Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο Κώστας Στόγιος από τις Πλαταιές δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοάμυνας


Κώστας Στόγιος, ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοάμυνας απο τις Πλαταιές Βοιωτίας μας παραχώρησε συνέντευξη
Ακριβώς στην είσοδο των σημερινών Πλαταιών βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος όπου ήταν χτισμένη η αρχαία Βοιωτική πόλη.
Πώς να μην σκεφθεί κανείς ότι η σπουδαία αυτή ιστορική πόλη έχει συνέχεια και σύνδεση με το παρόν αφού ένας νέος άνθρωπος με καταγωγή απο τις Πλαταιές ο Κώστας Στόγιος,ανέβασε την Ελλάδα στο πρώτο  σκαλί του βάθρου σε παγκόσμια κλίμακα 2 φορές.
 H πρώτη το 2014 στην Σαντορίνη στους αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτοάμυνας που διεξήχθη στο Μίνσκ της Λευκορωσίας πρόσφατα τον  Δεκέμβριο 2017.Στο παγκόσμιο στο Μίνσκ συμμετείχαν 3000 αθλητές και πάνω από 70 κράτη με διάφορες πολεμικές τέχνες.To εντυπωσιακό είναι ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πήραν την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες Classic,Extreme και Βετεράνων(Κώστας Στόγιος-Classic,Πελεκάνος Νεκτάριος-extreme,Χουρζαμάνογλου-Σπύρος Βετεράνων)!!

Μάλιστα η όλη τεράστια επιτυχία ,βασίστηκε σε Ελληνική μέθοδος αυτοάμυνας την μέθοδο Φυλάττω((Phylatto Method) την οποία δημιούργησε ο Δημήτρης Γραμματικόπουλος.Η συγκεκριμένη μέθοδος αυτοάμυνας αναγράφεται πλέον ώς η βασική μέθοδος αυτοάμυνας στα εγχειρίδια του Ελληνικού Στρατού!
Ο Κώστας Στόγιος γεννημένος το 1988,έζησε αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη η καταγωγή του όμως είναι απο τις Πλαταιές Βοιωτίας.
Ο  δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη.Συνέχεια στο newspull.gr/2018/01/video_20.html





1 σχόλιο:

  1. Σας πληροφορώ πως ο Κώστας εκτός απο άριστος αθλητής, ειναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Ένα πολύ κάλο και σεβάσμιο παιδί.
    Μπράβο Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ