Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το “club του Βερολίνου” πίσω από τη μυστική συνάντηση στο Λουξεβούργο

Οι υπουργοί Οικονομικών του άτυπου Διευθυντηρίου της ευρωζώνης το λεγόμενο και ως “club του Βερολίνου”, το ρόλο του οποίου αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το newscode.gr συναντήθηκαν πράγματι απόψε  Παρασκευή το βράδυ, με αντικείμενο την κρίση στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις.
Το άτυπο αυτό όργανο, μετεξελίσσεται σταδιακά σε καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης της πολιτικής των μεγαλύτερων και οικονομικά υγιέστερων κρατών-μελών της ευρωζώνης. Η είδηση περί μυστικής συνεδρίασης, που διασταυρώθηκε και από πηγές του newscode.gr, επιβεβαιώνεται και από τα διεθνή πρακτορεία, μεταξύ των οποίων και το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newscode η συνάντηση στο Λουξεμβούργο έχει ως κύριο θέμα της την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και τους όρους με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Αν και το πρώτο δημοσίευμα για τη συγκεκριμένη συνάντηση που βγήκε από το Spiegel Online χαρακτηρίζεται από καλά πληροφορημένες πηγές ως “προβοκάτσια” από γερμανικά αντιπολιτευτικά συμφέροντα, αλλά και άλλες πλευρές που επιθυμούν να βάλουν στο «τραπέζι» την έξοδο της Ελλάδας, γεγονός είναι ότι ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του πορτογαλικού μνημονίου, οι χώρες που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν το EFSF με αυξημένα κεφάλαια και το ESM, από το 2013, δηλαδή οι χώρες της ευρωζώνης που διατηρούν τη μέγιστη πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ», εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Reuters: «Αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων αλά Ελληνικά»


«Θα θέλατε να κλείσετε συμφωνία με την Ελλάδα;» αναρωτιέται το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του, συμπληρώνοντας ότι για μια χώρα που ελπίζει να γλιτώσει τη χρεοκοπία αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία της, οι κινήσεις της κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι.
Το δημοσίευμα δίνει ως παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Παρότι μια επένδυση αξιοποίησης του χώρου, σε συνεργασία με το Κατάρ, θα μπορούσε να αποφέρει στη χώρα πολλά χρήματα, τα σχέδια βρίσκονται κολλημένα στα χαρτιά. «Το παλιό αεροδρόμιο είναι ένα οδυνηρό σύμβολο μιας ελπίδας που δεν ικανοποιήθηκε ποτέ» σχολιάζει η συντάκτης του δημοσιεύματος, που αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην απεργία πείνας του δημάρχου του Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, που ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του ότι θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
«Οι ιδιωτικοποιήσεις από μόνες τους δεν θα σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, αλλά χωρίς αυτές, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει την αναδιάρθρωση», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τα 50 δισ. ευρώ που καλείται η χώρα μας να εισπράξει μέχρι το 2015 από τις αποκρατικοποιήσεις είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος, που χαμηλώνουν τον πήχη στα 20 δισ. ευρώ.
«Το ρίσκο για τους επενδυτές είναι μεγάλο»
Άλλωστε, οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούν από την Ελλάδα να ξεκινήσει τις αποκρατικοποιήσεις άμεσα, με στόχο την άντληση των πρώτων 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013. «Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να ζητά ρευστότητα από την Ευρώπη, την ώρα που δεν αξιοποιεί τα ακίνητά της» διερωτήθηκε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, που ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο ασκούνται πολλές πιέσεις στην Αθήνα για να παραδώσει ένα σχέδιο στο συγκεκριμένο θέμα.
Μέχρι στιγμής, το σχέδιο προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Η Αθήνα, όπως ένας ιδιοκτήτης σπιτιού, που δεν μπορεί να αντέξει τις δόσεις δανείου, συμφώνησε να διαθέσει κάποια ενεργητικά στοιχεία. Αλλά ψάχνει ακόμη να βρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και τι του ανήκει, ενώ οι άλλοι μισθωτές του κτιρίου, όπως ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και εκατομμύρια Ελλήνων που αντιτίθενται στις αποκρατικοποιήσεις, επαναστατούν και αρνούνται να φύγουν από το κτίριο. «Ακόμη κι αν η Αθήνα βρει αγοραστές, ο επιχειρηματικός κίνδυνος είναι υπαρκτός γι αυτούς», σχολιάζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
Η Γερμανία ωστόσο αναμένεται ότι θα εμμείνει στις πιέσεις τις για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ελπίζοντας ότι με την υλοποίησή του, θα πείσει τους γερμανούς φορολογούμενους ότι και οι Έλληνες μοιράζονται το κόστος της διάσωσης.
Γραφειοκρατία διαφθορά και έλλειψη κανόνων
Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις παθογένειες που επικρατούν στην Ελλάδα. Η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η έλλειψη κανόνων, η άναρχη ανάπτυξη είναι μερικά από τα μειονεκτήματα που κάνουν έντονη την παρουσία τους στη χώρα μας.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που παρά τη διενέργεια εξεταστικών από τη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, κανείς πολιτικός μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικασθεί. «Τέτοια σκάνδαλα δημιουργούν υποψίες στους ψηφοφόρους που επιζητούν τη διαφάνεια στις ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν», επισημαίνει το Reuters.
Θα τα καταφέρουν;
Σε αυτό το κλίμα και με δεδομένες τις αντιδράσεις μιας μεγάλης μερίδας κατοίκων μπορούν οι Έλληνες να τα καταφέρουν; «Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η προσπάθεια θα συνδυάσει την εμπειρία του δημόσιου τομέα και το δυναμισμό και την ευρύτητα της ματιάς του ιδιωτικού τομέα».
«Φανταστείτε την Οδύσσεια. Ο Οδυσσέας έφθασε στην Ιθάκη ακολουθώντας μια ιδέα. Δεν είχε χάρτη, αλλά τα κατάφερε να γυρίσει πίσω» υπογράμμισε με δηλώσεις του ο κ. Παμπούκης. «Πέρασαν δέκα χρόνια για να τα καταφέρει ο Οδυσσέας» είναι το σχόλιο του Reuters.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετανάστες «Υπατίας»: Ζήτησαν εργασία και ταξίδι στη χώρα τους


Συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, Κυριάκο Αμοιρίδη και τον υπασπιστή του, ταξίαρχο Νικόλαο Μάρκου είχαν την Παρασκευή εκπρόσωποι των πρώην απεργών πείνας της «Υπατίας».
Ειδικότερα, οι πρώην απεργοί πείνας επικαλέστηκαν την κοινοτική οδηγία για τις επιστροφές των παράνομων μεταναστών θέτοντας, επιπλέον και τα εξής ζητήματα:
α. τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ταξίδι στη χώρα τους και
β. την παροχή δικαιώματος επαγγελματικής απασχόλησης, κυρίως για να μπορούν να εργάζονται , ως μισθωτοί, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, για το διάστημα που θα τελούν σε αναστολή απομάκρυνσης.
Οι κ.κ. Αμοιρίδης και Μάρκου, από την πλευρά τους, επισήμαναν ότι ο υπουργός μελετά με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα της πραγματοποίησης ταξιδιών.
Τόνισαν, ακόμη, ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι άμεσα αρμόδιο για το θέμα της επιστροφής και πρόσθεσαν ότι συνυπογράφει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που προετοιμάζουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση επέμβαση του κ. Πάγκαλου & εισαγγελέων! E-mail φαναρτζή-blogger από το Μπουρνάζι το δημοσίευμα του Spiegel…

"Προβοκάτσια" λέει για το δημοσίευμα η κυβέρνηση...

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το δημοσίευμα του Spiegel λέει τα εξής: «Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι... 
  
  είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι
επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.
Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουν να προκαλούν οι oπαδοί του Ηρακλή προτείνοντας γήπεδο ''Κεμάλ Ατατούρκ'' στη Μίκρα!



ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Επαφές με τουρκικές εταιρίες μέσω του τουρκικού προξενείου για την κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα με την ονομασία "Κεμάλ Ατατούρκ" και συνάντηση με τον πρόξενο των Σκοπίων στην Θεσσαλονίκη προτείνουν εκτός των άλλων που αναφέρουν, οι σύνδεσμοι του Ηρακλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδέσμων του Ηρακλή...

"Μετά τη συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής των οπαδών του Ηρακλή καθώς και πλήθος κόσμου, καταλήξαμε σε κάποιες προτάσεις τις οποίες απευθύνουμε σε συγκεκριμένους θεσμούς του Ηρακλή.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής αύριο Παρασκευή 6/5 να συγκαλέσει σύσκεψη μεταξύ της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, πρώην παραγόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και κάθε ενδιαφερομένου που τυχόν να υπάρχει, έτσι ώστε να συσταθεί άμεσα ένα άτυπο Δ.Σ. το οποίο θα είναι δυναμικό αλλά και κοινά αποδεκτό πίσω από το οποίο θα στρατευθεί ολόκληρος ο λαός του Ηρακλή και θα προχωρήσει προς την ανατροπή της απόφασης της Ε.Π.Ο.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τον Γ.Σ. Ηρακλής το Σάββατο 7/5 να καλέσει ονομαστικά στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, όλους τους βουλευτές της Μακεδονίας, όλους τους περιφερειάρχες, όλους τους δημάρχους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όλα τα μέλη (πρώην και νυν) των διοικήσεων της ΠΑΕ, ΚΑΕ, γς, όλους τους αθλητές (πρώην και νυν) του συλλόγου, όλους τους δημοσιογράφους αλλά και κάθε επιφανή οπαδό του Ηρακλή, με σκοπό τη δημιουργία ενός σώματος το οποίο θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, νομικές και πολιτικές, τόσο για την ανατροπή της απόφασης της Ε.Π.Ο. όσο και για το άνοιγμα των φακέλων όλων των ΠΑΕ από τη διακομματική επιτροπή της βουλής.

Προτείνουμε σε όσους απαρτίσουν αυτό το σώμα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου για τη μη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τον ΓΣ Ηρακλής να διοργανώσει την Τρίτη 10/5, ένα τεράστιο ειρηνικό συλλαλητήριο στη πλατεία Αριστοτέλους στο οποίο θα παραστούν όσοι θα βρίσκονται στη σαββατιάτικη συγκέντρωση στο Βελλίδειο.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από το ΓΣ Ηρακλής να συναντηθεί άμεσα με τον πρόξενο της FYROM στη Θεσσαλονίκη.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τη συσταθείσα επιτροπή γηπέδου να συνεδριάσει άμεσα και να προβεί σε διερευνητικές επαφές μέσω του τούρκικου προξενείου με κατασκευαστικές επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας για την ανέγερση γηπέδου με το όνομα «Κεμάλ Ατατούρκ» στη Μίκρα.

Τέλος καλούμε ολόκληρο το λαό του Ηρακλή να οπλιστεί με υπομονή και κουράγιο και να συμμετάσχει κατά χιλιάδες με συγκροτημένο μπλοκ στη γενική απεργία της Τετάρτης 11/5.

Ψηλά το κεφάλι, πίστη και περηφάνια!
103 χρόνια Ηρακλής εκτός κατεστημένου!!!

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή - Apache Club - Athens Club - Σ.Φ.Η.Σ.Ε. - Σ.Φ.Η.Ε.Λ. - Σ.Φ.Η. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ "IMMORTAL" - BLUE BOYS - Αυτόνομη Θύρα 10", αναφέρει η ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο δημοσίευμα στο Spiegel “Η Ελλάδα εξετάζει να φύγει από το ευρώ!”



http://img.protothema.
 
Ένα απίστευτο δημοσίευμα παίζει πρώτο στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει κατ’ επανάληψη επιτεθεί στην χώρα μας.

Με τίτλο “Griechenland erwägt Austritt aus der Euro-Zone” η ιστοσελίδα, επικαλούμενη μάλιστα κυβερνητικές πηγές από το Βερολίνο που φέρονται να γνωρίζουν τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να επανέλθει στην δραχμή!!!

Μάλιστα, υποστηρίζει πως απόψε στο Λουξεμβούργο υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιούν μυστική σύσκεψη για το ζήτημα.

Στη σύσκεψη φέρεται να μετέχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος στη διάρκεια της αποψινής σύσκεψης εμφανίζεται ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για καθημερινές διαδηλώσεις και αντιδράσεις των πολιτών στην κυβερνητική πολιτική, πραγματικότητα που έχει οδηγήσει, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο να εξετάζει την επιστροφή στη δραχμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν λόγω συντήρησης οι σήραγγες στην Αθηνών-Λαμίας

Κλειστές θα παραμείνουν οι σήραγγες στην εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης για τρεις ημέρες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στην συντήρησης και αποκατάστασης εξοπλισμού των σηράγγων.
Ειδικότερα:
• Από τις 10/5/2011 έως και τις 12/5/2011 θα πραγματοποιηθεί  πλήρης αποκλεισμός όλου του κλάδου προς Αθήνα, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά. (Εκτροπή από δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων, χ.θ. 176+000 έως  ανισόπεδο κόμβο Λόγγου, ευρύτερη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, χ.θ.161+000).
• Από τις 17/5/2011 έως και τις 19/5/2011  θα ακολουθήσει πλήρης αποκλεισμός όλου του κλάδου προς Λαμία, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά. (Εκτροπή από ανισόπεδο κόμβο Λόγγου, ευρύτερη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, χ.θ.161+000 έως δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων, χ.θ. 176+000).
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, ενώ   παράλληλα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τοποθετηθούν επί του αυτοκινητοδρόμου σχετικές προσωρινές σημάνσεις, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των οδηγών. (Πληροφοριακές πινακίδες προορισμών, ρυθμιστικές πινακίδες ορίων ταχύτητας, ανακλαστικοί κώνοι, προειδοποιητικές πινακίδες κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ


http://www.kilkistoday.gr/images/stories/fotografies/Epikairotita/efet.jpg
 
 
 
 
Την ανάκληση τριών προϊόντων ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ . Ειδικότερα
πρόκειται για φασολάκια, στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού, φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων και Χαλβά παραδοσιακό χειροποίητο με αμύγδαλα στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη αραχίδων), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Τα φασολάκια κυκλοφορούν με την εμπορική επωνυμία «Φασολάκια πολύ λεπτά Carrefour 220 g», σε γυάλινες συσκευασίες (βαζάκια) των 446 ml, καθαρού συνολικού βάρους 400 g και καθαρού στραγγισμένου βάρους 220 g. Εχουν παραχθεί στην Γαλλία και διακινούνται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην παρτίδα με τον αριθμό (Lot Number) 1717 L N2M 6 XX:XX 230 και ημερομηνία λήξης στις 31/08/2014.
Τα φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου διακινήθηκαν στη Λάρισα από την επιχείρηση «Δημ. Γ. Μούλιας, Εμπορία Ξηρών Καρπών και Καφέδων» στην οδό Κύπρου 25, μετά τις 7 Απριλίου 2011. Η παρτίδα του προϊόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην επισήμανση της αρχικής συσκευασίας των 30kg, είναι : LOT No: 237-15-3, ημερομηνία παραγωγής 3-2-2011 και ημερομηνία λήξης ένας χρόνος μετά την ημερομηνία παραγωγής του, ήτοι 3-2-2012. Το προϊόν αφού αποσυσκευάστηκε, διακινήθηκε κυρίως χύμα.
Το προϊόν «Χαλβάς παραδοσιακός χειροποίητος με αμύγδαλα» σε συσκευασίες των 400g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31/12/2011, παρασκευάζεται από την εταιρεία «Θεσσαλική Χαλβαδοποιία, Σωκράτης Ευαγ. Αντωνίου, Εργαστήριο Χαλβαδοποιίας - Παστελοποιίας» που εδρεύει στο 1Ο χλμ Λάρισας - Κοζάνης στη Λάρισα.
Για όλα τα παραπάνω προϊόντα ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εταιρείες την άμεση ανάκληση / απόσυρσή τους ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.













































Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός, καλό παιδί, εγκέφαλος trafficking

 



"ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ"

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλκίδας με τη συνδρομή του Τ.Α. Θηβών, χθες το πρωί, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ετών 31, «εγκέφαλος» ομάδας οργανωμένου
εγκλήματος, η οποία ενεργούσε σωματεμπορία γυναικών (trafficking) στη περιοχή της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος δράστης εντοπίστηκε μετά από... αναζητήσεις της Υπηρεσίες Χαλκίδας και συνελήφθη, αφού σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Α΄ Ανακριτή Χαλκίδας για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Βιασμού», «Παράνομης Κατακράτησης» και «Ληστείας».

Ερευνάται η δράση του και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα 06-05-2011 στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται Επειγόντως Αιμοπετάλια

Απο Λεοντάρι Θηβών



Ζητούνται Επειγόντως Αιμοπετάλια για την νεαρή Στέλλα Παύλου από τη Θήβα (ετών 17) η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της....



Η Στέλλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Αθηνών στο Τμήμα Αιματολογικής Κλινικής.



Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τη Στέλλα μπορεί να δώσει αίμα στο όνομα: Παύλου Στέλλα.



Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986 909910
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος τώρα στη NΔ-SATURN> Μόλις έμαθαν ότι έδεσε η ημερομηνία-19 Ιουνίου των Αγίων Πάντων-των πρόωρων εκλογών!



Τρόμος επικρατεί αυτή τη στιγμή στα γραφεία της ΝΔ-SATURN στη Συγγρού!
Κορυφαία στελέχη-εάν υπάρχουν τέτοια εδώ-μόλις πληροφορήθηκαν αυτό που το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» έχει γράψει κατ επανάληψη (σήμερα θα αποκαλύψουμε και λεπτομέρειες): Θα έχουμε πρόωρες εκλογές στις 19 Ιουνίου Κυριακή των Αγίων Πάντων-βλέπε Κουβέλης, Ντόρα, Οικολόγοι, Τραβέλια κλπ.-.
Η πληροφορία έφτασε στη NΔ-SATURN από στελέχη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», τα οποία πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μια και θεωρούν δεδομένο πως θα μπουν στη Βουλή-για να παίρνουν τα λεφτά της επιχορήγησης-και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε Οικουμενική κυβέρνηση!
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές με τη μικρότερη προεκλογική περίοδο που επιτρέπει το Σύνταγμα, 3-4 εβδομάδες!
Ο ίδιος θα κάνει ελάχιστες εμφανίσεις στην εξέδρα, ενώ θα χρησιμοποιήσει πολύ την τηλεόραση –τρίβουν τα χέρια τους οι καναλάρχες-και το διαδίκτυο!
Την τελική απόφαση για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, την  έλαβε μετά από συναντήσεις με όλα τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου. Μια γυναίκα-όχι η Άντα-ήταν εκείνη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφασή του.
Από τους υπουργούς η μοναδική που γνωρίζει τις προθέσεις του Γιώργου είναι η Τίνα Μπιρμπίλη, που όσα κι αν τις καταμαρτυρούν παραμένει στενή οικογενειακή φίλη.
Οι εκλογές τον Ιούνιο είναι δεδομένες λοιπόν κι αυτό έχει προκαλέσει ένα τσουνάμι τρόμου στη ΝΔ-SATURN.
Αγχωμένοι οι Σταικομυταράκηδες, προσπαθούν να στήσουν εσπευσμένα το «Ζάππειο Νο 2», παρότι γνωρίζουν ότι θα ξεσπιτώσουν τα ομόφυλα ζευγαράκια του πάρκου.
Αλλά ούτε και στην Ιπποκράτους μέχρι και τη τελευταία στιγμή γνώριζαν τίποτε για τις σκέψεις του πρωθυπουργού.
Ναι, ο Γιώργος έχει ενημερώσει τον Στρος Καν και την Τρόικα για τις εκλογικές προθέσεις του κι εκείνοι άναψαν το πράσινο φως.
Στόχος του Παπανδρέου είναι να βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και να σχηματίσει Οικουμενική κυβέρνηση με την οποία να περάσει  μέσα από την κόλαση της χρεοκοπίας και στη συνέχεια ο ίδιος ν αποδράσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Καλούμε τους φίλους τζογαδόρους  να στοιχηματίσουν για τις πρόωρες του Ιουνίου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δύο ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.



- Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι έπιασαν 2 από τους 4 δράστες
- Τουλάχιστον άλλα 10 άτομα στα χέρια της αστυνομίας
- Τι λέει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ο ψυχρός δολοφόνος, ο άνθρωπος που καθόταν στο βολάν του τζιπ και αφού έκανε ελιγμό για να στήσει ενέδρα στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έβγαλε το καλάσνικοφ από το τζάμι και γάζωσε με 23 σφαίρες τα δύο παλικάρια κρατείται όπως λένε αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής .

Τόσο εκείνος όσο και ένα ακόμη άτομο που ήταν μέσα στο τζιπ στη μοιραία συμπλοκή είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύλληψή τους έγινε στις επιχειρήσεις σε Πέραμα και Μενίδι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στη ληστεία του περιπτέρου απ' όπου ξεκίνησε η μοιραία καταδίωξη μετείχαν τέσσερα άτομα.

Οι άλλοι δύο έχουν μάλλον διαφύγει στο εξωτερικό. Ο ένας από αυτούς πρέπει να είναι εκείνος που κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Το DNA του τραυματία βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών που ωστόσο φαίνεται ότι έχουν και άλλα στοιχεία στα χέρια τους.

DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα και άλλων από τους δράστες. Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια σχετική ανακοίνωση καθώς περιμένουν την απάντηση από το εργαστήρια ώστε να πιστοποιηθεί η φυσική παρουσία των δύο στο τζιπ, το μοιραίο βράδυ στου Ρέντη.

H αστυνομία λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως ...
'Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π. προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα όπου εξετάστηκαν και εξιχνιάστηκε το περιστατικό της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Ρέντη και η προηγηθείσα ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι γκρέμισαν εκκλησία 100 ετών γιατί έκοβε την θέα ξενοδοχείου!


http://www.newsit.gr/files/Image/06-05-2011/resized/thekla_636_355.jpg
Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι τούρκοι στην Κύπρο. Γκρέμισαν την
Ένα τοπίο κενό άφησαν πίσω τους οι μπουλντόζες στο σημείο όπου για ένα και πλέον αιώνα «στεκόταν» πάνω από το κύμα το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας στη Βοκολίδα επειδή στην περιοχή κτίστηκε παράνομα πολυτελές ξενοδοχείο και η εκκλησία μάλλον κρίθηκε «ενοχλητική».
Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες για να αποτραπεί η ανέγερση τζαμιού στην αυλή της εκκλησίας της Παναγιάς της Θερμιώτισσας στην κατεχόμενη Θέρμια, ενώ οι προσπάθειες για...
αναστήλωση του κατεχόμενου μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στη Μύρτου καθυστέρησαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή με κατάρρευση.
Κάποιες πληροφορίες που έφθασαν στις ελεύθερες περιοχές έφεραν και στην περίπτωση αυτή τις μπουλντόζες να έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση μέρους των κτισμάτων που βρίσκονται γύρω από το ναό, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν.
Ωστόσο, προκλήθηκε αναστάτωση αφού οι ζημιές που υπέστη η Μονή μετά την τουρκική εισβολή είναι τεράστιες, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο κοινοτάρχης της Μύρτου, Σάββας Χαρίτου και δύσκολα θα αποκατασταθούν.
Όπως ήταν φυσικό βεβαίως, η κατεδάφιση της εκκλησίας της Αγίας Θέκλας στη Βοκολίδα προκάλεσε οργή στις ελεύθερες περιοχές αλλά και αντιδράσεις στα κατεχόμενα, ενώ η αρμόδια Τεχνική Επιτροπή που λειτουργεί στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη αναμένεται ότι θα θέσει και τις τρεις περιπτώσεις προς συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση της.
Εξάλλου και όπως ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης Βοκολίδας, Ευάγγελος Κίττος, «μετά από επικοινωνία που είχα τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο όσο και με τον επίσκοπο Καρπασίας, πληροφορήθηκα ότι γίνονται προσπάθειες για διευθέτηση μετάβασης μας στην περιοχή για να δούμε από κοντά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να προχωρήσουμε και επίσημα σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα».
Στις δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Βοκολίδας υποστήριξε ότι μέχρι πριν από δέκα ημέρες ο ίδιος επισκέφθηκε το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας και φωτογράφισε την περιοχή, αφού όπως είπε, «Τουρκοκύπριοι φίλοι μας από γειτονικά χωριά μας είχαν ενημερώσει για την ανέγερση του ξενοδοχείου και για τα προβλήματα που δημιουργούσαν κάποιοι επικαλούμενοι την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παρεκκλήσι».
Ως κονοτάρχης, «σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους αποταθήκαμε στο λεγόμενο δημαρχείο και υποτίθεται ότι είχε συμφωνηθεί να επιδιορθώσουμε κάποιες ζημιές στην εκκλησία για να μην είναι επικίνδυνη, όπως υποστήριζαν οι άνθρωποι του νέου ξενοδοχείου. Προς το σκοπό αυτό μάλιστα αποταθήκαμε και σε κάποιον Ελληνοκύπριο ο οποίος ζει στην Αμερική και προσφέρθηκε να πωλήσει περιουσία του για να μας δώσει τα χρήματα και να καλυφθούν τα έξοδα, και όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία πάντα με την Επισκοπή Καρπασίας. Δυστυχώς, και ενώ αυτή η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, μας πήραν από τα κατεχόμενα και μας είπαν ότι στην κυριολεξία μέσα στη νύκτα οι μπουλντόζες μπήκαν και κατεδάφισαν την εκκλησία».
«Καταδίκες» και συλλήψεις στα κατεχόμενα
Στην κατεδάφιση του παρεκκλησιού της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα, δίπλα από το παράνομο ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στις 19 Μαϊου επανήλθε χθες Πέμπτη η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», γράφοντας ότι ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι, προέβη σε σχετικές δηλώσεις.
Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» δεν επικροτεί τέτοια περιστατικά, χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτού του είδους τη συμπεριφορά απέναντι σε έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και είπε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κατεδάφιση του παρεκκλησιού στη Βοκολίδα, παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και ήδη μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένα άτομο το οποίο σχετίζεται με αυτό.|
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, τη στιγμή που ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ενέκρινε την άμεση αναστήλωση των έργων που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά και τα οποία έχουν δηλωθεί από την "επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς" ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση και την ώρα που διεξάγονται εντατικές εργασίες με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από "το νότο και το βορρά"», είπε ο κ. Οζερσάι.
Η ίδια εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμά της γράφει ότι η λεγόμενη Αστυνομία του ψευδοκράτους προχώρησε την Τετάρτη στη σύλληψη του Φατίχ Αχμέτ Ερόλ, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που με τη χρήση μπουλντόζας κατεδάφισε το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο παράνομο επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου ο «αστυνομικός ανακριτής», ο Φατίχ Αχμέτ Ερόλ είναι εργάτης στην κατασκευαστική εταιρεία Exsen, η οποία ανέλαβε την ανέγερση του ξενοδοχείου «Η Κιβωτός του Νώε» δίπλα από το παρεκκλήσι.
Το λεγόμενο δικαστήριο διέταξε τη διήμερη προσωποκράτηση του Ερόλ.
Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος ασχολήθηκε την Πέμπτη και με την περίπτωση της Παναγίας στην κοινότητα Θέρμια. Συγκεκριμένα, το «επαρχιακό δικαστήριο Κερύνειας» εξέδωσε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, «δεύτερο απαγορευτικό διάταγμα σχετικά με την ανέγερση τεμένους στην αυλή της εκκλησίας».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», το «διάταγμα» εξεδόθη μετά την υποβολή παραπόνου από μέρους της διεύθυνσης του ξενοδοχείου Αλτίνκαγια, το οποίο δραστηριοποιείται σε γειτονικό από την εκκλησία χώρο.
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Φαχρί Οτσιούογλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανέφερε ότι ο ίδιος δεν αντιτίθεται στην ανέγερση του τεμένους αλλά είναι εναντίον του χώρου που επιλέγηκε για την ανέγερσή του, καθώς από απόψεως τουρισμού ο χώρος δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Χαβαντίς» σε παραπολιτικό σχόλιό της γράφει ότι τον τελευταίο καιρό επιταχύνθηκε η παραχώρηση γης σε χωριά για ανέγερση τεμενών.
Ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Μορεκέτ, ο οποίος υπογράφει το σχόλιο, γράφει ότι έχει παραχωρηθεί γη στον Άγιο Σέργιο για ανέγερση τεμένους και διερωτάται αν στο χωριό αυτό δεν υπάρχει τέμενος.
newsit

Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματική μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα



Δραματική ήταν η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο, διάστημα που εν μέρει δικαιολογείται από τη δυσλειτουργία που παρουσίασαν πολλές πολεοδομίες και δεν είχαν φυσιολογική ροή πληροφοριών.

Δραματική ήταν η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο, διάστημα που εν μέρει...
δικαιολογείται από τη δυσλειτουργία που παρουσίασαν πολλές πολεοδομίες και δεν είχαν φυσιολογική ροή πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε κάμψη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων αδειών σε ποσοστό 62,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, ενώ η πτώση με κριτήριο την επιφάνεια των προς ανέγερση κατοικιών έφτασε το 74,6% και ο όγκος είχε κάμψη 72,9%.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μετά από ένα μήνα, όπως ο Δεκέμβριος του 2010 που παρουσιάστηκαν δείγματα μερικής ανάκαμψης στην οικοδομή, αφού μετά από πολλούς μήνες παρουσιάστηκε μικρή άνοδος 2% στην έκδοση των νέων αδειών.

Ρεκόρ
Τον Ιανουάριο η μεγαλύτερη πτώση, σε ό,τι αφορά τις νέες άδειες, εντοπίζεται στο Βόρειο Αιγαίο με 89,1% και ακολουθούν η Ηπειρος με πτώση της τάξης του 73,5%, η Κεντρική Μακεδονία με 69,7%, η Αττική με 63,5% και η Πελοπόννησος με 63,2%. Καμία περιοχή δεν κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Στο 12μηνο Φεβρουαρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011 η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας με βάση τον αριθμό των νέων αδειών ανέρχεται στο 16,6%, με βάση την επιφάνεια στο 29,8% και με βάση τον όγκο στο 32%.

Η μεγαλύτερη πτώση με κριτήριο τις νέες άδειες είναι στο Βόρειο Αιγαίο με 25,8%, στο Νότιο Αιγαίο με 24,7% και στην Αττική με 22,4%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφυγή κατά του νόμου για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς


Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές 198 αποφάσεις γενικών γραμματέων από όλες τις περιφέρειες της χώρας, με τις οποίες αποδίδεται ιθαγένεια σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας, σύμφωνα με το Ν.3838/2010, ζητούν τέσσερις Ενώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 

Οι Ενώσεις (Παγκρήτιος Ένωση, Πατριωτικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Λακωνίας, Παμποντιακός Σύλλογος Η Αργώ και Σύνδεσμος Κρητών Επιστημόνων) υποστηρίζουν ότι οι 198 αποφάσεις των περιφερειών για τις «ιθαγενοποιήσεις» είναι αντίθετες στα άρθρα 4 και 1 του Συντάγματος, όπως αντίθετα στις ίδιες συνταγματικές διατάξεις είναι και τα άρθρα 1, 2, 6 και 24 του συγκεκριμένου νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του Ν. 3838/2010 αναμένεται να κριθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, καθώς ήδη έχει διαβιβαστεί από το Δ' Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Π.Πικραμμένος εισήγαγε και την προσφυγή των Ενώσεων προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, το Δ' Τμήμα έκρινε ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Με το Ν. 3838/2010 εισάγονται δύο τρόποι απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας: Ο πρώτος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται και συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα και οι δύο στη χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση».

Ο δεύτερος τρόπος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια από τη συμπλήρωση του εξαετούς χρόνου φοίτησης
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στα email με φωτογραφίες του Osama


Με ανακοίνωσή του, το FBI προειδοποιεί τους χρήστες υπολογιστών για το ενδεχόμενο να λάβουν ιό...
μέσω email με φωτογραφίες ή video της σορού του Osama Bin Laden. «Το περιεχόμενο αυτό θα μπορούσε να είναι ένας ιός που θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή σας. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εξαπλωθεί στη λίστα επαφών των χρηστών, μολύνοντας έτσι τα συστήματα των συνεργατών και φίλων σας» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Το Internet Crime Complaint Center (IC3) προτρέπει τους χρήστες υπολογιστών να μην ανοίγουν τα μηνύματα αυτά, ούτε να ‘κλικάρουν’ τα links που περιέχονται σε αυτά, ακόμη και στην περίπτωση που ο αποστολέας είναι γνωστός... Για ασφάλεια, προτείνεται να έχουν εγκατεστημένη τελευταία έκδοση λογισμικού anti-virus.

Το IC3 συνιστά:
- Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα site κοινωνικής δικτύωσης.
- Μην συμφωνείτε να κατεβάσετε software για να δείτε τα video, αφού αυτές οι εφαρμογές μπορούν να μολύνουν τον υπολογιστή σας.
- Διαβάστε προσεκτικά τα e-mail που λαμβάνετε: Τα κακόβουλα μηνύματα έχουν συχνά ορθογραφικά λάθη και κακή γραμματική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 6 Μαΐου...


1825: Το Νεόκαστρο (Πύλος) παραδίδεται στον Ιμπραήμ, ο οποίος γίνεται κυρίαρχος της Μεσσηνίας.

1833: Ο σκοτσέζος Τζον Ντίρι κατασκευάζει το πρώτο ατσάλινο αλέτρι.

1889: Ανοίγει για το κοινό στο Παρίσι ο Πύργος του Άιφελ.

1926: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας γνωστοποιεί ότι στο εξής θα δίνονται δάνεια και στις γυναίκες.

1937: Το γερμανικό Ζέπελιν «Χίντεμπουργκ» πιάνει φωτιά και καταστρέφεται αμέσως, κατά τη διαδικασία προσγείωσής του στο Νιου Τζέρσι. 36 από τους 95 επιβαίνοντες σκοτώνονται.

1940: Ο αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το περίφημο μυθιστόρημά του «Τα Σταφύλια της Οργής».


Γεννησεις

1405: Γεώργιος Καστριώτης, γνωστότερος ως Σκεντέρμπεης, εθνικός ήρωας των Αλβανών. [θαν. 17/1/1468]

1758: Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, δικηγόρος, από τις ηγετικές προσωπικότητες της γαλλικής επανάστασης και ηγέτης της περιόδου της τρομοκρατίας. [θαν. 28/7/1794]

1856: Ζίγκμουντ Φρόιντ, γερμανοεβραίος ψυχίατρος και ιδρυτής της ψυχανάλυσης. [θαν. 23/9/1939]


Θανατοι

1862: Χένρι Ντέιβιντ Θόρο, αμερικανός συγγραφέας, φιλόσοφος και πρώιμος οικολόγος. [γεν. 12/7/1817]

1952: Μαρία Μοντεσόρι, ιταλίδα γιατρός και παιδαγωγός, που ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της νοημοσύνης των πνευματικά καθυστερημένων παιδιών. [γεν. 31/8/1870]

1992: Μάρλεν Ντίντριχ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μαρίας Μαγδαληνής Φον Λος, γερμανίδα ηθοποιός. («Γαλάζιος Άγγελος») [γεν. 27/12/1901]




Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή ανοίγουν τα διόδια της Θήβας..

ΛΙΒΑΔΕΙΑ -ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ- ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝΛΙΒΑΔΕΙΑ -ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ- ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το υπουργείο Πολιτισμού νομιμοποιεί το λιμάνι στη Θίσβη σε όφελος μεγάλων ομίλων

Μετά από τρεις συνεχόμενες αποφάσεις που έκριναν παράνομο το λιμάνι της Θίσβης, -μέρος του οποίου στηρίχθηκε επάνω σε αρχαιότητες- το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε τελικά την περασμένη Τρίτη υπέρ της νομιμοποίησης. Στην μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκε χωρίς διακοπή το επόμενο πρωί (!), οι θεματοφύλακες του πολιτισμού μας αποδέχθηκαν την αυθαιρεσία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο απαγορευτικές αποφάσεις του υπουργείου κατά παράβαση των οποίων κτίσθηκε το λιμάνι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου μειοψήφησε.

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή. Ήδη η Πολιτεία και οι τοπικοί άρχοντες έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής. Η μετεγκατάσταση ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή του Ασωπού και ένα μεγάλο ιδιωτικό εμπορικό λιμάνι – όπως αυτό που σχεδιάζεται στη Θίσβη- θα έχει βαρύτατες συνέπειες για τη βιωσιμότητα όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Κορινθιακού.

Το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο στην Κοινωνία; «Ο τολμών, όπως και ο επιμένων, νικά». Αρκεί να είναι ο όμιλος Στασινόπουλου (και λοιποί).

Για τους εργαζόμενους καθώς και για τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων που οδηγήθηκαν στο ΚΑΣ για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των ομίλων, οι συνέπειες είναι ήδη ορατές: Ανασφάλεια, ανύπαρκτος έλεγχος των συνθηκών εργασίας, ανύπαρκτος συνδικαλισμός. Η εκμετάλλευση έχει πολλές όψεις: όσο ενισχύεται σε βάρος δημόσιων αγαθών όπως ο πολιτισμός και το περιβάλλον, τόσο αυξάνεται απέναντι στην εργασία.

Η άποψη της περιφερειακής αρχής, των βουλευτών του νομού και άλλων τοπικών πολιτευτών δεν δηλώθηκε στο Κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο. Δεν ήταν εκεί.

Παρόντες ήταν οργανώσεις και ενεργοί πολίτες από τον Κορινθιακό και τη Βοιωτία, ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Θήβας και το προεδρείο του Συνδέσμου των Δήμων του Κορινθιακού.

Για όλους όσους περιμέναμε επί πολλές ώρες να διατυπώσουμε τα επιχειρήματά μας, όπως και για όλους όσους εδώ και χρόνια δίνουν μάχες επιβίωσης απέναντι στους Γολιάθ του τόπου, η εξέλιξη δεν ήταν έκπληξη. Την είχαμε ξαναζήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πριν από λίγα χρόνια στη Χαιρώνεια. Μόνο που τότε ήταν ο όμιλος Κοπελούζου και υπουργοί Πολιτισμού ο Μ. Λιάπης και Α. Σαμαράς της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα ο υπουργός που επέστρεψε την υπόθεση είναι ο Π. Γερουλάνος. Και τότε όπως και σήμερα, το ΚΑΣ αναίρεσε τελικά τις προηγούμενες αποφάσεις του, συμμορφούμενο με την πολιτική ηγεσία. Και τότε, όπως και τώρα, τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά. Η μονάδα του Κοπελούζου ακυρώθηκε τελικά λόγω των τοπικών αντιδράσεων. Τέτοιες αποφάσεις μπορεί να αποδειχτεί ότι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. «Δεν μας λυγίζουν, μας οργίζουν» λέει το γνωστό σύνθημα που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά, από ολοένα και περισσότερα στόματα.
Δέσποινα Σπανούδη
περιφερειακή σύμβουλος -Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για το Αυτοκινητοδρόμιο


Ανοίγει ο δρόμος για το ΑυτοκινητοδρόμιοΑνοίγει οριστικά ο δρόμος για την κατασκευή του μεγάλου έργου του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας μετά την σημερινή ομόφωνη απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με την οποία το έργο εντάσσεται στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το έργο, με προϋπολογισμό 94 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιδοτηθεί σε ποσοστό 40% έως του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ και ακολούθως με ποσοστό 20% για τις εργασίες από τα 50 εκατομμύρια ευρώ και πάνω...



Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής οι κ.κ. Κατσιφάρας, Φλωράτος και Φούρας επεσήμαναν ιδιαίτερα ότι το έργο έχει ωριμότητα, βιωσιμότητα, ολοκληρωμένες μελέτες, εξασφαλισμένη έκταση και επιπροσθέτως είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην παραγωγική διαδικασία σ' ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

«Υπήρξε μια πολύ καλή προετοιμασία από μέρους όλων των εμπλεκομένων πλευρών και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για ένα έργο την σπουδαιότητα του οποίου όλοι αντιλαμβανόμαστε», τόνισε σε δήλωση του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Το Αυτοκινητοδρόμιο θα δώσει πνοή σ' ολόκληρη την περιοχή, θα στηρίξει την παραγωγή και την ανάπτυξη και φυσικά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην προσέλκυση επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο που έχει στηριχθεί απ' όλους και για ένα όραμα της περιοχής που πλέον παίρνει την οδό της υλοποίησης. Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου ικανοποίηση για το έμπρακτο και συνεχές ενδιαφέρον τόσο του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη όσο και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Πετράκου που υποστήριξαν την προσπάθεια μας και συνέβαλαν στην αίσια έκβαση του θέματος. Πλέον δικαιώνονται όσοι, με κοπιώδεις προσπάθειες, πείσμα, επιμονή και όραμα, εργάστηκαν ώστε να φτάσουμε στο σημερινό σημείο».

Η επένδυση του Αυτοκινητοδρομίου θα κυρωθεί και από την Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο Δρούτσα στους Τούρκους τα ελληνικά πετρέλαια


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Νέα «κωλοτούμπα» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις επιταγές της Τουρκίας και νέες παραχωρήσεις στο Αιγαίο, όπου θα μπορούν άνετα πλέον οι Τούρκοι να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μέσα στο ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σήμερα η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για την άρνηση της Ελλάδας να οριοθετήσει τη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη στην οποία θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες για ανεύρεση ορυκτού πλούτου που θα έλυνε ένα μέρος του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.
Η πρωτοφανής αυτή τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών με τη δήλωση που έκανε: «Η έννοια της ΑΟΖ δεν έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και απλά έχει γίνει της μόδας να συζητάμε το θέμα», ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο της Τουρκίας για έρευνες στο Αιγαίο.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι κυρίαρχο θέμα στη μυστική διπλωματία Παπανδρέου – Ερντογάν είναι ο μη ορισμός από την Ελλάδα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και έτσι ο αποκλεισμός τη από κάθε ερευνητική προσπάθεια για την ανεύρεση υδρογονανθράκων.
Από το Νοέμβρη του 2008 η Άγκυρα έχει εκδώσει τη ναυτική αγγελία NAVTEX 545/8 με την οποία καθορίζει στη δική της δικαιοδοσία ένα μεγάλο ορθογώνιο χώρο νοτίως του Καστελόριζου για γεωφυσικές έρευνες.
Ο χώρος αυτός που ουσιαστικά ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ παραβιάστηκε ήδη από την Άγκυρα όταν έστειλε προ διμήνου το νορβηγικό ερ4ευνητικό σκάφος «Malene Ostervold» για αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου προκαλώντας τότε μια ασθενική διπλωματική αντίδραση από την Ελλάδα.
Η περιοχή του Καστελόριζου όπως και ορισμένες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έχουν καθοριστεί από την Τουρκία σαν χώροι αποκλειστικών τουρκικών δικαιωμάτων και αυτό το έχουν επιβάλλει και στην ελληνική πλευρά.
Ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου που είναι ελληνική ΑΟΖ, αλλά δεν τολμάει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να το καθορίζει βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου που ανέρχονται σε τρισ. κυβικά μέτρα και θα μπορούσαν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ