Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κανονικά η υδροδότηση της Αλιάρτου - Αποκαταστάθηκε η βλάβη-Βίντεο ,φωτο

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ.Αποκαταστάθηκε η ύδρευση στην Αλίαρτο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι, μετά από 12ωρη εργασία, αποκαταστάθηκε η ύδρευση στην Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου. Το πρόβλημα προήλθε από την βλάβη που υπέστη η υποβρύχια αντλία ,μετά τον κεραυνό στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ στις 16-11-2017. (Δείτε ΕΔΩ)
      Σήμερα έγινε ανέλκυση της κατεστραμμένης αντλίας και καθέλκυση νέας, διαδικασία που ξεκίνησε στις 7.45 π.μ και τελείωσε στις 13.30μμ. κατά την εκκίνηση της νέας αντλίας διαπιστώθηκε πως η τροφοδοσία ρεύματος ήταν προβληματική και ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ ,οι τεχνικοί της οποίας έκριναν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί ο μετασχηματιστής ρεύματος. Η διαδικασία αντικατάστασης ξεκίνησε στις 18.45 και διήρκησε μία ώρα. Στις 19.45 ξεκίνησε η υδροδότηση της Πόλης.
Παρόντες σε όλη τη διάρκεια των εργασιών ήταν ο δήμαρχος Ντασιώτης Γ.,οι Αντιδήμαρχοι Αραπίτσας Γ. και Κοκοράκης Λ.,ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβ. Γιαννακόπουλος Γ.,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμούλης Α. ,Γλύκος Ι.και Ιωάννου Ι. καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου Λάμπρου Νικόλαος.
Ο Δήμαρχος με το πέρας των επίπονων εργασιών ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που με ιδιαίτερο ζήλο αντιμετώπισαν το πρόβλημα, που ταλαιπώρησε χιλιάδες δημότες, ενώ αναφέρθηκε και στη υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν οι δημότες, πολλοί από τους οποίους επισκέφτηκαν το σημείο και παρακολούθησαν τις εργασίες.
Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Πλαταιές μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
1) Τοπική Κοινότητα Πλαταιών
2) Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλαταιών
3) Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών ''Ωερόη''
4) Αθλητικός Όμιλος Πλαταιών
5) Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών
Με πρωτοβουλία των παραπάνω φορέων, ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 – 12:00 και 17:00 – 19:00, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλαταιών, θα γίνεται συλλογή εμφιαλωμένου νερού, γάλακτος μακράς διαρκείας, ξηράς τροφής και ρούχων. Τα ανωτέρω θα διατεθούν προς βοήθεια των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας στη Δυτική Αττική.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ενεργή στήριξη και συμπαράστασή μας, σε όλους τους πληγέντες. Όντας κάτοικοι ενός τόπου που βρέθηκε στην ίδια δύσκολη θέση, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1981, παρακαλούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: α) 6974314963
β) 6972000843
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μάχη της Αράχωβας: Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές νίκες


Με την έναρξη της Επανάστασης, η Αράχωβα, το σημερινό χειμερινό τουριστικό θέρετρο στις υπώρειες του Παρνασσού, απελευθερώθηκε από τους λίγους Τούρκους που ζούσαν εκεί. Το 1823 όμως, κατά την εκστρατεία του Γιουσούφ Περκόφτσαλη πασά στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τουρκικός στρατός ανάγκασε τους αριθμητικά λιγότερους Έλληνες να εγκαταλείψουν την κωμόπολη, η οποία κάηκε στις 10 Ιουνίου.

Η Αράχωβα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο τον Νοέμβριο του 1826, όταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης πραγματοποίησε εκστρατεία στις «προσκυνημένες» περιοχές της Στερεάς Ελλάδας για να αναζωπυρώσει το επαναστατικό πνεύμα των κατοίκων της και να αναγκάσει τον Κιουταχή να στείλει δυνάμεις εναντίον του, εξασθενώντας το στρατόπεδό του στην Αθήνα που πολιορκούσε την Ακρόπολη.

Στις 17 Νοεμβρίου 1826 ο Καραϊσκάκης με τους άνδρες του έφθασε στο Δίστομο, όπου στρατοπέδευσε. Επειδή φοβόταν κατάληψη της Αράχωβας, περιοχής με στρατηγική σημασία, φρόντισε να την καταλάβει, προτού προλάβουν οι Τούρκοι. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι έχοντες πληροφορηθεί την εμφάνιση ελληνικού στρατού στην περιοχή έστειλαν από τη Λιβαδειά τον Μουστάμπεη με 2.000 επίλεκτους Τουρκαλβανούς και 200 ιππείς. Αιφνιδιάστηκαν, όμως, από την κίνηση του Καραϊσκάκη και δεν τόλμησαν να εισέλθουν στην πόλη. Αρκέστηκαν να οχυρωθούν στο ύπαιθρο, σε υψώματα του Παρνασσού γύρω από την Αράχωβα.

Την επόμενη ημέρα, 18 Νοεμβρίου, τμήματα του εχθρού επιτέθηκαν στους Έλληνες, αλλά παρά τις αρχικές του επιτυχίες δεν κατόρθωσαν να ανατρέψουν τις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, ο Μουστάμπεης που παρακολουθούσε τη μάχη από ένα ύψωμα δέχθηκε επίθεση από τα νώτα του και από καθαρή τύχη διέφυγε τον θάνατο. Το βράδυ της ίδιας μέρας βρήκε τους Έλληνες σε πλεονεκτική θέση, έχοντας περισφίγξει τον κλοιό γύρω από τον εχθρό, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο βοριάς που κατέβαινε από τον Παρνασσό ήταν ανυπόφορος, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και οι πρώτες νιφάδες του χιονιού. Αντίθετα, οι Έλληνες βρίσκονταν σε πλεονεκτικότερη θέση, αφού μπορούσαν, όταν δεν είχαν υπηρεσία, να ζεσταίνονται στα τζάκια της Αράχωβας.

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση των Τούρκων γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Το κρύο και το χιόνι εμπόδιζε τις κινήσεις τους. Έγιναν τότε προτάσεις στους Έλληνες να τους αφήσουν να φύγουν, με αντάλλαγμα τα ζώα και τις αποσκευές τους. Ο Καραϊσκάκης ζήτησε επιπλέον να παραδώσουν τον οπλισμό τους και να εγκαταλείψουν τα Σάλωνα (Άμφισσα) και τη Λιβαδειά. Οι Τουρκαλβανοί θεώρησαν τους όρους του Καραϊσκάκη εξευτελιστικούς και τους απέρριψαν.

Μη έχοντας άλλη διέξοδο, ο Μουστάμπεης διέταξε τους άνδρες τους να ετοιμαστούν για να επιχειρήσουν έξοδο μέσα από τις ελληνικές θέσεις τη νύχτα της 23ης προς την 24η Νοεμβρίου. Όμως κι ενώ οι προετοιμασίες βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο μία ελληνική σφαίρα τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά και προτού αφήσει την τελευταία του πνοή διέταξε τον αδελφό του Καριοφίλμπεη να του κόψει το κεφάλι και να το πάρει μαζί του κατά την έξοδο για να μην τον αποκεφαλίσουν νεκρό ή ζωντανό οι γκιαούρηδες κι ατιμαστεί.

Οι Τουρκαλβανοί ζήτησαν νέες διαπραγματεύσεις, που δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Τότε αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την έξοδο. Ήταν μία μετά το μεσημέρι της 24ης Νοεμβρίου 1826, όταν εν μέσω χιονοθύελλας, με τα γιαταγάνια στα χέρια βγήκαν από τα ταμπούρια τους και κατευθύνθηκαν προς τις κορυφές του Παρνασσού. Οι Έλληνες τους αντιλήφθηκαν και όρμησαν κατά πάνω τους με γιαταγάνια και μαχαίρια, καθώς το χιόνι που έπεφτε αχρήστευσε τα όπλα τους.

Η χιονοθύελλα ήταν τόσο δυνατή, ώστε δεν μπόρεσαν να τους καταδιώξουν πέρα από τις τελευταίες πλαγιές τού Παρνασσού. Από τους 1.200 περίπου κατάκοπους Τούρκους που έφθασαν στις κορυφές του βουνού, μόνο 200 μπόρεσαν τελικά να σω­θούν στο μοναστήρι της Ιερουσαλήμ, και από αυτούς οι περισσότεροι με τρομερά κρυοπαγήματα. Οι υπόλοιποι βρήκαν το θάνατο από την παγωνιά. Κατά τη διάρκεια της Μά­χης της Αράχωβας οι Έλληνες είχαν ελάχιστες απώλειες: 4 νεκρούς και 9 ελαφρά τραυματίες.

Την επομένη της μάχης, 25 Νοεμβρίου, ο Καραϊσκάκης, ακολουθώντας το παλαιό φρικιαστικό έθιμο των Τούρκων, έστησε σ’ ένα λόφο, ορατό από το Μαντείο των Δελφών, τρόπαιο σε σχήμα κόλουρου κώνου με 300 κεφάλια των εχθρών του και με την επιγραφή: «Τρόπαιον των Ελλήνων κατά των βαρβάρων Οθωμανών ανεγερθέν κατά το 1826 έτος Νοεμβρίου 24· Εν Αράχωβα». Συγχρόνως, έστειλε στην κυβέρνηση, που έδρευε στην Αίγινα, τα κεφάλια του Μουστάμπεη και του κεχαγιάμπεη, καθώς και 12 αιχμάλωτους τούρκους αξιωματικούς.

Ο Καραϊσκάκης ανήγγειλε τη μεγάλη νίκη στην κυβέρνηση με επιστολή, την οποία υπέγραψαν όλοι οι οπλαρχηγοί και οι αξιωματικοί που πήραν μέρος στη μάχη. Τα ονόματά τους διέσωσε ο αγωνιστής, συγγραφέας και πολιτικός Νικόλαος Σπηλιάδης (1785-1862) και είναι τα εξής, με τη σειρά υπογραφής της επιστολής: Γεώργιος Καραϊσκάκης, Βασίλης Μπούσγος, Σπύρος Μήλιος, Νικήτας Σταματελόπουλος, Γιαννούσης Πανομάρας, Αναγνώστης Ροκάς, Γιάννης Δαγκλής, Νικόλαος Καραμέτσης, Χρήστος Χατζηπέτρος, Χατζή-Μιχάλης Νταλιάνης, Μήτρος Βάγιας, Γαρδικιώτης Γρίβας, Αθανάσιος Κουτσονίκας, Λεόντης Δαγκλής, Παναγιώτης Γαλάνης, Γεώργιος Μαλάμος, Σπύρος Ξύδης, Νικόλαος Μπαρμπιτσιώτης, Δήμος Τσέλιος (Γεροδήμος), Μήτρος Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Γρίβας, Γεώργιος Βάγιας, Κώστας Νάκος, Τριαντάφυλλος Αποκουρίτης, Κωνσταντίνος Βέρης, Γιάννης Φαρμάκης, Ιωάννης Ρούκης, Νάκος Πανουριάς, Τούλιος Πανομάρας, Κωνσταντίνος Καλύβας, Γεώργιος Δυοβουνιώτης, Γεώργιος Αγαλλόπουλος, Κωνσταντίνος Γιολδάσης, Κομνάς Τράκας, Γιάννος Δούλας, Κολιός Γερονούρης, Αναγνώστης Καναβός, Γιάννης Μπαϊρακτάρης, Πίλιος Τσέχερης, Δημήτριος Μακρής, Πάσχος Κοσμάς, Βασίλειος Αντωνόπουλος, Κώστας Χορμόβας, Κολιός Πασχούλης, Αθανάσιος Χήλιος Αθανάσιος, Γιαννάκης Κίτσος, Κώ­στας Τζαβέλλας, Γιώτας Κάτσης, Γεώργιος Μπαϊρακτάρης, Κίτσος Μπότσαρης Κίτσος, Δούκας, Ιωάννης Μελάς, Χρήστος Μπέκας, Μήτρος Μεσολογγίτης, Μήτρος Μπόκας, Νικόλαος Κάσκαρης, Κίτσος Τσάκος, Βασίλης Αργυροκαστρίτης, Σταύρος Γιωργάκης, Γιωργάκης Λακάς, Γιώργης Σκεδάς, Ναστούλης Δαγκλής, Χρήστος Μακρής, Κωνσταντίνος Πασχάλης, Αθανάσιος. Ζέρβας, Χριστόφορος Περραιβός, Πάνος Δάρος, Αθανάσιος Τρικοχωρίτης, Γιάννος Βαργιαδίτης, Δημήτριος Καλλέργης, Σταύρος Δέβερης, Αναγνώστης Κραβαρίτης, Χρήστος Βάρφης, Γεώργιος Τζαβέλλας, Γιάννης Πιλάλης, Μήτρος Γρουμπογιάννης, Διαμάντης Ζέρ­βας, Λάμπρος Τζαβέλλας, Αν. Στουρνάρης, Γεώργιος Διάκος, Πάνος Τοσούλας, Χαράλαμπος Παπαπολίτης, Λάμπρος Βέικος, Ναστούλης Δίκας, Νικόλαος Δραγαμεστινός, Φωτούσης Φωτομάρας, Νικολός Διάκος,Αναγνώστης Κατσκαμπής, Αθανάσης Δράκος, Γιάννος Περζεκιάς, Αναστάσιος Χορμόβας, Νικόλαος Μπότσαρης, Νάστος Κοντογιάννης και Γεώργιος Ζέρβας.

Η νίκη στην Αράχοβα αναζωπύρωσε την επανάσταση στη Ρούμελη, που βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο εξαιτίας των επιχειρήσεων του Κιουταχή και αναπτέρωσε το ηθικό των πολιορκημένων Ελλήνων στην Ακρόπολη της Αθήνας.
sansimera.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Κεντροαριστερά: Δεύτερος γύρος με Γεννηματά και Ανδρουλάκη

ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο, με τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του/της  Επικεφαλής  του Νέου Πολιτικού Φορέα της Προοδευτικής Παράταξης, ολοκληρώνεται  το πρώτο βήμα για ένα πρωτόγνωρο και συναρπαστικό πολιτικό εγχείρημα.
Η εκλογή αύριο θα γίνει μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων του πρώτου γύρου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, χωρίς εγγραφή και συνδρομή τώρα, αλλά ψηφίζουν σε όποιο εκλογικό τμήμα μπορούν ή επιθυμούν.
Η διάρκεια είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 19 Νοέμβρη 2017.
Όλοι οι εθελοντές, από τους Υπεύθυνους των Νομών και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εμπιστοσύνης έως τους Προέδρους και μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών και τους Υπευθύνους των Εκλογικών Κέντρων οργανώνουν και ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ετοιμάζονται για την αυριανή αποστολή τους με την ίδια επιμέλεια και υπευθυνότητα που επέδειξαν την προηγούμενη Κυριακή αλλά και σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μας. Τους ευχαριστώ όλους και όλες και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία για αύριο.
Το σημαντικότερο. Αύριο δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς εκλογέας από την κάλπη.
Καλώ τους 8.500 προοδευτικούς πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στην αυριανή εκλογή. Να ψηφίσουν σύμφωνα με την επιλογή τους και να ξέρουν ότι η ψήφος τους, μετά και το σημαντικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, είναι ψήφος εμπιστοσύνης και προοπτικής για την Νέα Προοδευτική Παράταξη, για την Νέα Προοδευτική Ελλάδα.
Για την Στερεά Ελλάδα η αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης είναι περισσότερο σημαντική γιατί ο τόπος μας χρειάζεται πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις για να τον οδηγήσουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στην ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.
Αύριο όλοι στις Κάλπες για την ολοκλήρωση μία μεγάλης συμμετοχικής προσπάθειας, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για την Προοδευτική Ελλάδα.

Ο Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: «Σαρωτικός» ο Παναλίαρτος-Πεντάρες από Κιθαιρώνα & ‘Ενωση

Ενώ Ύπατο και Κιθαιρώνας προχώρησαν με νίκες εκείνος που εντυπωσίασε αυτή την αγωνιστική ήταν ο Παναλίαρτος. Η ομάδα του Άγγελου Κυριάκου πέρασε σαν σίφουνας από τη Δαύλεια «σαρώνοντας» τον Πανδαυλειακό με τεσσάρα. Σταθερά η Ολυμπιάδα στην τρίτη θέση κέρδισε και το Κόκκινο ενώ ο Απόλλωνας πέτυχε ακόμα μια νίκη δείχνοντας σταθερή αξία. Εντυπωσιακή και η Ένωση «σάρωσε» το Μαυρομμάτι. Στα γειτονικά ντέρμπι Ηρακλής, Αρματηλάτης και Παρνασσός, Κυπάρισσός μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Α’ Κατηγορια

9η αγωνιστική
Ολυμπιάδα – Κόκκινο   4-2

Απόλλων – Δήλεσι   1-0

Πανδαυλειακός – Παναλιαρτος   0-4

Δάφνη  – Ύπατο    0-2

Κιθαιρώνας – Παμβαγιακός   5-0

Παρνασσός – Κυπάρισσος   1-1

Αρματηλάτης – Ηρακλής   0-0

Ένωση – Μαυρομμάτι   5-1

 Βαθμολογία

(σε 9 αγώνες)

Ύπατο———————–32-3——-27

——————————————————

Κιθαιρώνας—————-25-2——-25

Ολυμπιάδα Οιν.———–22-10——–19

Παρνασσός—————–15-8——-17

Απόλλων——————–15-12——-17
—————————————————-

ΠΑΟ Κοκκίνου————-22-16——15

Ένωση Α.Σ.Α————–20-10——–15

Παναλίαρτος—————-15-13——12

Κυπάρισσος Αντ.———10-14——11

Αρματηλάτης——————9-15——-9

Παμβαγιακός—————-11-29——–9

——————————————————-

Δήλεσι————————-7-15——–8

Δάφνη Ερ.——————–9-18——–7

Πανδαυλειακός—————9-22——-6

Ηρακλής Ασωπίας———-7-21———4

——————————————————–

Μαυρομμάτι——————7-25——–4
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία για τα Εισόδια στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ -Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι ισχυρές βροχές θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο (18/11)
Το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (εκτός από τη δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η κεντρική Μακεδονία).

Την Κυριακή (19/11)
Μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

Τη Δευτέρα (20/11)
Μέχρι το μεσημέρι η Ηπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μ., τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία δίχως τέλος: Εντοπίστηκαν 3 νεκροί -19 τα θύματα από την πλημμύρα


Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε η φονική πλημμύρα στη δυτική Αττική, καθώς το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν τρεις σοροί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη δυτική Αττική στοίχισαν, πλέον, τη ζωή σε 19 άτομα. Σημειώνονται ότι έξι άνθρωποι αγνοούνται και έπειτα από την ταυτοποίηση των σορών θα διαπιστωθεί αν οι νεκροί που εντοπίστηκαν το Σάββατο ήταν ανάμεσα σε αυτά τα άτομα.

Αρχικά εντοπίστηκε μία σορός από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης της πυροσβεστικής σε επιχείρηση, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για οδηγό νταλίκας, η οποία κόπηκε στα δύο από την ορμή του νερού την Τετάρτη. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε θαμμένος κάτω από λάσπη και μπάζα και ανασύρθηκε έπειτα από μία ιδιαίτερη δύσκολη επιχείρηση, καθώς υπήρχε και διαρροή υγραερίου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών, στον κόλπο της Ελευσίνας, από σκάφος του Λιμενού, πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ πρόκειται για δύο άνδρες, περίπου 55 και 42 ετών.

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τόσο έξω από την επιχείρηση όσο και στο Θριάσιο, όπου έσπευσαν συγγενείς των αγνοουμένων, προκειμένου να μάθουν αν επρόκειτο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Απόγνωση στη Μάνδρα

Την ίδια ώρα έκδηλη είναι η οργή και η απόγνωση των κατοίκων στη Μάνδρα, όπου υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, καθώς έχουν ζημιές που δεν επιδιορθώνονται.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Πού είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ:Γ.Σ. Αλιάρτου- Άρης Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας για το Κληροδότημα Λάππα


ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  Γ. & Ι. ΛΑΠΠΑ»

Εκ της Διοικούσης Επιτροπής του Κληροδοτήματος «ΑΣΥΛΟΝ ΑΝΙΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΠΠΑ» κατόπιν των λεχθέντων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων της 13ης Νοεμβρίου 2017 ανακοινώνονται τα εξής:

Το έτος 1910 η Αγγελική Λάππα άφησε με διαθήκη της που δημοσιεύθηκε νόμιμα και  συνέστησε το Άσυλο Ανιάτων με την ανωτέρω επωνυμία το οποίο εγκρίθηκε με το από 10-2-1916  Β. Διάταγμα (ΦΕΚ 19Β/1916). Στο Άσυλο αυτό άφησε την περιουσία της για να παρέχεται διατροφή, περίθαλψη και νοσηλεία στους γέροντες από την επαρχία Λιβαδειάς, στους ανίκανους προς εργασία και στους πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και όρισε με την διαθήκη να ανεγερθεί κτίριο για τη λειτουργία του ασύλου, το οποίο επερατώθη το έτος 1916 και έκτοτε λειτούργησε  ως Άσυλο μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε διαλύθηκε και επιτάχθηκε από τους Γερμανούς και μετά την Απελευθέρωση χρησιμοποιήθηκε το κτίριο του Κληροδοτήματος ως Κρατικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς μέχρι το έτος 1985 και έως το έτος 1996 σε ένα τμήμα αυτού συνέχισε να λειτουργεί το Κέντρο Αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς, οπότε και το έτος αυτό εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε σε άθλια και ερειπώδη κατάσταση.

Όλα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει αποζημίωση ή μίσθωμα στο Κληροδότημα για την ανωτέρω χρησιμοποίηση του κτιρίου του Κληροδοτήματος, το οποίο  είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο αυτού και δεν υπάρχουν άλλοι πόροι για τη συντήρηση και λειτουργία του.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ούτε του Μητροπολίτου όπως κακώς αναφέρθηκε, αλλά ούτε και του Δήμου Λεβαδέων, αφού σύμφωνα με την ανωτέρω ιδιόγραφη διαθήκη και στην 3η σελίδα αυτής αναγράφεται ειδικώτερα.  «Κατ΄ οὐδεμίαν περίπτωσιν καί ἐπ’ οὐδενί λόγῳ ἡ περιουσία τοῦ Ἀσύλου δύναται νά συγχωνευθῇ ἤ ἀναμειχθῇ πρός τήν τοῦ Δήμου Λεβαδέων».

Το Κληροδότημα διοικείται από εξαμελή επιτροπή, η οποία συγκροτείται όπως η διαθέτις όρισε στην ανωτέρω διαθήκη της με Πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η αναφορά όμως ορισμένων δημοτικών συμβούλων με υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο σε μέλη της ΔΕ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιους σκοπούς επιδιώκουν και εξυπηρετούν.

Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 7590 /2007 αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών στο οποίο προσέφυγε  η ΔΕ αυτού κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Λεβαδέων δέχθηκε την αίτηση και έκρινε μεταξύ των άλλων ότι η θέληση της διαθέτιδος Αγγελικής Λάππα  μπορεί να πραγματοποιηθεί πληρέστερα με την μεταφορά  και λειτουργία του Ασύλου στο κτίριο του Δήμου Λεβαδέων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Λιβαδειάς, το δε κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου αφού επισκευαστεί με δαπάνες του Δήμου να ενοικιασθεί στην Δημαρχία για την εγκατάσταση των υπηρεσιών της έναντι ενοικίου που θα καθορισθεί από την ΔΟΥ Λιβαδειάς και τα εισοδήματα από τα ενοίκια θα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό του Ιδρύματος, η οποία απόφαση δεν έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς όμως, ουδεμία ενημέρωση υπήρχε μέχρι την ανωτέρω συνεδρία  ότι το κτίριο του Δήμου στην Αγία Παρασκευή Λιβαδειάς έχει ενοικιαστεί από το έτος 2013 έως το 2026 στο ΚΕΘΕΑ  και έτσι εκ των πραγμάτων έχει καταστεί ανεφάρμοστη η απόφαση αυτή του Εφετείου.

Στη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2017 της Διοικούσης Επιτροπής του Κληροδοτήματος ετέθη το θέμα από την κα Δήμαρχο ως μέλος αυτής  να γίνουν επισκευές στο κτίριο και να εκμισθωθεί στην Δημαρχία για την εγκατάσταση πρωτοβάθμιας δομής υγείας-Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) και από τον Σεβασμιώτατο στον πρώτο όροφο να φιλοξενηθούν  τα άτομα με ανίατες νόσους (ΑΜΕΑ κλπ), όπως τα περιγράφει η διαθέτις μετά βέβαια την  τήρηση των νόμιμων διατυπώσεων και διαδικασιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται.

Η Διοικούσα Επιτροπή  απεδέχθη εν τέλει τόσο τις προτάσεις της κας Δημάρχου για την Πρωτοβάθμια Υγεία, όσο και του Σεβασμιωτάτου Προέδρου για τους ανθρώπους με νοητικές αναπηρίες και εγκεφαλικές νόσους, χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση καθόσον έπρεπε να ερευνηθεί και μελετηθεί  το όλο θέμα από νομικής απόψεως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναθεωρήσεως της ανωτέρω εφετειακής αποφάσεως που ισχύει μέχρι σήμερον.

Η Διοικούσα Επιτροπή ήταν και είναι πάντα πρόθυμη και αναζητά συνεργασία τόσο για τη στήριξη των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας μέσα στα πλαίσια πού ορίζουν οι νόμοι όσο και για τη διάσωση του ανωτέρω κτιρίου, το οποίο με σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 1417 Β΄/7-11-2002  έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο αυτού.

Τα ανωτέρω διατυπώνονται προς ενημέρωση κάθε καλοπροαίρετου συμπολίτου μας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Κληροδοτήματος «Γ.& Ι. ΛΑΠΠΑ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στη Θήβα με θέμα την Ενδοοικογενειακή Βία

Η ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020»
πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
Θυμάτων Βίας
του Δήμου Θηβαίων» εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά
των Γυναικών
(25 Νοεμβρίου)
σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα :
«Ενδοοικογενειακή Βία: Η Διαχείριση του Φαινομένου από τους αρμόδιους
Φορείς»
την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:00 μμ
στην Αίθουσα «Αρμονία» του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Θήβας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατανομή έκτακτης χρηματοδότησης στους Δήμους Αλιάρτου – Θεσπιέων, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, για έργα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας αποφάσισε η ΠΕΔ

Αποφάσισε η Π.Ε.Δ. για την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων για τα έργα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας – Ανησυχία για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 17η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της, στη Λαμία με βασικό θέμα τη λήψη απόφασης για την κατανομή των πόρων, που θα διατεθούν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότηση έργων συντήρησης αγροτικής οδοποιίας.

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος απευθύνοντας ένα εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και στους πληγέντες κατοίκους της φονικής θεομηνίας στις περιοχές τις Δυτικής Αττικής. «Θα ήθελα, εκ μέρους όλων μας, να δηλώσω τη συμπαράστασή και την οδύνη μας στις οικογένειες και τους οικείους τους των θυμάτων της θεομηνίας στη Δυτική Αττική.  Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να γίνει ενδελεχής διερεύνηση των παραγόντων που συντέλεσαν στην τραγωδία και με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων να αναληφθούν άμεσα ενέργειες με στόχο την πρόληψη και την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος.

Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε το θέμα της δρομολογούμενης μεταρρύθμισης στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει κίνδυνος απορρόφησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από όμορα Πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και κατάργησης ορισμένων σχολών. Με απόλυτη σύμπνοια, το Δ.Σ. δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την αποδυνάμωση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αλλά αντίθετα ότι θα διεκδικήσει ακόμη πιο σθεναρά τη δημιουργία και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Έπειτα από πρόταση του Πρόεδρου της Π.Ε.Δ. – η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή – το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή των βουλευτών της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του ΤΕΙ, με στόχο την προώθηση της διεκδίκησης για το Πανεπιστήμιο και παράλληλα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΤΕΙ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη αναφέρθηκε στο θέμα που αφορούσε την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων για τα έργα συντήρησης αγροτικής οδοποιίας. Έπειτα από διεξοδική συζήτηση με τοποθετήσεις όλων των παριστάμενων μελών, το Σώμα αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να υιοθετήσει το σενάριο κατανομής, που βασίζεται στη συνεκτίμηση των γεωμορφολογικών και των παραγωγικών χαρακτηριστικών των Δήμων, λαμβάνοντας επιπλέον μέριμνα για την ύπαρξη ενός ελάχιστου ποσού ανά Δήμο, με στόχο την προστασία των μικρών κυρίως Δήμων, όπως Ερέτριας, Σκύρου, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που έστω και με μεγάλη πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, καταφέραμε να προβούμε σε μια δίκαιη κατανομή των πόρων για την αγροτική οδοποιία, υιοθετώντας επιστημονικά και αντικειμενικά κριτήρια. Σήμερα, αποδείξαμε ότι  δεν μένουμε μόνο στη διεκδίκηση, αλλά μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση απόψεων, μπορούμε να κατανείμουμε και να διαχειριστούμε πόρους. Αποδείξαμε ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να υλοποιηθεί το βασικότερο ίσως αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Η πραγματική αυτονομία  και αυτοτέλεια», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Ζήνωνας» σαρώνει τη χώρα -Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα


Επειτα από την «Ευρυδίκη», ο «Ζήνωνας» σαρώνει την Ελλάδα, με έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, ενώ σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο βόρειο Ιόνιο και όλα τα ηπειρωτικά μέχρι τη νύχτα. Αυτό δεν θα συμβεί όμως στην Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Από νωρίς το πρωί έχει εκδηλωθεί καταιγίδα στην Αττική, ενώ βρέχει και στις περιοχές που σάρωσαν οι φονικές πλημμύρες, στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως και τη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά.
Αστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα. Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο βόρειο Ιόνιο και όλα τα ηπειρωτικά, πλην της νότιας Πελοποννήσου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση από το απόγευμα των φαινομένων στα βόρεια.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς συμμετέχει στην Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ,συμμετέχει στην  24ωρη Απεργία που ομόφωνα αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Συναδέλφισσες – οι , απέναντι στην συνεχιζόμενη απαξίωση της κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων στους Δήμους , αλλά και στην τεχνητή καθυστέρηση της να δώσει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που τις περισσότερες φορές δημιουργούνται από την προχειρότητα και την εσκεμμένη πολύ-ερμηνεία των νομοθετημάτων της, προκειμένου να τα έχει με όλους «καλά» , απαντάμε με δυναμικό και ενωτικό τρόπο. Από θέση αρχής εξάλλου δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στην λογική που θέλουν να μας επιβάλλουν διαχρονικά οι κυβερνώντες, αυτή του κατακερματισμού των προβλημάτων ανά κλάδο ή ειδικότητα και της διάσπασης των εργαζομένων ,που οδηγούν στον ατομισμό και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αυτοματισμό. Τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Με αυτή την πυξίδα στις διεκδικήσεις μας ζητάμε :Α)Να εγκριθούν όλα τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες ,Β)Να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθ. 24 του Ν.4479/2017 και το προσωπικό καθαριότητας των Νομικών Προσώπων των Δήμων, καθώς και της καθαριότητας εσωτερικών χώρων, ώστε να αποφευχθούν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού όπως συνέχεια διακηρύσσει η κυβέρνηση , Γ) Καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων , Δ) Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου των εργαζομένων σε κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες , Ε)Ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ , Ζ) Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου , Η) Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και το ξεκαθάρισμα των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού Θ ) Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014 , Ι ) Την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να αναγνωρισθεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α. το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ….!!!

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Σοβαρό πρόβλημα στην ύδρευση της Αλιάρτου,λόγω του κεραυνού

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Σοβαρό πρόβλημα στην ύδρευση της Αλιάρτου,λόγω του κεραυνού.Αμεση αντικατάσταση υποβρύχιας Αντλίας

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνουμε τους δημότες ότι, λόγω του κεραυνού στο μετασχηματιστή της ΔΕΗ (16-11-2017,γεώτρηση παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη στην υποβρύχια αντλία της γεώτρησης που υδροδοτεί την Αλίαρτο.
Αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, θα γίνει ανέλκυση της ελαττωματικής αντλίας και καθέλκυση νέας. Οι εργασίες θα είναι εντατικές με στόχο τη μείωση του χρόνου έλλειψης νερού. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών.

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ