Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Σε τραυματολογικό κέντρο μετατρέπεται το νοσοκομείο της Θήβας

 

Ανοίγει ο δρόμος για τις ανταλλαγές προσωπικού ανάμεσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, με την οποία θα επιτρέπεται πλέον η κοινή διοίκηση περισσότερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ανταλλαγή υλικών και ανθρωπίνου δυναμικού. Με την ανταλλαγή προσωπικού θα εξοικονομηθεί σημαντικό έργο και χρήμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ, το οποίο παρουσίασε ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος  στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επέρχονται αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη όλης της Ελλάδας. Άλλα νοσοκομεία καταργούνται, άλλα αλλάζουν χρήση και άλλα μετατρέπονται σε κέντρα υγείας.

Σε ό,τι αφορά την 5η υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η σχετική εισήγηση εντάσσει τα 14 νοσοκομεία της περιοχής σε τέσσερις ομάδες, με νοσοκομεία-επικεφαλής των ομάδων το Πανεπιστημιακό Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση εισηγείται ο ειδικός για τις μονάδες υγείας της Εύβοιας. Ειδικότερα, τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Θηβών μετατρέπεται σε τραυματολογικό κέντρο.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δάκρυα της Χαρούλας


«Λύγισε» πάνω στη σκηνή η κορυφαία ερμηνεύτρια. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της έζησε το βράδυ της Τρίτης η Χαρούλα Αλεξίου. Σε ένα από τα πιο όμορφα θέατρα του κόσμου στο «Teatro Della Pergola» στη Φλωρεντία, η Ελληνίδα ερμηνεύτρια τιμήθηκε για την προσφορά της στο τραγούδι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», η Χαρούλα ανέβηκε πρώτη στο βάθρο από τους άλλους τιμηθέντες, κράτησε συγκινημένη το βραβείο, το χρυσό έμβλημα, το κρίνο της Φλωρεντίας πάνω σε μια σφαίρα, ενώ το κοινό, το οποίο είχε κατακλύσει το θέατρο, χειροκροτούσε ασταμάτητα. Με δάκρυα στα μάτια το αφιέρωσε στην Ελλάδα – την αγαπημένη της- και τους Έλληνες με την ευχή «Να ξεπεράσεις τις δύσκολες ώρες που περνάει και να βγει σύντομα από την κρίση».

Χθες το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο της Ρώμης, κατά την επιστροφή της το τηλέφωνό της χτυπούσε ασταμάτητα. Οι φίλοι της ήθελαν να τη συγχαρούν και να την καμαρώσουν, γιατί μέσα από τη φωνή της η Ελλάδα ταξιδεύει στα πέρατα της γης.

Μόνο μία διανυκτέρευση έκανε χθες στην Αθήνα και σήμερα αναχωρεί για το Ελσίνκι της Φιλανδίας, πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής της περιοδείας, που ξεκινάει την Κυριακή 15 Μαΐου.

Το βραβείο Una vita per la musica- Giglio d’oro (Μια ζωή για τη μουσική- Χρυσός κρίνος) απονέμεται από το ίδρυμα Premio Galileo σε καταξιωμένες προσωπικότητες. Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στον πρώην υπουργό πολιτισμού της Γαλλίας Ζαν Λαγκ, στην Κλαούντια Καρτινάλε, στον Ρομπέρτο Μπενίνι, αλλά και στον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Φέτος μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου τιμήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εμμανουέλ Μπαρόζο.

Οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα τα τραγούδια της Χαρούλας, τη θεωρούν «την πιο σημαντική τραγουδίστρια της Ελλάδας» και γι' αυτό την τίμησαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφαίρες κατά Βαρδινογιάννη

http://news247.gr/ellada/article861211.ece/ALTERNATES/w620/astynomikos.jpg
Άγνωστοι πυροβόλησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα εναντίον του σπιτιού του εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη, γιου του Ιωσήφ Βαρδινογιάννη, στο Μαρούσι.
Οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της οικίας, του γνωστού εφοπλιστή και επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί.
Μία από τις σφαίρες φαίνεται να διαπέρασε το τζάμι και να καρφώθηκε σε ένα βιβλίο, ενώ άλλη μία βρήκε την εξωτερική πλευρά του τοίχου.
Όπως λένε τα στοιχεία, ο άγνωστος επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την Ασφάλεια γίνεται έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη-Απίστευτη κακοποίηση οκτάχρονου

Φρίκη προκαλεί το περιστατικό που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας με αγοράκι να διακομίζεται στο νοσοκομείο με σοβαρή διάτρηση εντέρου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε αμβλύ όργανο στην πρωκτική του χώρα.
Φρίκη-Απίστευτη κακοποίηση οκτάχρονου
Πιο συγκεκριμένα το οκτάχρονο αγόρι διακομίστηκε από την Άρτα, με ασθενοφόρο, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και διαγνώστηκε πως είχε υποστεί πρόπτωση ορθού και ρήξη εντέρου.
Οι γιατροί έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο παιδί, ενώ ήδη διενεργείται προανάκριση για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό και αν πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση ή απλά για ατύχημα.
Μάλιστα οι γιατροί επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό, λόγω της σοβαρότητας της κατάσταση, αφήνοντας πίσω πιο ελαφρά συμβάντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί βγήκε από το χειρουργείο και πλέον αναρρώνει στην χειρουργική κλινική. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.
Για το περιστατικό έρευνες διενεργεί η Εισαγγελία Πατρών, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου ως όφειλαν ενημέρωσαν το τρίτο αστυνομικό τμήμα της Πάτρας
.newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραυματίστηκε ο Καντάφι,φεύγει από τη Τρίπολη,λέει ο ιταλός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι δήλωσε πριν από λίγο ότι ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι πιθανότατα δεν βρίσκεται στην Τρίπολη κι ενδέχεται να είναι τραυματίας.

Οι τελευταίες επιθέσεις νατοϊκών αεροσκαφών είχαν επικεντρωθεί  στη Τρίπολη και σε οικοδομικά συγκροτήματα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τον Καντάφι. Ήταν σαφές ότι το ΝΑΤΟ ,παρά τις δημόσιες δηλώσεις επιθυμούσε και επιθυμεί τη φυσική εξόντωση του συνταγματάρχη. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Ιούνιο ίσως μειωθούν τα διόδια


Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη οι μειώσεις στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων πιθανότατα θα εφαρμοσθούν τον Ιούνιο.
Παρά τις ευχές τόσο του αρμόδιου υφυπουργού όσο και μελών της κυβερνήσεως για μείωση των διοδίων μέχρι το Πάσχα, τελικά αυτή φαίνεται πως θα έρθει μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού «μέχρι τέλη Μαΐου θα υπάρξει ,πιθανότατα, κατάληξη στις συζητήσεις που γίνονται με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες επί του μνημονίου συνεργασίας, που τους έχει υποβάλει το υπουργείο».

Όπως διευκρίνισε “τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς πάντως έχουμε ξεκαθαρίσει ως υπουργείο ότι και δεσμευόμαστε και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω απ’ όσα έχουμε προτείνει στο μνημόνιο συνεργασίας».

Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει συνολική μείωση των διοδίων κατά 30% για τρία χρόνια και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα των οδικών αξόνων
.enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ