκίνηση: Θεσπιές.

Άσκρη: 7,0
Αλίαρτος (δημαρχείο): 14,4
Πέτρα (φούρνος, Ταβέρνα Αποστόλου): 18,0
Αγ. Παρασκευή Βοιωτίας (Πλατεία 1ο Βενζινάδικο): 23,2
Καλάμι (Ταβέρνα Βακαλαράκια) Ηρώον εκτελεσθέντων: 28,6
Διασταύρωση Παλ. Εθνικής Οδού – Τιθορέας δεξιά και 100 μ. Αριστερά: 34,0
Χωριό Θούριο (Πλατεία): 38,7
Χαιρώνεια (Λέων-Αρχαιολογικό Μουσείο): 42,5
Διασταύρωση Δαύλειας (ευθεία μικρή ανηφόρα γέφυρας): 47,5
Διασταύρωση αριστερά για Τιθορέα (Εκκοκκιστήριο Μίχας): 51,4
Αγ. Παρασκευή Φθιώτιδας (βενζινάδικο): 57,5
Κάτω Τιθορέα (Πλατεία): 61,1
Διασταύρωση Μοδίου (δεξιά): 64,8
Χωριό Μόδι (Πλατεία): 69,1
Τέλος ανηφόρας Μοδίου (εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας): 73,4
Διασταύρωση Καλλίδρομου, αριστερά για Καλλίδρομο: 77,9
Χωριό Καλλίδρομο: 80,8
Μενδενίτσα (Πλατεία): 87,7
Ανάβρα (Πλατεία): 93,7
Μοναστήρι – Εκκλησία Αγ. Νικολάου: 97,6
Θερμοπύλες – Μνημείο Λεωνίδα – Τέλος Αγώνα: 102,0
Η διάρκεια του Αγώνα θα είναι 16 ώρες.
Ώρα εκκίνησης του Αγώνα στην κεντρική πλατεία των Θεσπιών θα είναι η 22.00 του Σαββάτου 29 Ιουλίου (ώρα τερματισμού τελευταίου Δρομέα θα είναι η 14.00 της Κυριακής 30 Ιούλη).

Οι Δρομείς για τις βραδινές ώρες θα φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ φακούς κεφαλής, μπρος πίσω και ανακλαστικά σώματος, μπρος πίσω. Σε κανέναν δεν θα επιτραπεί να συμμετάσχει εάν δεν φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα τον προφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και κινδύνους για τη ζωή του.

Κάθε αθλητής-αθλήτρια που θα συμμετάσχει, θα τιμηθεί με βαρύτιμο μετάλλιο που θα φέρει από τη μια όψη το αντίγραφο του Περικαλλούς Αγάλματος του Αδριάντα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, και στην άλλη το Μνημείο των Θεσπιέων στον ίδιο χώρο, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια αναμνηστική φανέλα με το λογότυπο της διοργάνωσης.

Για τη συμβολική οικονομική συμμετοχή για τη διοργάνωση, ορίστηκε το ποσό των 40 ευρώ ανά αθλητή που θα συμπεριλαμβάνει μεταφορά από Αθήνα προς Θεσπιές (ώρα εκκίνησης των λεωφορείων η 18.00 στην Πλατεία Δαβάκη (Ηρώων Πολυτεχνείου στο ΑΙΓΑΛΕΩ) 200μ. από τον σταθμό Αγ. Μαρίνα του Μετρό τής Γραμμής Σύνταγμα-Αιγάλεω).

Τροφοδοσία σε 19 σταθμούς, πρόχειρο γεύμα στις Θερμοπύλες και μεταφορά από Θερμοπύλες προς Αθήνα.

Θα υπάρχει επίσης φορτηγό που θα μεταφέρει τα ατομικά είδη των αθλητών που δεν συνοδεύονται από την εκκίνηση προς τον τερματισμό (Θερμοπύλες) όπου θα τα παραλάβουν.

Θερμή παράκληση:

ΟΛΟΙ οι αθλητές-αθλήτριες που δεν θα συνοδεύονται, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στη φόρμα συμμετοχής τους να συμπληρώσουν την αντίστοιχη ένδειξη με ένα ΝΑΙ (αν συνοδεύονται) ή ένα ΟΧΙ (αν δεν συνοδεύονται).
Όλοι όσοι έχουν συνοδό θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση έως την Πέμπτη 27 Ιούλη για να δηλώσουν τους αριθμούς των οχημάτων που θα τους συνοδεύσουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Ο υψηλής ιδεολογικής αξίας και νοηματοδότησης αυτός Αγώνας, θα διεξαχθεί μέσα στα πλαίσια του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και στους όρους και κανονισμούς που ορίζονται από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες Κλασικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (IAAF-IAU).
Έτσι, δεν θα επιτραπεί ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΜΕΣΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, η τροφοδοσία από συνοδευτικά αυτοκίνητα ή άλλα πρόσωπα στις αποστάσεις ανάμεσα στους 19 Σταθμούς Ανεφοδιασμού.

Επίσης δεν επιτρέπεται οι συμμετέχοντες να συνοδεύονται τρέχοντας ή περπατώντας από άλλους συναθλητές-φίλους που δεν συμμετέχουν επίσημα στον Αγώνα, με ΠΟΙΝΗ: 1ον ΕΠΙΠΛΗΞΗ και 2ον, αν επαναληφθεί  (μέσα στον αγώνα) ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από τον Αγώνα, και αποκλεισμό από τα αποτελέσματα.

Οι συμμετοχές με συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 24 Ιούλη, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιούλη.

Όποιος-όποια δεν έχει εξοφλήσει τη συμμετοχή του μέχρι την ημερομηνία αυτή (26 Ιούλη) δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα μας.

Ο αγώνας «Στα χνάρια των ηρώων» της Μάχης των Θερμοπυλών θα διεξάγεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιούλη, ενώ θα καταβληθεί κάθε οργανωτική προσπάθεια (ει δυνατόν και το 2018 και μετέπειτα) να διοργανωθεί ο μεγάλος αγώνας των «300» από Σπάρτη σε Θερμοπύλες, απόστασης 371 χλμ. σε 5 ημερήσια ετάπ (κάτι που λόγω έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης και χορηγιών δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί φέτος), παράλληλα με τον αγώνα «Στα χνάρια των ηρώων».

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο Αγώνας αυτός είναι κριτήριο για την συμμετοχή  στους επιλαχόντες στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2018, αφού όποιοι αθλητές περάσουν  το 100 χιλιομετρο δηλαδή λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, κάτω από 10 ώρες για τους άνδρες και 10.30 για τις γυναίκες θα έχουν την δυνατότητα αυτή.

Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει και μια πρώτη οργανωτική προσπάθεια στην οποία καλούνται όλοι οι φίλοι-φίλες που θα θελήσουν να βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να το πράξουν επικοινωνώντας με τους Κωνσταντίνο Σάμιο στα τηλ. 210 5900685 και 6976.079500 και τον Σταύρο Τσιμακίδη 6974 411515. E-mail: kon.d.sam@gmail.com. Θα λάβουν μια αναμνηστική φανέλα της διοργάνωσης και τιμητικό μετάλλιο εθελοντή του Αγώνα μας και θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον αγώνα μας στο Δαφνί, την Κυριακή 7 Γενάρη 2018.

Περιμένουμε τη συμμετοχή από τους συναδέλφους Δρομείς στον Αγώνα μας, στον οποίο δεν υπάρχουν όροι συμμετοχής, εκτός από τον επιτυχή τερματισμό κάτω από 05.30 ώρες σε έναν τουλάχιστον αγώνα Μαραθωνίου Δρόμου την τελευταία 3ετία (από Ιούλη 2014 έως τον Ιούλη 2017) ή σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο άνω των 42195 μέτρων ή σε οποιονδήποτε δρόμο σε δημόσιο δρόμο, σε δρόμο βουνού σε Ελλάδα ή άλλη χώρα του εξωτερικού σε ίση ή μεγαλύτερη απόσταση του Μαραθωνίου Δρόμου.
apollonrunnersclub.gr
Τα χρήματα θα εμβάζονται (40 ευρώ) στον λογαριασμό του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

EUROBANK ERGASIAS (NIT) 00260602830200575455
IBAN GR 8602606020000830200575 455

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ