Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Πλήθος κόσμου στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Πολύς κόσμος για μια ακόμα φορά ανηφόρησε στους πρόποδες του Ελικώνα στη γιορτή της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου, για τον  Μέγα Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.
Την παραμονή της εορτής το απόγευμα Πέμπτης, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετα αρτοκλασίας, απο Ιερείς της ευρύτερης περιοχής.
Ανήμερα, την Παρασκευή, στην  Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία,ο   Ιερός Ναός ήταν  ασφυκτικά γεμάτος,  με  συνεχή ροή επισκεπτών που ήθελαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, και με φόντο το πράσινο τοπίο του Ελικώνα,έγινε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία μοιράστηκαν γλυκά στους επισκέπτες απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου.
Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαλέσης και Παπαθανασίου και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοχωρίου κ.Στάθης.
 Εντυπωσιασμένοι έφυγαν οι προσκυνητές από το Μοναστήρι, τόσο από τη βαθειά θρησκευτική Θεία Λειτουργία, όσο και από την εικόνα που προσφέρει η Ιερά Μονή με την καθαριότητα και την ομορφιά της.

Η Γερόντισσα Αρσενία  εργάζεται συνεχώς και ακούραστα προσφέροντας τον εαυτό της στο Μοναστήρι της  Ζωοδόχου Πηγής.
Χρόνια πολλά σε όλους  με Υγεία  και η Παναγία να είναι δίπλα σας.
Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

6 συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο 24ωρο στη Βοιωτία



Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είκοσι εννέα (29) άτομα για διάφορα αδικήματα
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα και συγκεκριμένα:

Έξι (6) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    (2) ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, από την κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (12,1) γραμμαρίων. Επιπλέον από την κατοχή της συλληφθείσας κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (18,5) εκατοστών.

•    (1) αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της            Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, από την κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν (432) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

•    (2) αλλοδαποί ομοίως στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, από την κατοχή των οποίων κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

•    (1) ημεδαπό στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, από την κατοχή του οποίου κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της               Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις για απόπειρα ληστείας, διάπραξη κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών αντίστοιχα.

Ημεδαπός στο Γοργοπόταμο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα σπαθί με μήκος λάμας (47,4) εκατοστών.

Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, ένας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, ένας στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και μία στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Πέντε (5) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,

•    (1) ημεδαπός & (1) αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και

•    (1) αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και δύο (2) ημεδαποί στην Ιτεά Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού - Ερχονται οι «φούσκες»


Το εργαστ'ηριο Skipping Rocks Lab (με έδρα, το Λονδίνο), που πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασαν ως πρωτότυπο το Ooho, έρχεται να... καταργήσει τα πλαστικά μουκάλια νεούς.

Μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περικλείει νερό! Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου.
Επιπλέον, μπορεί να κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, σε διάφορα χρώματα και να χρησιμοποιηθεί και για αναψυκτικά, οινοπνευματώδη, καλλυντικά.

Η εφεύρεση του Skipping Rocks Lab γίνεται, πλέον, πραγματικότητα.

Για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ στράφηκαν στο Crowdcube, βάζοντας στόχο τις 400.000 λίρες Αγγλίας. Και φιλοδοξούν να εμφανίσουν την Ooho! σε μεγάλες εκδηλώσεις. Όπως το φεστιβάλ στο Γκλάστονμπερι, το μεγαλύτερο στη Βρετανία, όπως στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, το 2018.

Με 750.000 φιάλες νερού να μοιράζονται σε μαραθώνιο, αυτό θα είναι πραγματικό τεστ για το σε ποιο βαθμό η χρήση Ooho μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών σκουπιδιών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 187.187 δικαιούχους

Την Παρασκευή 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης των οποίων οι αιτήσει εγκρίθηκαν ως τις 31 Μαρτίου 2017. Το ποσό των 40.945.782,86 ευρώ θα καταβληθεί σε 187.187 δικαιούχους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Αφορά δε, συνολικά 432.402 άτομα. Για πρώτη φορά, η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους δικαιούχους του ΚΕΑ να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

9 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού εννέα (9) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών του Δήμου για τη λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στη Παλιομηλιά Ελικώνα για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μήνες για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα:

    1 Συντονιστής – Αρχηγός Πανεπιστημιακής Εκπ/σης (ΠΕ )ή Τεχνολογικής Εκπ/σης (ΤΕ) ή σε έλλειψη υποψηφίων με τα προσόντα αυτά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ευδόκιμο κατασκηνωτική εμπειρία
    1 Κοινοτάρχης (επιμελητής) κατασκήνωσης για κάθε εκατό κατασκηνωτές απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ευδόκιμο κατασκηνωτική εμπειρία
    1 Νοσηλευτής -Νοσηλεύτρια Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
    1 ΠΕ Ψυχολόγων
    2 Προσωπικό Καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ)
    2  Εργάτες Γενικών Καθηκόντων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ)
    1 Μαγείρων Λευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ )

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

    Αντίγραφο των ανωτέρω κατά ειδικότητα τίτλο σπουδών
    Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
    Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και την 28-4-2017 αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων (Δ/νση: Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, ΤΚ 32131, (τηλ. 2261350833) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι οι υπάλληλοι Γκικόπουλος Λ. και Τσαμπή Ε. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κοινή μοίρα των αξέχαστων Ψάλτη και Μουστάκα


Μια συγκλονιστική σύμπτωση που συνδέει τους δυο ηθοποιούς
Ο Στάθης Ψάλτης και ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν (και στη μνήμη όλων μας, παραμένουν) μεγάλοι κωμικοί ηθοποιοί. Και ποιος δεν έχει δει τις ταινίες τους; Ποιος δεν έχει γελάσει με τις ατάκες τους; Οι δυο σπουδαίοι αυτοί ηθοποιοί, ωστόσο, από χθες «ενώνονται» και με ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας .

Ο Σωτήρης Μουστάκης πέθανε στις 4 Ιουνίου του 2007. Τελευταία κινηματογραφική ταινία που έπαιξε ήταν η βιογραφική «Ελ Γκρέκο» του Γιάννη Σμαραγδή όπου υποδυόταν τον ζωγράφου Τιτσιάνο, δάσκαλο του Δομήνικού Θεοτοκόπουλου. Ο Μουστάκας δεν πρόλαβε να δει την ταινία να βγαίνει στους κινηματογράφους καθώς έκανε πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου 2007!

Ο Στάθης Ψάλτης πέθανε στις 21 Απριλίου 2017. Τελευταία κινηματογραφική ταινία που έπαιξε ήταν η βιογραφική «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή όπου υποδυόταν τον ηγούμενο της Μονής Σινά. Ο Ψάλτης δεν πρόλαβε να δει την ταινία να βγαίνει στους κινηματογράφους καθώς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές, καταιγίδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Σάββατο.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Ανατολική Στερεά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα μείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν έντονες στη Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία:Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ''ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ'' ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΦΩΤΟ



Συγκίνηση και  δέος για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αμβρυσσέα η οποία σχεδόν σύσσωμη - παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση- επισκέφθηκαν συλλογικά το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης του Διστόμου.

Μπορεί σε ατομικό επίπεδο να είχαν επισκεφθεί το Μουσειο σε άλλες χρονικές περιόδους ακόμα και όσοι είναι νέοι από μεταγραφή, ωστόσο η απόφαση  παικτών-διοίκησης  να επισκεφθούν ομαδικά, μετά την προπόνηση της Πέμπτης, το Μουσειο που συμβολίζει το πανανθρώπινο αίτημα  ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ'', δείχνει το κλίμα οικογένειας μεταξύ τους. Δείχνει επίσης και το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στην  φανέλα τους την οποία  την έχουν φορέσει και τιμήσει και νέοι που ήταν θύματα της Σφαγής του 44.

Αυτή την πτυχή  της ιστορικής ομάδας του Αμβρυσσέα, που ιδρύθηκε το 1928 και λειτουργεί έκτοτε ανελλιπώς, ανέδειξε και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου  Χρίστος Παπανικολάου,στην εισαγωγική ομιλία, πριν τον  ξενάγηση.

Τους ποδοσφαιριστές συνόδευαν ο Πρόεδρος του Αμβρυσσέα Ηλίας Καβαλαγιός, ο Αντιπρόεδρος Τάκης Δημάκας,ο Γεν Γραμματέας Γαρ. Πετράκος και ο τεχνικός διευθυντής Λουκάς Μπέλλος. Επίσης ο Προπονητής Άγγελος Κυριάκου και ο γυμναστής Γιώργος Κεφάλας.Στην υποδοχή της ομάδας παραβρέθηκε και το μέλος της Δ.Ε.του Μουσείου Λουκάς Δημάκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο έλεος τριών συμμοριών Αττική και Βοιωτία

Πονοκέφαλο διαρκείας προκαλούν στην αστυνομία οι σπείρες που χτυπούν μεγάλες εταιρείες σε Αττική και Βοιωτία, έχοντας στο στόχαστρό τους το περιεχόμενο των χρηματοκιβωτίων τους. Το τελευταίο χτύπημα ήταν στις 3:30 τα ξημερώματα σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκοπούλου. Οι δράστες ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα, και στη συνέχεια διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν ακόμα ένα.

    Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι πρόκειται για τρεις διαφορετικές σπείρες.

«Η πρώτη και μεγαλύτερη αποτελείται από κακοποιούς που προέρχονται από ανατολικές χώρες», τόνισε. Όπως εξήγησε, οι άλλες δύο μικρότερες σπείρες μιμούνται την πρώτη· μέλη τους, εκτιμά η αστυνομία, είναι Ρομά και κακοποιοί από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Πάντως ο τρόπος δράσης και των τριών συμμοριών είναι παρόμοιος. «Γκρουπ» των τεσσάρων έως έξι ατόμων εισβάλλουν ξημερώματα στα γραφεία επιχειρήσεων. Τα μέλη της μεγαλύτερης συμμορίας χρησιμοποιούν όπλα για να ακινητοποιήσουν τους φύλακες, ενώ οι «μικρότεροι» επιλέγουν λοστούς ή μαχαίρια.

Εάν δεν καταφέρουν να διαρρήξουν τα χρηματοκιβώτια, τα φορτώνουν στο κλεμμένο αυτοκίνητο. Συνήθως κατά τη διαφυγή τους κλέβουν και το αυτοκίνητο του φύλακα. «Η εξάρθρωση των συμμοριών αυτών αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ΕΛΑΣ», ανέφερε ο αξιωματικός που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ