Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Περιμένουν....το σχολικό οι μαθητές της Δ.Ε. Θίσβης-Άρθρο του Θωμά Κιούση

Περιμένοντας το σχολικό
Τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία τους από τα χωριά της Θίσβης γιατί δεν υπήρχε σχολικό λεωφορείο. Νήπια από την ίδια περιοχή δεν εξυπηρετούνται στη μετακίνηση γιατί δεν υπάρχει συνοδός και οι γονείς αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και 30 χλμ την ημέρα για να τα πάνε στο νηπιαγωγείο ή απλά τα παιδιά μένουν στο σπίτι.
Κάθε χρόνο και χειρότερα! Τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώντας να βρούμε διέξοδο, λάβαμε απαντήσεις του τύπου «το αξιολογούμε, το κοιτάμε» και άλλα τέτοια, ενώ γίναμε αποδέκτες και δυσφορίας γιατί δεν απευθυνόμαστε σε  κάποιους «άλλους»….
Εικόνες στην Ελλάδα του 2017, δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη των σχολείων, σε μια χώρα που θέλει να λέγεται σύγχρονη, ευρωπαϊκή και σε ένα δήμο ευλογημένο από την ιστορία και με τόσα πλεονεκτήματα που προστέθηκαν από τους πρώην δήμους.
Με τέτοιες συνθήκες που κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερες, περιμένετε να μείνουν νέοι άνθρωποι στα χωριά; Να κάνουν τι; Να αδυνατούν να βγάλουν άκρη ακόμα και με τα αυτονόητα; Με απόγνωση διαπιστώνουν ότι παλεύουν μόνοι τους σε ένα περιβάλλον εχθρικό, που δε βοηθά τα παιδιά αυτού του τόπου.
Και  οι υπεύθυνοι χαμένοι στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας, ασυντόνιστοι, ευθυνόφοβοι πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, λες και αυτό που ενδιαφέρει μαθητές και γονείς είναι να αποδειχθεί ότι οι ίδιοι δε φταίνε και ότι κάποιος «άλλος» έχει την ευθύνη.
Και να αποδειχθεί ότι φταίει κάποιος, λύνεται το πρόβλημα έτσι; Ή μήπως θα τιμωρηθεί; Για πολιτικό κόστος δε συζητάμε, οι εκλογές άλλωστε είναι μακριά…..
Ο δήμος βέβαια απών από οτιδήποτε, αρκεί να μην πει κανείς ότι φταίει.
Και τώρα θα γίνει το αναμενόμενο. Κάποιος «ήρωας» θα βρεθεί για να δοθεί λύση κατόπιν εορτής για να τον επευφημούμε ζητωκραυγάζοντας στην … πλατεία για θέματα που θα έπρεπε με έγκαιρο και αυτοματοποιημένο τρόπο να είχαν λυθεί προ πολλού.
Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δεν αρκούν οι δικαιολογίες, ούτε η παρουσία στις περιφορές και τα πλατιά χαμόγελα.
Τα χωριά χρειάζονται ουσιαστική στήριξη! Η ελληνική περιφέρεια χρειάζεται ουσιαστική στήριξη!

Θωμάς Κιούσης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα.Την Κυριακή αναφερθήκαμε δια μακρών για το ζήτημα στα Βάγια με τον Βασίλη τον Κοβάνη και τον Τάκη τον Παπακωνσταντίνου (πρόεδρο γονέων -κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βαγίων) Χθες τηλεφώνησα στον Αλέκο Καρκάνα (καθ΄ύλη αρμόδιο).Μου είπε ότι υπέγραψε το σχετικό έγγραφο,αλλά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με μεθοδεύσεις με μετακινήσεων με Ε.Δ.Χ.Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και τον θεωρώ θετικό,οπότε καλό είναι να σήμερα να μιλήσετε μαζί του και να επικαλεσθείτε το όνομά μου στο 2261350379

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....κατόπιν ενεργειων μου.... ο τεως πρόεδρος κοινότητας Βαγίων. Ρε δεν πάμε καλά

      Διαγραφή
    2. Αυτό κατάλαβες;Αφήνω σε σένα που δεν βάζεις το όνομά σου να δρέψεις τις δάφνες, για τις οποίες ποτέ δεν είχα άγχος.Ελπίζω να έχεις καταλάβει αν με παρακολουθείς ότι ξέρω τι, πως, που πότε και γιατί γράφω όταν γράφω. Από μένα τελεία και παύλα. Εύχομαι να έχει λυθεί το ζήτημα και αφήνω τη "δόξα" σε σένα. Καλη μέρα

      Διαγραφή
    3. Διαβάζοντας το κείμενο του κυρίου Παπαϊωάννου στην αρχή πίστευα ότι έκανε χιούμορ μετά κατάλαβα ότι δεν πρέπει να είναι καλά στα μυαλά!!! Δηλαδή τι μας λέτε κύριε (Παπασπύρου) να χρησιμοποιήσει ο δημοτικός σύμβουλος το όνομα σας για να γίνει τις εσείς τι είστε; βουλευτής ; μεσολαβητής; η κανένας εξυπνάκιας; ποιος σας διόρισε και δεν το ξέρουμε; σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; μήπως έχουν πάρει τα μυαλά σας αέρα ; κάντε μας την χάρη διαμεσολαβητή του τίποτα.

      Διαγραφή
  2. Η δημοτική αρχή έχει Πάρη θέση για το θέμα τον μαθητών η σφυρίζει αδιάφορα αν ειταν σχολείο τον Θηβών είδη θα είχε λυθεί το πρόβλημα για τα παιδιά της θισβης εχει αρχίσει το ξήλωμα πάνε να διαλύσουνε τα χωριά μας χρειάζεται επαγρύπνηση φίλη της ενότητας Θίσβης έχουμε ΠΌΛΕΜΟ διαμαρτυρηθείτε αυτή δεν εινα δημοτική αρχή είναι μπάχαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παλληκάρια εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν βλέπετε τίποτα δεν σας ενδιαφέρει για τα παιδιά μας .Ενώ τα δικά σας έχουν εξασφαλίσει την μεταφορά στα σχόλιά τους η σιωπή σας ειναι ενοχή τιμάτε τουλάχιστον την ψήφο και σταθείτε στο ύψος τον περιστάσεων στην ενότητα Θίσβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ