Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στο κατώφλι του ανακριτή ο Β. Παπαγεωργόπουλος


Το κατώφλι του τρίτου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης θα περάσουν μέσα στο πρώτο 15ήμερο ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ανώτεροι υπάλληλοι και διευθυντές τμημάτων.
Συνολικά 25 άτομα κατηγορούνται μεταξύ άλλων για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία.
Σύμφωνα με το σχετικά πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκ. ευρώ, ενώ στο δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, απέδωσε πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό.
Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καλείται εκ νέου σε απολογία.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο εφοριακός των 2,2 εκατ.ευρώ


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο εφοριακός που υπεξαίρεσε από τη ΔΟΥ Κυψέλης ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Crimes on air.
Ο εφοριακός συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία απόψε στην οδό Αιγιαλείας 74 στον Βύρωνα.
Ο εφοριακός υπεξαίρεσε ποσό μαμούθ από την ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών (περιοχή Κυψέλης) αφού στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προϊσταμένου του τμήματος εξόδων της εν λόγω Εφορίας εντοπίστηκαν 2,2 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, τα οποία ο υπάλληλος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Πρόκειται για χρήματα που χειριζόταν ο ίδιος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες.Ο εισαγγελέας όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο του συγκεκριμένου υπαλλήλου, προκειμένου να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το έλλειμμα των 2,2 εκατ. Ευρώ.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή υποβάθμιση της Βοιωτίας

Tου Μιχάλη Γιαννάκη, βουλευτή Βοιωτίας, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ
giannakisΗ μεγάλη συγκέντρωση βιομηχανικής δραστηριότητας στο νομό Βοιωτίας έχουν δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα ευημερίας για τους πολίτες της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κος Μανώλης Δρεττάκης στο άρθρο του στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ της Κυριακής 17 Απριλίου, το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης του νομού Βοιωτίας είναι το υψηλότερο της χώρας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της Αττικής.
Δεν αμφισβητώ τα στοιχεία του πρώην υπουργού. Θέλω να τονίσω όμως ότι όσον αφορά το ΑΕΠ σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα για το νομό Βοιωτίας. Γιατί, όπως επεσήμανα και στην συζήτηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο νομός Βοιωτίας παρουσιάζει αυξανόμενη ανεργία ενώ η βιομηχανική συγκέντρωση στην περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου δεν αντιπροσωπεύει εισοδήματα των Βοιωτών, αλλά υψηλόβαθμων στελεχών και εργαζομένων της όμορης Αθήνας που εργάζονται στα όρια του νομού μας.
Όσον αφορά την ποσοστιαία μεταβολή του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης για την Βοιωτία την οχταετία 2000-8, διαφαίνεται ξεκάθαρα η διευρυνόμενη απόσταση της Βοιωτίας σε όρους ανάπτυξης όχι μόνο από τους άλλους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και από τους άλλους νομούς της Επικράτειας.




Διαβάστε Περισσότερα »

258 προσλήψεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για τα υποκαταστήματα της Βοιωτίας


Προσκλητήριο διορισμού σε γιατρούς και οδοντιάτρους απευθύνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την ενίσχυση περιφερειακών υποκαταστημάτων του.
Με το νέο προσωπικό ενισχύονται τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αστακό, Ναύπακτο, Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Βάρδα, Ναύπλιο, Άργος, Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Σπάρτη, Λιβαδειά, Θήβα, Οινόφυτα, Δίστομο, Χαλκίδα, Αλίαρτο, Κύμη, Αλιβέρι, Λίμνη Ευβοίας, Καρπενήσι, Λαμία, Μακρακώμη, Στυλίδα, Αταλάντη, Άγ. Κωνσταντίνο, Άμφισσα, Θήρα, Πάρο και Νάξο.
Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται έως τις 5 Μαΐου. Οι αιτήσεις - δηλώσεις θα αποστέλλονται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, προς τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. και στη Διεύθυνση: Ι.Κ.Α. Τ.Θ. 34215, 10210, Αθήνα.
Οι νέες θέσεις αφορούν τις ειδικότητες καρδιολόγου, παθολόγου, γενικής ιατρικής, ορθοπεδικού, ουρολόγου, οφθαλμίατρου, νευρολόγου, χειρουργού, ορθοδοντικού, οδοντίατρου, δερματολόγου, ρευματολόγου, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγου και ψυχίατρου
Σύμφωνα με την προκήρυξη, το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. θα συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου για 12 μήνες με ιατρούς - οδοντιάτρους διαφόρων ειδικοτήτων για την παροχή περίθαλψης στους ασφαλισμένους. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα εργαστούν για 27 ώρες την εβδομάδα σε ωράριο που θα διακανονιστεί από τον συμβαλλόμενο και τον Διευθυντή της Μονάδας και με συνολική αμοιβή 21.600 ευρώ, ανεξαρτήτως περιστατικών. Η αμοιβή θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Τα έντυπα των αιτήσεων - δηλώσεων μπορούν να τα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τις κατά τόπους Μονάδες Υγείας & Υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και όχι με την υποβολή της αίτησης.
Για σχετικές πληροφορίες: 210-5215000 - Τμήμα Υπηρεσιακής Κατάστασης Ιατρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικίνα για υπεξαίρεση


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας, καθώς σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από πρόσφατο εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο τμήμα όπου υπηρετούσε διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δικογραφιών, που χειριζόταν η ίδια και αφορούσαν αιφνιδίους θανάτους ατόμων, τα χρήματα, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων που είχαν κατασχεθεί από τις οικίες τους, δεν είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν και είχαν συνταχθεί εκθέσεις κατασχέσεως.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκαν 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με συνολικό υπόλοιπο 185.023,26 ευρώ, ενώ στη δεύτερη το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με αναγραφόμενο χρηματικό ποσό 15.507,70 ευρώ, τρία ασημένια δαχτυλίδια, δύο ασημένιες αλυσίδες χειρός, ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια, μία ασημένια αλυσίδα λαιμού και ένα ασημένιο ρολόι.
Τα αποτελέσματα της έρευνας γνωστοποιήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, προέκυψε ότι η Αστυνόμος Α΄ ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα παραπάνω χρηματικά ποσά, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η Προκαταρκτική Εξέταση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος της αστυνόμου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες μισθοφόροι στο πλευρό του Καντάφι στη Λιβύη;


Έλληνες μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με πληροφορίες του EUobserver.Ημερομήσθιο: 2000 ευρώ..

Όπως αναφέρει το EUobserver εκατοντάδες είναι οι...
Ευρωπαίοι, οι οποίοι μάχονται ως μισθοφόροι στο πλευρό του Καντάφι. Οι μισθοφόροι, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 500, προέρχονται επίσης από τη Γαλλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία και συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις του κανταφικού καθεστώτος κυρίως ως χειριστές και τεχνικοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την εμπλοκή Κροατών και Βόσνιων μισθοφόρων.

Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στο πλευρό του Μουαμάρ Καντάφι συμμετέχουν πρώην στρατιωτικοί, πρώην στελέχη ειδικών δυνάμεων, αλλά και παραστρατιωτικοί.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η αμοιβή των μισθοφόρων ανέρχεται στα 2000 δολάρια την ημέρα, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν είναι κυρίως αμερικανική, βρετανικής και ισραηλινής προέλευσης.

Οι Αφρικανοί μισθοφόροι και το Ισραήλ

Εκτός από τις εκατοντάδες των Ευρωπαίων, που όπως λέγεται μάχονται ως μισθοφόροι στο πλευρό του Καντάφι, χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Τσάντ, από τον Νίγηρα, από το Μάλι, το Σουδάν, τη Σομαλία και από αλλού (ακόμη και από το μακρινό Μπαγλαντές).

Όπως αναφέρουν εδώ και αρκετό καιρό, δηλαδή περίπου από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, πληροφορίες για το θέμα, σημαντικό ρόλο στο πεδίο της στρατολόγησης κυρίως Αφρικανών μισθοφόρων έχει διαδραματίσει το Ισραήλ.

Κάποιες πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο ακόμη και για 50.000 μισθοφόρους από την Αφρική, οι οποίοι έχουν στρατολογηθεί και εξοπλιστεί έπειτα από απόφαση του Τελ Αβίβ. Η απόφαση αυτή του Ισραήλ εξηγείται στη βάση του προβληματισμού, ο οποίος εκδηλώθηκε στο Τελ Αβίβ, αναφορικά με το ενδεχόμενο της επικράτησης ισλαμικής κυβέρνησης στη Λιβύη.

Την στρατολόγηση των Αφρικανών έχει αναλάβει η ισραηλινή εταιρεία Global CST, έπειτα από πολιτική απόφαση την οποία έλαβαν από κοινού ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν κατόπιν εισηγήσεων αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας και στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ, υπό το φόβο της εμπλοκής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη.

Τα ανταλλάγματα, τα όποια υποσχέθηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στο Ισραήλ αφορούν, όπως λέγεται στην προοπτική προνομιακής αντιμετώπισης του Ισραήλ στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου, το οποίο είναι άφθονο στη Λιβύη.

Εκτός αυτού, όμως, λέγεται ότι το καθεστώς Καντάφι, δεσμεύτηκε για την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας, η οποία αφορά την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης και την εκπαίδευση στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας από την ισραηλινή εταιρεία Global CST, η οποία, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει αναλάβει την στρατολόγηση μισθοφόρων από την Αφρική.

Εκτός αυτού το κανταφικό καθεστώς υποσχέθηκε να διαθέσει μελλοντικά στο Ισραήλ τα εδάφη του και εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή στρατιωτικο – πολεμικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι πραγματικότητα: Δεύτερο Βόσπορο χτίζει ο Ερντογάν!!

- Tο "τρελό σχέδιο" του Τούρκου πρωθυπουργού
- Θα λέγεται Kanal Istanbul και θα έχει μήκος 45-50 χλμ
- Θα περνούν από εκεί τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου!

Ο τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε οτι η κυβέρνηση του θα κατασκευάσει έναν "δεύτερο Βόσπορο" στην Κων/πολη. Ο "δευτερος Βόσπορος" θα είναι μια νέα διώρυγα που θα κατασκευαστεί πιθανότατατα 60 χιλιόμετρα δυτικά απο το Βόσπορο και θα συνδέει τη Μαύρη Θάλαασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά.

"Θα είναι μια διώρυγα που θα έχει μήκος 45-50 χιλιόμετρα. Το όνομα του θα είναι "Κanal Istanbul". Μέσα απο την Κων/πολη θα περνούν δυο θάλασσες. Απο τη διώρυγα θα περνούν τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου".

Ο Ερντογάν δήλωσε οτι η τρίτη γέφυρα που θα περνά απο το Βόσπορο θα περνά και απο τη διώρυγα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε οτι με το σχέδιο αυτό θα αποσυμφορηθεί η κίνηση στο Βόσπορο και θα προστατευθεί το περιβάλλον.

Στο σημείο οπου θα κατασκευαστεί η διώρυγα ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε οτι θα κατασκευαστεί και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας.Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε το κόστος και τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Με την κατασκευή αυτής της διώρυγας φαίνεται πως θα αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος καθώς τα πλοία που περιμένουν ακόμη και 2 ημέρες για να περάσουν τα "Στενά" τώρα θα μπορούν να περνουν μεσα σε λίγες ώρες. Αρα θα μειωθεί το πλεονέκτημα που θα είχε ο πετρελαιαγωγός "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικοι και νέοι τα θύματα


Συγκλονίστηκε για ακόμα μία φορά φέτος το πανελλήνιο από τους θανάτους και τους ακρωτηριασμούς παιδιών και νέων ανθρώπων, εξαιτίας της εγκληματικής χρήσης των βεγγαλικών και της μη εφαρμογής της νομοθεσίας.
Πριν από το Πάσχα το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε λόγο για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων από τα βεγγαλικά. Μάταια όμως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Χαμόγελου», στην Ελλάδα, την περίοδο του Πάσχα, καταγράφεται το 69% των τραυματισμών από βεγγαλικά, ετησίως.
- Το 70% των ατυχημάτων αφορά παιδιά ηλικίας 10-14 ετών.
- Στο 90% των περιπτώσεων δεν υπάρχει επίβλεψη από ενήλικο.
- Το 80% των τραυματισμών οφείλονται σε έκρηξη κροτίδας, ενώ
- το 70% σημειώνενται σε δημόσιους χώρους.
Από έρευνα του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) αλλά και στοιχεία του Κέντρου Ερευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) προκύπτει ότι το 48% των πιστών φοβούνται να πάνε πλέον στην εκκλησία λόγω της πιθανότητας να πάθουν ατύχημα από βεγγαλικά.
Τα... πυρομαχικά της Ανάστασης προέρχονται ως επί το πλείστον από εργαστήρια που βρίσκονται σε χώρες της Ασίας (Κίνα). Στην Ελλάδα φτάνουν μέσω Γερμανίας, Ιταλίας και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, κρυμμένα μέσα σε άλλα προϊόντα, καθώς το μέγεθός τους είναι μικρό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατ' επανάληψη έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την ποιότητα, τον τρόπο χρήσης, την ανομοιομορφία των νόμων στα διάφορα κράτη-μέλη για τα πυροτεχνήματα.
Η Οδηγία
Τον Μάιο του 2007 ψηφίστηκε Οδηγία 2007/23/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία πρέπει να έχει ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 και μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Η Οδηγία απαιτεί τα πυροτεχνήματα να σχεδιάζονται, να παράγονται και να διακινούνται με βάση συγκεκριμένα πρότυπα ασφάλειας, ίδια σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και να ελέγχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Τυποποίηση(CEN).
Τα αυτοσχέδια πυροτεχνήματα -προειδοποιεί- που προκαλούν θύματα κάθε Πάσχα στην Ελλάδα δεν καλύπτονται από την Οδηγία. Δίνει στα κράτη-μέλη το δικαίωμα να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις.
Τέλος, σύμφωνα με την Οδηγία, ο παραγωγός θα ευθύνεται για την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων. Οι τύποι και οι κατηγορίες έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένα όρια ηλικίας. Οταν κάποιος καταναλωτής είναι κάτω από τα όρια αυτά, δεν μπορεί να αγοράσει το συγκεκριμένο πυροτεχνούργημα. Το ζητούμενο είναι, στην Ελλάδα του 2011 λόγω άγνοιας, ωχαδερφισμού και κέρδους εφαρμόζεται;
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Σέρβοι «ψηφίζουν» και φέτος Ελλάδα

«Μαγνήτης» για τους τουρίστες η χώρα μας

Ο πιο ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες από τη Σερβία και φέτος θα είναι η Ελλάδα, τόσο το ηπειρωτικό τμήμα, όσο και τα νησιά, όπως ανέφεραν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug εκπρόσωποι σερβικών τουριστικών πρακτορείων.

Δεύτερος πιο ελκυστικός προορισμός για τους σέρβους τουρίστες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων, είναι η Τουρκία και ακολουθούν η Ισπανία, η βόρεια Ιταλία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

Αρκετοί είναι οι Σέρβοι που αποφασίζουν, επίσης, να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο ορεινό θέρετρο της Σερβίας, στο Μαυροβούνιο ή στην Οχρίδα.

Τα πιο φτηνά είναι τα τουριστικά πακέτα για την Αίγυπτο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει γι' αυτά ενδιαφέρον από Σέρβους τουρίστες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το χταπόδι διάλεξε... Ρεάλ!

Το διάσημο πλέον χταπόδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, ονόματι Ίκερ, έβγαλε ετυμηγορία: η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στον τελικό του Champions League. (VIDEO)


Όσοι "πιστέυουν" στον Ίκερ, το κεφαλόποδο από το Θαλάσσιο Ενυδρείο της Μπεναμάλδενα της Μάλαγα, έχουν ακόμα 24 ώρες να ποντάρουν τα λεφτά τους στη Ρεάλ Μαδρίτης για να προκριθεί στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" εις βάρος της Μπαρτσελόνα.

Ο διάδοχος του Πολ (το χταπόδι που είχε το απόλυτο των προβλέψεων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2010), ο οποίος είχε προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων "Classicos" σε Πρωτάθλημα (ισοπαλία) και τελικό Κυπέλλου Ισπανίας (νίκη Ρεάλ) αντίστοιχα, έδωσε και πάλι τα φώτα του επιλέγοντας τη Ρεάλ για νικήτρια του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, ο 16 κιλών Ίκερ προέβλεψε την πρόκριση της Ρεάλ επιλέγοντας να φάει ένα κουτί σαρδέλας με το λογότυπο της "βασίλισσας" που είχε τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο, αφήνοντας αντίθετα στην... ησυχία του τον μεζέ που είχε πάνω του το σήμα των Καταλανών.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου κοντράρονται την Τετάρτη στο "Μπερναμπέου" για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 3 Μαΐου στο "Καμπ Νόου".
Διαβάστε Περισσότερα »

AKΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ"-ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το ακτινοθεραπευτικό κέντρο του Αγλαΐα Κυριακού ήταν αίτημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια απ' το 1982. Τελικά, το Δεκέμβρη του 2009 τοποθετήθηκε (με χορηγία) στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ακτινοθεραπευτικός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, lazer τελευταίας τεχνολογίας και έγινε πλήρης ανακαίνιση του χώρου, με μοναδικό στόχο την ασφαλή ακτινοβολία των παιδιών και τον πλήρη μηδενισμό ανθρώπινου λάθους. Στις 12.1.2011 έγιναν τα εγκαίνια του ακτινοθεραπευτικού κέντρου και ο παρευρεθείς υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξήρε το ρόλο των ιδιωτών και επιχειρηματιών της Υγείας, «που πολλές φορές κρατάνε ψηλά τον πήχη». Μέχρι τότε, η ακτινοθεραπεία των παιδιών γινόταν σε μη κατάλληλους χώρους και με εξοπλισμό παλιάς τεχνολογίας που προκαλεί πολλές παρενέργειες. Επίσης, πολλά παιδιά οδηγούνταν στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», που πρόσφερε δωρεάν τις ακτινοθεραπείας.

Χτες, ο Σύλλογος «Φλόγα» εξέδωσε μια δραματική ανακοίνωση:

«Απ' τα εγκαίνια έως σήμερα παρά τις άοκνες προσπάθειες και το ειλικρινές ενδιαφέρον τόσο της Διοίκησης του Νοσοκομείου όσο και του ελάχιστου προσωπικού που έχει αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία, το ακτινοθεραπευτικό τμήμα δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει ακτινοβολία σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά να παραπέμπονται για ακτινοβολία στο Νοσοκομείο "Υγεία", το οποίο εξακολουθεί να φροντίζει τα παιδιά χωρίς καμία χρέωση στους γονείς ή τα ασφαλιστικά ταμεία».

Το κέντρο λειτουργεί με έναν μόνο ακτινοφυσικό, δηλαδή «βγάζει μισή βάρδια στην ουσία», όπως λένε οι γονείς, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον άλλους δύο για να δουλέψει δύο συνεχόμενες βάρδιες ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη προσέλευση παιδιών στο «Αγλαΐα Κυριακού». Ακόμα και αυτός ο ένας ακτινοφυσικός είναι με το «ένα πόδι» στο «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η απόσπασή του και οι γονείς τρέμουν μην τον χάσουν κι αυτόν! Επίσης, έχει μόλις δύο ακτινοθεραπευτές γιατρούς, ενώ χρειάζεται άλλους δύο και τρεις τεχνολόγους ΤΕΙ ενώ χρειάζεται τουλάχιστον άλλους δύο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Π. Στ. Ελλάδας: Προβολή αγροτικών προϊόντων με συμμετοχή σε δύο εκθέσεις



Στην προβολή της στερεοελλαδίτικης ταυτότητας και των αγροτικών προϊόντων της προχωρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή της σε δύο εκθέσεις:

- στη «2rd Agro Quality Festival», η οποία έχει σαν στόχο την αναγνώριση των ποιοτικών και υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικών προϊόντων από τον έλληνα καταναλωτή και η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13-15 Μαΐου στην «Τεχνόπολι» στην Αθήνα, και
- στην 45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η οποία έχει καθιερωθεί ως τόπος «συνάντησης» και προβολής των αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία από 14-22 Μαΐου.
Κάλεσμα για συμμετοχή
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλεί, με ανακοίνωσή της, παραγωγούς μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στις εκθέσεις αυτές με τα προϊόντα τους.
Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (τηλ. 2231351275, φαξ 22310 35941, e-mail: s.tselas@pste.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
http://www.aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια πειρατών παραμένει ελληνικό πλοίο


Εξακολουθούν να κρατάνε οι πειρατές το ελληνόκτητο πλοίο "MV Eagle", σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας.
Όπως αναφέρεται, η είδηση που μεταδόθηκε τις προηγούμενες μέρες από ξένα πρακτορεία σχετικά με την απελευθέρωση του πλοίου δεν αφορά το συγκεκριμένο.
Μάλιστα η εταιρεία επισημαίνει ότι, η πληροφορία που μεταδόθηκε από ξένα μέσα, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, γιατί βρίσκονται στη φάση των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωσή του.
Το πλοίο είχε καταληφθεί στις 17/01 νοτιοανατολικά του Ομάν με πλήρωμα 25 Φιλιππινέζους και ενώ ήταν φορτωμένο με 52 τόνους μετάλλευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα γενική απεργία στις 11 Μαϊου – Προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ

Με γενική απεργία, την Τετάρτη 11 Μαϊου, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), όπως και ο συνδικαλιστικός «βραχίονας» του ΚΚΕ, ΠΑΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ