Κυριακή 1 Μαΐου 2011

H θεία από τη… Μαδρίτη

Νέα υποψήφια θύματα αναζητούν σε ελληνικό έδαφος οι απατεώνες,
οι οποίοι παριστάνοντας τους δικηγόρους, με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας, παρακινούν μέσω email τους «κληρονόμους» να συμμετέχουν σε κομπίνα πολλών εκατομμυρίων.

Πριν από λίγους μήνες η zougla.gr είχε δημοσιεύσει την επιστολή ενός δήθεν δικηγόρου, ο οποίος ζητούσε από τον καταγγέλλοντα να παρουσιαστεί ως νόμιμος κληρονόμος μίας… αποθανούσας θείας με αντάλλαγμα 7.500.000 ευρώ, τα οποία επρόκειτο να μοιραστούν.




Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με έναν εκ των πολλών δικηγόρων, τον Βarr Alvaro Mendez, έσπευσε να μας προειδοποιήσει ότι πρόκειται για... λάθος, καθώς το όνομά μας δεν συμπεριλαμβανόταν στη... λίστα του και μας έκλεισε το τηλέφωνο!

Πρόσφατα κάτοικος Ρόδου έλαβε ένα mail από το δικηγορικό γραφείο Depsa Consult, που το εκπροσωπεί ο Martin Proxeri. O απατεώνας ούτε λίγο ούτε πολύ εξηγεί ότι είχε πελάτισσα την κυρία Alma, η οποία απεβίωσε αφήνοντας πίσω της ως κληρονομιά το ποσό των 3.950.000 ευρώ. Ο νομικός εκπρόσωπος-όπως αναφέρει- αναζήτησε μέσω του διαδικτύου τον Έλληνα, ο οποίος είχε το ίδιο επίθετο, παρακινώντας τον να αποστείλει απαντητική επιστολή, αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία του. Στη συνέχεια, θα φρόντιζε να τακτοποιήσει την υπόθεση και με την παρουσία του καταγγέλλοντος ως υποτιθέμενου συγγενή θα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στην τράπεζα, όπου έχουν κατατεθεί τα χρήματα.
Η μοιρασιά της περιουσίας θα ήταν η εξής: Το 20% θα δίνονταν σε φιλανθρωπίες και το υπόλοιπο 80% εξ ημισείας. Διόλου άσχημα δηλαδή!
Ο καταγγέλλων απέστειλε email στον δικηγόρο, ο οποίος απήντησε άμεσα ζητώντας βέβαια προσωπικά στοιχεία και έγγραφα… Σε μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, το όνομα του δικηγορικού γραφείου, αλλά και του δικηγόρου υπάρχουν. Ωστόσο, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του γραφείου μέσω του οποίου διαφημίζονται πορτοφόλια γνωστού οίκου, ενώ να σημειωθεί ότι η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω mail.

Σε ανάλογη περίπτωση, πριν από μερικές ημέρες, κάτοικος του Εύοσμου Θεσσαλονίκης, έλαβε αρχικά επιστολή μέσω του ταχυδρομείου και εν συνεχεία αντίστοιχο email, μέσω του οποίου δικηγόρος από τη Μαδρίτη, ονόματι Domingo Sanchez Jr. Esq, τον ενημερώνει για το θάνατο της… θείας Μaria, η οποία τυγχάνει να έχει το ίδιο επίθετο με τον καταγγέλλοντα και η οποία έχει αφήσει πίσω της το αμύθητο ποσό των 6.800.000 ευρώ, «έκθετο» σε ενδεχόμενη δήμευση. Προειδοποιώντας τον, ότι τα χρήματα ενδέχεται να χαθούν, ο δικηγόρος τον παροτρύνει να συνεργαστεί μαζί του και να τον παρουσιάσει ως τον επίσημο κληρονόμο στην τράπεζα στην οποία έχουν κατατεθεί τα χρήματα.

Δείτε την επιστολή για την κληρονομιά

Όταν ο καταγγέλλων ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες για το… δώρο από τη Μαδρίτη, ο δικηγόρος, όντας αρκετά ευρηματικός, του εξιστόρησε μία απίστευτη και… δακρύβρεχτη ιστορία, για τη γυναίκα πελάτισσα και φίλη του, η οποία αν και πάμπλουτη, ήταν δυστυχής: Πέραν του γεγονότος ότι είχε προβλήματα υγείας από την ημέρα που γεννήθηκε, όπως ισχυρίζεται, στην προσωπική της ζωή ήταν αρκετά ατυχής, αφού δεν κατάφερε να κάνει παιδιά, ενώ χώρισε με τον άντρα της σε ηλικία 34 ετών. Με τον τρόπο αυτό του εξηγεί πως τα χρήματα αυτά έμειναν «στον αέρα», καθώς επίσημος κληρονόμος, δεν υπάρχει. Ως συνέχεια του απαντητικού μηνύματος, ο Sanchez του ζητά απόλυτη εχεμύθεια και παράλληλα αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να αποστείλει προσωπικά του στοιχεία (αριθμό ταυτότητας η διαβατηρίου κλπ.) προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες συναλλαγής με την τράπεζα.

Δείτε μία ακόμη επιστολή από άλλον δικηγόρο
Και παρότι δίνει αναλυτικότατες λεπτομέρειες για τη ζωή της Maria, παραλείπει να αναφέρει άλλες, ακόμη πιο βασικές, όπως για παράδειγμα ποια είναι η τράπεζα στην οποία έχουν κατατεθεί τα χρήματα, ή με ποιον τρόπο θα γίνει μία τέτοιου είδους συναλλαγή, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος …. 

Δείτε την αντίδραση του φερόμενου ως δικηγόρου στην αρνητική απάντηση του «θύματος»


Η zougla.gr επικοινώνησε με αρκετούς πολίτες οι οποίοι παραλίγο να πέσουν θύματα της-όπως έχετε αντιληφθεί- καλοστημένης απάτης με κίνητρο διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία θα μπορούσαν να αλιεύσουν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών ή να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία τους για δόλιους σκοπούς.








Πηγή :http://www.zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομαδική περιτομή στην Ελλάδα του 2011!


Ομαδική περιτομή στην Ελλάδα του 2011!Στο Δροσερό Ξάνθης (οικισμός αθιγγάνων – ΡΟΜ) βρέθηκε χθες (30/4/2011) ομάδα ειδικών νοσηλευτών που ήρθαν από την Τουρκία -ειδικά για την περίσταση- με έξοδα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Σκοπός της ομάδας των νοσηλευτών, της οποίας ηγείτο ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Τουρκές Χατζημεμίς (φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα), ήταν η πραγμάτωση περιτομής σε όσους κατοίκους του οικισμού το επιθυμούσαν…
Μάλιστα, η περιτομή (σουνέτι στα τουρκικά) ήταν δωρεάν, αφού την προσέφερε ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, ο οποίος προφανώς έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του κάνοντας μία σαφέστατη επίδειξη ισχύος και εμφανέστατη απόπειρα εκτουρκισμού των αθιγγάνων του οικισμού.
Οι «επεμβάσεις» έγιναν από νοσηλευτικό προσωπικό τουρκικής καταγωγής (ήρθαν από την Τουρκία ειδικά γι αυτό το σκοπό) σε Έλληνες πολίτες!!! Ο μη αποστειρωμένος χώρος εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών στα οποία έγινε η περιτομή, αλλά αυτό μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για τους «ανθρωπιστές» της χώρας μας και ιδιαίτερα για εκείνους που βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Εμείς, αφελέστατα θέλουμε να ρωτήσουμε οποιονδήποτε υπεύθυνο υπάρχει (αν υπάρχει) σε αυτό το κράτος (αν υπάρχει κι αυτό): Αν αύριο το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής θελήσει να εμβολιάσει δωρεάν μουσουλμάνους της περιοχής ή οργανώσει μία αιμοδοσία για να ενισχύσει τα θύματα των εξεγέρσεων σε Συρία και στις χώρες της Βορείου Αφρικής και εάν θελήσουν οι προπαγανδιστικοί εγκέφαλοι της Άγκυρας να ζητήσουν από τους μετέχοντες να υπογράφουν έγγραφα του τουρκικού κράτους… πώς θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση; Δεν θα έχει υπάρξει (ήδη υπάρχει με την περιτομή) παρεμβατισμός και εκμετάλλευση δραστηριοτήτων Ελλήνων πολιτών; Γνωρίζουν αυτοί που σήμερα κυβερνάνε τη χώρα, πως τέτοιες κινήσεις είχανε γίνει και στην Κύπρο (πριν από την εισβολή του “Αττίλα”);
Μία απλή ερώτηση θέτουμε, επειδή δεν θέλουμε να βάζουμε σκληρά και επίπονα ζητήματα στους μόνιμα απόντες κυβερνώντες και στους εκάστοτε υπαλλήλους τους στην Θράκη.
Βέβαια, ουδείς λόγος γίνεται για την τοπική αυτοδιοίκηση (μην ξεχνάμε πως από περιφερειάρχη μέχρι δημάρχους, όλοι τους προεκλογικά έτρεξαν να πάρουν βοήθεια από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τα διάφορα φερέφωνά του…), η οποία είναι κάτι περισσότερο από απούσα στο συγκεκριμένο γεγονός (της περιτομής), προφανώς επειδή δεν κατανοεί τους κινδύνους που εκτέθηκαν οι Έλληνες πολίτες, αλλά στην ουσία επειδή δεν επιθυμούν οι τοπικοί άρχοντες να δημιουργήσουν εστίες έριδος με την Άγκυρα…
Ελλάς το μεγαλείο σου! Η Τουρκία αποκτά επισήμως μέριμνα για τους μουσουλμάνους της Θράκης και κανείς δεν αντιδρά!!! Μήπως ξεχνούν οι «υπεύθυνοι» πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες; Μήπως αγνοούν οι «αρμόδιοι» πως υπάρχουν και χριστιανοί κάτοικοι των οποίων η Ελληνική υπόσταση αρχίζει να αμφισβητείται από «λάθη» και «ανθρωπιστικές πράξεις» των εκάστοτε ηγεσιών (τοπικών ή αθηνοκεντρικών); Δεν μπορούν άραγε να καταλάβουν οι επαγγελματίες πολιτικοί πως ενισχύουν την «μπότα» της Άγκυρας στην Θράκη, με αυτού του είδους τις συμπεριφορές; Οι λοβοτομημένοι πολιτικοί είναι δυνατόν να κατανοήσουν πως οι προσωπικές τους επιλογές, η προσωπική τους δειλία ή ανικανότητα, εκθέτουν σε εθνικούς κινδύνους την ακριτική Θράκη;
Τελικά, επειδή το «παιχνίδι» φαίνεται να χοντραίνει άσχημα, θα ήθελα να ρωτήσω αυτό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι Έλληνες που επιμένουμε να μένουμε στην Θράκη: Πόσο πουλήθηκε η Θράκη;
ΥΓ: Για την ιστορία, πρέπει να καταγράψουμε πως στο τέλος της “εκδήλωσης” της ομαδικής περιτομής μοιράσθηκε το παραδοσιακό πιλάφι (με έξοδα του τουρκικού προξενείου φυσικά)…
Κωνσταντίνος Μιχαήλ
 olympia.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πυρι της Θήβας εκπέμπει SOS


Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει η συνοικία πυρι Θήβας.Κανείς τοπικός άρχοντας δεν έχει προσφέρει το παραμικρό σ"αυτή την συνοικία της Θήβας...
Μερικά από τα προβλήματα είναι η μη αστυνόμευση της περιοχής, με αποτέλεσμα κάθε κακοποιό στοιχείο να βρίσκει άσυλο...
Ο καταυλισμός των τσιγγάνων που έχουν δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κρατίδιο...
που έχουν υποβαθμίσει γειτονικές περιουσίες, και που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περάσει από τον δημόσιο δρόμο (επιλέγοντας άλλη πιο μακρινή διαδρομή) γιατί το απαγορεύουν οι τσαμπουκάδες τσιγγάνοι του παρακράτους των Θηβών.
Αλωνίζουν με τα "αυτοκίνητά" τους τους δρόμους του πυριου, μη σεβόμενοι τίποτα, με διαπασών την μουσική και την ταχύτητα, χτυπούν αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής και δεν ξέρει ο κόσμος που να απευθυνθεί. Στην περιοχή υπάρχει σχολείο και οι μαθητές κινδυνεύουν από την τρελή οδήγηση τους.
Το πρόβλημα αυτό υπάρχει πολύ καιρό, όλοι το γνωρίζουν και κανείς ως τώρα δεν έχει κάνει κάτι. Ποια είναι τα συμφέροντα? ποιοι τα παίρνουν για να το συντηρούν?
Οι πολίτες του πυριου βράζουν, και θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Θα πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους τσιγγάνους που έχουν 40 χρόνια στην Θήβα, και ποτέ δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα, μιλάμε για αυτούς που ήρθαν τα τελευταία χρόνια και υποβάθμισαν το πυρι της Θήβας και ολόκληρη την πόλη.
Όλοι γνωρίζουν ότι εκεί γίνεται το μεγαλύτερο εμπόριο ναρκωτικών, όλοι έχουν δει πελάτες που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να ψωνίσουν. Δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί "πολιτευτές", που συντηρούσαν αυτή την κατάσταση, με επιταγή που εξοφλείτε με σταυρούς στις εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πραγματικό φωτορεπορταζ από το δουλεμπόριο Έβρος - Αθήνα

Δείτε ένα αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ, το οποίο επιμελήθηκαν με κρυφές φωτογραφικές κάμερες αλλά και βιντεοκάμερες, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για το πως τα κυκλώματα, ή μάλλον οι...
εν Αθήναις τοποτηρητές των τεράστιων πολυεθνικών κυκλωμάτων, "υποδέχονται" καθημερινά τους οικονομικούς λαθρομετανάστες που φτάνουν κατά κύματα καθημερινά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου.

Το εξαιρετικό φωτορεπορτάζ έγινε ακριβώς πριν από δύο χρόνια, χωρίς όμως τίποτα να το διαφοροποιεί απ' ότι εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και μέχρι σήμερα. Ενδεχομένως με μία και μοναδική διαφορά.
Ότι αυξήθηκαν αναλόγως αντίστοιχα τα γκρουπ των "υποδοχέων" με αυτά των κολασμένων.
Όπως μπορείτε να δείτε σε σειρά σχετικών θεμάτων, οι λαθρομετανάστες που πιάνονται στον Έβρο, ανεξαρτήτως προέλευσης κι εθνικότητας διαθέτουν ένα αναλλοίωτο κοινό στοιχείο.
Όπως διαπιστώνεται, κάθε οικονομικός πρόσφυγας που μπαίνει στην Ελλάδα, έχει πάνω του 50 έως 60 ευρώ. Όσο δηλαδή στοιχίζει το εισιτήριο μεταφοράς του με το ΚΤΕΛ Έβρου στην Αθήνα.

Γιατί εκεί μπαίνει μετά την προσωρινή κράτηση του, έχοντας πια στην τσέπη του κι ένα κρατικό έγγραφο- αληθινό μνημείο βλακείας, με το οποίο ενημερώνεται ότι υποχρεούται να εγκαταλείψει την Ελλάδα μέσα σε 30 ημέρες, με δικά του μάλιστα έξοδα!

Στο φωτορεπορτάζ, οι αστυνομικοί του Αλλοδαπών έχουν καταγράψει αρκετούς διακινητές, οι οποίοι κατά τις διαπιστώσεις μετακινούνται με υπερπολυτελή αυτοκίνητα και κάθε γκρουπ που παραλαμβάνουν, το μεταφέρουν με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το "πανδοχείο" των ΚΤΕΛ Κηφισού κατευθείαν στην Ομόνοια.
Θα επανέλθουμε στις επόμενες ημέρες με νέες φωτογραφίες και με ένα ακόμα πιο κατατοπιστικό βίντεο.





















egklimatikotita-allodapwn.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορνοστάρ-πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πολλά έχουμε δει σε αυτή τη χώρα αλλά πορνοστάρ να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και να κάνει διάλεξη είναι δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους.
Ναι καλά ακούσατε. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μπήκε η συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην τελευταία ταινία και έκανε ολόκληρη διάλεξη στους φοιτητές, για τα ερωτικά φετίχ!

Αυτό δείχνει ολοκάθαρα το μπάχαλο που κυριαρχεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού όποιος θέλει μπαίνει σε μια αίθουσα και το παίζει καθηγητής.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ένας βασικός συντελεστής στη βιομηχανία πορνό της χώρας, πήρε τη θέση του καθηγητή της έδρας και με περίσσια άνεση δίδαξε τα μυστικά του έρωτα προκαλώντας, δικαιολογημένα τεράστια αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές, που δε φαντάζονταν πως ...
κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Φυσικά η Ηλέκτρα Γαλανού δεν πήγε μόνη της στο πανεπιστήμιο, αλλά μετά από πρόσκληση των φοιτητών προκειμένου να τους λύσει διάφορες απορίες περί των ερωτικών φετίχ. Η πορνοστάρ μάλιστα, ήταν η επίσημη προσκεκλημένη φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η κινηματογραφική λέσχη Ν.Υ.Χ.Τ.Α., μέλη της οποίας είναι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Η συζήτηση περιείχε έντονο ερωτικό ενδιαφέρον, αφού κράτησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, με τους φοιτητές να παρακολουθούν καθηλωμένοι και να παροτρύνουν την ιέρεια του έρωτα να μείνει λίγο παραπάνω, λύνοντάς τους τις απορίες. Μάλιστα κάποιοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την παρουσία της, που έφτασαν σε σημείο να της ζητούν απεγνωσμένα ένα αυτόγραφο.
H Ηλέκτρα Γαλανού σε ρόλο καθηγητή

Ο δε πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μόλις έπεσε στην αντίληψή του η εμφάνιση και η ομιλία της πορνοστάρ ως καθηγητή, λίγο έλειψε να πάθει έμφραγμα.

«Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα επέτρεπα ποτέ να μπει και να μιλήσει στους φοιτητές», δηλώνει ο Ιωάννης Χατζηδημητρίου.

«Πραγματικά ξαφνιάστηκα όταν έμαθα το αντικείμενο της ομιλίας αλλά και για την παρουσία της. Κάλεσα τα παιδιά αυτά, που είναι μέλη της καλλιτεχνικής αυτής οργάνωσης, και μου μίλησαν για την ελευθερία λόγου και ότι δεν μπορούμε να τους λογοκρίνουμε», συμπλήρωσε.

Το πολύ σοβαρό θέμα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι το εξής, ποιος ελέγχει όσους μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια; Ποιοι άλλοι και για ποια θέματα έχουν καταφέρει να εισβάλλουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα;

Σε αυτή τη χώρα υπάρχει έλλειψη παιδείας και κανείς δεν προσπαθεί έστω και ελάχιστα να βελτιώσει την κατάσταση.
Από newstoday
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα μπουζούκια συνεχίστηκε το πάρτι της ΑΕΚ...




Τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ μπορεί να επισκίασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, αλλά η χαρά για του τίτλου μετά από εννέα χρόνια σε καμία περίπτωση. Ξημερώματα Πρωτομαγιάς οι "κιτρινόμαυροι" βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής, "Θέα", όπου τραγουδούν οι Νίκος Οικονομόπουλος, Νίνο και Πάολα, για να...
 γλεντήσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2010-11.
Εκεί παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι θριαμβευτές, με επικεφαλής της... αποστολής τον Σταύρο Αδαμίδη. Δεν πήγαν, όμως όλοι μαζί, καθώς άλλοι προτίμησαν να πάνε λίγη ώρα αργότερα, ενώ κάποιοι με το που μπήκαν στο νυχτερινό κέντρο αποχώρησαν άμεσα, είτε να διασκεδάσουν με την παρέα τους αλλού, είτε να ξεκουραστούν. Προφανώς, δεν ήταν φαν των μπουζουκιών...
Το πρόγραμμα του μαγαζιού σταμάτησε αρκετές φορές, προκειμένου οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και οι παράγοντες να αποθεωθούν από τους οπαδούς της ομάδας που τους ακολούθησαν στο νυχτερινό κέντρο, ενώ αντικείμενο λατρείας έγινε το πολυπόθητο Κύπελλο. Μάλιστα, η κούπα έκανε ουκ ολίγες "βόλτες" μέσα στο κέντρο, την ίδια ώρα που οι φωτογραφίσεις μαζί της έπεφταν... βροχή.
Το γλέντι για τους παίκτες κράτησε μέχρι τις 03:40, όταν και οι τελευταίοι από αυτούς σηκώθηκαν για τελευταία φορά από τα τραπέζια τους, αφήνοντας πίσω στο μαγαζί τον πρόεδρο και μερικά από τα μέλη της διοίκησης. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές συνομίλησαν φεύγοντας με τους παρευρισκόμενους στο χώρο οπαδούς, ενώ ο Ισμαελ Μπλάνκο "κέρδισε" το μεγαλύτερο κομμάτι της αγάπης τους. Μάλιστα, παρά την κούραση, ο Αργεντινός δεν χάλασε ούτε ένα χατίρι σε όσους ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευθυγράμμιση έξι πλανητών την ερχόμενη εβδομάδα!

Έχει γραφτεί ευρέως ότι μια ευθυγράμμιση όλων των πλανητών στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα φέρει το τέλος του κόσμου. Στην πραγματικότητα, οι αστρονόμοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι το 2012 δεν θα συμβεί καν ευθυγράμμιση, εκτός αν οι πλανήτες... αποφασίσουν ξαφνικά να αλλάξουν θέσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα όμως, θα έχουμε ευθυγράμμιση και μάλιστα έξι πλανητών! Δεν υπάρχει βεβαίως λόγος ανησυχίας, αφού οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να χαίρονται με το θέαμα είναι οι αστρολόγοι, για τους οποίους οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις φέρνουν κακά μαντάτα.

Υπάρχε συνεπώς ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους πλανήτες εκτός από τον Κρόνο να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας.

Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση. Όπως εξηγεί το Space.com, το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλοι οι πλανήτες παρέμεναν αθέατοι πίσω από τον Ήλιο. Τις επόμενες ημέρες επανέρχονται στην ίδια πλευρά με τη Γη και γίνονται ορατοί παραταγμένοι στο επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς που ακολουθεί ο Ήλιος.

Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Ερμής είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ για τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα χρειάζονται κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο. Η Αφροδίτη θα είναι όπως πάντα η λαμπρότερη. Δεύτερος σε φωτεινότητα θα είναι το επόμενο διάστημα ο Δίας, ο οποίος θα βρίσκεται περίπου στα μισά της απόστασης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον ανατέλλοντα Ήλιο.

Ο Άρης θα είναι ορατός σαν μικρό στίγμα πάνω από τον Δία, ενώ ο μικρός Ερμής ίσα που θα διακρίνεται με γυμνό μάτι ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη. Ο Ουρανός θα βρίσκεται πάνω και δεξιά από την Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται 40 μοίρες δεξιότερα στον αστερισμό του Υδροχόου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο συμβολική Πρωτομαγιά της δεκαετίας


Αντιμνημονιακό χαρακτήρα με συνθήματα κατά των σκληρών κυβερνητικών μέτρων, των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της ακρίβειας, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, πραγματοποιούνται σήμερα οι πορείες για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Η πιο συμβολική Πρωτομαγιά της δεκαετίας
Σε εξέλιξη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
Οι διαδηλωτές περνώντας μπροστά από την γαλλική πρεσβεία πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρόλο της Γαλλίας στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος αποτέλεσε την χρονική αφετηρία των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου και της ΓΣΕΕ.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Και σε αυτήν ο παλμός ήταν αντιμνημονιακός, ενώ την ατμόσφαιρα "δόνησαν" τα συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, δηλαδή Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πατησίων και Ακαδημίας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).
Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου
Διαβάστε Περισσότερα »

Με "άγριες" διαθέσεις η τρόικα στην Ελλάδα

Δύσκολη προβλέπεται η βδομάδα, καθώς ενώ τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης «δίνουν και παίρνουν»,
η τρόικα θα ξανά πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών με σκληρές μάλιστα απαιτήσεις!
Οι «τροϊκανοί» έχοντας στην βαλίτσα τους την δημοσιονομική σταθεροποίηση αλλά και νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τουτέστιν νέα επώδυνα μέτρα, διαμηνύουν στην ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να «βιαστεί» προκειμένου να μην υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος για έξοδο της χώρας από την κρίση.


Όπως αναφέρει το «Έθνος», η τρόικα ζητεί να επισπευσθούν τα μέτρα εκείνα που ήταν προγραμματισμένα για την επόμενη τριμηνιαία αξιολόγηση, όπως η ολοκλήρωση του συνταξιοδοτικού, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η λειτουργία της αγοράς εργασίας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι περικοπές δαπανών στα κοινωνικά επιδόματα, τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τις επιχορηγήσεις νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, αλλά και οι περικοπές των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων καθώς και οι αμυντικές δαπάνες. Επιπλέον το έλλειμμα θα πρέπει πλέον να μειωθεί από 24,1 δισ. ευρώ το 2010 σε 17 δισ. ευρώ το 2011.


Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει και για τη νέα επιβάρυνση ύψους 2,2 δισ. ευρώ που προέκυψε από την αναθεώρηση του 2010, ο κανόνας «1 προς 3».για κάθε 1 δισ. ευρώ προσαρμογής, η Αθήνα θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011,

Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τα στελέχη Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όχι απλώς για να καταβληθεί η πέμπτη δόση του δανείου, αλλά για να μπορεί η Ελλάδα να συζητήσει νέα χρηματοδότηση το 2012.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει η Συνθήκη για τα Στενά που προκάλεσε την παρέμβαση της Μόσχας.

Η προειδοποίηση της Μόσχας προς την Άγκυρα για τα σχέδια Ερντογάν στο Βόσπορο δεν είναι τυχαία. Η Ρωσία δεν πρόκειται ούτε καν να συζητήσει τα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη του Μοντρέ. Τι ακριβώς προβλέπει αυτή η Συνθήκη;

ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ (ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ)


Hμερομηνία Υπογραφής
: 20 Ιουλίου 1936, στο Μοντρέ. Άρχισε να ισχύει στις 9 Νοεμβρίου 1936.

Συμβαλλόμενα Μέρη:
Κράτη Μαύρης Θάλασσας : Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, άλλα Κράτη : Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία,
Αγγλία, Γιουγκοσλαβία.

Σκοπός :
Επιιστροφή στην Τουρκία της διαχείρισης των Στενών και διακανονισμός έλευσης των πλοίων διαμέσου των Στενών (Δαρδανέλια, θάλασσα Μαρμαρά και Βόσπορος).

Κυριότερα Άρθρα :


Προοίμιο :
"Επιθυμούντες να ρυθμίσουμε τη διέλευση και ναυσιπλοΐα στα Στενά σε τρόπο που αυτή να εξασφαλίζεται, χωρίς να παραγνωρίζεται η ασφάλεια της Τουρκίας και των άλλων κρατών της Μαύρης Θάλασσας αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε με την παρούσα Συνθήκη, τη συνθήκη που υπογράψαμε στη Λοζάννη στις 24 Ιουλίου 1923".

Τμήμα 1 και 2 :
Ρυθμίζει τα της διέλευσης των εμπορικών και πολεμικών

Άρθρο 10 :
"Πολεμικά πλοία, εκτός αυτών που εμπίπτουν στην κατηγορία που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο (ελαφρά επιφανείας, μικρά πολεμικά ή βοηθητικά πλοία), θα έχουν το δικαίωμα της διέλευσης μόνο υπό τις συνθήκες που περιγράφονται στο άρθρο 11 και 12".
(Το άρθρο 11 ρυθμίζει τη μεγάλων πλοίων κρατών της Μαύρης Θάλασσας).

Άρθρο 12:
"Τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας θα έχουν το δικαίωμα διέλευσης διαμέσου των Στενών με το σκοπό να αφιχθούν στις βάσεις τους υποβρύχια που κατασκευάσθηκαν ή αγοράσθηκαν εκτός περιοχής Μαύρης Θάλασσας, ή που ήσαν για επισκευή σε ναυπηγεία εκτός Μαύρης Θάλασσας".

Άρθρο 13:
Επιβάλλει προειδοποίηση στην Τουρκία για διέλευση πολεμικών πλοίων (κανονικά οκτώ (8) ημέρες για κράτη της Μαύρης Θάλασσας και δεκαπέντε (15) ημέρες για τα άλλα κράτη).

Άρθρο 24: "Η Τουρκία θα επιβλέπει την εκτέλεση όλων των προβλέψεων της παρούσας Συνθήκης σχετικά με τη διέλευση πολεμικών πλοίων διαμέσου των Στενών. "

Παρατήρηση :
Με κοινή συναίνεση και πρακτική, η Συνθήκη εφαρμόζεται και για κράτη που δεν την έχουν υπογράψει, Για τη διέλευση των αεροπλανοφόρων αναφερόμαστε σε ιδιαίτερο κεφάλαιο - Συνθήκες Μεσογείου. Η Ιαπωνία αποκήρυξε τα εκ της Συνθήκης δικαιώματα της με τη Συνθήκη της Ειρήνης το 1951.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε ο γιος και τρία εγγόνια του Καντάφι,από ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό!


Ο ηγέτης της Λιβύης M.Καντάφι επέζησε του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ αλλά ο νεώτερος γιος του και τα τρία εγγόνια του σκοτώθηκαν ,δήλωσε εκπρόσωπός του.
Ο Καντάφι και η σύζυγός του ήταν στο σπίτι τους στην Τρίπολη του μαζί με τον 29 χρονο γιο τους, Σαΐφ , όταν χτυπήθηκαν από τουλάχιστον τρεις πυραύλους  από ένα πολεμικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το λίβυο εκπρόσωπο Moussa Ibrahim."Ο ηγέτης μας και η σύζυγός του είναι σε καλά», δήλωσε . "Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αδελφού Σαΐφ , 29 ετών, και των τριών εγγονιών του ηγέτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος.Ο Σαΐφ ήταν ο έκτος γιος του Καντάφι. Είχε περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Πριν από λίγες ημέρες εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ διαβεβαίωνε ότι στόχος δεν είναι η φυσική εξόντωση του Καντάφι."Θέλουμε απλά να καταλάβει ότι ο πόλεμος έχει φθάσει στη πόρτα του",έλεγε. Ο βομβρδισμός του σπιτιού του όμως δείχνει ότι το ΝΑΤΟ προφανώς επιδιώκει τον θάνατο του Καντάφι,για να βγει από το αδιέξοδο της Λιβύης. Αυτή τη φορά έφθασε κοντά,αλλά θύμα ήταν ο γιός του και τρία μικρά παιδιά,εγγόνια του συνταγματάρχη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ...



Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια στους τίτλους επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ για την "Ένωση" στο 28' για να κάνει το 2-0 ο Μπαχάστο 78' και να έρθει ο Παντελής Καφές στο 85' και να "σφραγίσει" τη νίκη του "δικεφάλου" γράφοντας το τελικό 3-0 και να χαρίσει το 14ο Κύπελλο στην ΑΕΚ. Φρικτά επεισόδια με την λήξη του αγώνα με μία απαρέδεκτη μερίδα οπαδών να...
 μπαίνει στο γήπεδο και να παίζει ξύλο με τους παίκτες του Ατρομήτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ