Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Γλέντι του Κ.Κ.Ε. στη Λιβαδειά

Συνεστίαση της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ την Κυριακή 21-1-2018
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Α.Ε.Π. για το συμβάν Δημάρχου και υπαλλήλου στον Δήμο Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πληροφορούμενοι το συμβάν μεταξύ των Δημάρχου και υπαλλήλου του Δήμου μας δεν μπορούμε παρά μόνο να καταδικάσουμε απαράδεκτες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται.
Δεν είναι λογικό και πρέπον εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα νομοθετημένα όργανα για καθηκοντολογία , να χρησιμοποιούνται τέτοιες τακτικές αν και αρχή μας είναι ότι οι λύσεις δίνονται μόνο μέσα από διάλογο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις ιδιοκτητών επιχειρήσεων του Δήμου Θηβαίων για μίσθωση χρήσης αιγιαλού ή παραλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
        ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                         

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           
  Σας γνωρίζουμε ότι όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος επιθυμούν να τους παραχωρηθεί με μίσθωση δικαίωμα απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας έμπροσθεν της επιχείρησής τους, θα πρέπει να υποβάλουν έως την 31-3-2018 σχετική αίτηση στο Τμήμα Εσόδων  και Περιουσίας του Δήμου (οδός Κύπρου αρ. 3 , Θήβα, τηλ. 2262350623,624) προκειμένου να ελεγχθεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες εάν υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την εν λόγω παραχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ.   ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1636/Β’/12-05-2017) των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Στην αίτηση αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία του αιτούντος, η διάρκεια της μίσθωσης που  επιθυμεί και η θέση , η ιδιότητα και το εμβαδόν του αιτούμενου προς παραχώρηση χώρου.
Με την αίτηση συνυποβάλλονται:
1) Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης
2) Ταμειακή απόδειξη με το ΑΦΜ της επιχείρησης
3) Αποτύπωση του αιτούμενου χώρου σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν.4281/14, ή σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «ΟΡΕΝ» της ΕΚΧΑ ΑΕ., ή σε απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται
4) Δημοτική Ενημερότητα
5) Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι στον αιτούμενο προς παραχώρηση χώρο δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή

Μετά την παρέλευση της 31-3-2018 οι εκκρεμείς αιτήσεις διαβιβάζονται στο  αρμόδιο  Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Π.Ε. Βοιωτίας.

                                                                 Γραφείο Τύπου Δήμου Θηβαίων
                                 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή Ν. Θηβαίου στην Ημερίδα του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Με τη συμμετοχή του Ν. Θηβαίου η Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Εισαγωγή της Θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας»
Ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος με τη ιδιότητα του μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην Ημερίδα με τίτλο «Εισαγωγή της Θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας» που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, επιτέλους μετά από πολλά χρόνια του σχετικού αιτήματος εισάγεται στα δημοτικά σχολεία της χώρας το μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής, που αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών και στη μείωση των οδικών ατυχημάτων στο μέλλον.
Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ακόμη τη στατιστική μείωση των ατυχημάτων τον τελευταίο χρόνο, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει συμβεί τυχαία, αλλά είναι σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας που επιτέλους κατασκευάστηκαν και ολοκληρώθηκαν έπειτα από δεκαετίες κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων, και είναι συμβατοί με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας.


Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βασίλη Κεδίκογλου από τη Φανή Παπαθωμά

Συλλυπητήρια εξέφρασε για τον θάνατο του Βασίλη Κεδίκογλου η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά
 «Σε μια εποχή στην οποία η χώρα δεν καταρρέει μόνο οικονομικά αλλά ιδιαίτερα από έλλειψη ιδεών και αρχών, η Π.Ε. Ευβοίας αποχαιρετά έναν άνθρωπό της, τεχνοκράτη και ασυμβίβαστο πολιτικό στην κεντρική πολιτική σκηνή, τον Βασίλη Κεδίκογλου.
Θα λείψει σε όλους εμάς,  που συμπορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με τον πολιτικό και ανθρώπινο ίσκιο του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονικoύς απατεώνες ξεσκέπασε το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς-Αγόραζαν χωρίς χρήματα αυτοκίνητα

Αγόραζαν χωρίς χρήματα αυτοκίνητα 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν (1) απάτη & (4) απόπειρες απάτης
Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία
Οι
δράστες εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες και προσπαθούσαν, με τη μέθοδο της εικονικής ηλεκτρονικής συναλλαγής μέσω internet banking, να εξαπατήσουν κυρίως πωλητές οχημάτων

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (1) απάτη και (4) απόπειρες απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν το Μάρτιο του 2017, κυρίως σε βάρος πωλητών οχημάτων. 
Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.
Ειδικότερα οι δράστες, εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες και επικοινωνούσαν με τους πωλητές αυτών, επιχειρώντας ακολούθως με τη μέθοδο της εικονικής ηλεκτρονικής συναλλαγής, μέσω internet banking, να τους εξαπατήσουν, ώστε τα προς πώληση τροχοφόρα οχήματα να περιέλθουν στην κατοχή τους.
Συγκεκριμένα με την ανωτέρω μέθοδο, κατάφεραν να εξαπατήσουν κάτοικο Βοιωτίας, ο οποίος την 17-03-2017, σε περιοχή της Αττικής, παρέδωσε στον 45χρονο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αφού προηγουμένως άγνωστος συνεργός του έπεισε τον παθόντα ότι είχε δήθεν κατατεθεί χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό.
Επίσης οι δράστες, προσπάθησαν να εξαπατήσουν τέσσερις ακόμη κατοίκους Αθηνών, με σκοπό να περιέλθουν στην κατοχή τους αντίστοιχα (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσικλέτα και κινητό τηλέφωνο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος Θηβαίων διέγραψε τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Θίσβης Χρήστο Σάλτα από την παράταξή του


     ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ                                                                               
   
Οι επαναλαμβανόμενες, αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης Χρήστου Σάλτα, κυρίως μέσω αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικών Συμβούλων, υπαλλήλων του Δήμου αλλά και κάθε άλλου που βάζει στο στόχαστρό του, δεν ταιριάζουν με τις Αρχές, τις Αξίες και το Ήθος της Δημοτικής Παράταξης της Νέας Ενωτικής πορείας.
Ξεπερνώντας κάθε όριο στην προσπάθεια αυτοπροβολής του, φθάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι η Τ.Κ. Θίσβης πρέπει να αποσχιστεί από το Δήμο Θηβαίων.
Οι συγγνώμες του δεν μπορούν πλέον να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του και να γίνουν αποδεκτές.
Τα αιρετά μέλη της παράταξή μας ομόφωνα αποφάσισαν και θέτουν τον Χρήστο Σάλτα εκτός της Νέας Ενωτικής Πορείας.

Για τη Δημοτική παράταξη
“ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ”
ο Επικεφαλής της & Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση από την ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη "ΜΟΡΝΟΣ"


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας, η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποιώντας ατιμίες, αισχρά ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος των ταξικών δυνάμεων, προσπαθεί να συγκαλύψει το βρώμικο ρόλο της ως έκφραση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και της λιποταξίας της για ακόμη μια φορά από την ταξική πάλη.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ και ενώ οι ίδιοι οι λιβελογράφοι εργατοπατέρες έκαναν απεργοσπασία (σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της παράταξής μας στο Δ.Σ. του Σωματείου και κάποιους μεμονωμένους συναδέλφους που απήργησαν), ανάρτησαν στο διαδίκτυο εμετική ανακοίνωση η οποία αφορούσε την προηγούμενη Απεργία, αυτή της 14ης 12/2017! Τι υποστηρίζουν σε αυτή την ανακοίνωση που «θυμήθηκαν» να βγάλουν ένα μήνα μετά;

    Μέμφονται συνάδελφο, μέλος της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ότι στην Απεργία στις 14/12/17 ήταν απεργοσπάστης γιατί ήταν σε άδεια. Για την ιστορία, την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένει καμία σκιά σε κάποιον συνάδελφο από τη λάσπη που πετάνε οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας σημειώνουμε τα εξής: Ο συνάδελφος μέλος της παράταξης ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ είχε ζητήσει άδεια για τις 13/12/17 και μόνο! Έν αγνοία του τού χορηγήθηκε άδεια και για τις 14/1/17 από τον προϊστάμενό του. Για αυτό το γεγονός ο συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε προφορικά αμέσως μόλις το πήρε είδηση καθώς και γραπτά όταν πήρε στα χέρια του τη μισθοδοσία, ζητώντας να δηλωθεί η συγκεκριμένη μέρα ως Απεργία. Αυτό το ατυχές συμβάν - ή μήπως όχι; – χρησιμοποιήθηκε με δόλιο τρόπο από την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
    Εγκαλούν την ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ότι προβάλει τις πολιτικές της θέσεις και ότι είναι κομματικά καθοδηγούμενη σε αντίθεση με αυτούς που «δεν είναι απόλυτα κομματικοί». Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Παραδεχόμαστε ότι είμαστε απόλυτα καθοδηγούμενοι από την υποχρέωση που έχουμε ως πρωτοπόροι της εργατικής τάξης, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενημερώνοντας και οργανώνοντας την πάλη τους για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Αυτό που θέλει να κρύψει η πλειοψηφία του ΔΣ είναι ότι και η ίδια είναι καθοδηγούμενη: Την καθοδηγεί η πιστή υπεράσπιση του συστήματος που ζούμε και μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση για να μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη της εργοδοσίας μας και συνολικά της αστικής τάξης. Την καθοδηγεί η αποστολή της να διασφαλίσει με κάθε μέσο τη διαιώνιση αυτού του συστήματος. Για αυτό εχθρεύεται κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει σε αγωνιστική ανάταση τόσο τους εργαζόμενους στο Μόρνο όσο και συνολικά την εργατική τάξη, να κάνει τη δικαιολογημένη οργή που όλοι νιώθουμε δύναμη ανατροπής.

    Συνάδελφοι

    Αυτό το τελευταίο είναι η «κινητήρια δύναμη» που καθορίζει τη δράση της πλειοψηφίας του Σωματείου μας συνολικά! Αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα καλύψουν την προδοτική τους στάση είναι γελασμένοι!

    ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ:

    Υπήρξε «γραμμή» που δόθηκε από την κυβέρνηση και από τις εργοδοτικές οργανώσεις για υπονόμευση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14/12/17. Η εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου μας συμφώνησε με αυτή τη «γραμμή» αρνούμενη να πάρει απόφαση για περιφρούρηση.
    Έν όψει της προωθούμενης ψήφισης του νέου χτυπήματος στο απεργιακό δικαίωμα, η παράταξή μας κατέθεσε στις 8/1/18 εγγράφως πρόταση στο προεδρείο του Σωματείου που καλούσε σε Δ.Σ. στις 9/1/18 για λήψη απόφασης για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Αρνήθηκαν να καλέσουν Δ.Σ. παραβιάζοντας το καταστατικό του Σωματείου. Η στάση τους βέβαια αποκαλύφθηκε και στη συνεδρίαση  του Εργατικού Κέντρου Θήβας στις 11/1/18. Εκεί, σε στάση «προσοχής», συντονισμένοι και ευθυγραμμισμένοι στη γραμμή ιστορικής προδοσίας που έδωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έβαλαν πλάτη στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων. Αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ. Απέδειξαν με τη στάση τους ότι βρίσκονται σε ρόλο ανοιχτής απεργοσπασίας και διατεταγμένης υπηρεσίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
    Τέλος η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου αναφέρει πως θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πώς; Υπογράφοντας μειώσεις μισθών όπως στο πρόσφατο παρελθόν; Ή όπως στις διαπραγματεύσεις για τις Ε.Σ.Σ.Ε. για το 2016 αλλά και για το 2017 κατά τις οποίες συγκαλούσαν Γ.Σ. και ψηφοφορίες για να αλλάξουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί για κινητοποήσεις;

    Κύριοι της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου είστε σάπιοι.

    Να είστε σίγουροι πως όσα εμπόδια και να βάλετε, το οργανωμένο ταξικό κίνημα θα ανατρέψει και εσάς και τα κυβερνητικά – εργοδοτικά αφεντικά σας.

                                                                                        ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ   

Διαβάστε Περισσότερα »

H ψηλότερη και η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα το 2017



Η θερμοκρασία των 45,9 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου στις 17 Ιουλίου 2017, υπήρξε η απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του περυσινού έτους, αλλά και η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το δίκτυο του meteo.gr στα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.

Από τους -18,8 στους +45,9 βαθμούς Κελσίου...

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), έδωσε στη δημοσιότητα τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ.

Η απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία σε κατοικημένες περιοχές ήταν οι μείον -18,8 βαθμοί Κελσίου στη Φλώρινα στις 12/1/2017. Η μέγιστη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα και ήταν 133,6 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση υπήρξε στον Πλατανιά της Κρήτης, στις 26/10/2017, φθάνοντας τα 242 χιλιοστά. Σε ετήσια βάση, η μέγιστη βροχόπτωση υπήρξε πέρυσι σjavascript:;τη Ζαγορά Πηλίου, που δέχθηκε συνολικά 2.068 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν η Σέττα Ευβοίας (1.968), η Παραμυθιά Θεσπρωτίας (1.842), η Λαμπεία Ηλείας (1.841) και το Τσελέποβο Ιωαννίνων (1.834).

Η ελάχιστη ετήσια βροχόπτωση σημειώθηκε στη Μύκονο (242 χιλιοστά όλο το 2017), ενώ ακολούθησαν ο Ισθμός Κορίνθου (244 χιλιοστά), η Λίνδος της Ρόδου (2500, ο 'Αγιος Νικόλαος Κρήτης (264), η Σατνορίνη (265), η Τήνος (266) και η Ανάβυσσος Αττικής (273).

Αξιοσημείωτη υπήρξε εξάλλου η θερμοκρασία των 40,2 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στο 'Αργος στις 13/5/2017, και η οποία αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο, τόσο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεύτηκε το 4ο Γυμνάσιο Θήβας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων μέσω διαγωνισμού του ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδας

Βράβευση 4ου Γυμνασίου Θήβας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων μέσω διαγωνισμού του ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδας

Το 4ο Γυμνάσιο Θήβας και τους μαθητές αυτού βράβευσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στ. Ελλάδας Α.Ε., παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, ο οποίος επέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές,  την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.

Το 4ο Γυμνάσιο Θήβας συμμετείχε δυναμικά στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο  ΦοΔΣΑ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων και ξεχώρισε για τις καινοτόμες προτάσεις- δράσεις του, που βασίζονται στο τρίπτυχο της Μείωσης- Επαναχρησιμοποίησης- Ανακύκλωσης (3R: Reduce, Reuse, Recycle) ειδών και αποβλήτων, αλλά και την ευαισθησία των μαθητών του σε θέματα περιβάλλοντος.  Εκτός από τους επαίνους οι μαθητές κέρδισαν από τον ΦοΔΣΑ και μία ημερήσια εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κατασκεύασαν αφίσες με το τρίπτυχο 3R, γλυπτό από ανακυκλώσιμα υλικά (χριστουγεννιάτικο δέντρο από πλαστικά μπουκάλια), συνέλεξαν και παρέδωσαν μπαταρίες σε εταιρεία ανακύκλωσης, υλοποίησαν bazaar με ρούχα από δεύτερο χέρι, έκαναν κομποστοποίηση στο χώρο του σχολείου, φωτογράφισαν αρνητικά στοιχεία για το περιβάλλον και συνέστησαν ομάδα εθελοντών (eco squads) για την παρότρυνση των μαθητών και την τελική υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων.

O Δήμαρχος Θηβαίων συνεχάρη θερμά τη Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Θήβας κα Ρούλα Γκιζίλη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στο διαγωνισμό, τονίζοντας ότι αυτές οι δράσεις αλληλεγγύης για το περιβάλλον ταυτόχρονα αποτελούν και καλές πρακτικές όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ενίσχυση του εθελοντισμού και συμβάλλουν θετικά στην αλλαγή κουλτούρας προς όφελος της κοινωνίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χνάρια του "ΛΕΒΑΔΟΥ" η περιπατητική διαδρομή του Δήμου Λεβαδέων

Η επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων, πραγματοποιεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, τη μηνιαία πεζοπορία, στα χνάρια του  αγώνα τρεξίματος «ΛΕΒΑΔΟΣ».
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Κρύας στις 10.30.

Η διαδρομή παρουσιάζει μέτρια δυσκολία και  θα είναι η εξής:

Από την Κρύα μέσω των σκαλοπατιών και του Αγ.Μηνά, στον Ευαγγελιστή Λουκά με τελικό προορισμό την κορυφή της Γαρδαβίτσας και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί  μέσω του Γερονικόλα στον Αγ. Ευθύμιο-Αγ. Μηνά με επιστροφή στην Κρύα. Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι περίπου 3-3,5 ώρες.
Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το νέο έτος, στα γραφεία της, στη Λαμία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος καλωσόρισε τα Μέλη και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους και σε σχέση με την ΠΕΔ να συνεχίσει να είναι παραγωγική, δραστήρια και αποτελεσματική προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την απάντηση του Υπουργού στο αίτημα της ΠΕΔ για συνάντηση μαζί του για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017,  για την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αποφασίσαμε να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό για να αναλύσουμε τις θέσεις μας και να παραθέσουμε τεκμηριωμένες απόψεις που συνηγορούν στην αναγκαιότητα ίδρυσης Πανεπιστημίου για την Περιφέρειά μας. Στείλαμε το αίτημά μας και όπως ενημερωθήκαμε κι από τον Βουλευτή Ευβοίας και Μέλος του Δ.Σ. μας, κ. Πρατσόλη, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να πείσουμε τον Υπουργό για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες, που θα ενσωματώνει το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και να ικανοποιήσουμε το πάγιο αυτό αίτημά της κοινωνίας μας», τόνισε ο κ. Υπερήφανος.
Το Δ.Σ. αποφάσισε τη συγκρότηση αντιπροσωπίας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας στην εν λόγω συνάντηση, που αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανο, τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Λοκρών και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΔ, κ. Λιόλιο, τον Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννη και τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθά.
Σχετικά με τα επόμενα θέματα της συνεδρίασης, το Σώμα ενημερώθηκε για την πορεία ενεργοποίησης των έργων συντήρησης αγροτικής οδοποιίας και τα επόμενα βήματα καθώς και για την προβλεπόμενη λειτουργία ενός πολύ σημαντικού δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των Δήμων και των φορέων τους για την ωρίμανση μελετών έργων, που δυνητικά θα ενταχθούν στον τομέα Περιβάλλοντος του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τη διαμεσολάβηση της Π.Ε.Δ. στη διαδικασία χρηματοδότησης επισκέψεων μαθητών σε μουσεία, τόπους μνήμης και γεώτοπους της Περιφέρειας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και επιστημονικές προδιαγραφές. «Στόχος της Π.Ε.Δ. είναι να βοηθά και να δίνει λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο, λοιπόν, θα πράξουμε για να διευκολύνουμε την εκτέλεση ενός τόσο σημαντικού εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους μαθητές μας και θα διευκολύνουμε το έργο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης», επεσήμανε ο κ. Υπερήφανος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mηνιαία συνάντηση της Σχολής Γονέων του Ἱερού Ναού Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα- Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Παροδικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.

Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7, στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασια: από -02 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Θερμοκρασια: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Θερμοκρασια: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Θερμοκρασια: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πάρνηθας. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ
Θερμοκρασια: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασια: από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ζημιές από τον δυνατό αέρα στη Λιβαδειά-Φωτογραφίες


Υλικές ζημιές έχει προκαλέσει στη πόλη της Λιβαδειάς ο δυνατός αέρας που πνέει από σήμερα το απόγευμα.
Από τη μανία του αέρα δεν γλύτωσαν  οι τζαμαρίες έξι καταστημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress.τραυματίστηκε ελαφρά ντελιβεράς από ιπτάμενο αντικείμενο.
Ωστόσο  προβλήματα δημιουργήθηκαν στον Ορχομενό λόγω πτώσης δέντρου,ακόμη και με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος .Οι δυνατοί άνεμοι έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα σε ολόκληρη τη Βοιωτία.

Παντελής Μπατσούλης







Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ