Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πότε ξεκινάει το παζάρι της Αλιάρτου;;

 Στις 11 Ιουνίου ανοίγει και επίσημα τις πύλες του το παζάρι της Αλιάρτου, το οποίο θα διαρκέσει έξι  ημέρες δηλαδή μέχρι τις 17 Ιουνίου.
Η εμποροπανήγυρη της Αλιάρτου, για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι άρχισε να  λειτουργεί πριν από 25  χρόνια,  θα  διεξαχθεί  στον  ειδικά  διαμορφωμένο  χώρο  που  βρίσκεται  στην  οδό Γιάννη Ρίτσου στο κέντρο της πόλης.

Πολλοί επαγγελματίες θα λάβουν μέρος στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, που έχει καταφέρει να γίνει θεσμός για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,αλλά και της ευρύτερης περιοχής  και των όμορων Δήμων.
Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να είναι μεγάλος, καθώς πρόκειται για μία παραδοσιακή εμποροπανήγυρη με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκατέσσερις νέες οικογένειες προσφύγων υποδέχτηκε η Λιβαδειά


Δεκατέσσερις νέες οικογένειες προσφύγων υποδέχτηκε η Λιβαδειά τις προηγούμενες ημέρες, συμπληρώνοντας τα εβδομήντα διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης».
Οι νέες οικογένειες έφτασαν από διαφορετικές δομές φιλοξενίας και έχουν λάβει την τελική απόφαση μετεγκατάστασης τους από την Υπηρεσία Ασύλου για την Σουηδία και την Ολλανδία το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς και οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισαν τους νέους ωφελούμενους στον χώρο του Ζαππείου, καταδίκασαν τις αιτίες του πολέμου που τους οδήγησαν στην εγκατάλειψη του τόπου τους και ενημέρωσαν για  τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.
Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις και η τήρηση των κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούνται για το χρονικό διάστημα που θα διαμείνουν στη πόλη.
Ο νέος αριθμός των ωφελούμενων που διαμένουν στα 70 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά ανέρχεται στους 402, εκ των οποίων οι 245 είναι μικρά παιδιά.
Κάθε διαμέρισμα φιλοξενεί από μία οικογένεια προσφύγων.
Να θυμίσουμε ότι ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενήσει ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ μέχρι το τέλος του 2017 ανέρχεται στους 420 ωφελούμενους.
Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μεταγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ονόματα των 11.337 δικαιούχων των βιολογικών. Δείτε αν εντάσσεστε στο μέτρο

Δημοσιεύθηκαν στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια οι πίνακες με τα ονόματα των 11.337 δικαιούχων που εντάσσονται στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι εντάσσονται αφορούν τη φυτική παραγωγή σε ζώνες Natura.

Σύμφωνα με την απόφαση:

    για τη δράση 11.1.1 (νεοεισερχόμενοι στα Βιολογικά), ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα τριών ετών
    για τη δράση 11.2.1 (παλιοί βιοκαλλιεργητές), ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα πέντε ετών
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Πρόεδρο βγάζει την Παρασκευή ο Α.Ο. Θήβα

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ θα γίνει η Γενική Συνέλευση του ΑΟ ΘΗΒΑ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Παρακαλούνται τα μέλη του ΑΟ ΘΗΒΑ όπως παρουσιαστούν και ψηφίσουν το νέο Δ.Σ.
Μοναδικός ενδιαφερόμενος είναι ο κύριος Διαμαντής Κονδράρος για να αναλάβει τον ΑΟ ΘΗΒΑ στην νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μυτιληναίος:Νέα επένδυση 400 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου αλουμίνας στα 'Ασπρα Σπίτια

Επένδυση 400 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου αλουμίνας στα 'Ασπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, ανακοίνωσε ο Ομιλος Μυτιληναιου..

Σε επένδυση για την κατασκευή νέου εργοστασίου αλουμίνας στην περιοχή 'Ασπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας πρόκειται να προχωρήσει ο όμιλος Μυτιληναίος, επενδύοντας ποσό ύψους 400 εκατ. δολ. γνωστοποίησαν πηγές του ομίλου, σήμερα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος,που ανακοίνωσε επίσης, την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ, καθώς και διοικητικό μετασχηματισμό στο πλαίσιο του οποίου ο ίδιος θα αφήσει τη θέση του προέδρου και θα διατηρήσει μόνο την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ο όμιλος είναι έτοιμος να κανει αυτό το μεγάλο άλμα και ότι με το ομολογιακό δάνειο που πρόκειται να εκδοθεί εξασφαλίζεται η απαιτούμενη δύναμη πυρός. «Δεν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που να μας ενδιαφέρει και να μην μπορούμε να το αποκτήσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ενέργειας, ωστόσο σημείωσε (αναφερόμενος σε πιθανή εξαγορά λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ) ότι δεν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος, αν δεν προκηρυχθούν διαγωνισμοί και γίνουν συγκεκριμένοι οι όροι της πώλησης. Για τη ΛΑΡΚΟ, προσθεσε, ότι δεν περιλαμβάνεται, πλέον, στις πρώτες προτεραιότητες του ομίλου.
Το ομολογιακό δάνειο που θα εκδοθεί ως το τέλος του μήνα θα έχει μορφή balloon payment, δηλαδή το κεφάλαιο θα εξοφληθεί στη λήξη του και θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού του ομίλου στο τέλος του χρόνου. Ο στόχος για το επιτόκιο είναι να κυμανθεί κοντά στο 3%. Μαζί με την επένδυση για την κατασκευή νέας μονάδας αλουμίνας, θα προχωρήσει και σχέδιο εκσυγχρονισμού της μονάδας παραγωγής αλουμινίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων.
Εκανε και γενικότερες αναφορές στην οικονομία ο κ Μυτιληναίος.:Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων , μεταξύ άλλων, είπε ότι «η δυνατότητα μιας οικονομίας να ανακάμψει, όταν έχει χάσει το 27% του ΑΕΠ, είναι τεράστια», ενώ μετέφερε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa, σύμφωνα με τις οποίες «η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 5 ή ακόμη και 7%».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Πείτε την γνώμη σας για την μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό

Πρόσκληση συμμετοχής στην διαβούλευση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό,

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους Δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς, πραγματοποιούμε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας:

ü  Στην προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,

ü  Στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,

ü  Στην κατάθεση προτάσεων στη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας θα γίνουν πολλές δράσεις, όπως: α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών γυμνασίου – λυκείου, β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλαπλών χρήσεων, γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, δ) δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών, και ε) εκδηλώσεις σε 6 Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης.

Στο link: http://ecorec.gr/ecorec/index.php  Πείτε την γνώμη σας για την μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό, παρουσιάζονται τα εν δυνάμει μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν και μπορεί ο ερωτώμενος να καταχωρεί την εκτίμησή του, για κάθε μέτρο πολιτικής, για το εάν συμφωνεί ότι μπορεί να εφαρμοσθεί στο Δήμο του. Το ερωτηματολόγιο μπορούν να το απαντήσουν από τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και από όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Παρακαλείστε στο τέλος να δηλώσετε εάν κατοικείτε ή όχι σε Δήμο του Κορινθιακού Κόλπου και ποιος είναι αυτός ο Δήμος.

Πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν μπορούσατε να προωθήσετε το παρόν e-mail σε όλες τις επαφές σας με την προτροπή να διαθέσουν 5 μόνο λεπτά για να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα από τις προθέσεις των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε ένα στατιστικά σημαντικό δείγμα απαντήσεων. Εννοείται ότι και εσείς μπορείτε να το απαντήσετε.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα δεδομένα που συλλέγονται ανώνυμα και οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. Τα αποτελέσματα από την έρευνα θα δημοσιοποιούνται σταδιακά κατά την διάρκεια των δράσεων της εκστρατείας και στο τέλος των δράσεων θα δημοσιοποιηθούν συνολικά στα ΜΜΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβιώνει ο εφιάλτης στο Στείρι Βοιωτίας


Μνήμες από τη φρικτή δολοφονία που έγινε τον Ιούλιο του 2013 με θύμα την 32χρονη τότε Ευσταθία Χαρατσή πρόκειται να ξυπνήσουν στις 14 Ιουνίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου εκδικάζεται η έφεση του -καθ' ομολογίαν- δράστη Νίκου Παπαδημητρίου.

Τον Ιούλιο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου καταδίκασε τον Νίκο Παπαδημητρίου, σε ισόβια κάθειρξη. Ο δράστης είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έφθασε στον φόνο.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού που ζητούσε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε σε ισόβια και ακόμη έναν χρόνο για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

«Ήξερε και τι έκανε και πώς το έκανε»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Δημήτρη Κακόγιαννο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα έχει τεράστιο νομικό και κοινωνικοηθικό ενδιαφέρον αν η επιβληθείσα ποινή παραμείνει η ίδια. «Η πολιτική αγωγή βάσιμα θα υποστηρίξει όπως και πρωτοδίκως ότι ο δράστης κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη ικανότητα αντιλήψεως και ενεργείας. Είχε πλήρη ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο των πράξεων του. Κυριολεκτικά γνώριζε τι έκανε και πώς το έκανε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου -Δείτε την πρόβλεψη

Μπορεί από σήμερα να μπήκαμε στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αλλά όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαιτέρως άστατο καιρικά, με βροχές, καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

«Η αρχή θα γίνει από αύριο Παρασκευή και πρώτα από την βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, όμως αυτά τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να "κατηφορίσουν" νοτιότερα γεωγραφικά μέσα στο Σ/Κ και επομένως να επηρεάσουν και αρκετές από τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας αλλά και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο, ότι οι περισσότερες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέσα στο Σ/Κ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή από το μεσημέρι έως το απόγευμα.

Ασφαλώς και μεγάλο μέρος της Αττικής φαίνεται με τα νεότερα στοιχεία ότι θα επηρεαστεί από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους αγρότες, ειδικά της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι με το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας καταστράφηκαν πολλές αγροτικές καλλιέργειες όπως είδα από τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα που μου στείλατε.

Μέχρι στιγμής κανένας δημόσιος φορέας δεν έχει βγάλει έκτακτη ανακοίνωση για εκδήλωση ισχυρών φαινομένων. Είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά, στο παρά πέντε, θα ενημερωθείτε και από αυτούς. Το ζήτημα όμως είναι να μην εκδηλωθούν πρώτα οι καταιγίδες ώστε να βγει στη συνέχεια το έκτακτο. Οφείλουμε όλοι μας που ενημερώνουμε δημόσια για τον καιρό, να αναφέρουμε 2-3 μέρες πριν ότι τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική γιατί όλοι οι προγνωστικοί δείκτες αστάθειας αυτό προμηνύουν.

Δεν ήρθε λοιπόν ακόμη το καλοκαίρι όπως διάβασα από πολλούς καιρόφιλους. Σας παραθέτω και δύο προγνωστικές εικόνες για τα μεσημέρια-απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής αντίστοιχα, ώστε να καταλάβετε τι θα πρέπει να περιμένουμε σε γενικές γραμμές».







Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα Λιβαδειάς-Όλες οι εκδηλώσεις



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
     Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ΄΄Η ΑΛΚΥΩΝ΄΄, συγχαίρει τους Πολίτες του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και τις Δημοτικές Αρχές που συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στις δράσεις ΄΄Καθαρίστε την Μεσόγειο΄΄.
Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε για την αξιοβίωτη προοπτική αυτού του τόπου.
Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν πολυποίκιλες δράσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για να μειωθεί δραστικά η διασπορά των στερεών απορριμμάτων που κατακλύζουν τις ακτές της θάλασσάς μας και τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους όλων των Δήμων του Κορινθιακού.
Όσο για τα απορρίμματά μας που έχουν καθίσει στο βυθό της θάλασσάς θα υποστούμε τις συνέπειες της αποσύνθεσής τους στην ποιότητα του φαγητού μας (τρώγοντας θαλασσινά) ή κολυμπώντας στις ακτές.
Ένα στοιχείο θα αναφέρουμε μόνο.
Από το σύνολο των απορριμμάτων που δεν εισέρχονται στο δίκτυο διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων και καταλήγουν στην θάλασσα, μέσω των χειμάρρων και των ποταμών, το 90% καταλήγουν στον βυθό της θάλασσας.
Πάνω από το 35% του βυθού του Κορινθιακού Κόλπου είναι καλυμμένο από ανθρώπινα απορρίμματα και έτσι το ερώτημα για πολλοστή φορά τίθεται από τους ΠΟΛΙΤΕΣ του Κορινθιακού:
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ;;
Δεν υπάρχει λογική όταν άλλοι τα μαζεύουν και άλλοι συνάνθρωποί μας να πετούν ανεξέλεγκτα τα κάθε είδους απορρίμματά τους (πχ οι αγρότες τα υπολείμματα και τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων στα χωράφια τους, τα ογκώδη υλικά από τις κατασκευές και επισκευές κτιρίων στους χείμαρρους και τα ποτάμια, οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες τα απόβλητά τους διά μέσω αγωγών στα υδατορέματα ή απευθείας στον Κορινθιακό).
Και ποιοι είναι υπεύθυνοι με βάση τους νόμους να κάνουν ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων; ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!
Και εδώ ανοίγεται ένας μεγάλος φάκελος για αποφάσεις για πρακτικό αποτέλεσμα.
Εμείς θέτουμε ένα ερώτημα στις δημοτικές αρχές του Κορινθιακού Κόλπου:
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ Η ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΤΣΑ) ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ;
Εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές με διαλογή στην πηγή (δηλ στο σπίτι, στην βιοτεχνία, στο χωράφι, στα καταστήματα, στις υπηρεσίες κλπ), σιγά σιγά θα αποκτήσουμε όλοι μας μεγαλύτερο επίπεδο  ευθύνης και συνείδησης ότι τα απορρίμματά μας θα πρέπει να τα διαχειριζόμαστε όπως και τις υπόλοιπες ατομικές μας ανάγκες.


Γραμματεία ΑΛΚΥΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικοί Αγώνες Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια φαρμακεία διανυκτερεύουν τον Ιούνιο στη Θήβα

ΠΕΜΠΤΗ 01/06/2017 ΖΗΚΑ-ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 70 22577 29381
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02//06/2017 ΣΙΝΝΗ-ΧΟΥΧΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 42 23703 23378
ΣΑΒΒΑΤΟ 03/06/2017 ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 46 -ΠΥΡΙ 21560 21560
ΚΥΡΙΑΚΗ 04/06/2017 ΤΖΩΝΗ  ΙΩΑΝΝΑ
ΣΕΦΕΡΗ 2 –ΤΑΧΙ
(ΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ) 89209 28286
ΔΕΥΤΕΡΑ 05/06/2017 TΣΕΚΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 101 22444 2262102375
ΤΡΙΤΗ 06/06/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΑΛΕΞ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΤΕΤΑΡΤΗ 07/06/2017 ΨΑΡΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΙΝΔΑΡΟΥ &ΤΣΕΒΑ 1 22555 23311
ΠΕΜΠΤΗ 08/06/2017 ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΤΝΙΩΝ 27-ΤΑΧΙ-ΕΝΑΝΤΙ  ΔΕΗ 89778 89778
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/06/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ-ΚΑΡΒΕΛΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/06/2017 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ν. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 113 27812 23302
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/06/2017 ΖΗΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 1-ΕΝΑΝΤΙ ΣΦΕ 27866 29381
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/06/2017 ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 70 22577 29381
ΤΡΙΤΗ 13/06/2017 ΜΑΜΑΛΗ Κ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 136 24555 29662
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/06/2017 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΞΕΝ. ΔΙΡΚΗΣ 35 29366 26986
ΠΕΜΠΤΗ 15/06/2017 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 9 & ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ ΓΩΝΙΑ 27729 6936709006
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/06/2017 MATTEO PEZZI                    (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Σ. ΖΗΚΑΣ) ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 1-                      ΕΝΑΝΤΙ ΣΦΕ 27866 29381
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/06/2017 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 66 -ΠΕΖΟΔΡOMΟΣ 25990 21813
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/06/2017 MEΛΙΣΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 8-  ΠΥΡΙ 23443 81448
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/06/2017 ΜΗΝΑ ΑΝΝΑ AΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 23-Π.ΣΦΑΓΕΙΑ 22642 6980375836
ΤΡΙΤΗ 20/06/2017 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 9 & ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ ΓΩΝΙΑ 27729 6936709006
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/06/2017 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 66 -ΠΕΖΟΔΡOMΟΣ 25990 21813
ΠΕΜΠΤΗ 22/06/2017 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΞΕΝ. ΔΙΡΚΗΣ 35 29366 26986
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/06/2017 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 66 -ΠΕΖΟΔΡOMΟΣ 25990 21813
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/06/2017 ΖΗΚΑ-ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 70 22577 29381
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/06/2017 ΣΙΝΝΗ-ΧΟΥΧΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 42 23703 23378
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/06/2017 ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 46 -ΠΥΡΙ 21560 21560
ΤΡΙΤΗ 27/06/2017 ΤΖΩΝΗ  ΙΩΑΝΝΑ
ΣΕΦΕΡΗ 2 –ΤΑΧΙ
(ΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ) 89209 28286
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/06/2017 TΣΕΚΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 101 22444 2262102375
ΠΕΜΠΤΗ 29/06/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΑΛΕΞ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/06/2017 ΨΑΡΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΙΝΔΑΡΟΥ &ΤΣΕΒΑ 1 22555 23311
ΣΑΒΒΑΤΟ 01/07/2017 ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤ/NOΣ ΠΟΤΝΙΩΝ 27-ΤΑΧΙ-ΕΝΑΝΤΙ  ΔΕΗ 89778 89778
ΚΥΡΙΑΚΗ 02/07/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ-ΚΑΡΒΕΛΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στη Δαύλεια για τον Εορτασμό του Αγίου Πνεύματος


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση αλιείας στις παραλίες του Δήμου Θηβαίων για την προστασία των λουομένων



Σύμφωνα με την υπ' αρ. 6/2017 ( ΑΔA: 78H94653PV-XMO) απόφαση του Λιμενάρχη Ιτέας, στο πλαίσιο των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη θερινή περίοδο,  απαγορεύεται η αλιεία  με κάθε μέσο και σε απόσταση μικρότερη των ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ (200) μέτρων από τα σημεία που προσεγγίζουν συνήθως οι λουόμενοι, καθώς επίσης εντός των οριοθετημένων (με πλωτούς σημαντήρες) χώρων λουομένων και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου κατά το χρονικό διάστημα από 01/06/2017 έως και 15/09/2017 στις παρακάτω παραλίες του Δήμου Θηβαίων:

Σαράντι- Βαθύ- Άγιος Ιωάννης- Άγιος Νικόλαος- Αλυκή- Άγιος Βασίλειος- Λιβαδόστρα- Καλαμάκι

2.     Επίσης στις ως άνω περιοχές και για το ίδιο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η αγκυροβολία/παραμονή μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής και κάθε είδους σκάφους, καθώς επίσης και η εκκίνηση/επιστροφή τους, σε περίπτωση που εκατέρωθεν του σημείου και σε απόσταση εκατό (100) μέτρων υφίστανται λουόμενοι.
3.       Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης, ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261Α '), το πρώτο εδάφιο της παραγρ. 1 του οποίου τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 381/95 (ΦΕΚ 214Α '), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο μόνο του Π.Δ. 193/01 (ΦΕΚ 156Α '), όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 105/07 (ΦΕΚ 131Α ').






Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναχτύπησαν στην Αρκίτσα οι "βομβιστές" των ΑΤΜ-ΦΩΤΟ


 Ακόμη ένα "χτύπημα" από τη σπείρα που ανατινάζει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και αρπάζει τις κασετίνες με τα χρήματα.

Αυτή τη φορά οι άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στο λιμάνι της Αρκίτσας.
Φαίνεται, μάλιστα, ότι γνωρίζουν καλά την περιοχή αφού είχαν χτυπήσει πριν λίγες ημέρες δυο ΑΤΜ στις Λιβανάτες.(Δείτε ΕΔΩ)
 Ήταν γύρω στις τις 2:30'   τα ξημερώματα όταν οι άγνωστοι δράστες ανατίναξαν το ΑΤΜ στο λιμάνι της Αρκίτσας, για άγνωστο όμως λόγο  δεν τα κατάφεραν  και έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ήδη γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
 Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης


Διαβάστε Περισσότερα »

Δάσκαλοι Βοιωτίας-Δάσκαλοι Χαλκίδας:Ποδοσφαιρικός αγώνας στην Αλίαρτο για την ενίσχυση της "Φλόγας"


Διαβάστε Περισσότερα »

Με καλοκαιρία μπαίνει ο Ιούνιος -Θα περάσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Ωστόσο, μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο νότιο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Στα βόρεια ασθενείς μεταβλητοί και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια δυτικοί 3 με 4, στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ