Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Aνατροπή με την οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Η 17χρονη πήγε να σώσει τη μητέρα της και αυτή την έσφαξε


   Πολλά αμυντικά τραύματα από μαχαιριές στο σώμα της 17χρονης, την οποία σκότωσε σήμερα η ίδια η 51χρονη μητέρα της, διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής, ενώ η θανατηφόρα ήταν στον λαιμό της άτυχης κοπέλας.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι, στο Μαρκόπουλο, όταν η μητέρα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού κλείδωσε τον σύζυγό της στο υπόγειο του σπιτιού τους, μαχαίρωσε την κόρη της και μετά αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο σύζυγος στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, σε μονοκατοικία επί της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας, σε κάποια στιγμή κατέβηκε στο υπόγειο για να κάνει κάτι δουλειές και τότε κλείδωσε την πόρτα η γυναίκα του. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του συζύγου, στη συνέχεια άκουσε τις δύο γυναίκες να φωνάζουν και όταν έπειτα από ώρα κατάφερε να βγει από το υπόγειο τις είδε θανάσιμα τραυματισμένες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κοπέλα προσπάθησε αρχικά να αποτρέψει τη μητέρα της, που ήταν συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να αυτοκτονήσει, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδόν 4 εκατ. δολάρια σε χρυσό πετούν στα σκουπίδια τους οι Ελβετοί ετησίως!

Οι τρεις τόνοι ασήμι και τα 43 κιλά χρυσού που ανιχνεύτηκαν μόνο πέρυσι μάλλον προέρχονται από οίκους ωρολογοποιίας και από φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μέταλλα κατά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων τους

Και όμως συμβαίνει. Οι Ελβετοί πετάνε στα σκουπίδια σημαντικές ποσότητες χρυσού και ασημιού. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, υπάρχει λογική εξήγηση.

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Υδάτων (EAWAG), η Ελβετία… πετά χρυσό και ασήμι αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων από σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων.

Σύμφωνα με το EAWAG οι τρεις τόνοι ασήμι και τα 43 κιλά χρυσού που ανιχνεύτηκαν μόνο πέρυσι μάλλον προέρχονται από οίκους ωρολογοποιίας και από φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μέταλλα κατά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων τους.
Πρόκειται για μικρά επίπεδα χρυσού ή ασημιού σε μικρογραμμάρια, τα οποία αν προστεθούν συνιστούν μία σημαντική ποσότητα.
Αυτό που μένει να διαπιστώσουν οι ειδικοί είναι αν αξίζει ή όχι το κόστος η εξαγωγή των μετάλλων και η επαναχρησιμοποίησή τους ή αν είναι προτιμότερο να πηγαίνουν προς καύση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Τα υψηλότερα επίπεδα χρυσού, σύμφωνα με το swissinfo.ch, εντοπίστηκαν στη δυτική Ελβετία, όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια ωρολογοποιίας, που χρησιμοποιούν τα πολύτιμα μέταλλα προκειμένου να διακοσμήσουν τα ακριβά ρολόγια τους.

Εκτός από ασήμι και χρυσό, εντοπίστηκαν ίχνη σπάνιων μετάλλων όπως το γαδολίνιο -το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική απεικόνιση.
Πάντως οι Ελβετοί ερευνητές διευκρινίζουν ότι οι συγκεντρώσεις των μετάλλων στο ανακυκλούμενο νερό είναι απολύτως σύννομες με τους υγειονομικούς κανονισμούς και απομακρύνονται εγκαίρως πριν το νερό γίνει ξανά πόσιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Παμβαγιακού απέναντι στον Α.Ο. Μαυρομματίου-Φωτογραφίες

ΜΕΓΆΛΗ ΝΊΚΗ ΣΉΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΈΝΑΝ ΚΡΊΣΙΜΟ ΑΓΏΝΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ
 ΕΡΧΌΜΕΝΗ ΑΠΌ ΉΤΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΟΜΆΔΑ ΈΔΕΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΌ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΈΔΡΑ ΤΟΥ ΑΟΜ . Η ΟΜΆΔΑ ΜΑΣ ΒΡΈΘΗΚΕ ΠΊΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΗΜΊΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΟΛ OFFSIDE .ΣΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΗΜΊΧΡΟΝΟ ΑΝΈΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΈΣ ΚΑΙ ΠΈΤΥΧΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΙΝΟΥ.Π Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΈΡΑΣΕ ΤΟΝ ΤΈΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΉ ΕΣΤΊΑ ΙΣΟΦΆΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΈΙΡΘΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ.Π ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΠΡΟΒΆΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΜΑΣ ΜΈΣΑ ΣΕ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΌ 100 ΟΠΑΔΟΎΣ ΤΙΣ ΟΜΆΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ!! ΚΑΙ ΣΤΟ 89' ΛΕΠΤΌ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ 1-3 ΜΕ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΟ ΠΛΑΣΈ ΣΤΗΝ ΚΊΝΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΕΡΚΟΎΡΗ.Χ !!! ΣΎΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΌΛΗ  ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΠΟΥ ΏΘΗΣΕ ΤΟΥΣ  ΠΑΊΧΤΕΣ ΠΡΌΣ ΤΗΝ ΝΊΚΗ!!! ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ!!! ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ!!!!!!
 Φίλαθλοι Α.Σ Παμβαγιακός -1957
 
 




 Φωτογραφίες Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Aποτελέσματα-Βαθμολογία Α’ Κατηγορίας Βοιωτίας

Κιθαιρώνας και Ύπατο προχώρησαν με νίκες και βρίσκονται μαζί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Κιθαιρώνας έκαμψε την αντίσταση της Ολυμπιάδας 3-1 ενώ με το ίδιο σκορ το Ύπατο κέρδισε μέσα στο Ακραίφνιο τον Απόλλωνα.

Στην τέταρτη θέση η Ένωση που κέρδισε και το Κόκκινο…

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παμβαγιακός στο Μαυρομμάτι αλλά και ο Παρνασσός στην Αλίαρτο

Σπουδαίες νίκες για Αρματηλάτη και Δήλεσι που κέρδισαν Δάφνη και Ηρακλή αντίστοιχα.

Πανδαυλειακός και Κυπάρισσος «κόλλησαν» στο 0-0 αλλά πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.


4η αγωνιστική

Κιθαιρώνας  – Ολυμπιάδα  3-1

Αρματηλάτης – Δάφνη   2-0

Παναλιαρτος – Παρνασσός  0-2

Απόλλων -Ύπατο    1-3

Μαυρομμάτι – Παμβαγιακός  1-3

Πανδαυλειακός – Κυπάρισσος   0-0

Δήλεσι – Ηρακλής  1-0

Ένωση – Κόκκινο  0-0

Βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)

Ύπατο———————–12-1——-12

Κιθαιρώνας—————-10-2——-12

Απόλλων——————–7-4——–9

Ένωση Α.Σ.Α—————-7-3——–8

Παρνασσός——————8-3——–7

Δήλεσι————————-5-5——–7

ΠΑΟ Κοκκίνου————-10-8——–6

Ολυμπιάδα Οιν.————7-6——–6

Παναλίαρτος—————–4-5——–6

Παμβαγιακός—————–7-8——–6

Αρματηλάτης——————4-8——–3

Μαυρομμάτι——————4-8——–3

Δάφνη Ερ.——————–4-10——3

Ηρακλής Ασωπίας———-3-9———3

Κυπάρισσος Αντίκυρας—–2-8——–1

Πανδαυλειακός—————5-11——-1

5η αγωνιστική

Κυπάρισσος – Ένωση

Αρματηλάτης – Κιθαιρώνας

Κόκκινο – Δήλεσι

Δάφνη – Απόλλων

Παμβαγιακός – Παναλιαρτος

Ολυμπιάδα – Πανδαυλειακός

Παρνασσός- Ηρακλής

Ύπατο – Μαυρομμάτι
stereasports.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Κλείδωσε τον σύζυγό της, σκότωσε τη 17χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μαρκόπουλο, όπου μία 51χρονη έγινε παιδοκτόνος και αυτοκτόνησε.

Η 51χρονη κλείδωσε τον 53χρονο σύζυγό της σε υπόγειο. Στη συνέχεια, σκότωσε με μαχαίρι τη 17χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε.

Οταν ο άνδρας κατάφερε να βγει από την αποθήκη, αντίκρισε το σοκαριστικό θέαμα, καθώς μάνα και κόρη ήταν νεκρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 51χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο τραγικός σύζυγος κατέθεσε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στη μονοκατοικία επί της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας, σε κάποια στιγμή κατέβηκε στο υπόγειο για να κάνει κάτι δουλειές και τότε κλείδωσε την πόρτα η γυναίκα του. Στη συνέχεια άκουσε τις δύο γυναίκες να φωνάζουν και όταν κατάφερε αργότερα να βγει από το υπόγειο τις είδε θανάσιμα τραυματισμένες.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συμβαίνει όταν… ερωτευόμαστε;



Η «σεξουαλική ορμή» είναι - έμφυτη - σε όλο το ζωικό βασίλειο, συνεπώς και σε εμάς τους ανθρώπους. Μας παρακινεί να αναζητήσουμε ερωτικό σύντροφο και να ενωθούμε μαζί του, ωθούμενοι από την ενστικτώδη ανάγκη μας για αναπαραγωγή, πέρα από την άντληση ηδονής και ευχαρίστησης.

Καθώς ωριμάζουμε νιώθουμε την ανάγκη τόσο για σεξουαλική, όσο και συναισθηματική εμπλοκή, γεγονός που μας οδηγεί στην αναζήτηση συντρόφου και τη σύναψη ενός ερωτικού δεσμού.

Τι γίνεται όμως όταν ερωτευόμαστε;

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αισθανθεί τη μοναδικότητα εκείνου που μας έχει «κλέψει»  την καρδιά. Αυτή τη μοναδικότητα που μας κάνει να βλέπουμε στον έρωτά μας τα πάντα θετικά και όμορφα (παραβλέποντας τα αρνητικά). Παράλληλα, ασήμαντα γεγονότα και πληροφορίες μπορεί να φαντάζουν στα μάτια μας ως κάτι ιδιαίτερο, προσπαθώντας να μάθουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για το που μας ελκύει ερωτικά (Fisher, et al. 2002).

Σε αυτό το γεγονός φαίνεται μάλιστα πως συμβάλλει η αυξημένη ποσότητα της κεντρικής «ντοπαμίνης», η οποία συνδέεται τόσο με την ''εστιασμένη προσοχή'', όσο και με την ''ερωτική έλξη''.

Έχετε παρατηρήσει όταν είστε ερωτευμένος...

πόσο αυξάνεται η ενεργητικότητά σας, (παρόλο που μπορεί η όρεξή σας για φαγητό να είναι μειωμένη;) - Πόσο έντονη είναι αυτή η ευφορία και η πνευματική διαύγεια (που αν και μπορεί να κοιμάστε λιγότερο ξυπνάτε σαν να είχατε κοιμηθεί πολλές ώρες!) Η ταχυπαλμία μάλιστα φαίνεται ότι έχει για τα καλά εγκατασταθεί στο σώμα σας! Ασφαλώς, έχετε προσέξει επίσης την τόσο επίμονη ονειροπόληση, όπου η σκέψη γίνεται ''εμμονική'' θα μπορούσαμε να πούμε; Μην ανησυχείτε όμως, καθώς τα μειωμένα επίπεδα «σεροτονίνης» μας κάνουν να σκεφτόμαστε καταναγκαστικά τον έρωτά μας, κάθε ώρα... κάθε λεπτό!

''Τα άτομα επίσης, που αναφέρουν πως είναι ερωτευμένα, εκφράζουν πολλές φορές συναισθήματα και συμπεριφορές  «εξάρτησης», «κτητικότητας», «ζήλιας», «φόβου», «απόρριψης» και άγχος «αποχωρισμού»...''

Επιπλέον, νιώθουν έντονη «σεξουαλική έλξη» και ανυπομονούν για την ένωση με το άτομο που είναι ερωτευμένα, ενώ συχνά φαίνεται να αλλάζουν τις συνήθειες και τις συμπεριφορές τους και να υιοθετούν αυτές που έχει το άτομο που τους ελκύει ερωτικά, όπως: χειρονομίες, ντύσιμο, ακόμα και απόψεις.

Τέλος, τα άτομα που είναι ερωτευμένα συχνά αναφέρουν πως δεν είναι το σεξ το σημαντικότερο κομμάτι του έρωτα, βάζοντας ως προτεραιότητα την «συναισθηματική ένωση» σε σχέση με τη «σεξουαλική». Μάλιστα, φαίνεται πως - η αρχική ερωτική έλξη - που το άτομο συνήθως τη βιώνει ως (ανεξέλεγκτη και παράφορη), είναι συνήθως παροδική, εκτός αν υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες που εμποδίζουν τους ερωτευμένους να έχουν συχνή επαφή και άμεση επικοινωνία.
 Θάνος Ε. Ασκητής - Νευρολόγος / Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 14ης Οκτωβρίου

1322: Ο Σκωτσέζος στρατηγός Robert the Bruce, νικά το βασιλιά των Άγγλων, Εδουάρδο Β΄, στη Μάχη του Μπάιλαντ και ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

1863: Ο Σουηδός χημικός, Άλφρεντ Νόμπελ, πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

1912: Μετά από τριήμερες μάχες με τους Τούρκους ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Φιλιππιάδα, στην Άρτα.

Την ίδια μέρα, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τίοντορ Ρούσβελτ, τραυματίζεται από σφαίρα, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του. Παρά τον τραυματισμό του, συνεχίζει την προγραμματισμένη ομιλία του.

1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

1933: Η Γερμανία αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών και αναγγέλλει την αποχώρησή της από τη διάσκεψη για τον αφοπλισμό και τη θέλησή της να μη λάβει πια μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό.

1960: Ο ημιεπαγγελματισμός και οι ελεύθερες μεταγραφές καθιερώνονται στην Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση. Θα ισχύσουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 1961-62.

1962: Ξεσπά η «Πυραυλική κρίση» στην Κούβα όταν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα. Στις ΗΠΑ επικρατεί πανικός για επικείμενο πυρηνικό πόλεμο.

1964: Απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ και του προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ ο Νικίτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσόφ. Τα ηνία της χώρας αναλαμβάνει ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Την ίδια μέρα, το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον Αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

1966: Στον Καναδά, εγκαινιάζεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μόντρεαλ, με 26 σταθμούς και 3 γραμμές.

1976: Ο Γιώργος Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το «θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο.

1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

1994: Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιασέρ Αραφάτ, Γιτζάκ Ράμπιν και Σιμόν Πέρες, για τη «Συμφωνία του Όσλο», σχετικά με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

2001: Λήγει το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη ως προέδρου του κόμματος. Ζητάει «καθαρή και δυνατή εντολή» και λαμβάνει το 71,11% των ψήφων.

Την ίδια μέρα, οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε μια τρίτη χώρα εάν και εφόσον σταματήσουν οι Αμερικανοί τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.

2010: Απεγκλωβίζεται και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στη Χιλή. Σώοι και αβλαβείς και οι 33 Χιλιανοί, που για 69 ημέρες παρέμειναν στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων.
Γεννήσεις

1784 - Φερδινάνδος Ζ', βασιλιάς της Ισπανίας

1890 - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Αμερικανός στρατηγός και 34ος πρόεδρος των Η.Π.Α.

1893 - Λίλιαν Γκις, Αμερικανίδα ηθοποιός

1894 - Ε.Ε. Κάμινγκς, Αμερικανός ποιητής

1906 - Χάνα Άρεντ, Γερμανίδα φιλόσοφος

1906 - Χασάν αλ-Μπάννα, Αιγύπτιος θρησκευτικός ηγέτης

1940 - Τάκης Φωτόπουλος, Έλληνας φιλόσοφος και συγγραφέας

1942 - Πέτερ Νάντας, Ούγγρος συγγραφέας

1944 - Σερίφ Γκιορέν, Τούρκος σκηνοθέτης

1946 - Φρανσουά Μποζιζέ, πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

1970 - Παρ Ζέτερμπεργκ, Σουηδός ποδοσφαιριστής

1970 - Ρένος Χαραλαμπίδης, Έλληνας ηθοποιός

1971 - Γίρκι Κατάινεν, Φινλανδός πολιτικός

1980 - Τζανσού Ντερέ, Τουρκάλα ηθοποιός & μοντέλο

1986 - Άρτεμη Θεριάκη, Ελληνίδα αρσιβαρίστρια
Θάνατοι

1066 - Χάρολντ Β', βασιλιάς της Αγγλίας

1092 - Νιζάμ αλ-Μουλκ, Πέρσης λόγιος και πολιτικός

1696 - Διονύσιος Γ΄ Βαρδαλής, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

1817 - Θεόδωρος Ουσάκωφ, Ρώσος ναύαρχος

1944 - Έρβιν Ρόμελ, Γερμανός στρατάρχης

1959 - Έρολ Φλιν, Αυστραλός ηθοποιός

1977 - Μπινγκ Κρόσμπι, Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός

1990 - Λέοναρντ Μπερνστάιν, Αμερικανός συνθέτης

1995 - Ελένη Βλάχου, Ελληνίδα δημοσιογράφος

2004 - Βλάσσης Μπονάτσος, Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός

2009 - Λου Άλμπανο, Ιταλός παλαιστής

2010 - Μπενουά Μάντελμπροτ, Πολωνός μαθηματικός

2012 - Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου, Ελληνίδα βυζαντινολόγος

2014 - Λέοναρντ Λίτζιο, Αμερικανός συγγραφέας

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικό τέλος για 42χρονη στη Φωκίδα- Άφησε σημείωμα και έκανε βουτιά στο γκρεμό


Με τραγικό τρόπο μια 42χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (12/10) προς Παρασκευή, οδηγώντας το αυτοκίνητό της σε γκρεμό 230 μέτρων!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το δυστύχημα που σημειώθηκε στην 27η χ/θ της ΕΟ Ιτέας - Αντιρρίου στη θέση Αγίων Πάντων, ήταν τελικά αυτοκτονία, καθώς βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα στο της οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου με το οποίο ανέφερε ότι βάζει τέλος στη ζωή της για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους! Η 42χρονη να σημειωθεί ότι ήταν χωρισμένη και πριν το απονενοημένο διάβημα φρόντισε να αφήσει σημείωμα στον τοπικό σταθμό της Ερατεινής περιγράφοντας την απελπισία της και φροντίζοντας να μην εμπλέξει τρίτους στην συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ψαρά της περιοχής γύρω στα μεσάνυχτα είδε αυτοκίνητο να φεύγει από το δρόμο και να πέφτει στο γκρεμό, φλεγόμενο. Ειδοποίησε το «100» και στο σημείο έσπευσε το ΑΤ Ιτέας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Πυροσβέστες του Κλιμακίου της Ιτέας και ΕΚΑΒ.

Διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατο να κατεβούν στο γκρεμό, ενώ και από θαλάσσης ήταν αδύνατο μέσα στη νύχτα να προσεγγίσουν το σημείο λόγω των βράχων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Τελικά στις 2 το πρωί μία βάρκα κατάφερε να φτάσει κοντά και να ελέγξει την άμορφη μάζα των λαμαρινών όπου μέσα δε βρέθηκε κανείς. Τότε κλήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ που συμπλήρωσε την ομάδα έρευνας με πέντε άνδρες από την Ορειβατική Ομάδα, οι οποίοι γύρω στις 6:30 το πρωί κατάφεραν να βρουν το άψυχο κορμί της 42χρονης λίγα μέτρα παραπάνω.

H επιχείρηση από τους άνδρες της Πυροσβεστικής κράτησε πολλές ώρες, με τη μεταφορά της 42χρονης να γίνεται τελικά μέσω θαλάσσης.
Ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο της 42χρονης που έκανε βουτιά θανάτου στο γκρεμό
lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  18η  Οκτωβρίου  2017, ημέρα  Τετάρτη   και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.΄Εγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 20.000,00 ευρώ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
2. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 5.435,30 ευρώ για εισφορά υπέρ συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) ο ‘’ΑΡΙΩΝ’’.
3.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 868,00 ευρώ για προμήθεια κλιματιστικού για τον Α΄Παιδικό Σταθμό.
4.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 164,40 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης περιληπτικής διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού ‘’Προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων διαφόρων ειδών’’.
5.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 600,00 ευρώ για την συνδρομή σε Ελληνικό δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια.
6.΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 9.752,80 ευρώ για Επεκτάσεις Ηλεκτροφωτισμού.
7.Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
8.Διαβίβαση προς έγκριση πρακτικών Συνοπτικού Διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ».
9.΄Εγκριση Πρακτικού και Κατακύρωση Συνοπτικού Διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ».
10.Κατακύρωση Δημόσιας Σύμβασης του έργου «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ».
11.΄Εγκριση Πρακτικού 2/10.10.2017 της Επιτροπής Διαγωνισμού μετά των συνημμένων Πινάκων του έργου «Αποπεράτωση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και μερικής αναδιαρρύθμισης στο υπάρχον κτίριο στη θέση της υπό κατάργηση ΑΠΧ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
12.Κατακύρωση Δημόσιας Σύμβασης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ».


                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ     
                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 3 λεπτά το κόστος της πλαστικής σακούλας

Τέλος τριών λεπτών του ευρώ προβλέπεται για κάθε πλαστική σακούλα που θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

Με το νομοσχέδιο εκτός των άλλων ρυθμίσεων, προβλέπονται τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά στο περιβαλλοντολογικό τέλος για τις πλαστικές σακούλες:

α. Εισάγονται μέτρα διαχείρισης σχετικά με τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς και επιβάλλεται στους καταναλωτές, η υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις, το ύψος του οποίου ορίζεται από 1-1-2018, στην τιμή των τριών (3) λεπτών του ευρώ και από 1-1-2019, στην τιμή των επτά (7) λεπτών του ευρώ.

Το ανωτέρω περιβαλλοντικό τέλος αποτελεί δημόσιο έσοδο, εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και αποδίδεται υπέρ στον Ε.Ο.ΑΝ..

β. Με κ.υ.α., καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι πλαστικές σακούλες που διατίθενται δωρεάν, ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής, είσπραξης και απόδοσης του ανωτέρω περιβαλλοντικού τέλους, οι χρηματοδοτούμενες από αυτό δράσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς και ο τρόπος διάθεσης των εσόδων από τα περιβαλλοντικά τέλη, οι έλεγχοι και οι επιβαλλόμενες κυρώσεις για την παράβαση των μέτρων, κ.λπ..

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία


Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, οι οποίοι τοπικά αναμένεται να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα

Αττική

Πρόγνωση καιρού: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 το πρωί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
         ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ    ΓΙΑ    ΤΗ     ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ    ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ   ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά,  όλους τους εθελοντές  ιατρούς, για την αλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για πέμπτη συνεχή χρονιά,  όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.
     Ευχαριστούμε θερμά  τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό, τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολόγους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γεώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο  Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο Παναγιώτη Σφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη και την Εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου.
Τους ευχόμαστε  υγεία και δύναμη και μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.
  (Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , στο τηλ. 22610 28344)
Τέλος ευχαριστούμε και όλους τους συμπολίτες μας που προσφέρουν φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.


Το   Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ