Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τσίπρας: Την πάτησε ο δικός μας την πεπονόφλουδα...

Αναδιπλώθηκε ο Αλέξης. Αλλά η Στάη απέφυγε το στενό μαρκάρισμα. Περιορίστηκε μόνο σε κάτι χαμόγελα, όταν...

τον άκουσε να παραδέχεται πως ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο χώρο των επεισοδίων, αλλά... είχε πάει για να διαμαρτυρηθεί στον κ. Λοβέρδο, για το ΙΚΑ Καματερού, που έκλεισε.
Ο Τσίπρας αποδοκίμασε έμμεσα τη στάση του στελέχους του, λέγοντας πως πηγαίνοντας εκεί, "πάτησε την πεπονόφλουδα κι έπεσε στην παγίδα των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ" .
Η Στάη συνέχισε να χαμογελάει...
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο φίλος μου ο Παναγιώτης», αλλά ούτε λέξη για την καταδίκη Ψωμιάδη...



Συνεχίζεται το καψόνι στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά…ο οποίος δεν πήγε στο γραφείο του – όπως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ- και απλά τον έσυρε πουρνό πουρνό σήμερα μέχρι το αεροδρόμιο για να συναντηθούν για λίγα λεπτά.
Στη συνάντηση ο Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί κάθε μέρα όπως είπε βρίσκεται κοντά του!
Από την πλευρά του ο Σαμαράς δήλωσε πως ήρθε να δει το φίλο του και «περιφερειάρχη μας» όπως τον αποκάλεσε κι ότι...
 έχει την αγάπη της ΚΟ της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη σύντομη δήλωσή του είπε ότι μίλησαν για τα θέματα που αφορούν γενικότερα της Περιφέρειας και φυσικά δεν είπε λέξη για την καταδικαστική απόφαση. Προς μεγάλη λύπη του Ψωμιάδη….
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό λουκέτο...

ΑΠΟ ΒΟΙΩΤΙΚΑ

Υπογράφηκαν χθες οι οριστικές συγχωνεύσεις/ κλεισίματα γυμνασίων και λυκείων από την Χριστοφιλοπούλου.
Σχετικά με τη Βοιωτία, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της β' βάθμιας, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί κλείνουν. Πρόκειται για τα γυμνάσια Παύλου, Χαιρωνείας, Αγίου Δημητρίου, Άσπρων Σπιτιών και των λυκειακών τάξεων της Αντίκυρας.
Από τον αγώνα και τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών, που ήταν μαζικές, δυναμικές και πολιτικές, δεν προέκυψε καμιά αλλαγή. Η επίγευση από αυτές ήταν:
  • η αίσθηση ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ψεύδονταν διαρκώς και έπαιζε κρυφτούλι κοροϊδεύοντας τους τοπικούς φορείς (βλ. γ.γ υπουργείου Κουλαϊδής)
  • ότι αδιαφόρησε πλήρως για τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά
  • ότι απαξίωσε πλήρως το θεσμό της "αυτονομίας" των καλλικρατικών δήμων και δημάρχων, γράφοντας στα παλιά παπούτσια της την εκφρασμένη γνώμη τους και κατ' ουσίαν αποκάλυψε τη ψευτορητορική για την αποκέντρωση
  • η αίσθηση ότι το υπουργείο αποφασίζει και οι δήμοι [βλ. γονείς] πληρώνουν τη μεταφορά των μαθητών
  • η βεβαιότητα ότι οι αγώνες ενάντια σ' αυτή την κυβέρνηση, είναι χαμένοι από χέρι, όταν επικεφαλείς τους είναι άνθρωποι που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν δήμαρχοι, συνδικαλιστές κ.α. και του χρωστούν αυτήν τη στήριξη
  • δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής και το "ενδιαφέρον" των κυβερνητικών βουλευτών για κάποια από τα σχολεία που κλείνουν. Οι προσπάθειές τους ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Τουτέστιν ή ότι κι αυτοί κορόϊδευαν [τι να κάνουν οι κακομοίριδες αφού ψήφιασαν το μνημόνιο, δε φταίει αυτό  ..., παιδαγωγικοί΄είναι η λόγοι], ή είναι τελείως ΑΟΡΑΤΟΙ για την εξουσία όταν πρόκειται να διεκδικήσουν για τη Βοιωτία. ΟΡΑΤΟΙ είναι μόνο για το ψηφαλάκι στη βουλή, που θα επιβάλει στην καμπούρα μας νέα μέτρα, για να σωθεί η πατρίς ... των τραπεζιτών και των βιομηχάνων
Διαβάστε Περισσότερα »

28 άνθρωποι-«βόμβες ραδιενέργειας» στη Φουκουσίμα


Ο εφιάλτης της Φουκουσίμα δεν έχει τέλος για τον ιαπωνικό λαό. Και περισσότερο για τους εργαζόμενους στον πυρηνικό σταθμό, 28 εκ των οποίων εκτέθηκαν σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας.

Τη σοκαριστική παραδοχή έκανε η ίδια η Ιαπωνία, που ανακοίνωσε στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι 28 από τους 300 εργαζόμενους –«ήρωες της Φουκουσίμα» πως τους αποκάλεσαν οι απλοί πολίτες- που αγωνίζονταν για τη σταθεροποίηση της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας Φουκουσίμα Νταϊτσί, εκτέθηκαν περισσότερο απ’ το κανονικό στη ραδιενέργεια.

Οι 28 έχουν συσσωρεύσει δόσεις ακτινοβολίας πάνω από 100 μιλισιβέρτ (mSv), τόνισε η ΙΑΕΑ, επικαλούμενη στοιχεία από τις ιαπωνικές αρχές. «Κανένας εργαζόμενος δεν έλαβε μια δόση παραπάνω από τα ανώτατα όρια των 250 mSv για τον περιορισμό της έκθεσης των εργαζομένων σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης», αναφέρει η Διεθνής Υπηρεσία.

Η μέση δόση για έναν εργαζόμενο σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι 50 μιλισιβέρτ σε διάστημα πέντε ετών. Τον περασμένο μήνα δύο εργαζόμενοι από τη μονάδα της Φουκουσίμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφότου τα πόδια τους εκτέθηκαν σε 170-180 μιλισιβέρτ όταν πάτησαν σε μολυσμένο νερό. Έκτοτε συνήλθαν.

Η Φουκουσίμα είναι η χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ, πριν από 25 χρόνια, και οι ιαπωνικές αρχές την έχουν βαθμολογήσει ως την πιο σοβαρή σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη κλίμακα. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Τσερνομπίλ, κανείς δεν φαίνεται να έχει πεθάνει από την έκθεση σε ραδιενεργή ακτινοβολία.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομισιόν: Ζητά πίσω 260 εκατ. ευρώ από τα αγροτικά κονδύλια της

Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2011 17:06 Την ανάκτηση 259,61 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια που δόθηκαν στην Ελλάδα για αγροτικές δαπάνες κατά την περίοδο 2004 – 2009, ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας παρατυπιών που διαπιστώθηκαν.


Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων και προβλέπει την ανάκτηση συνολικά 530 εκατ. ευρώ από 10 κράτη – μέλη. Δηλαδή, το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα πλησιάζει το μισό των συνολικών ανακτήσεων που αποφάσισε σήμερα η Κομισιόν.

Ο λόγος της ανάκτησης είναι η μη συμμόρφωση με τους κοινοτικούς κανόνες ή εξαιτίας των πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη – μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής ενώ η Κομισιόν οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη- μέλη. Τα ανακτηθέντα ποσά θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης της Κομισιόν, εκτός από την Ελλάδα ποσά θα ανακτηθούν επίσης από τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα καταλογίστηκαν 137,23 εκατ. ευρώ λόγω μη επιλέξιμων δαπανών και σημαντικών ελλείψεων στο σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΓΠ) για τις ελαιοκαλλιέργειες και στους επιτόπιους ελέγχους και ακόμη 122,38 εκατ. ευρώ εξαιτίας ανεπαρκών επιτόπιων ελέγχων και ελλείψεων στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων (ΣΑΑ-ΣΓΠ) και στους διοικητικούς διασταυρωτικούς ελέγχους για τις στρεμματικές ενισχύσεις (αφορά επίσης μέτρα αγροτικής ανάπτυξης βάσει της έκτασης).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Παλαιμάχων στο Λεοντάρι

Ο Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ έχει την τιμή και την χαρά να σας καλέσει στο αγώνα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ - Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
που θα γίνει στο γήπεδο του Λεονταρίου το Μεγάλο Σάββατο, και ώρα 5:00 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στην Αγία Σωτήρα στο Καλαμάκι

Οι ασκήσεις ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας λειτούργησαν πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα και αποτελεσματικά!
Η φωτιά που ξέσπασε, στις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Αγία Σωτήρα Καλαμακίου, θα μπορούσε να επεκταθεί άμεσα στον Κιθαιρώνα, αν Πυροσβέστες και Εθελοντές δεν την εγκλώβιζαν άμεσα και αποτελεσματικά, παρά τους δυνατούς ανέμους από τον Κορινθιακό.
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο και κανένα δάσος ή έκταση δεν παίρνουν φωτιά από μόνα τους» λέει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας Κ. Καραμπέτσος, μιλώντας για «κάποιον που έκοψε τα κλαδιά ελαιόδεντρων και θεώρησε σωστό να τα κάψει στο πευκόδασος».
«Θα ψάξουμε να τον βρούμε και θα προχωρήσουμε στα δέοντα» επισημαίνει ο κ. Καραμπέτσος, εκτιμώντας αρχικά, πως η φωτιά κατάφερε να αποτεφρώσει 20 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.
Στο σημείο παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ δυο οχήματα της Πυροσβεστικής, που μαζί με τα συνεργεία του Δήμου και των εθελοντών έσκαψαν περιμετρικά, προκειμένου να αποφευχθεί νέα αναζωπύρωση.
«Πολύ νωρίς άρχισε η φωτιά φέτος και μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι» αφήνει σαφή υπονοούμενα ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Π. Ζερικιώτης, ο οποίος το προηγούμενο βράδυ αντιμετώπισε και άλλο παρόμοιο περιστατικό….
«Όλα έγιναν γρήγορα και η φωτιά ελέγχθηκε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήσαν δύσκολα για τον Κιθαιρώνα» προσθέτει, αναφερόμενος στην πλήρη ετοιμότητα Πυροσβεστικής – Εθελοντών και Δήμου.
«Μπήκαμε από νωρίς στα «βάσανα» αλλά καθόλου δεν πτοούμαστε, αφού είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Εθελοντών Καπαρελίου Ν. Κοροβέσης, που με τους 150 εθελοντές του, έχουν ήδη αρχίσει τους καθαρισμούς, κυρίως όμως τις περιπολίες σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή στους συμπολίτες του «Να ειδοποιούν άμεσα και στο παραμικρό την Π.Υ» ….
Επιτόπου και άμεσα στην περιοχή της φωτιάς βρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου και οι Αντιδήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, που ανησυχούν, βλέποντας το καλοκαίρι να
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ