Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νίκος Παπάζογλου: Δίνει μάχη για τη ζωή του

Νίκος Παπάζογλου: Δίνει μάχη για τη ζωή του


Μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του πέρασε πέρυσι ο Νίκος Παπάζογλου και τώρα η μοίρα του επεφύλαξε μία ακόμα μεγαλύτερη μάχη για να κερδίσει τη ζωή του. «Ναι, ο Νίκος το παλεύει! Δίνει μεγάλη μάχη!» δηλώνει ο συμπατριώ­της του, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Πα­ναγιώτης Κουτσουράς, αγαπημένος φίλος αλλά και μπουζουξής του Νίκου Παπάζογλου, ο οποίος μίλησε για τη νέα περιπέτεια του καρδιακού του φίλου. Ο Παναγιώτης Κουτσου­ράς, που είναι σαν μέλος της οικογένειας του Νίκου Παπάζογλου επιβεβαίωσε τις πλη­ροφορίες ότι ο ανεπανάληπτος τρα­γουδοποιός κάνει χη­μειοθεραπείες προκει­μένου να γλιτώσει από την ασθένεια που τον βασανίζει. «Πηγαίνει στο Διαβαλκανικό Νο­σοκομείο, κάνει τη θε­ραπεία του και φεύγει» μας είπε. «Παλεύει ο Νίκος. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά», εύχεται. Πιο αισιόδοξος όμως είναι ο Νίκος Παπάζογλου. Το χαμό­γελό του δεν τον εγκα­ταλείπει. Εκείνο είναι που κρατάει τη γυναίκα του Βαρβάρα και τα δύο παιδιά του, τον Αλέξανδρο και την Αδελαΐδα, που είναι συνέχεια στο πλευρό του σπουδαίου πατέρα και καλλιτέχνη. «Τώρα, είμαι καλά. Η κατάστα­ση είναι ελεγχόμενη. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας» είχε πει πέρυσι ο Νίκος Παπά­ζογλου στην «Espres­so». Την ίδια δύναμη έχει και σήμερα! 
Διαβάστε Περισσότερα »

"Permissos Press - Νεοχώρι Blog"

Ένα νέο ενημερωτικό Blog απέκτησε το χωριό μας,
είναι μια προσπάθεια αντικειμενικής ενημέρωσης 
με ειδήσεις από το Χωριό, το Νομό μας και από όλο τον κόσμο.
Σας υποσχόμαστε ακριβοδίκαιη ενημέρωση χωρίς χρωματισμούς με επίκεντρο τον άνθρωπο!
Αγκαλιάστε την προσπάθειά μας!
Σας ευχαριστούμε !


Διαβάστε Περισσότερα »

Μια πανέμορφη πλωτή αγορά στην Ινδονησία!!!

 Η μαγεία των χρωμάτων και των γεύσεων στις επιπλέουσες στάσεις. Απλοί άνθρωποι, στις συνηθισμένες βάρκες τους που προσφέρουν τα αγαθά τους. Ανησυχούν για το πόσα θα πουλήσουν...
Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι αφήνει την καλύτερη εντύπωση: ομορφιά αυτής της μοναδικής θέσης, ή τα αξιοπρόσεκτα τοπία…


Οι αγορές εν πλω είναι ένα από τα πιό μοναδικά αξιοθέατα τουριστών στην Ινδονησία. Είναι στην πόλη Banjarmasin, στο νότιο Kalimantan. Οι ντόπιοι λένε ότι το Lok Baintan είναι πρώτη αγορά εν πλω στο νότιο Kalimantan. (Το σχόλιό μας είναι δυστυχώς: Αυτή η αγορά είναι πιθανώς η τελευταία, δεδομένου ότι εκείνο το είδος αγορών, σε άλλες θέσεις, αντικαθίσταται από την κανο
 νική αγορά εδάφους). Για να φθάσετε εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε klotok (ξύλινη βάρκα), αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Αλλά ο καλύτερος τρόπος να δει αυτή η μοναδική αγορά είναι από το klotok. Εκεί μπορείτε να δείτε τους τοπικούς αγρότες και τους εμπόρους που κάνουν τη συναλλαγή στον ποταμό.
 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ...ΣΤΑΥΡΩΣΗ



Περικοπές κοινωνικών παροχών, φοροαπαλλαγών και αποκρατικοποιήσεις... φέρνει ο «οδικός χάρτης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την πορεία της χώρας μέχρι το 2015 –παρόλο που ακόμη δεν έχει εξειδικευτεί– επιφέρει νέα μέτρα 26 δισ. ευρώ και επιπλέον ...

μέτρα 3 δισ. για τη φετινή χρονιά.
Το πακέτο που θα πάρει τη οριστική του μορφή μετά το Πάσχα, περιλαμβάνει τις κατηγορίες που θα γίνουν οι παρεμβάσεις και προετοιμάζει τις νέες παρεμβάσεις.
Τα κυριότερα από τα µέτρα του Προγράµµατος είναι:
-Καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο. Στο ίδιο πλαίσιο θα δοθεί η δυνατότητα άδειας άνευ αποδοχών για εργασία εκτός του δημοσίου ενώ ο αριθμός των συμβασιούχων θα μειώνεται 10% κάθε χρόνο και θα διατηρηθεί ο κανόνας του 1 προς 5 στις προσλήψεις. Στις παρεμβάσεις στο δημόσιο περιλαμβάνονται οι μειώσεις σε υπερωρίες και αμειβόμενες επιτροπές, ενώ μειώνονται οι θέσεις ευθύνης και οι κενές οργανικές θέσεις.
-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ΑΕΙ, ΤΕΙ, εφοριών, τελωνείων, αστυνοµικών τµηµάτων, πρεσβειών, προξενείων, γραφείων τύπου αλλά και µειώσεις στρατοπέδων.
-Εξορθολογίζονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αλλά και τα κοινωνικά επιδόματα, όπως είναι το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας. Θα γίνει εισαγωγή εισοδηµατικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους.
-Επίσης, το πρόγραμμα προβλέπει κατάργηση φορολογικών εκπτώσεων και επαναξιολόγηση των απαλλαγών σε έµµεσους και άµεσους φόρους. Θα υπάρξει εφαρµογή κοινωνικών κριτηρίων στο ύψος των απαλλαγών και εκπτώσεων αλλά και επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων. Από φοροαπαλλαγές και φόρους υπέρ τρίτων ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονοµήσει την περίοδο 2012-2015 ποσό γύρω στα 2 δισ. ευρώ ή 0,9% του ΑΕΠ.
-Οι εισπρακτικοί µηχανισµοί στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό σύστηµα θα γίνουν κοινοί.
Από τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εισπράξει 15 δισ. ευρώ.
Οι σηµαντικότερες κινήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραµµα που ανακοινώθηκε, είναι οι εξής:
-Μείωση της συµµετοχής του ∆ηµοσίου στον ΟΤΕ το 2011. Το πρόγραµµα δεν αναφέρει συγκεκριµένο ποσοστό, αλλά οι πληροφορίες που δημοσιεύουν οι εφημερίδες µιλούν για πώληση 10% στην Deutsche Telekom, µειώνοντας έτσι τη συµµετοχή του ∆ηµοσίου µόλις στο 6%. Επιπλέον 4% έχει το ΙΚΑ.
-Είσοδος στρατηγικού επενδυτή το 2012 στα Ελληνικά Ταχυδροµεία και επέκταση το 2011 των αδειών κινητής τηλεφωνίας.
-Στη ΔΕΗ το δημόσιο θα μειώσει το ποσοστό του από το 51% σήµερα στο 34% το 2012, διατηρώντας τον δηµόσιο έλεγχο και µάνατζµεντ. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό θα μειωθεί η συμμετοχή στη ΔΕΠΑ, εντός του έτους. Σήμερα είναι 65%. Ακόμη θα πωληθεί η ΛΑΡΚΟ. Ιδιώτες επενδυτές θα κληθούν να επενδύσουν στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ ωστόσο οι υποδοµές ύδρευσης θα παραµείνουν υπό δηµόσιο έλεγχο, αλλά δεν διευκρινίζεται αν θα παραχωρηθεί και το µάνατζµεντ στις εταιρίες διαχείρισης.
-Πώληση του ΟΠΑΠ το 2012, αφού πρώτα επεκταθεί το 2011 η σύµβαση παραχώρησης για την αγορά τυχερών παιχνιδιών. Ο ΟΠΑΠ αναµένεται να ενδυναµωθεί µέσω της χρονικής επέκτασης των δικαιωµάτων του και µέσω της συµµετοχής του µε άδειες στο στοίχηµα στο ∆ιαδίκτυο και στα τυχερά παιχνίδια. Επίσης σχεδιάζεται μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων το 2011, αποκρατικοποίηση του Ο∆ΙΕ το 2012, πώληση της δηµόσιας συµµετοχής στα καζίνα το 2011, ενώ θα δοθούν αδειες για τυχεράπαιχνίδια και ηλεκτρονικό στοίχηµα το 2011.
-Το δημόσιο θα πουλήσει μέρος της ΑΤΕ, διατηρώντας όμως την πλειοψηφία, ενώ θα μειώσει τη συμμετοχή του στο ΤΤ και θα πουλήσει το εμπορικό τμήμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
-Το πρόγραμμα προβλέπει επέκταση σύµβασης παραχώρησης του ∆ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών το 2011, ιδιωτικοποίηση και των 29 περιφερειακών αεροδροµίων, µε την εφαρµογή του µοντέλου των Σπάτων, δηλαδή, πολυµετοχικών εταιρειών µε συµµετοχή του ∆ηµοσίου.
-Η λειτουργία της Εγνατίας Οδού και των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόµων παραχωρείται σε ιδιωτικά επενδυτικά σχήµατα ώς το τέλος του 2011. Επίσης εντός του έτους θα γίνει αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΟΣΕ.
-Το δημόσιο θα αξιοποιήσει τα ακίνητα του ενώ νοµοθετούνται όροι αξιοποίησης της παραθεριστικής και τουριστικής κατοικίας και δίνονται όροι δόµησης και χωροταξίας σε επιλεγµένα ακίνητα του ∆ηµοσίου για ταχύτερη αξιοποίηση µέσα από fast track.
ΔΝΤ: Μην χαλαρώνετε
"Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της και θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το κολοσσιαίο χρέος της", εκτίμησε χθες ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες.
«Δεν πρέπει αυτήν τη στιγμή, να εγκαταλειφθεί ή να χαλαρώσει η αποφασιστικότητα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον.
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, που έχουν προσφύγει στον μηχανισμό δανεισμού των Ευρωπαίων και του Ταμείου, βρίσκονται «στην πλέον δύσκολη στιγμή του κύκλου», διότι ναι μεν αυτές οι χώρες έχουν καταβάλει σημαντικές χρηματοοικονομικές προσπάθειες, αλλά θα πρέπει να «αναμένουν αρκετούς μήνες έως ότου επιτύχουν οικονομική ανάκαμψη και αρχίσουν να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ».
Ο Μπόρχες έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως οι χώρες αυτές βρίσκονται στον σωστό δρόμο: «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακούμε σε ένα πρόγραμμα, εάν δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δύναται να επιλυθεί, πως το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί», απάντησε το στέλεχος του ΔΝΤ, απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις, για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Το πρόγραμμα (οικονομικού δανεισμού στην Αθήνα) εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές και ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εξυπηρέτηση του χρέους της. Εγώ πιστεύω πως το πρόγραμμα αυτό μέλλει να στεφθεί από επιτυχία», τόνισε ο Μπόρχες.
Ο ίδιος χαιρέτισε επίσης και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι«ίσως είναι τα καλύτερα νέα σ’ αυτούς τους τελευταίους μήνες».
«Όταν είχαμε διαπραγματευθεί το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποιήσεων», σημείωσε ο Μπόρχες, προσθέτοντας πως η Ελλάδα διαθέτει ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 100% του ΑΕΠ τηs
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκράπες στα νούµερα ...



Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ πέντε οικονοµολόγους, θα λάβεις έξι απαντήσεις.Παρ’ όλα αυτά, στο ερώτηµα αν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φαίνεται ότι υπάρχει µία απάντηση. Αυτή που δίνουν οι αριθµοί.

Αναδιάρθρωση χρέους σηµαίνει να ανακοινώσει η Ελλάδα ότι δεν θα πληρώσει τα οµόλογά της στο ακέραιο, αλλά... «κουρεµένα» στο 30% όπως προεξοφλούν οι αγορές. Στόχος να ανακοπεί η δυναµική που οδηγείτο χρέος σε ποσοστόπάνω από 150% του ΑΕΠσε ενάµιση-δύο χρόνια, οπότε θαείναι δύσκολη ηεξυπηρέτησή του.

QQQ
ΟΜΙΛΟΥΝ οι αριθµοί. Το ελληνικό χρέος είναι 350 δισ. ευρώ. Από αυτά αφαιρούµε τα 110 δισ. της τρόικας πουµας δίνουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουµε οµόλογα που λήγουν την περίοδο 2010-2013 χωρίς πρόβληµα.Αρα µένουν γιααναδιάρθρωση 240 δισ. ευρώ.Αν το«κούρεµα» ήταν 30%,τότε θαγλιτώναµε72 δισ. Και σε τόκους – µε επιτόκιο 5% – 3,6 δισ. Προσοχή: ανδεν αναδιαρθρώσουµε, οι τόκοι του 2011 είναι15 δισ., κι αν τα πράγµατα συνεχίσουν ως έχουν, τότε το 2015θα είναι περίπου 22 δισ. Μετά την αναδιάρθρωσηθα ήτανπερίπου 18 δισ. ∆εν κάνετε λάθος: το όφελος από τόκους θα ήταν µικρό σε περίπτωση αναδιάρθρωσης.

Αντιθέτως,θα είχαµετρύπες σετράπεζες και ασφαλιστικά ταµεία. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περί τα 40 δισ. οµόλογα. «Κούρεµα» αυτών κατά 30%θα σήµαινε ζηµία 12 δισ. Αρα απώλεια όλων των κεφαλαίων. Αρα θα χρειαζόταν κρατικοποίηση των τραπεζών και αναπλήρωση των κεφαλαίων τους. Τα ασφαλιστικά ταµεία έχουν περί τα 30 δισ. οµόλογα. «Κούρεµα» αυτών κατά 30% σηµαίνει χασούρα 9 δισ. ευρώ. Τα Ταµεία θα έχαναν επίσης – 5% x 9 δισ.– 450 εκατοµµύρια από τόκους τον χρόνο. Τις τρύπες τωνΤαµείων που θα πρέπει νακαλύψει το ∆ηµόσιο.

QQQ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: από τα72 δισ.που θαγλιτώναµε σε µια αναδιάρθρωση,τα 21 δισ. – 12 + 9 – πρέπει να επιστραφούν σε τράπεζεςκαι ασφαλιστικάταµεία από το ∆ηµόσιο. Τελικά λοιπόν το όφελος είναι –72 - 21– περίπου50 δισ.κι από τόκους τελικά µόνο 2,5 δισ. ∆ηλαδή 1% του ΑΕΠ. Με απλά λόγια, η αναδιάρθρωση θα τραυµατίσει τη χώρα για να κατέβει το έλλειµµα µία µονάδαόλη κι όλη. Αν συνεχίσουµε έτσι, τότετο 2013 τι θα κάνουµε;Νέα αναδιάρθρωσηµε «κούρεµα» 30%;

Τα µαθηµατικά δεν βγαίνουν. Τα αγγλοαµερικανικά φαντς το ξέρουν, αλλά έχουν παίξει παράγωγα που θα πληρώσουν σε περίπτωση αναδιάρθρωσης – δηλαδή χρεοκοπίας. Το ερώτηµαείναι τιγυρεύουν διάφορεςεγχώριεςαλεπούδεςτης πολιτικής στο παζάρι της αναδιάρθρωσης. Εκτός αν είναι σκράπες στα νούµερα.
ΤΑΝΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ»



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΔΙΡΚΗΣ 20- Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – FAX 2262089630
E – MAIL: oebethivas@yahoo.gr

ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. 14
ΠΡΟΣ:1) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
2) ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
3)Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ»
(ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ )
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της ΠΟΕΣΕ για την τροποποίηση των άρθρων 3 και 6 του Νόμου 3730/2008 (ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ) έτσι ώστε η σχετική Νομοθεσία να είναι δικαιότερη για τον κλάδο μας.
Σας επισυνάπτουμε την σχετική τροπολογία και παρακαλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να συνυπογράψουν και να στηρίξουν την προσπάθεια μας αυτή.
Η τροπολογία για την τροποποίηση θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών από τους Βουλευτές κ.κ. Αυγενάκη Λευτέρη, Αμανατίδου Ευαγγελία, Τσούκαλη Νικόλαο και Ψαριανό Γρηγόρη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                      ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΠΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγχρονοι σκλάβοι στην Ηλεία


Απάνθρωπο δουλεμπόριο με θύματα Ρουμάνους εργάτες αποκαλύφθηκε στην Ηλεία, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή Κουρτέσι του Νομού Ηλείας. Το μεσημέρι της...


Παρασκευής συνελήφθησαν, ένας Έλληνας ηλικίας 32 ετών και δύο Ρουμάνοι ηλικίας 32 και 30 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για "εμπορία ανθρώπων" αλλά και παράβαση του Ν. "Περί όπλων", ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Ρουμάνοι. Η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψή τους μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, κρατούνται παράνομα από Έλληνα και ομοεθνείς τους, σε περιοχή της Ηλείας. Οι πληροφορίες ήθελαν επίσης, οι άνθρωποι αυτοί να εξαναγκάζονται να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.


Όπως διαπιστώθηκε, κάτω από την επίβλεψη των συλληφθέντων, εργάζονταν δέκα αλλοδαποί, ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχαν παραπήγματα στα οποία τους υποχρέωναν να διαμένουν. Βρέθηκαν είκοσι πέντε ακόμα Ρουμάνοι. Ο 30χρονος Ρουμάνος είχε προσεγγίσει, πριν δύο εβδομάδες στην Ρουμανία τους εργάτες και εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία, σε αγροτικές καλλιέργειες, στη Χώρα μας, με αμοιβή -25- ευρώ την ημέρα αλλά και διαμονή σε δωμάτια.

Μόλις όμως έφτασαν στην Ηλεία, ο 32χρονος ημεδαπός τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα αφού άρχισαν να εργάζονται στην συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος την αμοιβή τους από του ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων, χωρίς να τους την αποδίδει. Ταυτόχρονα τους υποχρέωνε να εφοδιάζονται από τον ίδιο, τα απαραίτητα για την διατροφή τους, χρεώνοντάς τους μεγάλα ποσά, απαγορεύοντάς τους παράλληλα να απομακρυνθούν από τον χώρο των παραπηγμάτων.

Οι συλληφθέντες αντιμετώπιζαν συνεχείς ξυλοδαρμούς, έντονη άσκηση ψυχολογικής βίας αλλά και απειλές με πυροβολισμούς στον αέρα. Στους παθόντες, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα και αντίστοιχα ποσά, τέσσερις κάρτες αναλήψεων και το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκιάθος και Μύκονος στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης


Δύο παραλίες της Κύπρου, καθώς και τα νησιά Σκιάθος και Μύκονος κατατάσσονται στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, καταλαμβάνοντας μάλιστα και τις πρώτες θέσεις, σύμφωνα με...
εκατομμύρια ταξιδιωτών που εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του TripAdvisor.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η παραλία του St. Ives που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα της Κορνουάλης στη Βρετανία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του TripAdvisor Έμα Ομπόιλ, «τα βραβεία αυτά απευθύνονται στις καλύτερες παραλίες – προορισμούς σε Βρετανία και Ευρώπη και αποφασίστηκαν από εκατομμύρια ταξιδιώτες».

Η Κύπρος ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις των επισκεπτών της ιστοσελίδας του TripAdvisor. Η Αγία Νάπα κέρδισε την πρώτη θέση μεταξύ άλλων 10 παραλιών, ενώ ο Πορταράς κατέλαβε τη δεύτερη. Η Σκιάθος βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, σύμφωνα με το TripAdvisor:

1. Αγία Νάπα, Κύπρος

2. Σκιάθος, Ελλάδα

3. Πορταράς, Κύπρος

4. Μύκονος, Ελλάδα

5. Oludeniz, Τουρκία

6. St Ives, Βρετανία

7. Alcudia, Βαλεαρίδες νήσοι, Ισπανία

8. San Vito lo Capo, Σικελία, Ιταλία

9. Calvia, Βαλεαρίδες νήσοι, Ισπανία

10. Villasimius, Σαρδινία, Ιταλία

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται Τειρεσίας για κινητά και σταθερά


 
 
 
 
 
 

Αδυναμία να πληρώσει τους λογαριασμούς τους σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία είναι το 25% των συνδρομητών. Αυξάνονται τα φέσια σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Έρχεται "Τειρεσίας" για τους οφειλέτες.
Σε σοβαρό πονοκέφαλο για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται η αδυναµία όλο και περισσότερων συνδροµητών να εξοφλούν τους λογαριασµούς των τηλεφώνων τους, σταθερών και κινητών, λόγω της οικονοµικής κρίσης.

Τα φέσια στο χώρο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας πέρυσι ξεπέρασαν συνολικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων εξετάζουν ακόµα και τη λύση να συγκροτηθεί τηλεπικοινωνιακός «Τειρεσίας» που θα τις προστατεύει από τους κακοπληρωτές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" ζηµιά για τις εταιρείες είναι µεγάλη, δεδοµένου ότι είναι υποχρεωµένες να αποδίδουν κανονικά τον ΦΠΑ και το τέλος κινητής τηλεφωνίας ακόµα και για τους λογαριασµούς που δεν έχουν εισπράξει.
Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι συνδροµητές κινητής τηλεφωνίας που δήλωσαν αδυναµία να πληρώσουν τους µηνιαίους λογαριασµούς τους αυξήθηκαν κατά 25%.
Παρόµοια είναι η κατάσταση και στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας, όπου µόνο τα φέσια στον ΟΤΕ ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί συνδροµητές λόγω της αδυναµίας τους να εξοφλήσουν τους λογαριασµούς, διακόπτουν το σταθερό τηλέφωνο και καταφεύγουν στην καρτοκινητή τηλεφωνία, εξασφαλίζοντας έτσι ότι µε την ενεργοποίηση µιας κάρτας των 10-20 ευρώ θα µπορούν τουλάχιστον να δέχονται κλήσεις για διάστηµα ενός έτους.
Το κόστος για τα καρτοκινητά έχει µειωθεί σοβαρά, κάτι που έχει ως αποτέλεσµα η αναλογία συνδέσεων συµβολαίου και καρτοκινητών είναι 70% προς 30%.
Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, περισσότεροι από 120.000 συνδροµητές θα έχουν εγκαταλείψει το σταθερό τηλέφωνο έως τα τέλη του 2011. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε µήνα αποχωρούν από τον ΟΤΕ περίπου 35.000 συνδροµητές και υπολογίζεται ότι τα 2/3 αυτών οδηγούνται σε εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ωστόσο περίπου το 1/3 των συνδροµητών, περίπου 10.000 - 12.000 κάθε µήνα, εγκαταλείπει οριστικά το σταθερό τηλέφωνο.
Βασική αιτία είναι η οικονοµική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επισφάλειες του Οµίλου ΟΤΕ φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, από 32 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η µείωση αποδίδεται στη βελτίωση των διαδικασιών του τρόπου πληρωµής.
Στην Cosmοte το ποσό των απλήρωτων λογαριασµών ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2009 που ήταν 17 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη για τα τέλη του 2011 είναι ότι οι απλήρωτοι λογαριασµοί πιθανόν να φτάσουν ακόµα και τα 40 εκατ. ευρώ. Επίσης, στις εταιρείες Wind και Vodafone, οι επισφάλειες πέρυσι πλησίασαν συνολικά τα 60 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ