Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν 80 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο!

Ζητούν… αναδρομικές αυξήσειςΦαίνεται ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον με το αζημίωτο, καθώς όταν πήραν οι δικαστές αναδρομικές αυξήσεις, τότε η Βουλή είχε αποφασίσει αυτό να μην ισχύσει για τους εν ενεργεία βουλευτές.

Όμως, οι συνταξιούχοι βουλευτές, 850 περίπου τον αριθμό, άλλαξαν γνώμη και ζητούν εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα αναδρομικές αυξήσεις για την παλαιότερη θητεία τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήριξη στη μειονότητα εν όψει εκλογών


Οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία είναι κρίσιμες όχι μόνο για την πολιτική ομαλότητα στη χώρα αλλά και για το μέλλον της πολιτικής εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξέφρασε χθες τη...
στήριξή του στους ηγέτες του ΚΕΑΔ και της «Ομόνοιας» Β. Ντούλε και Β. Μπολάνο, οι οποίοι δίνουν τη μάχη εναντίον της αποχής των Βορειοηπειρωτών που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα αλλά και εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα. Για τον Β. Μπολάνο, όμως, η μάχη έχει ξεχωριστή σημασία, αφού διεκδικεί και πάλι τον Δήμο Χιμάρας, και πλέον έχει να αντιμετωπίσει υποψήφιο και από το άλλο μικρότερο κόμμα της μειονότητας.

Προειδοποίηση
Πάντως, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει αυστηρά μηνύματα στα Τίρανα, εν όψει των εκλογών, ώστε να τηρηθούν όλα τα διεθνή στάνταρ και κυρίως να αποφευχθούν τα γνωστά φαινόμενα βίας και νοθείας που επιχειρήθηκαν εις βάρος του Β. Μπολάνου και άλλων μειονοτικών υποψηφίων στις προηγούμενες εκλογές

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτι στο Αιγαίο από 18 τουρκικά μαχητικά σήμερα





Μαζική έξοδο σήμερα στο Αιγαίο για την τουρκική Αεροπορία με πέντε σχηματισμούς και 18 αεροσκάφη που προχώρησαν σε 11 παραβιάσεις! Από τα τουρκικά μαχητικά τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Μικρός αριθμός ελληνικών μαχητικών απογειώθηκε και αναγνώρισεαν τα τουρκικά που πέταξαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη εκτέλεσαν ασκήσεις COMAO γύρω από την Λέσβο.
Η τουρκική Αεροπορία αυξάνει γεωμετρικά τον αριθμό των αεροσκφών με τον οποίο προβαίνει σε παραβιάσεις τον τελευταίο καιρό, ενώ τα ελληνικά μαχητικά έχουν, ας πούμε, συντηρητική παρουσία σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι δαπάνες σε καύσιμα και ανταλλακτικά.
Μεσοπρόθεσμα αυτό βέβαια, έχει τις συνέπειές του, κάθε άλλο παρά θετικές για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η κηδεία του Θ. Βέγγου


Αύριο, Τετάρτη, 4 Μαΐου φίλοι και συγγενείς θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον προσφιλή ηθοποιό, Θανάση Βέγγο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, στις 14:00 το μεσημέρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλήρη ετοιμότητα για τον ιό του Νείλου

Διαβεβαιώσεις Λοβέρδου για το μηχανισμό του υπουργείου ΥγείαςΈτοιμος είναι ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας, να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση ενδεχομένως προκύψει από τον ιό του Νείλου, ο οποίος μεταφέρεται από τα κουνούπια στον άνθρωπο.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρές Λοβέρδος, ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι ψεκασμοί ακόμη και στις περιοχές όπου δεν έχουν γίνει και τόνισε ότι υπάρχουν δύο περιφέρειες στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίες δεν συνεργάζονται με το υπουργείο Υγείας, που όμως δεν τις κατονόμασε.

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο γγ, Α. Δημόπουλος, τόνισαν ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου και γεννηθούν οι προνύμφες, πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.










Πηγή :http://www.newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαπίζουν τα κόκαλα Ελλήνων στρατιωτών σκορπισμένα στα βουνά του Πόγδαρετς

 του Αλβανού  δημοσιογράφου και συγγραφέα Σκεντέρ Ντεμόλι
Κοντά στα Αλβανοσκοπιανά σύνορα, στα βουνά του Πόγδαρετς, υπάρχουν σκορπισμένα κόκαλα 300 περίπου Ελλήνων στρατιωτών από τον πόλεμο του 1940. Όπως είπε στην "Κάτοψη" ο διακεκριμένος Αλβανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Skender Demolli...
ένας ανεπανάληπτος άνθρωπος και εξαιρετικός φιλέλληνας,  περισυνελέγησαν οστά 105 περίπου στρατιωτών, ωστόσο πολλοί ακόμη αγνοούνται. Η μάχη του Πόγραδετς, από 25 Νοεμβρίου έως και της 6ης Δεκεμβρίου 1940, αποτέλεσε την πανωλεθρία των ιταλικών δυνάμεων στο μέτωπο της περιοχής.

Η πτώση του Πόγραδετς επέφερε σάλο στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ρώμης. Ο αρχιστράτηγος των εν Αλβανία Ιταλικών δυνάμεων στρατηγός Σοντού, αναφερόμενος την 3η Δεκεμβρίου στο Μουσολίνι για την κατάσταση στο μέτωπο του Πόγραδετς, εξέφρασε την άποψη, ότι οποιαδήποτε αντίδραση των ιταλικών δυνάμεων στην περιοχή είναι πλέον αδύνατος και ότι η διευθέτηση πρέπει να επέλθει με πολιτική παρέμβαση. Με άλλα λόγια ζητεί σύναψη ανακωχής. Και αυτή όμως η επιτυχία του ελληνικού στρατού, είχε το ανάλογο κόστος αίματος σε νεκρούς και τραυματίες. Στην διάρκεια από 25 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου του 1940, που κράτησαν οι μάχες στα βουνά και τα λαγκάδια της περιοχής Πόγραδετς, έπεσαν υπέρ πατρίδος στα πεδία των μαχών 18 αξιωματικοί και 378 οπλίτες, σύνολο 396.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πελάτες του Hellas Sat και οι Τούρκοι!



Πελάτες του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat είναι πλέον και οι Τούρκοι.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον τουρκικό δορυφόρο Turksat, λόγω έλλειψης χωρητικότητας (φτάνει περίπου στο 91%), προχώρησε στη..
µίσθωση ενός αναµεταδότη του Hellas Sat µέχρι το 2012 έναντι 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ηδη, ο Hellas Sat παρουσίασε πέρυσι έσοδα ύψους 30,2 εκατ. ευρώ (αυξηµένα κατά 9,8% έναντι του 2009), ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 16,6% φτάνοντας στα 21,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη διαµορφώθηκαν στα 8,49 εκατ. και η πληρότητα του Hellas Sat2 έφτασε στο 92%, έναντι 74% που είναι ο αντίστοιχος παγκόσµιος µέσος όρος.

ο Hellas Sat έχει πελάτες από όλη την Ευρώπη, ενώ αριθµεί περίπου 1.500 πελάτες αποµακρυσµένων περιοχών εντός της χώρας, στους οποίους διανέµει δορυφορικά γρήγορο Ιντερνετ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική είναι η μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα

Επιτέλους μείωση! Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καταγράφεται σημαντική μείωση των καπνιστών στη χώρα μας, σε ποσοστό που, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, ξεπερνά το 4%, ενώ με άλλες αγγίζει και το 9%.

Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του νόμου δεν θεωρείται επιτυχημένη, φαίνεται ότι σιγά σιγά οι καπνιστές αντιλαμβάνονται από μόνοι τους την ανάγκη να περιορίσουν και τελικώς να κόψουν το κάπνισμα, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία τριών μελετών φαίνεται σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών, αλλά και όσων ενδιαφέρονται να κόψουν το κάπνισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καπνιστών που χρησιμοποιούν τα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος, που λειτουργούν στα νοσοκομεία.

Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία μιας άλλης μελέτης, που δείχνει ότι πάνω από το 65% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν καπνίζουν πλέον στην έξοδό τους, ενώ περίπου το 70% θεωρεί θετική εξέλιξη την ύπαρξη νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθηγήτρια Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού έκανε λόγο για το μιμητισμό, αλλά και το κακό παράδειγμα, το οποίο μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με μια μεγάλη καμπάνια υπέρ του τσιγάρου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μια νοσηλεύτρια που καπνίζει, είναι σαν να κάνει μια διαφήμιση για το τσιγάρο αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε όσους δεν τηρούν το νόμο ανέρχονται στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε η κα Κρεμαστινού- στη γραμμή 1142 έχουν γίνει, μέχρι τώρα, 23 χιλιάδες καταγγελίες για παραβάσεις του νόμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Λιβανατών



Ληστές ξαναχτύπησαν  την Αγροτική Τράπεζα Λιβανατών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τρία άτομα με την απειλή όπλων εισέβαλαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στο στόχαστρο κακοποιών είχε πέσει η ίδια τράπεζα πριν από λίγους μήνες όταν είχαν εισβάλει από παράθυρο στην πίσω πλευρά του καταστήματος. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεϊμαράκης σε Βουλευτή του ΛΑΟΣ: Έλα έξω ρε, έλα έξω, θα σε γ.....!



'Οσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας τις ύβρεις που ...
εκστόμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εναντίον του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή.

'Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κοραντής διασταυρώθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη, στους διαδρόμους της Βουλής έξω από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας στην οποία συμμετείχαν και οι 2.

"Καλημέρα", του είπε ο κ.Κοραντής και ποιός είδε τον Βαγγέλη και δεν τον φοβήθηκε! Ο βουλευτής της ΝΔ, "στόλισε" τον κ. Κοραντή με όλες τις ύβρεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο και που θα έκαναν και τον πιο αθυρόστομο άνθρωπο να κοκκινίσει!

'Ολος ο διάλογος:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: Καλημέρα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Μου λες καλημέρα εμένα ρε αλήτη; Λες καλημέρα εσύ που με πας στα δικαστήρια; Παλιομ......, καραγκιόζη! Έλα έξω ρε, έλα έξω, θα σε γ.....!

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έμεινε άναυδος να τον παρακολουθεί, άλαλος κι έκανε το… σταυρό του.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το περιστατικό ο κ. Μεϊμαράκης είπε: "Ούτε καλημέρα να μου λένε όσο θέλουν να με στείλουν στην προανακριτική και να λένε οτι τα πήρα".

Ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αιτία, η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Προέδρου του ΛΑΟΣ και τον κ.Μεϊμαράκη με σκληρές κουβέντες και κατηγορίες με αφορμή το θέμα των υποβρυχίων. Ο κ.Μεϊμαράκης από το βημα της Βουλής είχε κατηγορήσει τον κ. Καρατζαφέρη οτι τον είχε επισκεφθεί όταν ήταν υπουργός Αμυνας και τον είχε πιέσει να υπογράψει για τα υποβρύχια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Είχαν ρημάξει τη Λιβαδειά...

 

Συνελήφθη ένας 29χρονος, αναζητείται ο συνεργός του...


Στις 29/4 τα ξημερώματα ένας 29χρονος από τη Λιβαδειά αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα σπίτι.
Όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή. Η Ασφάλεια Λιβαδειάς που ενημερώθηκε, μετά από επισταμένες αναζητήσεις κατάφερε να συλλάβει τον 29χρονο, ο οποίος, όπως προέκυψε από την προανάκριση, μαζί με 21χρονο συνεργό του επίσης κάτοικο Λιβαδειάς, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει τουλάχιστον 5 ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και σπίτια της περιοχής.

Οι δυο δράστες με απειλή μαχαιριού είχαν ληστέψει ζαχαροπλαστείο και μίνι μάρκετ, ενώ και με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν αφαιρέσει χρήματα από άλλα καταστήματα.
Η Ασφάλεια τώρα διερευνά την εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισβολές αδίστακτων ληστών στα σπίτια γερόντων


 
Στον ύπνο έπιασαν οι τρεις αδίστακτοι κακοποιοί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που κοιμόντουσαν ανυποψίαστοι μέσα στο σπίτι τους, στη Σφένδαμη Πιερίας, χωρίς να φαντάζονται τις μαρτυρικές στιγμές που θα ακολουθούσαν. Όταν τα δυο γεροντάκια ξύπνησαν από τον θόρυβο, οι εισβολείς βρίσκονταν από πάνω τους.
   
Με τα μαχαίρια που κρατούσαν ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο σύζυγο, ενώ ταυτόχρονα έδεσαν με ένα καλώδιο τα χέρια της γυναίκας στο  κάγκελο του κρεβατιού, ώστε να ερευνήσουν ανενόχλητοι το σπίτι. Άνοιξαν συρτάρια και ντουλάπες και τελικά βρήκαν τα χρήματα από τις συντάξεις που μόλις είχαν εισπράξει οι άτυχοι ηλικιωμένοι. Άρπαξαν και μερικά κοσμήματα και δύο βιβλιάρια καταθέσεων και εξαφανίστηκαν. Το ζευγάρι ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως έρευνες, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τους κακοποιούς.
  
Σχεδόν την ίδια ώρα, άλλοι δύο ηλικιωμένοι έπεφταν θύματα εισβολέων μέσα στο σπίτι τους στους Αμπελόκηπους Ζακύνθου. Και σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες ξύπνησαν τα θύματα που κοιμόντουσαν και τα ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών. Ερεύνησα το σπίτι, άρπαξαν 17.000 ευρώ που βρήκαν και πριν φύγουν πήραν τα δύο κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκυος στα 13, μητέρα στα 14, νεκρή στα 17!

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι για την όμορφη Kelsey Shaw. Στα 13 της χρόνια έμεινε έγκυος ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια, στα 14 γέννησε το πρώτο της παιδί, όμως δεν κατάφερε να το χαρεί για πολύ καθώς την Παρασκευή το βράδυ, σε ηλικία 17 ετών, βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της, όπου μένει μαζί με την κόρη της, και άφησε την τελευταία της πνοή μια ημέρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Χθες, Δευτέρα, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο 19χρονος Callum Willcocks, ο έφηβος άνδρας που πιθανολογείται ότι είναι ο πατέρας της 3χρονης κόρης της Kelsey. Όπως υποστήριξαν μέλη της οικογένειάς της, η 17χρονη κοπέλα ήταν μια υπέροχη μητέρα και πάντα έκανε το καλύτερο για τη ζωή της.

Περίπου δυο χρόνια πριν είχε γράψει στην προσωπική της σελίδα στο MySpace το πόσο πολύ ήθελε να παρατήσει το σχολείο και ότι ακόμα αγαπούσε το αγόρι της. «Πηγαίνω στο St Julies που είναι χάλια! Δε βλέπω την ώρα να φύγω από εκεί. Είμαι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα. Μου αρέσει να βγαίνω έξω με τις φίλες μου και να διασκεδάζω. Έχω μια κόρη που είναι σχεδόν 1 και την υπεραγαπώ,. Αγαπώ πολύ και τον Callum μου. Είναι και οι δυο απίθανοι».

Μετά τον θάνατο της κοπέλας, το 3χρονο κοριτσάκι θα μένει μαζί με τους γονείς της Kelsey, που είναι συντετριμμένοι από τον χαμό της. «Η 3χρονη κόρη της δεν έχει πλέον μητέρα, όμως θα φροντίσουμε να κρατήσουμε την μνήμη της ζωντανή για να ξέρει τα πάντα για εκείνη όταν μεγαλώσει» δήλωσε η οικογένειά της.

Η Kelsey βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στο σπίτι της στο Widnes του Cheshire. Σύμφωνα με τους γείτονες, οι τραυματιοφορείς που έφτασαν την βρήκαν αναίσθητη και προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Δυστυχώς όμως λίγη ώρα αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδύσσεια δίχως Ιθάκη


Τρίτη, 3 Μαΐου 2011 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Χαμένα στα βάθη ενός πολύ μακρινού παρελθόντος φαντάζουν σήμερα τα λόγια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο ακριτικό Καστελόριζο εκείνη την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, όταν ανακοίνωσε τη μοιραία απόφα
σή του να υπαγάγει τη χώρα στο καταστροφικό, όπως απεδείχθη, καθεστώς του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό» είχε αναγγείλει ο πρωθυπουργός. «Ομως πλέον ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» είχε προσθέσει με σιγουριά. Δυστυχώς, τα γεγονότα έδειξαν εντελώς άλλα πράγματα. Η Ιθάκη χάθηκε στα βάθη πυκνής καταχνιάς και οι γιγαντόσωμοι, ανθρωποφάγοι Λαιστρυγόνες της χρεοκοπίας απειλούν να κατασπαράξουν τους Ελληνες.

Χρεοκοπημένη χώρα θεωρούν ήδη την Ελλάδα οι πάντες σχεδόν στο εξωτερικό, αν εξαιρέσει κανείς τους αξιωματούχους της τρόικας, οι οποίοι εξαιτίας της θέσης τους ισχυρίζονται το αντίθετο. Λογικό και αναμενόμενο, αφού υποτίθεται ότι ο στόχος του Μνημονίου ήταν ακριβώς να γλιτώσει τη χώρα μας από τη χρεοκοπία με αντίτιμο τα βάσανα που υφίσταται ο ελληνικός λαός.
Ενας χρόνος Μνημονίου έπεισε Ελληνες και ξένους ότι αυτή η πολιτική που υπαγορεύει δεν συνιστά διέξοδο για τη λύση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας. Υστερα από έναν χρόνο εφαρμογής του «η κατάσταση του προϋπολογισμού της Ελλάδας είναι καταστροφή» γράφει σε κύριο σχόλιό της η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», τονίζοντας ότι «η κατάσταση όχι μόνο δεν καλυτέρεψε, αλλά χειροτέρεψε περισσότερο». Καταλυτική είναι η εκτίμησή της για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου: «Τίποτα ορατό δεν προσέ-φεραν στη χώρα το πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου και η βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ» γράφει χωρίς περιστροφές.
Απελπιστικό δίλημμα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς όλοι εκτιμούν πως το Μνημόνιο απέτυχε να καταστήσει τη χώρα μας ικανή να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. «Χρεοκοπία ή διαρκής οικονομική βοήθεια από την ΕΕ» είναι οι επιλογές που έχει τώρα πια, ισχυρίζονται. «Μια τεράστια και πολιτικά απαράδεκτη δημοσιονομική μεταφορά πόρων από την ευρωζώνη προς την Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναδώσει ισορροπία στα οικονομικά της. Αν αποκλειστεί αυτό, μια αναδιάρθρωση (σ.σ. του ελληνικού δημόσιου χρέους) φαίνεται αναπότρεπτη» έγραφαν προχθές οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου.
Μονόδρομος η αναδιάρθρωση, αν όντως τεθεί αυτό το υποτιθέμενο δίλημμα. Ο λόγος είναι απλός: σε καμιά περίπτωση οι κυβερνήσεις των οικονομικά εύρωστων χωρών της ευρωζώνης και πρωτίστως η Γερμανία δεν θα δέχονταν να δανείζουν συνεχώς μια Ελλάδα που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της. Πόσω μάλλον που έχουν συστηματικά «ντοπάρει» τους λαούς τους με τα παραμύθια ότι δήθεν «αυτοί ταΐζουν τους τεμπέληδες Ελληνες και τους υπόλοιπους μεσογειακούς λαούς». Μας πάνε ολοταχώς για αναδιάρθρωση χρέους.
Το εξοργιστικό είναι πως αν δει κανείς τα στοιχεία για τα ελλείμματα ή το δημόσιο χρέος άλλων χωρών της ευρωζώνης και της ΕΕ για το 2010, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γιούροστατ αυτή την εβδομάδα, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τα οικονομικά στοιχεία από μόνα τους αιτία των δεινών και του εξευτελισμού της χώρας μας από τους κερδοσκόπους και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τι διαφορά έχει δηλαδή το 10,5% του ελληνικού ελλείμματος από το 9,2% της Ισπανίας ή το? 10,4% της Βρετανίας;
Είναι πιο επικίνδυνη άραγε η αύξηση σε μια τριετία προ Μνημονίου του ελληνικού δημόσιου χρέους από το 105% του ΑΕΠ στο 127% (αύξηση 20%) ή ο καλπασμός του ισπανικού χρέους από το 36% στο 60% και του βρετανικού από το 44% στο 80% στο ίδιο διάστημα, που σημαίνει αύξηση σχεδόν 100%; Γιατί όμως η Ελλάδα υποφέρει και οι άλλοι όχι; Οι αιτίες προφανώς δεν είναι μόνο οικονομικές.
Πολιτικό πρόβλημα έχει η χώρα μας πρωτίστως. Πάσχει στον τρόπο που η ελληνική ηγεσία διαπραγματεύεται με την ΕΕ αναζητώντας λύση στα οικονομικά μας προβλήματα. Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση είχε αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τώρα όμως που είδε ότι το Μνημόνιο μας οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο, θα αλλάξει στάση;
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίο, καλέ μας άνθρωπε! Πέθανε ο Θανάσης Βέγγος

Ο μεγάλος μας ηθοποιός "κατέληξε" σήμερα λίγο μετά τις 7 το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
- Ο "καλός μας άνθρωπος" νοσηλευόταν πολλούς μήνες με προβλήματα υγείας
- 'Ηταν ο τελευταίος των "μεγάλων" του ελληνικού κινηματογράφου

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Δυτική Ελλάδα





Μέσα στο πρώτο 15μερο του Μαΐου η χώρα μας ξεκινά τη διαδικασία παροχής αδειών για έρευνες περιοχών της Δυτικής Ελλάδας προς εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογανανθράκων (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) στις οποίες θα δραστηριοποιηθούν ξένες, ειδικευόμενες στον χώρο εταιρείες.
Στη σχετική γνωστοποίηση προέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Όσλο και στο Stavanger ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο επαφών που με τον Υφυπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας  κ. Per Rune Henriksen, με ανώτατα στελέχη του κρατικού μηχανισμού της χώρας καθώς και με εταιρείες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (Statoil) και εταιρείες διεξαγωγής σεισμικών διασκοπήσεων (TGS και PGS), ηγήτορες στην αντίστοιχη παγκόσμια αγορά.

Τις δε επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα η έλευση εκπροσώπων ισραηλινών εταιρειών, οι οποίες επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την χώρα μας. Σύμφωνα, δε, με τη σχετική πληροφόρηση, στο επίκεντρο σε πρώτη φάση βρίσκονται περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και, συγκεκριμένα, των Επτανήσων και του Πατραϊκού Κόλπου.

Ο ίδιος ο κ. Μανιάτης έχει αναφερθεί στην ύπαρξη τουλάχιστον “τριών Πρίνων” στον ελλαδικό χώρο, από τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά σε έσοδα της τάξης των 10 έως 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος χρόνου.

Η χώρα μας μέσα στο επόμενο 15μερο θα προχωρήσει στη ανάθεση δραστηριοτήτων αναζήτησης με την εκτέλεση σεισμικών ερευνών «μη αποκλειστικών δεδομένων» (Non-exclusive seismic surveys), μια αναγνωρισμένη διεθνή πρακτική  που εφαρμόζεται με επιτυχία από όλες σχεδόν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα και παρουσίαση μελετών για το νερό της Θήβας


Ο Δήμος Θηβαίων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 18:00. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλέκος Κοφίνης)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
με θέμα την παρουσίαση των μελετών σχετικά με την:
- Κατάσταση των υπόγειων νερών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων και
- Διερεύνηση επιβάρυνσης αγροτικών προϊόντων από τοξικούς ρύπους στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
exeisminima:
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα ...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Μαΐου...


1808: Ο Γκόγια ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου».

1810: Ο λόρδος Βύρων διαπλέει τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

1837: Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

1932: Ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.

1933: Αποφασίζεται η συγκέντρωση όλων των κομουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας.

1984: Ο έλληνας συνθέτης Ιάννης Ξενάκης γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην έδρα της σύνθεσης.


Γεννησεις

1469: Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς. [θαν. 21/6/1527]

1887: Μαρίκα Κοτοπούλη, ελληνίδα ηθοποιός. [θαν. 3/9/1954]

1934: Ζορζ Μουστακί, ελληνογάλλος τραγουδοποιός.


Θανατοι

1481: Μωάμεθ Β', Οθωμανός σουλτάνος, ο Πορθητής της Κωνσταντινούπολης το 1453. [γεν. 30/3/1432]

1982: Ευάγγελος Παπανούτσος, μεγάλος διανοητής, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης. [γεν. 27/7/1900]

1997: Ναρθίζο Γιέπες, ισπανός βιρτουόζος της κιθάρας. [γεν. 14/11/1927]


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανάξια πρωταθλήτρια στην Α' Βοιωτίας η ΕΝΩΣΗ Ασπρων Σπιτιών-Αντίκυρας

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Υπατία μεταφέρθηκε και στο Σουφλί...Απεργία πείνας κάνουν 12 λαθρομετανέστες !

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSg5bmAN4yvW3czrX4zJP0wpAmweU8gpwfC6tay5KmevzOHdzKr&t=1


Απεργία πείνας ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου 12 λαθρομετανάστες που κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους....  

Πρόκειται για ....
5 Ιρανούς, 3 Ιρακινούς, 2 Σύριους, 1 Νιγηριανό και 1 Τούρκο!!!. Σημειώνεται ότι οι 6 από τους κρατουμένους, έχουν υποβάλλει αίτημα και για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.Αν και δεν δικαιούται κανένας τους βάση της διεθνούς νομοθεσίας.


Σύμφωνα με την αστυνομία οι λαθρομετανάστες παρακολουθούνται από γιατρούς και είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Wikileaks: Η Αλ Κάιντα είναι έτοιμη να πυροδοτήσει ατομική βόμβα στην Ευρώπη


Wikileaks: Η Αλ Κάιντα είναι έτοιμη να πυροδοτήσει ατομική βόμβα στην ΕυρώπηΗ ατομική βόμβα βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στην Ευρώπη «έτοιμη να εκραγεί αν ο Μπιν Λάντεν σκοτωθεί». Η αποκάλυψη προέρχεται από τον Abu Al-Libi, έναν από τους «στρατηγούς» του τρομοκρατικού δικτύου και είναι μέρος των «Guantanamo files».
Αυξάνεται ο συναγερμός της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ την μέρα που σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπίν Λάντεν, από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Πακιστάν.
Η αστυνομία δυο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, αύξησαν το επίπεδο συναγερμού. Και στην Ευρώπη, σε όλες τις πρωτεύουσες, μεγαλώνει ο φόβος για αντίποινα.
Τα πυρηνικά είναι ομεγάλος κίνδυνος για την γηραιά ήπειρο. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, πράγματι, από την αποκάλυψη μέσω Wikileaks ενός εκ των «στρατηγών» της Αλ Κάιντα, τον Λίβυο Αμπού Αλ Λίμπι, που είχε πει πριν μερικά χρόνια ανακρινόμενος στο Γκουαντανάμο πως το καθοδηγούμενο από τον Μπίν Λάντεν τρομοκρατικό δίκτυο, είχε κρύψει μια ατομική βόμβα στην Ευρώπη και θα την ανατίναζε σε περίπτωση που ο αρχηγός τους θα συλλαμβανόταν ή θα έπεφτε νεκρός.
Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Τη σχετική δημοσίευση στο Wikileaks έκανε στις 26 Απριλίου η Αγγλική «Daily Telegraph». «Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αμπού Αλ Λίμπι -διαβάζουμε στο άκρως απόρρητο έγγραφο- η Αλ Κάιντα έχει στην κατοχή της πυρηνική βόμβα».
Ο Αλ Λίμπι που έγινε αρχηγός των επιχειρήσεων μετά τη σύλληψη του Χαλίντ Σείχ Μοχάμεντ, θεωρείται από τις ΗΠΑ μια αξιόπιστη πηγή. Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνονται επίσης από τα λεγόμενα του Σαρίφ Αλ Μάσρι, έναν Αιγύπτιο που είχε συλληφθεί το 2004.
Ο τελευταίος επαναλάμβανε πράγματι, πως τη βόμβα διαχειρίζονται «Ευρωπαίοι Αραβικής ή Ασιατικής καταγωγής». Τα αρχεία δείχνουν πως οι ΗΠΑ με κάθε τρόπο, όλα τα χρόνια, ξόδεψαν πολύ χρόνο στην έρευνα και την επαλήθευση των σχεδίων επίθεσης με πυρηνικά ή με χημικο-βιολογικά όπλα.
«Μεγάλος αριθμός από τα σχέδια που ομολόγησαν οι φυλακισμένοι κατά την διάρκεια των ανακρίσεων μοιάζουν απίθανα», γράφει η Telegraph. «Άλλα σχέδια ήταν λεπτομερέστατα και αναλύθηκαν με προσοχή».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ