Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πόσο χρεωμένα είναι τα κόμματα;

Το δικό τους «μνημόνιο» με τις τράπεζες έχουν συνάψει τα πολιτικά κόμματα, που είναι υπερχρεωμένα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ειδικά, τα κόμματα εξουσίας είναι σχεδόν «υποθηκευμένα» στις τράπεζες, αφού και τα δυο μαζί χρωστούν τουλάχιστον 230 εκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα, που έχουν προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και έχουν καταδικάσει τους Έλληνες σε μόνιμη λιτότητα, χρωστούν τα «μαλλιοκέφαλά» τους στις τράπεζες και εγείρονται βάσιμα ερωτηματικά για το πόσο ακηδεμόνευτη είναι η πολιτική τους, ενώ ...
ταυτόχρονα λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση, την οποία μάλιστα  έχουν προπληρωθεί μέχρι και το 2016.

Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ.
Ειδικότερα τα χρέη του στις τράπεζες έχουν ως εξής:
Αγροτική Τράπεζα: 96.800.000 (λήξη δανείου 2013)
Μαρφίν: 10.000.000 (λήξη δανείου 2015)
Πειραιώς: 5.000.000 (λήξη δανείου)

Εξίσου χρεωμένη στις τράπεζες είναι και η ΝΔ, που οφείλει 120.000.000 ευρώ
Τα χρέη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ως εξής:
Αγροτική Τράπεζα: 105.000.000 ευρώ (λήξη δανείου 2013)
Τράπεζα Πειραιώς: 15.000.000 ευρώ (λήξη δανείου 2015)

Χρέη στις τράπεζες, βέβαια κατά πολύ λιγότερα, έχουν και τα κόμματα της αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει δάνειο 6.000.000 από την Εθνική Τράπεζα (εκπνοή σύμβασης το 2014).
Το ΚΚΕ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 4.402.054 ευρώ.
Χρέη έχουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι ύψους 800.000 ευρώ.
Μέχρι στιγμής χρέος σε τράπεζες δεν έχει ο ΛΑΟΣ.

Από τα στοιχεία αυτά, που είναι επίσημα, προκύπτει αβασάνιστα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ερώτημα για την πολιτική εξουσία της χώρας μας.
Πως είναι δυνατό τα κόμματα να ασκούν πολιτική προς όφελος του ελληνικού λαού, όταν χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια σε τράπεζες, που ανήκουν σε επιχειρηματίες; Μήπως τα χρέη αυτά είναι μια ακόμη μορφή διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας;
Είναι σωστό όταν οι Έλληνες έχουν φορτωθεί μια τρόικα στις πλάτες τους και ένα τεράστιο χρέος, που θα συνοδεύουν τις επόμενες δυο γενιές, τα κόμματα να μην μπορούν να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους;
Οι απαντήσεις δικές σας.
Ρεπορτάζ: Σ. Γ. από newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή η 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Σε κλίμα οδύνης και πένθους κηδεύτηκε στο Ρέθυμνο η 15χρονη κοπέλα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος της κοπέλας δεν προήλθε από παθολογικά αίτια ή από κάποια κάκωση αλλά, όπως μαρτυρούν όλες οι ενδείξεις, οφείλεται σε δηλητηρίαση από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Δείγματα από τα ποτά του νυχτερινού κέντρου στο οποίο διασκέδαζε η κοπέλα έχουν ληφθεί από τις αστυνομικές αρχές και έχουν σταλεί προς εξέταση.

Η τραγωδία που βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Ρεθύμνου άρχισε να εκτυλίσσεται το βράδυ της Μ. Παρασκευής, όταν η ανήλικη βγήκε βόλτα με φίλους της.

Έχοντας προφανώς καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ (ενώ απαγορεύεται να προσφέρεται σε ανηλίκους), τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου η 15χρονη λιπόθυμη διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά εξαιτίας της εξέλιξης της υγείας της κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και η κοπέλα εξέ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η σημαία είναι ό,τι ιερότερο έχουμε"

Απαράδεκτη και ασέβεια προς την πατρίδα χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την πρόθεση οπαδών του ΑΚΕΛ να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, που θα άναβαν τα μεσάνυκτα της Ανάστασης, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της «λαμπρατζιάς»
"Η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση, αφού αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά", είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε ότι, αν ο ελληνισμός μεγαλούργησε, είναι ακριβώς λόγω των καταβολών που έχει.
Ο ελληνισμός, τόνισε, έχει βαθιές ρίζες και παρόλο που του επιτίθενται οι πάντες, αντέχει και θα αντέξει, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα.
Η προσπάθεια για κάψιμο των σημαιών έγινε από μέλη της «Θύρας 9», που είναι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας, έξω από το οίκημά τους στο χώρο της αριστερής συντεχνιακής οργάνωσης ΠΕΟ, αλλά καταγγέλθηκε από πολίτες στην Αστυνομία, που παρενέβη έγκαιρα και πήρε τις σημαίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Wikileaks: Γνώριζαν ότι φυλάκισαν αθώους στο Γκουαντάναμο


Οι Αμερικανοί κρατούσαν εις γνώσιν τους αθώους στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks και είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω αμερικανικών και ευρωπαϊκών εφημερίδων.
Τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αποτελούν αναφορές για τους συνολικά 780 ανθρώπους που κρατήθηκαν στη φυλακή. Σύμφωνα με αυτά, μόνο περίπου 220 κρατούμενοι χαρακτηρίζονταν ως επικίνδυνοι τρομοκράτες, ενώ 150 Αφγανοί και Πακιστανοί αναφέρονται ως αθώοι. Πρόκειται κυρίως για αγρότες, οδηγούς και μάγειρες, που φυλακίστηκαν μετά τις επιθέσεις, ενώ ακόμη 380 κρατούμενοι χαρακτηρίζονταν ως αντάρτες χαμηλότερων βαθμίδων.
Μάλιστα, στις αναφορές τονίζεται ότι φυλακίστηκαν αθώοι επειδή απλά έτυχε να βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή ή επειδή δεν είχε επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους.
Ακόμη στα έγγραφα αναφέρεται ότι κατά την ανάκριση υπήρξαν ομολογίες κρατουμένων κατά στόχων στις ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς και ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς ότι η αλ-Κάιντα είχε καταφέρει να κρύψει πυρηνικό όπλο στην Ευρώπη, το οποίο θα χρησιμοποιούσε σε περίπτωση σύλληψης του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν. 
Το Πεντάγωνο καταδίκασε τη διαρροή και υποστήριξε ότι τα έγγραφα θα μπορούσαν να βλάψουν τις προσπάθειες ενάντια στην τρομοκρατία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι προκαλούν και σε αγώνες παιδιών!

Ακόμα και οι προκλήσεις έχουν όρια που δυστυχώς οι Τούρκοι τα ξεπέρασαν. Σε αγώνες μικρών παιδιών που θα διεξαχθούν στην Άγκυρα, οι διοργανωτές κάλεσαν το ψευδοκράτος της Βορείας Κύπρου αν και αυτό δεν έχει αναγνωρισθεί από καμία χώρα!

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής αποστολής που σε συννενόηση με την Γενική Γραματεία Αθλητισμού πήρε τους αθλητές και αποχώρησε άμεσα από το Kids Festival.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης ενήργησε ακαριαία και έτσι η ομάδα βόλεϊ δεν θα πάρει μέρος στους αγώνες ενώ λίγο αργότερα εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε για το απαράδεκτο συμβάν.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

"Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Άγκυρα για το Kids Festival.

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία.

Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 26 Απριλίου."

Η Ελλάδα θα συμμετείχε σε αγώνες μπάντμπιντον, πάλης και βόλεϊ όμως όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία πολυάριθμης αποστολής του ψευδοκράτους της Βορείας Κύπρου, αποχώρησαν από τους αγώνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκάδες νεκροί στη Συρία

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 13 πολίτες στην παράκτια πόλη Τζάμπλα, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Ασαντ, αναπτύχθηκαν χθες στην Τζάμπλα ύστερα από διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη την προηγούμενη νύχτα. Στην Ντεράα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι οχτώ άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στην παλιά συνοικία, ότι ελεύθεροι σκοπευτές είναι ακροβολισμένοι σε κυβερνητικά κτίρια και ότι πολλά πτώματα κείτονται στον μεγαλύτερο δρόμο της πόλης κοντά στο τζαμί Ομάρι.


Αρματα μάχης εισήλθαν στη Ντεράα
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, όπου έχουν εισέλθει εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, το οποίο ξεκίνησε από την πόλη αυτή πριν από έξι εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

"Τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Βρισκόντουσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι διάτρητο από σφαίρες", δήλωσε τηλεφωνικώς ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Από τους μιναρέδες των τεμενών απευθύνονται εκκλήσεις για βοήθεια.

Οι δυνάμεις της τάξης μπήκαν στα σπίτια. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πυροβολούν όποιους βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πυροβόλησαν ακόμη και τις δεξαμενές νερού στις στέγες για να στερήσουν το νερό από τους ανθρώπους", προσέθεσε. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μελών των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού.
Διαβάστε Περισσότερα »

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Χρόνια Πολλά απο Νεοχώρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες αγοράζουν σπίτια στο Βόσπορο!

Πριν από λίγα χρόνια, η αγορά κατοικίας στην Τουρκία από... Έλληνες θα ακουγόταν μάλλον σαν ανέκδοτο. Σήμερα, αποτελεί γεγονός. Μια επίσκεψη σε εξειδικευμένα μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη αγορά αρκεί για να πείσει για του λόγου το ασφαλές. Κάτι η δυναμική της τουρκικής οικονομίας, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κυρίως, όμως, οι ελκυστικές τιμές (συγκριτικά με την ελληνική πραγματικότητα) που προσφέρει η κτηματαγορά της γείτονος, αυξάνουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον.

Πρόσθετο δέλεαρ αποτελούν, σύμφωνα με την "Καθημερινή" οι βάσιμες προσδοκίες για αποκόμιση υπεραξιών, μια και οι τιμές αναμένεται ότι θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στο εγγύς μέλλον. Οι Τούρκοι πάντως προορίζουν συγκεκριμένα ακίνητα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, για τους Έλληνες ενδιαφερόμενους. Το κόστος τους; Από 1.000 ευρώ/τ.μ. και πάνω. Υπάρχουν, βεβαίως, και οι ειδικές περιπτώσεις. Αυτές των παλιών αρχοντικών στις όχθες του Βοσπόρου και στα Πριγκηποννήσια, για τα οποία, όμως, τα ποσά που ζητούνται είναι υπερβολικά. Από 50 εκατ. δολάρια και πάνω.

Εν προκειμένω, το target group είναι περιορισμένο. Για όποιον παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, τα εν λόγω ακίνητα εκτείνονται κυρίως σε μια παραθαλάσσια έκταση πλησίον της γέφυρας, που ενώνει την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και πωλούνται από τους κατόχους τους, τόσο λόγω των υψηλών εξόδων συντήρησής τους (π. χ. υγρασία και μεγάλη ηλικία κατασκευής) όσο και γιατί επιχειρούν να αξιοποιήσουν την ανοδική τάση της αγοράς κατοικίας.

Μπορεί από το 2005 και μετά, οι ξένοι υπήκοοι να απέκτησαν τη δυνατότητα αγοράς κατοικίας στην Τουρκία (μέχρι τότε απαγορευόταν), ωστόσο η σχετική διαδικασία εξακολουθεί να λειτουργεί αποθαρρυντικά για τους ενδιαφερόμενους.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, απαιτούνται περίπου 10 μήνες έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των τίτλων ιδιοκτησίας στους νέους αγοραστές.

Στο μεταξύ, πολλές περιοχές της χώρας (π.χ. οικισμοί με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους) εξακολουθούν να είναι απαγορευμένες ζώνες για τους ξένους αγοραστές.

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κινηθούν με προσοχή και με τη συμβολή έμπιστων δικηγόρων κατά την αναζήτηση κατοικίας στην Τουρκία. Το σημαντικότερο γραφειοκρατικό εμπόδιο, όμως, αφορά την εμπλοκή του στρατού σε κάθε αγοραπωλησία ακινήτου, όπου εμπλέκεται ξένος υπήκοος.

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική διοίκηση πρέπει να εγκρίνει κάθε αγοραπωλησία για λόγους εθνικού συμφέροντος, όπως αναφέρεται, διαδικασία που απαιτεί έως και δύο μήνες. Στη συνέχεια, συντάσσονται τα σχετικά συμβόλαια, παρουσία δημόσιου λειτουργού-μεταφραστή και κατατίθενται στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

Εως ότου όμως η κυβέρνηση κατοχυρώσει τους τίτλους στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, απαιτείται χρονικό διάστημα έως 9 μήνες.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ