Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παράδοξο σενάριο: Ο αλ Ζαουάχρι «πούλησε» τον Μπιν Λάντεν στους Αμερικανούς


Θύμα προδοσίας από αντίπαλες «κλίκες» της Αλ Κάιντα και του πιο στενού του συνεργάτη φέρεται να έπεσε ο έως τώρα ηγέτης της Οσάμα Μπιν Λάντεν! Την αν μη τι άλλο…
παράξενη και παράδοξη αυτή εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στην εκτέλεση του Σαουδάραβα τρομοκράτη από Αμερικανούς κομάντο προβάλει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Al Watan» της Σαουδικής Αραβίας.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, υπό την αρχηγία του δεύτερου στην ιεραρχία της οργάνωσης, του Αιγυπτίου Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, οδήγησαν τους Αμερικανούς επίτηδες στα ίχνη του Μπιν Λάντεν, εξαιτίας αντιπαλότητας ανάμεσα στους δύο άνδρες για την ηγεσία. Ο αλ Ζαουάχρι θεωρείτο πάντως το «δεξί χέρι» του Μπιν Λάντεν και ο πιο στενός του συνεργάτης (αν και εκτιμάται ότι υπήρξαν στο παρελθόν διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά στους στόχους του Τζιχάντ, του ιερού πολέμου).

Επικαλούμενη «τοπική πηγή που έχει στενή σχέση με το φάκελο της τρομοκρατίας», η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγγελιαφόρος. τον οποίο παρακολούθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να φθάσουν στον Μπιν Λάντεν, εργαζόταν για λογαριασμό του αλ Ζαουάχρι. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αγγελιαφόρος είναι Πακιστανός, και όχι Κουβεϊτιανός, και ότι η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε από κρατουμένους του Γκουαντάναμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδήγησε τους Αμερικανούς μέχρι το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, αφήνοντάς τους να θεωρούν ότι δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείται.

«Οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, που ντε φάκτο ηγούνται του δικτύου, προσπάθησαν μετά την ασθένεια του Μπιν Λάντεν το 2004 να αναλάβουν τον έλεγχο της Αλ Κάιντα», σύμφωνα με την εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνοι έπεισαν τον Μπιν Λάντεν να εγκαταλείψει τις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, και να καταφύγει στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν, δηλαδή σε μια ανοικτή πόλη με αρκετά εύκολη πρόσβαση, όπου σκοτώθηκε από ομάδα αμερικανών κομάντος.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι μετά την επιστροφή από το Ιράν ενός από τα στελέχη του δικτύου, του Αιγύπτιου Σαΐφ αλ Αντλ, το περασμένο φθινόπωρο, οι Αιγύπτιοι κατέστρωσαν σχέδιο για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν με διακριτικό τρόπο. Μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι, 59 ετών, ο «εγκέφαλος» και κύριος εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, γίνεται ο πρώτος τη τάξει της οργάνωσης και ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Υπήρξε αρχηγός του αιγυπτιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, που ενώθηκε με την Αλ Κάιντα το 1998

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=91234
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ..



Συμφωνα με τις έγκυρες πλέον λπηροφορίες μας 4 άτομα συνελλήφθησαν στις 16.30 ώρα σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν ταυτόχρονα στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.
Πρόκειται για τους τέσσερις δολοφόνους των αστυνομικών της ομάδος ΔΙ.ΑΣ.
Ανδρες Ασφαλείας Αττικής,της Αντιτρομοκρα...τικής και των Ε.Κ.Α.Μ σε δύο συντονισμένες επιχειρήσεις κατάφεραν να συλλάβουν τους 4 αλλοδαπούς,δύο Αλβανούς και δύο ομογενείς απο την πρώην Σοβιετική Ενωση.
Αυτή την ώρα οι 4 συλληφθέντες βρίσκονται στην ΓΑΔΑ στο ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και
εξετάζονται ως δράστες για το δολοφονικό παροξυσμό που βύθισε στο πένθος την αστυνομία και προκάλεσε την έντονη συγκίνηση την κοινωνία.
Η δικαίωση των δύο δολοφονημένων συναδέλφων μας πήρε τέλος.
Δείτε περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέρμα τα δωρεάν σχολικά βιβλία από την Ελλάδα στην Κύπρο


Η κρίση υποχρεώνει την κυπριακή κυβέρνηση να αγοράσει τα σχολικά βιβλία
Τέρμα τα δωρεάν σχολικά βιβλία από την Ελλάδα στην Κύπρο

Αναστάτωση προκάλεσε στην Κύπρο, η απόφαση της Αθήνας να σταματήσει να χορηγεί δωρεάν σχολικά βιβλία στους κυπρίους μαθητές. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως ειπώθηκε, σηματοδοτεί και το τέλος της εποχής στην δωρεάν παραχώρηση βιβλίων στους κυπρίους μαθητές. Ετσι μετά από δεκαετίες, για πρώτη φορά εφέτος, η κυπριακή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αγοράσει όλα εκείνα τα βιβλία που θα χρειασθούν οι μαθητές, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Από πού θα αγοράσει όμως τα βιβλία; Από την Ελλάδα φυσικά και ήδη το κυπριακό υπουργείο Παιδείας έχει υπολογίσει και το κόστος τους, γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εισέλθουν στα ελληνικά ταμεία. Τα μισά άλλωστε από σχολικά εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί (ποσοστό 41%) τυπώνονται από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ).

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος εποχής των δωρεάν σχολικών βιβλίων άρχισε από τα τέλη του 2010, δηλαδή την περίοδο που ξεκίνησε η συζήτηση στην Αθήνα για το μέλλον του ΟΕΔΒ. Τότε οι Κύπριοι επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και ζήτησαν ενημέρωση: «Οι διαβεβαιώσεις που παίρναμε μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν πως τίποτα δεν θα άλλαζε στην χορήγηση των βιβλίων». Στην πορεία όμως τα δεδομένα άλλαξαν και πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε στην Αθήνα ότι ο ΟΕΔΒ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κυπριακών σχολείων εκτός εάν η κυπριακή κυβέρνηση αναλάβει το κόστος έκδοσης και μεταφοράς.

Το θέμα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε κονδύλι 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά σχολικών βιβλίων από την Ελλάδα (άλλα 100.000 ευρώ θα απαιτηθούν για τη μεταφορά τους στην Κύπρο).

Βάσει του τιμοκαταλόγου του ΟΕΒΔ, οι τιμές των βιβλίων κυμαίνονται από 1,60 έως και 8,30 ευρώ. Πιο φθηνά είναι τα συγγράμματα για το Δημοτικό. Για παράδειγμα το κάθε βιβλίο «Γλώσσα», κοστίζει μόλις 1,70 ευρώ. Η τιμή για το βιβλίο «Μελέτη του Περιβάλλοντος» ανέρχεται στα 3 ευρώ, ενώ των Θρησκευτικών στα 2,40 ευρώ. Ακριβότερα είναι τα βιβλία του Λυκείου, αφού για παράδειγμα το βιβλίο «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» στοιχίζει 6 ευρώ, το βιβλίο Φυσικής 5,60 ευρώ, ενώ το βιβλίο της Πληροφορικής είναι 8,30 ευρώ.

Πάντως η Κύπρος εξασφάλισε έκπτωση 10% στις τιμές των βιβλίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν σε 10.000 νέους η εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

  
Δωρεάν σε 10.000 νέους η εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
eurokinissi
Δέκα χιλιάδες εκπτωτικές κάρτες θα διατεθούν δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το Παιδείας.


Η κίνηση αυτή, που αποσκοπεί εκτός των άλλων και στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους, όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η κα Κατσέλη, η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας Μιχάλης Γεωργάκης.

Οι κάρτες θα διανεμηθούν δωρεάν σε μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους και ανέργους, κατά προτεραιότητα στους κατόχους κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Η διανομή των καρτών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου και οι κάτοχοί της θα εξασφαλίσουν εκπτώσεις σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λπ. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται από 10.000 νέους, ενώ μόνο το 2010 800 νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας.

 Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ σε 37 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται από 5 εκατ. νέους στην Ευρώπη, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν από ένα κατάλογο 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες και άλλα καταστήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο χλιδής για 700 στελέχη του ΟΤΕ στο Costa Navarino

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στα ενδότερα του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τις περικοπές και τις εθελούσιες εξόδους και τη διοίκηση της εταιρίας να επιδίδεται σε πλουσιοπάροχα γεύματα και συναθροίσεις χλιδής στο Costa Navarino.

Μόλις... 1,5 εκατομμύριο ευρώ στοίχισε το τριήμερο "πάρτι" του ΟΤΕ στο Costa Navarino στην Πύλο για 700 στελέχη της εταιρίας. Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ, Βασίλης Λάμπρου, με ανακοίνωσή του προς τη διοίκηση του ΟΤΕ, «την στιγμή που καλείτε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να πληρώσουν με ....
απαράδεκτες περικοπές την υστέρηση εσόδων του οργανισμού, την στιγμή που ακόμα δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με αποκλειστικά δική σας ευθύνη επικαλούμενοι οικονομικής φύσης προβλήματα, εσείς τρώτε και πίνετε με τα λεφτά μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

SOS εκπέμπει το «Χαμόγελο του Παιδιού»...



Έκκληση οικονομικής βοήθειας έκανε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», της οργάνωσης που προσφέρει -χωρίς κρατική ενίσχυση- βοήθεια καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο... απλούστερος και ευκολότερος τρόπος βοήθειας είναι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή οι κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς. «Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής» εξηγεί.

Συγκεκριμένα:

στο 14545 για κλήσεις από σταθερό και κινητό με χρέωση 2,27 και 2,46 ευρώ αντίστοιχα
στο 54020 για SMS με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO με χρέωση 2,46 ευρώ

«Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής. Πείτε μας τι να του κόψουμε; Τη στήριξη στο νοσοκομείο; Το σπίτι του; την εθνική γραμμή SOS; τις 8 κινητές ιατρικές μονάδες για παιδιά και νεογνά; το Amber Alert για τα εξαφανισμένα και υπο εκμετάλλευση παιδιά;», τονίζει η οργάνωση που εδώ και 16 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των κακοποιημένων, παραμελημένων, πεινασμένων, άρρωστων παιδιών δίνοντας λύσεις σε καταστάσεις απόγνωσης, μέσα από ένα σταθερό δίκτυο υποδομών σε όλη τη χώρα.

Χωρίς ενίσχυση, τα 275 παιδιά-θύματα κακοποίησης που φιλοξενούνται στα 11 σπίτια της οργάνωσης θα βρεθούν χωρίς σπίτι.

Μόνο το 2010, η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους «SOS 1056» απάντησε σε 270.000 κλήσεις για βοήθεια, οι κινητές ιατρικές μονάδες μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά που κινδύνευαν, οι εθελοντές στάθηκαν στο πλευρό 9.344 παιδιών που νοσηλεύθηκαν.

Κάθε μήνα στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3.000 παιδιά και οι οικογένειές τους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το «Χαμόγελο» δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Ολόκληρος ο οργανισμός επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες, χρηματικές ή σε είδος, φίλων και εταιριών που συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην ποιοτική κάλυψη των αναρίθμητων αναγκών τις οποίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά που το «Χαμόγελο» έχει υπό την προστασία του.

Τα οικονομικά του στοιχεία ελέγχονται κάθε χρόνο από ορκωτούς λογιστές και, όπως προκύπτει, μόλις το 10% των εσόδων του δαπανάται για τη διοικητική του λειτουργία.

Στο πλευρό του το Χαμόγελο του Παιδιού έχει περίπου 4.000 εθελοντές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνει η απογραφή 2011 ;


Αυθαίρετα κτίσματα, καλύβες, στάβλοι, ΙΧ, εξωτερικές τουαλέτες ακόμη και γιοτ θα απογραφούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών που θα γίνει από 10 ως τις 24 Μαΐου.


«Τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου παρουσιάζοντας το απογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι ..
οι κάτοικοι της χώρας.

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Στατιστικής από το 2009 έχει ξεπεράσει τα 11.282.571 άτομα.

Ομως ο πραγματικός αριθμός σήμερα διαμορφώνεται από το ισοζύγιο των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και αυτών που φεύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής το 2001 είχαν μετρηθεί σε 3.552.980 άτομα εκ των οποίων 1.704.519 άνδρες. Οι γυναίκες ήταν περισσότερες και ανερχόταν σε 1.848.441 άτομα.

Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ως τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.

Οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό. Για την απογραφή θα εργαστούν συνολικά 68.000 άνθρωποι. Κάθε απογραφέας θα αναλάβει 150 νοικοκυριά. Η συνέντευξη θα διαρκεί 25 λεπτά.

Πως θα γίνει η απογραφή:

- Οι πολίτες θα ανοίγουν την πόρτα στους απογραφείς που θα χτυπούν το κουδούνι τους. Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας, διαβατηρίου ΑΦΜ κλπ.

- Ο πληθυσμός θα απογραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Δεν απαιτείται μετακίνηση στον τόπο διατήρησης οικογενειακής μερίδας ή εκλογικών δικαιωμάτων.

- Η απογραφή θα γίνει σε διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση απουσίας ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του.

- Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι.

- Δεν θα ζητηθούν από κανέναν χαρτιά μόνιμης παραμονής.

Απογραφή και για παράνομους μετανάστες

Οι μετανάστες θα απογραφούν όπως όλοι και με τη βοήθεια διερμηνέων χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής.

Συνοδοί και διερμηνείς θα προσεγγίσουν μαζί με τους απογραφέα και χώρους όπου διαμένουν μαζικά μετανάστες. Τα ενημερωτικά φυλλάδια για τους μετανάστες έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αλβανικά, τα Ρωσικά, τα Αραβικά, τα Κινεζικά, τα Πακιστανικά και τα Αφγανικά.

Θα απογραφούν χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας με βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά χωρίς νομικές κυρώσεις ούτε οποιοδήποτε έλεγχο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι άστεγοι θα προσεγγιστούν στα κέντρα σίτισης.

Απογραφή αυτοκινήτων, καυστήρων και θέσεων παρκινγκ!

«Θα ζητηθούν στοιχεία όπως ο τύπος και το εμβαδόν της κατοικίας, η χρονιά κατασκευής, η ύδρευση και τη θέρμανση της κατοικίας (τύπος λέβητα) αλλά και ερωτήματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας - τη μόνωση της κατοικίας - , τον αριθμό των αυτοκινήτων του κάθε νοικοκυριού ακόμη και τις θέσεις στάθμευσης» ανέφερε η προϊστάμενη δ/νσης στατιστικών πληθυσμού και αγοράς εργασίας κυρία Κατερίνα Μουταφίδου.

«Θα ζητηθούν επίσης πληροφορίες για το επάγγελμα, και τη θέση στο επάγγελμα του κάθε πολίτη» πρόσθεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδρούν οι αγρότες κατά του ΕΛΓΑ!!!


Καλούνται να πληρώσουν ασφάλιστρα ρίσκου για τις παραγωγές τους…
alt
 
Αντιδράσεις πυροδοτεί ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ στην Βοιωτία, καθώς οι αγρότες καλούνται να προπληρώσουν ανεβασμένα ασφάλιστρα για παραγωγές που δεν γνωρίζουν αν θα τις έχουν.

Ο υπολογισμός με βάση τα νέα ποσοστά που εισάγει ο νόμος για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής) θα γίνεται επί των στοιχείων της αγροτικής εκμετάλλευσης που δηλώνουν κάθε χρόνο οι παραγωγοί στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, η οποία από φέτος θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και δήλωση καλλιέργειας ή εκτροφής προς τον ΕΛΓΑ.
Ο νόμος δηλαδή, υποχρεώνει τον αγρότη να προπληρώνει ασφάλιστρα για παραγωγή, που δεν γνωρίζει αν θα την πάρει, με τις περισσότερες αντιδράσεις να έρχονται από τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι θεωρούν «αδιανόητο» να πληρώνουν κάθε χρόνο ασφάλιστρο, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η ελιά δίνει παραγωγή ανά δύο και τρία χρόνια..
Ο νόμος έχει ήδη ψηφιστεί από το 2010, αφορά όλες τις καλλιέργειες και από 1/1/2011 η εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ δεν θα γίνεται όπως μέχρι σήμερα επι της αξίας του τιμολογίου , αλλά με την δήλωση καλλιέργειας εκτροφής και την διαδικασία της συμπλήρωσης της ενιαίας δήλωσης για τις επιδοτήσεις.
«Ο νόμος αρχικά κινείται σε θετική κατεύθυνση, καθώς υποχρεώνει τους αγρότες να εκδίδουν τιμολόγια και να ασφαλίζουν την παραγωγή τους, όμως παρουσιάζει προβλήματα, που πρέπει να εξεταστούν» επισημαίνει ο Σ/ντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας Μ. Πικάσης, εξηγώντας: «Για κάποιες καλλιέργειες καλούνται οι παραγωγοί να πληρώσουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές ι για μια αναμενόμενη παραγωγή, που κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά ληφθεί και αν θα πουληθεί».
Θεωρεί αυξημένα τα ασφάλιστρα σε ορισμένες παραγωγές όπως είναι το κοκκάρι που καλλιεργείται στην περιοχή μας ουσιαστικά από μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι καλούνται να επιβαρυνθούν με ασφάλιστρα 88,6 ευρώ ανά στρέμμα για παραγωγή, που δεν ξέρει αν θα την πάρουν , πότε και αν θα την πουλήσουν, αλλά και αν τελικά θα εισπράξουν.
Τα ασφάλιστρα όμως αυξήθηκαν και στα ξερά κρεμμύδια (46,2 ευρώ ανά στρέμμα), στα κρασοστάφυλα, τα οποία αυξήθηκαν διπλά, από 6 ευρώ που ήσαν σε 12, 6 ευρώ κ.α.
Τι προβλέπει όμως ο νόμος για όσους προπληρώσουν τα ασφάλιστρα, αλλά τελικά δεν πάρουν την παραγωγή;
Προβλέπονται δυο τρόποι, στους οποίους αναφέρεται ο Δ/ντής της Ε.Γ.Σ Θήβας: «Ο πρώτος είναι η καταβολή των ασφαλίστρων σε καταθετικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ μέχρι 15/7, που πιστεύω ότι είναι ανέφικτος για τον αγρότη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και ο δεύτερος έχει να κάνει με τον συμψηφισμός των απαιτήσεων που έχει ο παραγωγός από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή, συμψηφισμός κατά την πληρωμή της ενίσχυσης που θα πάρει».
Δηλαδή, το ασφάλιστρο εφόσον δεν θα παρακρατείται από το τιμολόγιο πώλησης θα μπορεί να αφαιρεθεί από την ενιαία ενίσχυση ή να βεβαιώνεται ως «χρέος» προς την Εφορία…..απο nSterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου Μετράει



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο Δήμος Αλιάρτου Μετράει
Αγαπητή. Συνδημότισσα…–Αγαπητέ .Συνδημότη
Από τις 10 Μαΐου έως και τις 24 Μαΐου 2011 η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα διενεργήσει την Γενική Απογραφή Πληθυσμού.
Σκοπός της είναι η ανανέωση δημογραφικών, οικονομικών, κοινωνικών.Στοιχείων.της.χώρας.
Από το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού θα καθοριστεί και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων για την επόμενη.δεκαετία.
Επομένως η απογραφή του πραγματικού πληθυσμού του Καλλικρατικού Δήμου μας συνεπάγεται και αύξηση της χρηματοδότησής του από την Πολιτεία και άρα, μεγαλύτερες δυνατότητες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Ο αριθμός του πληθυσμού του Δήμου στην προηγούμενη απογραφή, ήταν κατά πολύ μικρότερος του πραγματικού, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική απώλεια εσόδων.
Αυτό συνέβη γιατί πολλοί κάτοικοι που διαμένουν μόνιμα στον τόπο μας και απαιτούν καλύτερες συνθήκες ζωής, επέλεξαν να μην απογραφούν.στον.Δήμο.μας.
Κάτι παρόμοιο δεν πρέπει να συμβεί τώρα.
Όλοι να απογραφούμε στον Δήμο Αλιάρτου. Εδώ είναι τα συμφέροντά μας. Εδώ κατοικούμε. Εδώ απαιτούμε καλύτερες συνθήκες ζωής.
Ό κάθε δημότης να στηρίξει το τοπικό διαμέρισμα που κατοικεί. Εκεί θα διεκδικεί την παρουσία του Δήμου.
Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι απών αλλά και οι δημότες οφείλουν να είναι παρόντες.
Αγαπητή Συμπολίτισσα-Αγαπητέ Συμπολίτη
• Ο Δήμος είσαι εσύ ,είμαστε όλοι μας.
• Ισχυρός Δήμος σημαίνει όφελος για σένα και για τον κάθε Δημότη.
Από 10 έως 24 Μαΐου 2011
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελισσοκόμων του ΥπΑΑΤ


4/5/2011 Ξεκινάει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελισσοκόμων του ΥπΑΑΤ
Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων που περιγράφεται στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας. Η ορθή εφαρμογή της δράσης αυτής ελέγχεται με τακτικούς αλλά και έκτακτους δειγματοληπτικούς επιτόπιους τεχνικούς και οικονομικούς ελέγχους. Η διάρκεια της κάθε εκπαίδευσης καθορίζεται σε τρεις ημέρες σε κάθε επιλέξιμη περιοχή για κάθε έτος εφαρμογής του προγράμματος από τον καθ’ ύλην αρμόδιο οργανισμό του ΥΠΑΑΤ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ.
Προβλέπεται η πραγματοποίηση κύκλων μαθημάτων ανά επιλέξιμη περιοχή έτσι ώστε με την ολοκλήρωση κάθε τριετούς προγράμματος να έχουν καλυφθεί όλα οι θεματικές ενότητες που αναφέρονται παρακάτω:
  • Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών
  • Βασιλοτροφία
  • Εχθροί, ασθένειες μελισσών
  • Παραγωγή προϊόντων κυψέλης
  • Μελισσοκομικοί χειρισμοί - Μελισσοκομικός εξοπλισμός
  • Μεταχείριση των μελισσιών στη διάρκεια του έτους - τροφοδοσία
  • Μελισσοκομικά φυτά
  • Νομοθεσία - Προγράμματα
  • Τυποποίηση Εμπορία - marketing μελισσοκομικών προϊόντων
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ: «Ως περίοδος διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων καθορίζεται το διάστημα από 1 Φεβρουαρίου, έως 15 Μαΐου κάθε έτους. Κατ’ εξαίρεση, για το πρόγραμμα 2011 η περίοδος διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων ολοκληρώνεται την 31η Ιουλίου. Η επιλογή των περιοχών διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων γίνεται με σκοπό την κάλυψη όλης της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη το μελισσοκομικό ενδιαφέρον, τον αριθμό των κυψελών και των μελισσοκόμων καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Για το πρόγραμμα 2011 ενισχύεται το 100% των δαπανών υλοποίησης των εκπαιδεύσεων και μέχρι συνολικού ποσού 100.000 Ευρώ.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ γνωστικού αντικειμένου συναφούς με τη μελισσοκομία, τη μελισσοπαθολογία και/ή την αξιοποίηση - επεξεργασία - εμπορία των προϊόντων της κυψέλης ή απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ άλλων ειδικοτήτων με αποδεδειγμένη επαγγελματική και/ή διδακτική εμπειρία στη μελισσοκομία τη μελισσοπαθολογία και την αξιοποίηση - επεξεργασία - εμπορία των προϊόντων της κυψέλης.
Το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι εκπαιδευτές υποβάλλουν στον ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ αίτηση η οποία συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερόμενου, νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών, βεβαιώσεις εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας.
Ο παραπάνω κατάλογος εκπαιδευτών μελισσοκομίας αφορά στις εκπαιδεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2011. Για τα επόμενα χρόνια υλοποίησης της δράσης ο κατάλογος εκπαιδευτών μελισσοκομίας μπορεί να συμπληρώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στον κατάλογο εκπαιδευτών μελισσοκομίας για τις εκπαιδεύσεις των επόμενων ετών, μπορούν να υποβάλουν στον ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του ημερολογιακού έτους που προηγείται του έτους υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος εκπαιδεύσεων στο οποίο θέλουν να συμμετάσχουν».

Μιλένα Αποστολάκη

Όπως δήλωσε η κα Αποστολάκη «Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Η Ελλάδα παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι. Η επιστημονική υποστήριξη που παρέχεται μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης των μελισσοκόμων στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγής, που θα συμβάλει στην αύξηση των εξαγωγών του ελληνικού μελιού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτες φωτο από το μακελειό της επιχείρησης για τον Osama Bin Laden

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ



Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιδρομή στο σπίτι του Osama Bin Laden των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κυκλοφόρησαν σήμερα από το Reuters και δείχνουν τρεις άνδρες νεκρούς από τη συμπλοκή της νύχτας 1ης προς 2 Μαίου. Σε καμία από αυτές δεν φαίνεται πάντως ο ίδιος ο Bin Laden και εικάζεται πως οι τρεις άνδρες ήταν άμεσοι συνεργάτες του. 
Σύμφωνα πάντα με το Reuters οι φωτογραφίες ελήφθησαν από άνδρα των πακιστανικών αρχών ασφαλείας ο οποίος εισήλθε μέσα στο οίκημα νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ο Πακιστανός ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του πούλησε τις φωτογραφίες στο Reuters. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρουν οι φωτογραφίες η πρώτη τραβήχτηκε στις 2:30 το πρωί της Δευτέρας μια ώρα δηλαδή μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.
Οι υπόλοιπες έχουν ληφθεί μερικές ώρες αργότερα μεταξύ 5:21 πμ και 6:42 πμ και δείχνουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στον περίβολο του σπιτιού και αργότερα οι αμερικανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να καταστρέψουν. Όπως επισημαίνεται από το Reuters οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ειδησιογραφικού πρακτορείου είναι πεπεισμένοι για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών.
Image
Image
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ιδιώτη ο Οργανισμός Κωπαίδας

Σφοδρή είναι η αντίδραση αγροτών της Βοιωτίας απέναντι στα σενάρια που φέρνουν, τον οργανισμό κωπαίδας και τη διαχείριση του κωπαιδικού πεδίου στα χέρια ιδιώτη.... Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ήδη αποδεχτεί ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μετά από πρόταση του Γ.Γ. του υπουργείου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενημερωθούν σχετικά οι βουλευτές της Βοιωτίας και ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Μαΐου...

553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.

1789: Συνέρχεται στις Βερσαλλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.

1977: Οι έλληνες μισθωτοί εμφανίζονται στις δηλώσεις εισοδήματος πιο πλούσιοι από τους βιομηχάνους.

1980: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

2002: Ο Παναθηναϊκός νικά με 89-83 την Κίντερ Μπολόνια και ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία του.

2004: Ο πίνακας «Αγόρι με πίπα» του Πάμπλο Πικάσο πωλείται προς 104.168.000 δολάρια και γίνεται το ακριβότερο έργο που έχει ποτέ κατακυρωθεί σε δημοπρασία.


Γεννησεις

1813: Σόρεν Κίρκεγκαρντ, δανός φιλόσοφος, θεμελιωτής του ρεύματος του υπαρξισμού. [θαν. 11/11/1855]

1818: Καρλ Μαρξ, γερμανός φιλόσοφος, εισηγητής της κομμουνιστικής θεωρίας. Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» που έγραψε μαζί με τον Φρίντριχ Έγκελς, μόνο με τη Βίβλο συναγωνίζεται σε πωλήσεις παγκοσμίως. [θαν.14/3/1883]

1919: Γεώργιος Παπαδόπουλος, στρατιωτικός και ιθύνων νους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. [θαν. 27/6/1999]


Θανατοι

1821: Ναπολέων Βοναπάρτης, αυτοκράτορας της Γαλλίας. Πέθανε εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης. [γεν. 15/8/1769]

1965: Νίκος Γούναρης, τροβαδούρος του ελαφρού τραγουδιού. [γεν.1915]

1999: Βασίλης Διαμαντόπουλος, ηθοποιός. [γεν. 1920]

Διαβάστε Περισσότερα »

Οπαδικό «ραντεβού - θανάτου»

Οι αστυνομικές αρχές είχαν πληροφορίες για το «φονικό» ραντεβού μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ...
με αποτέλεσμα την έγκυρη επέμβασή τους ώστε να γλιτώσουν τα χειρότερα. Σε «τεντωμένο σχοινί» το θέμα των πλέι οφ.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας έκαναν λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση των οπαδών στα πλαίσια του παιχνιδιού της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ με τον Διομήδη Άργους και της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τον Αθηναϊκό.
Οι δύο αγώνες έγιναν στην περιοχή του Βύρωνα και οι «θερμόαιμοι» οπαδοί των δύο ομάδων θεώρησαν ιδανική την ευκαιρία αυτή για να λύσουν τις διαφορές τους.
Τα όργανα της τάξης ανακάλυψαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενός 33χρονου οπαδού της ΑΕΚ μεγάλη ποσότητα αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ και κροτίδες, και τον συνέλαβαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, μερικές δεκάδες οπαδών του Παναθηναϊκού (περίπου 50 άτομα) οπλισμένοι με πέτρες και ρόπαλα αναστάτωσαν την περιοχή του Ζωγράφου, απειλώντας τους κατοίκους και τους περαστικούς, ενώ και κάποια καταστήματα έκλεισαν φοβούμενοι οι ιδιοκτήτες τα χειρότερα.
Στη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, προσπαθώντας να κάνουν διακριτική την παρουσία τους για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις, κάτι που όμως δεν συνέβη και οι οπαδοί άρχισαν να πετούν πέτρες.
Γίνεται λοιπόν απόλυτα σαφές ότι η κατάσταση μοιάζει βόμβα έτοιμη να εκραγεί, και πλέον το ενδεχόμενο να ματαιωθούν τα πλέι οφ γίνεται ώρα με την ώρα όλο και πιο πιθανό, αφού οι χούλιγκανς μοιάζουν να είναι ανεξέλεγκτοι…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ