Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Μετά από 37 χρόνια βρήκα την αδερφή μου μέσω facebook"στην Θήβα!!!


 


Η ζωή τις είχε χωρίσει αλλά εκείνες δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν η μία την άλλη...

Η Άντζελα που είναι από την Πάτρα και η Τόνια που ζει στη Θήβα άρχισαν να συνομιλούν τυχαία μέσα από μία κοινή ομάδα στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συνομιλίες τους, σύμφωνα με το filodimos.gr, τις οδήγησαν σταδιακά στη λύση του μυστηρίου που βασάνιζε τις ζωές τους τα τελευταία 37 χρόνια, οι δύο γυναίκες ήταν αδερφές!

Φυσικά η χαρά τους είναι απερίγραπτη και την εξέφρασαν και οι δύο, προς το παρόν στον "τοίχο" του προφίλ της Άντζελας. Η ίδια γράφει: "Ας μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας. Είχα μια κοπέλα στο Facebook ως φίλη μου, όπως και εδώ στην ομάδα και μιλούσαμε σαν φιλενάδες. Πριν λίγα λεπτά μάθαμε πως είμαστε πραγματικές αδερφές. Μετά από 37 χρόνια βρήκα την αδερφή μου. Τρέμω ολόκληρη! Έψαχνα τόσα χρόνια να βρω εγώ αυτή κι αυτή εμένα. Χριστέ μου, δεν έχω λόγια..."

Και η Τόνια της απαντάει: "Ναι αδελφούλα μου, δάκρυα χαράς έχουμε και οι δύο". Μάλιστα, οι φωτογραφίες των δύο γυναικών, δείχνουν ξεκάθαρα πως μοιάζουν πραγματικά... σαν αδερφές!
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κελί του θανάτου – κολυμπώντας με τους κροκόδειλους



Θέλετε να το παίξετε μάγκες; Θέλετε να προκαλέσετε έναν κροκόδειλο, να μπείτε σχεδόν στο στόμα του αλλά να και να μην χάσετε το κεφάλι σας;
Στην Αυστραλία, για 80 Αυστραλιανά δολάρια, μπαίνετε σε μια πισίνα στην οποία κολυμπούν κροκόδειλοι, ελεύθεροι κροκόδειλοι, εσείς όμως, για να μείνει όπως είπαμε και παραπάνω το κεφάλι σας στη θέση του (και τα χέρια σας, τα πόδια σας, το….) είστε προστατευμένοι σε έναν κλωβό από ανθεκτικό fiberglass.

Έτσι, ο κροκόδειλος μένει με την όρεξη και εσείς με όλο σας το σώμα!

http://www.youkoufme.gr
http://kokoraki.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην Πάτρα για κρούσματα λέπρας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.

Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών.

Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρ
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.
.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Aκομή και για κούρεμα πάνε οι Ελληνες στα Σκόπια !

Περίπου 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών, για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο,  αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των επισκεπτών είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές.

Ο κ. Μπιζιώτης αναφέρει ότι σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρείες που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ.

Σήμερα, ο Δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που - όπως εκτιμάται - έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου της τάξεως του 30%.

Όμως, τον δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της εκδήλωσης, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, για να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντάς του: «Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά»

gordiosdessmos.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξώδικο επιστολή στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ από τους «Ελ. Επαγγελματίες» για τις διαδηλώσεις των αλλοδαπών

ImageΕξώδικο επιστολή έστειλε στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ η ομάδα «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» η οποία αφορά την πιθανότητα πραγματοποιήσεως διαδηλώσεων αλλοδαπών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Με την επιστολή αυτή η ομάδα «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» ζητά την άμεση απαγόρευση και καταστολή αυτών των κινητοποιήσεων, όπως το άρθρο 11 του Συντάγματος των Ελλήνων επιτάσσει.
Ακολουθεί η εξώδικη αποστολή
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντ/γο κ. Ελευθέριο Οικονόμου
Κοιν: ΜΜΕ
Θέμα: Συναθροίσεις – Διαδηλώσεις αλλοδαπών
Αξιότιμε αντ/γε κ. Οικονόμου,
Σας είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά παρατηρούνται προκλητικές συγκεντρώσεις αλλοδαπών με διάφορες αφορμές, υποκινούμενες συχνά από πολιτικές ομάδες με αμφιλεγόμενες προθέσεις, οι οποίες ωστόσο σίγουρα δεν συμβιβάζονται με τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού κράτους δικαίου, όπως πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας και ως εκ τούτου είναι αμφισβητουμένης νομιμότητος.

Επειδή σε ανάλογη περίπτωση ευθύς μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, εντός και εκτός των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία, της οποίας εσείς ηγείσθε, περιφρούρησε αντί να αποτρέψει μία τέτοια εκδήλωση αλλοδαπών,
Επειδή η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε αντιστοίχως πολλάκις μέχρι τώρα και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις,
Επειδή οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις της Αθήνας, ιδίως του κέντρου και των περιοχών που βρίσκονται πέριξ της οδού Πατησίων και σε όλο της το μήκος από την Ομόνοια αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια,
Επειδή αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην πρόκληση των Ελλήνων πολιτών,
Επειδή η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι απλά αλλοδαποί αλλά σαφέστατα ευρίσκονται στην χώρα μας παρανόμως,
Επειδή η κατάσταση στην Αθήνα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη, λόγω της δολοφονίας του Εμμανουήλ Κανταρέ από αλλοδαπούς,
Επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και το εμπόριο της Αθήνας βασίζει μεγάλο μέρος της ελπίδας της για σωτηρία στους τουρίστες και δεν επιθυμούμε αυτοί να γίνουν κοινωνοί εικόνων, όπου η Αθήνα εμφανίζεται να είναι ένα τεράστιο πεδίο αναρχίας, ανομίας, μαχών και ταραχών,
Επειδή κυρίως από το διαδίκτυο έχει γίνει γνωστό ότι επίκεινται διαδηλώσεις αλλοδαπών τις ερχόμενες ημέρες,
Για όλους αυτούς τους λόγους και προ πάντων για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματός μας,
Σας ζητούμε να σεβασθείτε το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έχετε ορκισθεί να υπερασπίζεσθε και, σύμφωνα με το άρθρο 11 του οποίου το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στην Ελλάδα αποτελεί ρητώς κατηγορηματικώς αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και μόνων αυτών, να απαγορεύσετε την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων και να ενεργήσετε προς αποτροπή τους σε περίπτωση που οιοσδήποτε, αλλοδαπός ή Έλληνας, επιχειρήσει να μην συμμορφωθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μαζικά στα ένδικα μέσα και να ζητήσουμε αφενός την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου και υμών και αφετέρου την αποζημίωσή μας για τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και την πιθανή ηθική βλάβη που η ανωτέρω παράβαση θα μας προξενήσει.
Για τους «Ελευθέρους Επιχειρηματίες»
Παναγιώτης Δούμας
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάσεις πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Photo for this article
Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ανακοινώνεται ότι από 23/5/2011 έως και τις 3/6/2011, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης όσοι αποφοίτησαν από τα Ι.Ε.Κ. μέχρι και τον Ιούνιο του 2010.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.eopp.gov.gr/pistop και στη συνέχεια κατατίθεται σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π. 2836/19-05-2011, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. (www.eopp.gov.gr).
Γνωστοποιείται, επίσης, ότι δε θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων εκτός της προαναφερθείσας ημερομηνίας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τους Κανονισμούς Κατάρτισης από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π. και συγκεκριμένα από τη διαδρομή: Υπηρεσίες → Πιστοποίηση Προσόντων → Κανονισμοί Κατάρτισης Ειδικοτήτων.
Τα καταβαλλόμενα εξέταστρα είναι 44€ για κάθε μέρος εξέτασης (θεωρητικό, πρακτικό).
Το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων θεωρητικού και πρακτικού μέρους ανά ειδικότητα και Περιφέρεια θα ανακοινωθεί μετά τις 16-6-2011. Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων μπορούν να λαμβάνουν οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π., καθώς και από τα Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής τους ή τις Περιφερειακές Εξεταστικές Επιτροπές Πιστοποίησης (Π.Ε.Ε.Π.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον του ανακριτή οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι συνελλήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό.
Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σερλή του Μιχαήλ, Γιώργο Τσικνάκη του Εμμανουήλ και Δημήτρη Μαλιάγκα του Νικολάου, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις κατηγορουμένους, μόνο ο Δημήτρης Μαλιάγκας ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι υπόλοιποι δυο συνάδελφοι του αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για σκευωρία.
Και οι τρεις συνελήφθησαν στις 16 Μαΐου έπειτα από σχετική καταγγελία ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ στο Αιγάλεω σύμφωνα με την οποία απαίτησαν εκβιαστικά 1.000 ευρώ προκειμένου να βεβαιώσουν, τις ελάχιστες δυνατές παραβάσεις.
Μάλιστα, στην οικία του ενός, βρέθηκε ποσό 85.570 ευρώ, ενώ ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συνελήφθη να έχει πάνω του τα 1.000 ευρώ προσημειωμένα, υποστήριξε ότι είχε το σακάκι του κρεμασμένο σε μια καρέκλα και του τα έβαλαν.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιθέσεις λύκων σε Παρνασσό και Ελικώνα..

"Μας κατασπάραξαν" Επιθέσεις λύκων σε κοπάδια

  απο την Θώμη Παληού   
altΕπιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του Παρνασσού και του Ελικώνα. Το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και το αποδίδουν στον ανθρώπινο παράγοντα μιας και οι λύκοι δεν είναι καθαρόαιμοι.
Επιρρίπτουν μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτεία που προστατεύει το λύκο σε μια περιοχή ορεινή που η κτηνοτροφία στηρίζεται στην άγρια μορφή ελευθέρας βοσκής. Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο στην περίπτωση που ο κτηνίατρος διαπιστώσει από κοντά ότι έχουν κατασπαραχθεί περισσότερα από τέσσερα ζώα. Εκτός από την απώλεια των ζώων ο εγκλωβισμός τους στη συνέχεια στους στάβλους αυξάνει τα έξοδα των κτηνοτρόφων εξαιτίας της αύξησης των ζωοτροφών ενώ τα έγκλειστα αιγοπρόβατα δεν αναπαράγονται το ίδιο παραγωγικά με αυτά που βόσκουν ελεύθερα.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Ομάδα μεταναστών αποπειράθηκε να βιάσει κοπέλα - Το θύμα υπέστη σοκ και νοσηλεύεται



Τον τρόμο έζησε μια νεαρή στο κέντρο της Πάτρας, αφού όπως καταγγέλλει ομάδα μεταναστών της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, εξαιτίας του σοκ που υπέστη. 


Το περιστατικό συνέβη προχθές τα ξημερώματα στην Αγίου Νικολάου, την ώρα που η νεαρή ανέβαινε τις σκάλες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας τςη Πάτρας «Πρωινή Γνώμη» οι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να την βιάσουν, και μάλιστα εξαιτίας του σοκ που υπέστη νοσηλεύεται ακόμη στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί αλλοδαποί φέρεται να έπεσαν πάνω της, η ίδια όμως άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν, ενώ διερχόμενοι ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο.   
 newsport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε γνώριμος ο 21χρονος

Με τον Χρήστο Τσάκαλο και τον Δαμιανό Μπολάνο συνδέει η αστυνομία τον 21χρονο που συνελήφθη στην Πεύκη.
Mετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, η ΕΛ.ΑΣ δίνει  στη δημοσιότητα και τα στοιχεία ταυτότητας του ένοπλου δράστη, ο οποίος την 18-05-2011 στην περιοχή της Πεύκης τραυματίστηκε, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, και έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση εναντίον δύο αστυνομικών, με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Πρόκειται για τον Θεόφιλο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε την 06-04-1990 στο Μαρούσι Αττικής,
Δακτυλικά αποτυπώματα του Θεόφιλου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ταυτίστηκαν με αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί:
  • Σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου την 14-03-2011 είχαν συλληφθεί πέντε (5) άτομα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, μεταξύ αυτών οι Τσάκαλος και Μπολάνος.
  • Σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου την 14-03-2011 είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών ενεργειών για τρομοκρατική δραστηριότητα. 
    crimesonair.blogspot

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό επεισόδιο πριν από λίγο στον 'Εβρο μεταξύ τούρκων δουλεμπόρων και ελλήνων συνοριακών φρουρών!

Πυροβόλησαν εναντίον 4 ελλήνων και 2 γερμανών φρουρών της Frontex
- Παρολίγο διπλωματικό επεισόδιο - Εμπλοκή και τούρκων στρατιωτών
- Υπόνοιες οτι οι σφαίρες που έπεσαν από την τουρκική πλευρά δεν ήταν μόνο από δουλέμπορο!

Θερμό επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Έβρου, όταν Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε βάρος 4 αστυνομικών της συνοριακής Φύλαξης των παράνομων περασμάτων και 2 Γερμανών κομάντο του Frontex και παρολίγο να προκληθεί οξύ διπλωματικό επεισόδιο.

Το επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε στη νησίδα «Αντάς» που βρίσκεται από ελληνικής πλευράς στην περιφέρεια του Τυχερού. Η συγκεκριμένη νησίδα από την τουρκική πλευρά προσεγγίζεται μόνο με βάρκες, ενώ η απόσταση που τη χωρίζει από την ελληνική όχθη, λόγω της χαμηλής στάθμης είναι εύκολα προσπελάσιμη με τα πόδια.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαπιστωθεί, πως υπήρξε συστηματική μετατόπιση των εισροών από τα χερσαία σύνορα χαμηλότερα προς το Τυχερό, με τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κατά ομάδες τους πρόσφυγες στη νησίδα, αφήνοντας τους στη συνέχεια να διανύσουν μόνοι τους και με ασφάλεια το δρόμο προς την Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μικτές αστυνομικές δυνάμεις πάνω στη νησίδα, ώστε ν’ αποτρέπονται οι αποβιβάσεις.

Χθες τη νύχτα έγιναν κατ’ επανάληψη απόπειρες προσέγγισης από τουρκικά πλοιάρια, πλην όμως η θέα των αστυνομικών απέτρεψε το «δέσιμο» στη νησίδα. Το πρωί στην περιοχή θεάθηκε μία μαύρη βάρκα με ένοπλους, οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν με καραμπίνες στον αέρα και στη συνέχεια με στοχευμένες βολές κατά Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών, χωρίς να γίνει γνωστό εάν ανταποδόθηκαν τα πυρά.

Ούτως ή άλλως πάντως θα ήταν δώρο άδωρον, με το δεδομένο ότι η μεταξύ τους απόσταση μπορεί να ήταν εντός βεληνεκούς για τις καραμπίνες των δουλέμπορων, αλλά εκτός για τα πιστόλια των συνοριακών φυλάκων.

Ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Τουρκικός Στρατός κι εκεί ακριβώς άρχισε να πλέκεται ένα άλλο θρίλερ. Μόλις έκαναν την εμφάνιση τους Τούρκοι στρατιώτες και ένας Γερμανός του Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει, δέχτηκε πυροβολισμό πιθανότητα από δουλέμπορο που ήταν κρυμμένος, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πυροβολισμός να προήλθε από Τούρκο στρατιώτη, μετά από άνωθεν εντολή, καθώς θα θεωρήθηκε ότι υπήρξε από την ελληνική πλευρά κατοχή ενδιάμεσου και άρα ουδέτερου εδάφους.

Καλού κακού πάντως, οι αστυνομικοί πήραν την εντολή ν’ απομακρυνθούν από τη νησίδα, τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την αποφυγή ενός διπλωματικού επεισοδίου.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε η κάρα του Αγ. Στυλιανού, λίγο πριν πωληθεί



   Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη     
altΌχι μόνο εξυχνιάστηκε η κλοπή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Σάικα των Αγράφων, αλλά βρέθηκε και τμήμα του ιερού λειψάνου σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, έτοιμο προς πώληση.
Οι έρευνες του τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας κατέληξαν στον εντοπισμό και την σύλληψη 50χρονου κατοίκου Καρδίτσας που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με κλοπές ιερών κειμηλίων. Να σημειωθεί ότι συνεργός του θεωρείται και ο ιδιοκτήτης του παλαιοπωλείου ως αποδέκτης κλοπιμαίων ιερεών κειμιλών. Ο δράσης "χτύπησε" μεταξύ άλλων και το Μουσείο Χαρίλαος Φλωράκης στην Καρδίτσα.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Δημήτρης Αγγελής μέσα από τον STAR FM, ευχαρίστησε τους Ευρυτάνες των Αγράφων αλλά και τους Καρδιτσιώτες που βοήθησαν στις έρευνες για την ανεύρεση του Ιερού λειψάνου, το οποίο είναι ανυπολόγιστης πνευματικής αξίας.
altΝα σημειωθεί ότι στο παρελθόν η τιμία κάρα του Αγίου Στυλιανού Παφλαγόνος-προστάτης των παιδιών-, είχε μεταφερθεί και στην Κύπρο με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία. Η περιοχή της Σάικας Αγράφων από την οποία εκλάπη και στην οποία θα επιστραφεί, διοικητικά ανήκει στην Ευρυτανία, αλλά αστυνομεύεται από την Α.Δ Καρδίτσας.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφγανοί οι δολοφόνοι τον έσφαξαν για 120 ευρώ!!!


 
Σεσημασμένος για ληστείες, ιδιαίτερα σκληρός, είναι ο 27χρονος Αφγανός που έσφαξε τον 44χρονο Μανόλη Καντάρη για μια κάμερα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, απ’ ό,τι φαίνεται, έγινε για τα 120 ευρώ που έβαλαν στην τσέπη από την κάμερα που άρπαξαν από τον άτυχο πατέρα και πούλησαν στη μαύρη αγορά στο Μοναστηράκι, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και του τρίτου συνεργού, υπηκόου από το Πακιστάν, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 27χρονος είναι σεσημασμένος ληστής του δρόμου, ιδιαίτερα άγριος και σκληρός και το τελευταίο διάστημα είχε φτιάξει με τους άλλους δύο αλλοδαπούς ομάδα που χτυπούσαν περαστικούς στο κέντρο της Αθήνας για να αρπάξουν λίγα ευρώ ή προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, έχοντας στα χέρια τους τα καρέ, από το κλειστό κύκλωμα καταστήματος της περιοχής που είχε καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, κατάφεραν ύστερα από εντατικές έρευνες και αναζητήσεις στις πιάτσες και τα γκέτο των αλλοδαπών του κέντρου της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης να κάνουν έφοδο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Μενάνδρου και να προσαγάγουν δεκάδες άτομα, ανάμεσα στους οποίους και τους δύο Αφγανούς μαχαιροβγάλτες της Ομόνοιας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αλλοδαπού ληστή του δρόμου συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε νεκροί από σεισμό 6,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

  
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 79 τραυματίστηκαν από σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη βορειοδυτική Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, ένας από τους τραυματίες είναι σε άσχημη κατάσταση και ένας εκ των νεκρών υπέστη καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 80 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Κιουτάχια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα στους Λιβαδείτες να στηρίξουν το νοσοκομείο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEKPjkDgDI5JZPpHay-lM68yflgFvXxUlQ0EBqUmav81ox5YckJ18yrJZQtYcRPrXCFakaH5_eNVEIyJYKgfEnv4TyeJyiHAJuDVEiG9tZU0Kp2rwiYueIY-Og2IB5Q1aa6sMZ0SOEnq8/s1600/dimarxeio+makria.JPGΠρόσκληση στους πολίτες του δήμου Λεβαδέων να παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νοσοκομείο, απευθύνει ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής. Στην πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Όπως γνωρίζετε έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος για την συγχώνευση των δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων.
Η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Λεβαδιάς είναι υπόθεση που μας αφορά όλους μας.
Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο) .
Η στήριξη στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, με την συμμετοχή σας στην σημαντική συνεδρίαση, όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων, κρίνεται απαραίτητη.
Η υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό. Από την υγεία εξαρτάται η ζωή του ανθρώπου και η ποιότητα της γι΄ αυτή τη γενιά και τις επόμενες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν παραιτούνται του αιτήματος να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ κάτω από Δημόσιο έλεγχο οι εργαζόμενοι

alt
Ομόφωνο Ψήφισμα ύστερα από την ημερίδα τους παρουσία και πολιτικών παραγόντων

Όλοι εμείς που καλεστήκαμε από τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και συμμετείχαμε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα ,σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 , με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αφού λάβαμε υπόψη ότι:
Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας.
Είναι πηγή οικονομικής ζωής όχι μόνο για τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται αλλά και για την Εθνική Οικονομία.
Είναι κερδοφόρα , δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της.
Το κράτος συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στο μετοχικό κεφάλαιο , για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου.
Τα όποια δημόσια κεφάλαια έχουν επενδυθεί για την αγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας είναι ασήμαντα και δεν συγκρίνονται με τα πολλαπλάσια οφέλη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της χώρας.
Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ , δεν είναι κρατικοδίαιτοι και ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι. Δεν έχουν τα εργασιακά προνόμια του Δημοσίου και απασχολούνται με εργασιακές συνθήκες της ελεύθερης αγοράς.
Η παραμονή της ΛΑΡΚΟ κάτω από δημόσιο έλεγχο είναι απαίτηση σχεδόν ολόκληρης της Κοινωνίας.
Εκφράζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ την απαίτηση μας ,για την παραμονή της ΛΑΡΚΟ κάτω από Δημόσιο έλεγχο.
Το ψήφισμα αυτό να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Χώρας ,στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου , στους αρμόδιους Υπουργούς και στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων.
insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS": Οίτη και Μαλιακός, παράλληλες διαδρομές και αξίες

 

Η απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τις δύο νέες θέσεις εξόρυξης βωξίτη στο ΚΑΡΑΒΑΚΙ και στο ΧΑΝΙ ΠΑΠΑΜΙΧΟΥ κοντά στο χωριό Κουμαρίτσι, είναι για μας μια απαράδεκτη και άκρως αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Οίτης. Η ήπια βιώσιμη διαχείριση και προοπτική της Οίτης βρίσκεται πια σε αμφισβήτηση. Η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε όλο το βόρειο και ανατολικό της τμήμα, που μεθοδεύεται, αντικειμενικά δημιουργεί τον κίνδυνο να γίνει η Οίτη «Γκιώνα»
Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS θεωρούμε τα οικοσυστήματα της Οίτης και του Μαλιακού ως ένα ενιαίο οικοσύστημα, γι’ αυτό άλλωστε εκτιμούμε ότι είναι ώριμος ο στόχος της δημιουργίας του «Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Οίτης - Σπερχειού – Μαλιακού»
Η ζωή στον Μαλιακό κόλπο εξαρτάται άμεσα από την ζωή στην Οίτη· πόσο μάλλον που το Χωροταξικό Βιομηχανίας χαρακτηρίζει την Οίτη «βιομηχανική – μεταλλευτική περιοχή», όπως και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας «βιομηχανικό λιμάνι» για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
Είναι άμεση υποχρέωση όλων μας η εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Οίτης, όπως είναι αναγκαία και μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Μαλιακού και της κοιλάδας του Σπερχειού. Είναι άμεση ανάγκη να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών και να μιλήσουμε για τη βιώσιμη γεωργία και τα παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας, τις νέες όχι υδροβόρες καλλιέργειες, την προώθηση της βιολογικής γεωργίας, να μιλήσουμε για τον ήπιο βιώσιμο τουρισμό, τον οικοτουρισμό, τον ορεινό, τον ιαματικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό κλπ τουρισμό, να αναδείξουμε τις ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες που θα σέβονται το περιβάλλον.

Συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις προσπάθειες των παραοίτιων κοινοτήτων για την σωτηρία της Οίτης, καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση της Κυριακής 22 Μαίου, 11 πμ, στο χωριό Κουμαρίτσι. Σύνθημά μας η Οίτη δεν θα γίνει «ΓΚΙΩΝΑ»  
 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέδριο για τον Αγιο Λουκά Κριμαίας στη Θήβα

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 7:00 μμ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας Συνέδριο για τη ζωή και το έργο του Αγιου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, καθηγητή της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την κοίμηση του (11 Ιουνίου 1961).

Για τη ζωή και το έργο του, θα παρουσιαστούν νέες εκδόσεις, προβολή ντοκυμαντέρ και θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας ψάλλοντας ύνους από την ακολουθία του. 
www.scoop.it/t/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς τηλεόραση λόγω απεργία της ΕΤΙΤΑ

Photo for this article
Ξεχάστε την τηλεόραση για την επόμενη εβδομάδα, αφού η ΕΤΙΤΑ προκήρυξε 2 κυλιόμενες 48ώρες απεργίες. Η απεργίες θα ξεκινούν από το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου στις 05.00 μέχρι το Σάββατο 28 Μαΐου στις 05.00 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής:
"Από Τρίτη 24 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης 24 Μαίου και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου) και την Πέμπτη 26 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου μέχρι και ώρα 05.00π.μ. του Σαββάτου 28 Μαίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας
Απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Συνάδελφοι, όπως έχουμε ξαναπεί, οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες. Η 4ήμερη απεργία μας πρέπει να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψουμε και να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Η συμμετοχή μας σ αυτή την απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση του Δημάρχου Αλιάρτου Κου Ντασιώτη Γεωργίου για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ                                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               Αλίαρτος 20-05-2011
                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναγγελθείσες, από τεχνοκράτες, «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία, οι οποίες, σχεδιασμένες επί χάρτου και μόνο με λογιστικά κριτήρια, απέχουν  έτη φωτός από την πραγματικότητα.
Στις «μεταρρυθμίσεις» αυτές προβλέπεται και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, με την κατάργηση  τριών (3) κλινικών. Ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους και η μόνη παρέμβαση που θα έπρεπε να συζητείται είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του.
Ανησυχούμε ιδιαίτερα,
γιατί με πρόφαση την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, για την οποία όμως δεν ευθυνόμαστε όλοι, αμφισβητούνται κοινωνικές κατακτήσεις που με πολλούς αγώνες αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος πέτυχαν οι εργαζόμενοι όπως ,εν προκειμένω, το δικαίωμα στην υγεία.
Οι κάτοικοι της Αλιάρτου ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, γιατί φοβούμαστε ότι μετά την υποβάθμιση του Νοσοκομείου  της Λιβαδειάς, το οποίο εξυπηρετεί και τον Δήμο μας, θα έρθει η σειρά του Κέντρου Υγείας της πόλης, το οποίο λειτουργώντας με υποδειγματικό τρόπο προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους ετησίως.
Είμαστε σε εγρήγορση και συντασσόμαστε ολόψυχα με τους φορείς και τους πολίτες που αντιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής τους. Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δικαίωμα του πολίτη, το οποίο δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Επαγγελματική Εξυπηρέτηση Πελατών» από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο με θέμα "Επαγγελματική Εξυπηρέτηση Πελατών". Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλους εκείνους που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη για να επιτευχθεί μία πώληση και επιθυμούν να βελτιώσουν τις τεχνικές πώλησης και επαγγελματικής εξυπηρέτησης των πελατών τους...


Το σεμινάριο, διάρκειας 5 ωρών, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) στις 30 Μαΐου και ώρα 4:00 μ.μ. 

Η συμμετοχή για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας είναι δωρεάν
Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, κα Μίνα Πελέκη, τηλ. 22610.28281 & e-mail peleki@viotiachamber.gr ή να επισκέπτονται στο το δικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ-ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

  ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ. - ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ Δυναμικό παρόν έδωσε η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων της 18ης Μαΐου 2011. Στην συνεδρίαση, συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως το ενδεχόμενο να κλείσει η ΔΟΥ της Θήβας, στα πλαίσια του εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013. Η Βουλευτής πήρε ανοιχτή θέση υπέρ της διατήρησης της ΔΟΥ Θηβών, μεταφέροντας μάλιστα την δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, αρμόδιου για τα θέματα των ΔΟΥ, μετά από σχετική επικοινωνία μαζί του, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για να κλείσει η ΔΟΥ της Θήβας. Η κυρία Αγάτσα μετέφερε στον Υφυπουργό την ανησυχία και την αγωνία των πολιτών για το μέλλον των ΔΟΥ. Ο κ.Κουσελάς απάντησε πως η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί, μετά από την αξιολόγηση των αναγκών των περιοχών που λειτουργούν οι ΔΟΥ. Η κυρία Αγάτσα, λαμβάνοντας τον λόγο, υπερασπίστηκε την αναβάθμιση των ΔΟΥ και όχι την υποβάθμισή τους, με στόχο, όπως αποτελεί και στόχο της Κυβέρνησης, τον εκσυγχρονισμό τους, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αποκρούοντας δε τις φήμες για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔΟΥ της Θήβας, η Βουλευτής δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε καμία σκοπιμότητα, δεδομένου ότι η ΔΟΥ Θηβών παρέχει τις υπηρεσίες της σε μία περιοχή με μεγάλο αριθμό βιομηχανιών, βιοτεχνιών, αγροτών και επαγγελματιών. Η κυρία Αγάτσα, κλείνοντας την τοποθέτησή της, δήλωσε ότι θα ενεργήσει οτιδήποτε είναι δυνατό ,για την διατήρηση της ΔΟΥ τόσο της Θήβας όσο και της Λιβαδειάς και για την αναβάθμιση αυτών, παραδίδοντας ταυτόχρονα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την σχετική ερώτηση που έχει υποβάλλει για το θέμα, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ