Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σφίγγει ο κλοιός της Τουρκίας γύρω μας και εμείς βόσκουμε τα πρόβατα...

26 Απρ 2011


 


Συνάντηση των ηγετών Σερβίας - Τουρκίας - Βοσνίας-Ερζεγοβίνης - Εκδιώχθηκαν τα φαντάσματα του παρελθόντος - Μαζί προς το ευρωπαϊκό μέλλον


    Οι ηγέτες της Σερβίας, της Τουρκίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης συμφώνησαν σήμερα στο Καρατζόρτζεβο ότι οι τρεις χώρες στο μέλλον θα αλληλοστηρίζονται ειλικρινώς στη διαδικασία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα των γειτονικών τους χωρών.

      Από το Καρατζόρτζεβο της Βοϊβοντίνα, όπου οι Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και Φράνιο Τούτζμαν είχαν συζητήσει για το σχέδιο διχοτόμησης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης πριν από την αιματηρή διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι πρόεδροι της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς διεμήνυσαν ότι σήμερα αντιμετώπισαν τα «φαντάσματα του παρελθόντος» και στράφηκαν προς το μέλλον.

    Ο πρόεδρος της Σερβίας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου μαζί με τους κ.κ. Γκιουλ και Ραντμάνοβιτς δήλωσε ότι προϋπόθεση για την ποιοτική συνεργασία είναι η εκρίζωση των προκαταλήψεων.

    «Μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε κατά των προκαταλήψεων που απορρέουν από τη δύσκολη ιστορία μας, επειδή αν αφήσουμε χώρο για τις προκαταλήψεις στο μέλλον θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Τάντιτς.

    «Επιθυμούμε ολόκληρη η περιοχή να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στην ΕΕ και αυτός είναι ο σημαντικότερος πολιτικός στόχος που τελικώς θα επιφέρει οφέλη στους πολίτες μας. Η Κροατία πρέπει να γίνει σύντομα μέλος της ΕΕ, αλλά είναι σημαντικό μετά την προσχώρηση της Κροατίας να μην υπάρξει μεγάλο διάλλειμα έως την ένταξη της επόμενης χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Σερβίας.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την ελπίδα οι τρεις χώρες στο μέλλον να βρεθούν υπό την ίδια σκέπη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει να επιλύουν συνεργαζόμενες τα προβλήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    «Στόχος μας είναι αυτή η περιοχή, που κάποτε ήταν εστία συγκρούσεων να μετατραπεί σε περιοχή ενότητας, που θα προχωρήσει προς το μέλλον και θα εδραιώσει ισχυρή συνεργασία», υπογράμμισε ο κ. Γκιουλ και πρόσθεσε ότι τα Βαλκάνια δεν είναι η περιφέρεια της Ευρώπης, αλλά το κέντρο της και ότι η Σερβία είναι η καρδιά αυτή της περιοχής.

    Ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς είπε ότι συναντήσεις όπως η σημερινή αποδεικνύουν ότι μετά το ταραχώδες παρελθόν, στον 21ο αιώνα όλοι επιθυμούν να γίνουν τα Βαλκάνια όαση ειρήνης. «Και οι τρεις χώρες είναι προσηλωμένες στην ΕΕ και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά και να αλληλοβοηθηθούμε», ανέφερε.

    Ο πρόεδρος της Σερβίας επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βοσνία το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας κ. Ιζετμπέγκοβιτς ανέφερε ότι η επόμενη τριμερής συνάντηση θα διεξαχθεί πιθανότατα στο Σαράγεβο, αλλά δεν απέκλεισε την πραγματοποίησή της στη Σρεμπρένιτσα.
Πηγή:  taxalia
Διαβάστε Περισσότερα »

Αεροπλάνο-μυστήριο για τα πετρέλαια του Αιγαίου;


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ένα αεροπλάνο που συμμετέχει σε γεωφυσικές έρευνες για αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλον τον κόσμο, πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο το διάστημα 10-15 Απριλίου.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος που βλέπετε στην φωτογραφία, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην χώρα μας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Αρχικά, στις 10 Απριλίου φιλοξενήθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης.
Λίγες ημέρες αργότερα, το ίδιο αεροπλάνο της ARKeX, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Εκεί παρέμεινε σταθμευμένο στις 14 και 15 Απριλίου.
Ανήκει στην βρετανική εταιρεία ARKeX, η οποία ειδικεύεται στις υπηρεσίες υποστήριξης γεωφυσικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τον τελευταίο καιρό η εταιρεία ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας ενός "μαγνητόμετρου" που ανέπτυξε αξιοποιώντας τη διαστημική τεχνολογία.
Το "μαγνητόμετρο" βοηθάει σημαντικά τις εταιρείες πετρελαίου και αερίου στο να εντοπίζουν τις καλύτερες τοποθεσίες για τη διάνοιξη πηγαδιών. Το όργανο είναι τοποθετημένο στην "μύτη" του μικρού αεροσκάφους το οποίο μπορεί να πετάξει πάνω από την περιοχή που παρουσιάζει ενδιαφέρον για γεωλογική έρευνα και να καταγράψει τα διάφορα σήματα κάτω από το έδαφος. Το κόστος της εκτέλεσης μιας τέτοιας έρευνας είναι 10 φορές φθηνότερο από ό,τι εκείνο μιας παραδοσιακής σεισμικής έρευνας.
Η ARKeX, με την συγκεκριμένη τεχνολογία, παρέχει πολύτιμες γεωλογικές πληροφορίες ώστε να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος μια πλήρη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια που εξερευνά.
Η επίσκεψή του αεροσκάφους στην Ελλάδα, και μάλιστα σε δύο ακραία σημεία, από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προφανώς συνδέεται με το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ένα ενδιαφέρον που αποτελεί πλέον "κοινό μυστικό", αλλά οι επίσημες πληροφορίες και τα στοιχεία για το "ποιός, πού και πότε" κρατώνται ως επτασφράγιστο μυστικό.
Στο βίντεο, η εταιρεία ARKeX περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί η συσκευή που έχει προσαρτηθεί στην μύτη του αεροσκάφους:
Διαβάστε Περισσότερα »

200.000 ευρώ κόστισε το γλέντι του δημάρχου της Τρίπολης...



200.000 ευρώ κόστισε το γλέντι του δημάρχου της Τρίπολης για τον Αντώνη Σαμαρά, περίπου του ποσό με το οποίο θα ζούσαν με επίδομα ανεργίας καμιά 40 άνεργοι για ένα ολόκληρο χρόνο. Τα σχετικά παραστατικά αναρτήθηκαν ήδη στον ιστότοπο της Διαύγειας.  Περίπου 7.000 ευρώ ήταν μόνο το κόστος που αφορά το τραπέζωμα του Αντώνη και των παρατρεχάμενων του. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Τρίπολη και παρέστη σε όλες τις εορταστικές διαδικασίες με φειδώ στις κινήσεις και αρκετά μουδιασμένος, περιτριγυρισμένος από ένα μπουλούκι Γκρούεζες (ο κομματάρχης του Μαυρογιαλούρου) με τον φόβο των Ιουδαίων και των γιαουρτιών που τελευταία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Ελληνικό FIR Και παρά το σφιχτό προστατευτικό κλοιό, εκεί που περίμενε γιαούρτι ο Αντώνης του έκατσε ο Τατούλης, που του πρότεινε χειραψία και του ευχήθηκε Καλή Ανάσταση,
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαυροβούνιο η νέα ευρωπαϊκή είσοδος της κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική

ImageΣε σημαντικές αποκαλύψεις προέβη το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Espresso’ αναφορικά με το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη και πιο ειδικά στα Βαλκάνια. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο με τίτλο «Οι δρόμοι της κοκαΐνης», το οποίο αναδημοσιεύτηκε από την σερβική ημερήσια εφημερίδα Blic, τα λιμάνια του Μαυροβουνίου αποτελούν μια από τις νέες εισόδους της κοκαΐνης της Νοτίου Αμερικής προς την ευρωπαϊκή αγορά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα «Το λιμάνι του Μαυροβουνίου είναι ένα από τα κύρια κανάλια μεταφοράς της κοκαΐνης των νοτιοαμερικάνικων καρτέλ και της Βαλκανικής Μαφίας στην οποία εμπλέκονται αφρικανικές εγκληματικές οργανώσεις και μέρος του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας».
Η κοκαΐνη παράγεται σε τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής την Κολομβία, την Βολιβία, το Περού, και την Βενεζουέλα ενώ η τιμή της στα τέσσερα αυτά κράτη κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά κιλό. Αντίστοιχα στην Ευρώπη η κοκαΐνη πωλείται περί τις 800.000  με 1.000.000 ευρώ ανά κιλό και έχει καθαρότητα 20%.
Εκτός από το Μαυροβούνιο άλλοι δρόμοι προς την Ευρώπη είναι τα λιμάνια της Λισαβόνας, της Μάλαγγας, της Μασσαλίας και φυσικά της Σικελίας. Αεροπορικώς η κοκαΐνη μεταφέρεται στο Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη.
Στη λεγόμενη «βαλκανική μαφία» που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα συμμετέχουν εγκληματικές οργανώσεις από την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία οι οποίες συνεργάζονται, στο λαθρεμπόριο, με χώρες της Νότιας Αμερικής (όπως Μεξικό, Κολομβία, Βραζιλία και Βενεζουέλα).
Επιπλέον αισθητή κάνει την παρουσία της η Αφρικανική Μαφία στην οποία συμμετέχουν εγκληματικές ομάδες από τη Σενεγάλη, τη Νιγηρία, και χώρες της Βορειο-δυτικής Αφρικής, ενώ από τις εγκληματικές οργανώσεις της Ιταλίας συμμετέχουν η «Ντραγκέτα» της Καλαβρίας, η «Κόζα Νόστρα» της Σικελίας καθώς και άλλες οργανώσεις
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο η Τουρκία



Τρίτη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο είναι η Τουρκία, σύμφωνα με ...τη μελέτη του ΟΟΣΑ, "Η κοινωνία με μία ματιά".
Η έκθεση διαψεύδει τόσο τον αντιπρόεδρο της Ελλάδας κ. Θόδωρο Πάγκαλο που δήλωνε εντυπωσιασμένος από την ανάπτυξη της γειτονικής χώρας, όσο και τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος θριαμβολογούσε για τα επιτεύγματα της χώρας του.
Ο μέσος όρος ποσοστού φτώχειας στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 11,1% όταν στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 17%, στις ΗΠΑ 17,3%, στο Μεξικό 21% και στην Τσεχία που είναι και στην καλύτερη κατάσταση 5,4%.
Στον τομέα της ανεργίας τα ποσοστά της Τουρκίας το 2009 ήταν 14,3%, της Ισπανίας 18,1% ενώ της Ν. Κορέας ήταν 3,2% και της Ολλανδίας 3,9%. Στον τομέα της απασχόλησης το μέσο ποσοστό απασχόλησης στις χώρες μέλη του οργανισμού είναι 66,1% ενώ στην Τουρκία είναι 44,3%.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία κατέχει και ένα θλιβερό ρεκόρ, αυτό της παιδικής θνησιμότητας.
Το 2008 έφτασε το 17/1000 όταν ο μέσος όρος των χωρών μελών του ΟΟΣΑ ήταν 4,6/1000 και όταν στο Λουξεμβούργο το ποσοστό αυτό είναι 1,8/1000.


Διαβάστε Περισσότερα »

H Τουρκία διακόπτει την πώληση φυσικού αερίου στην Ελλάδα


Διακόπτει η Τουρκία την προμήθεια φυσικού αερίου 750 εκατ.... κυβικών μέτρων ετησίως προς την Ελλάδα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην εγχώρια ζήτηση, όπως δήλωσε στο Reuters, ανώτατος αξιωματούχος ενέργειας στην Άγκυρα.

Στο εξής, η Ελλάδα θα προμηθεύεται ίση ποσότητα αερίου απευθείας από το Αζερμπαϊτζάν διά μέσου αγωγού που διέρχεται του τουρκικού εδάφους.

Οι συμφωνίες θα υπογραφούν για το θέμα αυτό σύντομα. Με αυτή την συμφωνία, η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο 6,6 δις κυβικών μέτρων από το Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, θα διακόψει την εξαγωγή αερίου στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2008», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Η ίδια ποσότητα θα πωλείται στην Ελλάδα απευθείας στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζαν
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Του ζήτησε το δώρο του Πάσχα και την έκανε μαύρη στο ξύλο!

Την ξυλοκόπησε επειδή του ζήτησε... όσα ο νόμος ορίζει! Το δώρο Πάσχα! Όλα αυτά στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης. 45χρονη καθαρίστρια ξενοδοχείου ζήτησε πριν από λίγο από τον εργοδότη της το δώρο Πάσχα. Εκείνος αρνήθηκε να της το δώσει, η υπάλληλος του είπε πως θα τον καταγγείλει και τότε ο 54χρονος επιχειρηματίας, της επιτέθηκε και απειλώντας την φραστικά, την χτύπησε σε όλο της το κορμί!

Σύμφωνα με το thousandnews.wordpress.com, το περιστατικό συνέβη μπροστά και στους υπόλοιπους υπαλλήλους οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το μαινόμενο αφεντικό τους.

Η άτυχη 45χρονη αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκαν οι κακώσεις στο σώμα της από τον ξυλοδαρμό.

Το μεσημέρι η καθαρίστρια κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 54χρονου ξενοδόχου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Η καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είχε γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη για τον ξενοδόχο που δεν είχει καταβάλει το δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους του. Κανείς όμως δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρνε αυτή η υπόθεση. Τότε ο επιχειρηματίας, είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους που απασχολεί να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την Τρίτη, σήμερα δηλαδή, οπότε τους είχε διαβεβαιώσει πως θα τους πλήρωνε κανονικά.

Δυστυχώς όμως το πρωί φαίνεται πως αθέτησε την υπόσχεσή του και όταν η 45χρονη καθαρίστρια του ζήτησε τα χρήματα που της αναλογούν, σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία, της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε άγρια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι «Παπαροκάδες» έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους




Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, γνωστό ως το Μοναστήρι των «Παπαροκάδων» φέτος αποφάσισαν να κάνουν έναν ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο στους πιστούς.

Έβαλε λοιπόν σε λαχειοφόρο ένα πολυτελέστατο Jeep αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Πάντως, όπως φαίνεται, οι «Παπαροκάδες» αντιλαμβάνονται την δύσκολη οικονομική συγκυρία κι έτσι στην περίπτωση που ο υπερτυχερός δεν μπορεί να συντηρήσει το αυτοκίνητο, του έχουν έτοιμη την λύση.

Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που έχουν αναγράψει, ένα μήνυμα που τα λέει όλα: «Με ένα λαχνό των 2 ευρώ κερδίζετε αυτό το αυτοκίνητο. Εάν δεν θέλετε να το κρατήσετε μπορείτε να το πουλήσετε!».
thebest.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Χρυσός" ο Ηλιάδης


Photo for this article
Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης. Αυτή τη φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα -90 κιλά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε στο τελικό, τον Ρώσο Κιρίλ Ντενισόβ, που είναι το "νούμερο δυο" στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ηλιάδης, με Yuko στο 4ο λεπτό και Waza-ari περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του τελικού, πήρε μια άνετη νίκη και παράλληλα το τρίτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, αφού πέρσι στη Βιένη, ήταν τρίτος. Ο Ηλιάδης στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο επικράτησε κατά σειρά του Γάλλου Ιβ Ματιέ Νταφρεβίγ, του Ρώσου Καμίλ Μαγκομέντοφ, του Εσθονού Γκριγκόρι Μινάσκιν, του Πολωνού Ρόμπερτ Κράβτσικ, ενώ στον τελικό νίκησε και τον Ντενίσοφ. Ο Ηλίας Ηλιάδης ανακηρύχθηκε κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης για το 2004 και το 2010, Σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία.

Τα συχαρητήριά τους στον Έλληνα πρωταθλητή έστειλαν με τηλεγράφημα τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας: και ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου




Διαβάστε Περισσότερα »

Το συζητούν και σε άλλα χωριά για να βάλουν security! ...



Το παράδειγμα της Κυρτώνης σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλα χωριά στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα. Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security, έναντι ... 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 λεπτά την ημέρα το κάθε σπίτι.
Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

<<Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ΄όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου>>, είπε στο LamiaReport, ηλικιωμένος κάτοικος της Κυρτώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή, ο οποίος δήλωσε στο LamiaReport:
<<Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική. Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι. >>

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%. Το ίδιο απογοητευτικά είναι τα νούμερα και για άλλες περιφέρειες της χώρας.

Το παράδειγμα της Κυρτώνης θέλουν τώρα να ακολουθήσουν και άλλες κοινότητες. Τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας και είναι έτοιμοι να ζητήσουν προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για την φύλαξη τους.
lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πρόγραμμα της τελετής ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου ως επίτιμου Δημότη Αλιάρτου


Ο Δήμαρχος Αλιάρτου σας προσκαλεί να παραστείτε, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κεντρική πλατεία Αλιάρτου), όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ως επιτίμου Δημότη του Δήμου.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
6.15 Προσέλευση προσκεκλημένων
6.30 Υποδοχή Αρχιεπισκόπου
6.35 Ανάγνωση της απόφασης του Δ.Σ από τον Πρόεδρο κο Γκούμα Ευάγγελο.
6.40 Προσφώνηση του Μακαριωτάτου από τον τ.Δήμαρχο Αλιάρτου και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κο Βίτση Αλέξανδρο
6.45 Προσφώνηση του Μακαριωτάτου από τον Δήμαρχο Αλιάρτου κο
Ντασιώτη Γεώργιο και απονομή του χρυσού κλειδιού της Πόλης.
6.55 Ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αμέσως μετά, στις 7.30μμ, ο Αρχιεπίσκοπος θα εγκαινιάσει τον "ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ".
Και οι δύο αίθουσες βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Αλιάρτου.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα ζήτησε ο πρόεδρος ...


Αυξάνονται τα περιστατικά Αλβανών οι οποίοι δηλώνουν κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα ότι κατάγονται από την Τσαμουριά. Έτσι μετά το ηλικιωμένο ζευγάρι Αλβανών του οποίου η είσοδος απαγορεύτηκε στην Ελλάδα όταν δήλωσαν ότι κατάγονται από την Τσαμουριά μία ακόμη γυναίκα προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα από την Αλβανία δηλώνοντας το ίδιο.
Όπως φαίνεται το περιστατικό ήταν σκηνοθετημένο καθότι ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU, Shpëtim Idrizi, αντέδρασε άμεσα.  Σε δηλώσεις που έκανε ο Shpëtim Idrizi έδειξε για άλλη μία φορά πόσο απέχει ο πολιτικός κόσμος της Αλβανίας από τα ευρωπαϊκά δεδομένα ζητώντας ως αντίποινα για ανάλογα περιστατικά τη διοργάνωση διαμαρτυριών και εκστρατείας μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του PDIU,  «Σε περίπτωση επανάληψης των περιστατικών αυτών, το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να απαντήσει μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις  προς τους Αλβανούς πολίτες, ώστε να μποϊκοτάρουν κάθε προϊόν το οποίο παράγεται στην ελληνικά αγορά και εισάγεται στην εγχώρια αγορά».
Το κύριο ζήτημα που προκύπτει από αυτή την συμπεριφορά του κόμματος των τσάμηδων PDIU είναι η ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης από την αλβανική κυβέρνηση για την αποφυγή πρόκλησης εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών με υπαιτιότητα του κόμματος PDIU. 
Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες διαμορφώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών σε βάρος των Αλβανών πολιτών που εργάζονται στην Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα της γειτονικής χώρας.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται για να ζητήσουν συναίνεση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;





Μια σημαντική πληροφορία δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, οι επικεφαλείς των τριών δανειστών της Ελλάδας, δηλαδή ο Όλι Ρεν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα βρεθούν στην Ελλάδα εντός του Μαϊου, προκειμένου να επιδιώξουν την πολιτική συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων, για τις αναγκαίες αλλαγές που προβλέπει το Μνημόνιο, όπως συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες στην Πορτογαλία, με τη συμφωνία Σόκρατες και Κοέλιο.
Τα «Νέα» προσθέτουν ότι στόχος της επίσκεψης των «τριών», είναι η αναστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης, που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, αναφορικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου.
Η Κυβέρνηση δηλώνει άγνοια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα «Νέα» ωστόσο επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών για την πραγματοποίηση της επίσκεψης των Όλι Ρεν, Ντομινίκ Στρος-Καν και Ζαν-Κλοντ Τρισέ, καθώς και για τη σύνταξη non-paper, το οποίο θα επανατοποθετεί τους όρους του οικονομικού προγράμματος, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Κάτι τέτοιο βέβαια, προβλέπει επί της ουσίας ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα προκύψει μετά από επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σημερινής δανειακής σύμβασης. Μια επαναδιαπραγμάτευση, την αναγκαιότητα της οποίας τονίζει με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 10,5% το έλλειμμα για το 2010...



Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε για το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας μας, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν υπέρβαση 1,1 μονάδας έναντι του αρχικού στόχου του 9,4%.
Σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα έχει το ... δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα στην Ε.Ε., πίσω από την Ιρλανδία που έκλεισε το 2010 με "τρύπα" 32,4%. Η Πορτογαλία, που είναι η τρίτη χώρα που προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης, είδε το έλλειμμα του δικού της προϋπολογισμού να διαμορφώνεται στο 9,1%, ενώ το έλλειμμα της Ισπανίας μετρήθηκε από την Eurostat σε 9,2%.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος εκτιμάται πως θα προκαλέσει κύμα πρόσθετων μέτρων με το οικονομικό επιτελείο να αναζητά 3 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων εξετάζονται:

* η κατάργηση φοροαπαλλαγών
* η εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα
* η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά
* η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Η τακτική επίσκεψη της τρόικα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αποτιμήσουν τις επιδόσεις της χώρας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στις 23-24 Ιουνίου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία της 25ης Μαρτίου για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα χρόνο σχεδόν μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ, θα παρουσιασθούν αναλυτικά σε κάθε τομέα οι περικοπές, καθώς και τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στη ΔΕΗ συναντούν αντιδράσεις των συνδικαλιστών που απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αιματηρή» πασχαλινή έξοδος-24 νεκροί σε 21 τροχαία!

Για άλλη μια χρονιά η έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα ήταν αιματηρή καθώς τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα.
Κατά την έξοδο, σημειώθηκαν 21 τροχαία δυστυχήματα, 34 ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και 220 ατυχήματα με ελαφρούς τραυματισμούς.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Και τώρα... η μεγάλη εβδομάδα των φόρων!



- Στο στόχαστρο ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι
- Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από διασταύρωση τεκμηρίων
- 10 από τα 26 δισ. θα είναι φόροι

Γιατροί και μηχανικοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ύποπτων για φοροδιαφυγή και και ακολουθούν οι τεχνίτες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων ξεκινάει το σαφάρι των εφοριακών με διασταυρώσεις στοιχείων και ύστερα έρχονται τα... μαντάτα από τον υπολογισμό των κριτηρίων διαβίωσης, όπως σπίτια, αυτοκίνητα, άλλα ακίνητα, αλλά και πισίνες, προσωπικό στο σπίτι κ.α.

Οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα που θα καταγραφούν θα καθορίσουν και το... πλαφόν πάνω από το οποίο θα μπει μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.

Τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, ενοίκια και για το σπίτι παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη, πληρωμή διδάκτρων για ιδιαίτερα και φροντιστήρια, επισκέψεις σε ιατρούς, εξετάσεις και νοσήλια, κι ακόμη ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για εξοικονόμηση ενέργειας, αμοιβές δικηγόρων και δωρεές, βγαίνουν απ' τη λίστα των φοροαπαλλαγών για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 όμως δεν είναι οι μόνες περικοπές.

Οι εκπτώσεις φόρου για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 44.000 ευρώ το χρόνο μπαίνουν και πάλι στο ... κρεβάτι του Προκρούστη.

Ωστόσο φαίνεται ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα μόνα για να εισπράξει το κράτος. Ανάμεσα στα εισπρακτικά μέτρα ως το 2015, εξετάζονται: νέα περαίωση, για όσους δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στην πρότερη ρύθμιση, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικού φόρου σε αναψυκτικά και μη αλκοολούχα ποτά κι ακόμη το ψαλίδισμα κοινωνικών επιδομάτων, αναλόγως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.Μαζί με αυτά, εξετάζεται και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε την ελληνική υπηκοότητα ο Σταύρος Λάλας


231110-lalasΕπιτέλους και μία ευχάριστη είδηση, μέσα στην μαυρίλα η οποία δείχνει να έχει πλακώσει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Ο Σταύρος Λάλας, ο άνθρωπος ο οποίος πέρασε τόσα χρόνια στην φυλακή, επειδή επιχείρησε να βοηθήσει την χώρα μας, πήρε την ελληνική υπηκοότητα, την προηγούμενη εβδομάδα, ανήμερα την Μεγάλη Δευτέρα.

Βέβαια, το να "πανηγυρίζουμε" για τα αυτονόητα, είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο βαίνουν τα πράγματα στην χώρα μας, αλλά όπως είπαμε καλό είναι να έχουμε και καμία ευχάριστη είδηση.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι η "αναστολή" της ποινής του Σταύρου Λάλα, από τις αμερικάνικες φυλακές, έληξε τον περασμένο Ιούνιο. Ο ελληνικός λοιπόν γραφειοκρατικός μηχανισμός, χρειάστηκε έναν περίπου χρόνο για να δώσει την ελληνική υπηκοότητα σε έναν άνθρωπο που θυσίασε τόσα για την χώρα μας, την ίδια στιγμή που μοιράζει απλόχερα "ιθαγένειες" δεξιά και αριστερά. Και ένας χρόνος, υπό την πίεση χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν, με όποιον τρόπο μπορούσαν τον Σταύρο Λάλα, σε κάθε επίπεδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκηνικό τρόμου στο Πυρί της Θήβας



Πυροβολισμοί, άγριο ξύλο, τραυματισμοί, εμπρησμός σε ένα σπίτι και, τελικά, πέντε συλλήψεις, ήταν το σκηνικό τρόμου που επικράτησε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί της Θήβας, όταν ήρθαν στα χέρια τα μέλη δύο οικογενειών που έχουν ανοίξει «βεντέτα»!
Ο καταυλισμός μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν, σύμφωνα με τα μέλη της μιας οικογένειας, τα μέλη της άλλης εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους χτύπησαν και έβαλαν φωτιά. Ακολούθησε συμπλοκή με γροθιές και κλωτσιές και οι εμπλεκόμενοι δεν άργησαν να πιάσουν τα όπλα! Τουλάχιστον 88 πυροβολισμοί έπεσαν σκορπίζοντας τον τρόμο στην περιοχή, όπως δείχνουν τα φυσίγγια που βρέθηκαν στον χώρο του μακελειού!
Όταν έφτασαν στον καταυλισμό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, τρεις από τους δράστες τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, κρατώντας κυνηγετικά όπλα. Δύο από αυτούς, ένας 25χρονος και ένας 42χρονος, συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τρεις κυνηγετικές καραμπίνες μ τέσσερα φυσίγγια που, όπως αποδείχθηκε, είχαν κλαπεί από σπίτια στην Θήβα και την Χαλκίδα.
Οι συλληφθέντες απέδωσαν τη συμπλοκή σε οικογενειακές διαφορές και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος ενός 45χρονου, ενός 48χρονου και ενός 70χρονου που επίσης συνελήφθησαν. Και οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα, γι’ αυτό οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και από εκεί στον εισαγγελέα, ενώ άλλοι τρεις αναζητούνται.
www.protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ