Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αναβρασμός στο Facebook - Διεγράφη το κάλεσμα σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα



Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Ειρηνικές διαδηλώσεις στα ισπανικά πρότυπα, οργανώνουν για την Τετάρτη το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες».

Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο,  το συγκεκριμένο group διεγράφη από το Facebok και επικράτησε αναστάτωση από τα μέλη αυτής της κίνησης όπου είχαν αναπτύξει ένα διάλογο για το θέμα και είχαν δηλώσει το παρών. Μάλιστα, με χιλιάδες μηνύματα κάνουν λόγο για χουντικές πρακτικές.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραγωγή αυγών. Οι εικόνες είναι λίγο σκληρές!!!


Αυτό είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε η ακτιβιστική οργάνωση PETA που ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους δρόμους τα συνδικάτα ενάντια στα μέτρα



Αρχή κινητοποιήσεων χαρακτηρίζουν τα συνδικάτα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων
Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο "άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά μέτρα, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση".
Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων η ΓΣΕΕ συγκαλεί για αύριο σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες που είναι μέλη της.
Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υποστηρίζει, ότι οι αυξήσεις των φόρων οι ιδιωτικοποιήσεις οι απολύσεις ο περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα.
Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και το ΠΑΜΕ. Στις 28 Μαΐου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις


Τριάντα εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Νέα -Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» που αφορά επιχειρηματικά σχέδια φυσικών προσώπων (ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας) ή επιχειρήσεων, που έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μορφές:

- την εμπορική διάθεση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών

- την επέκταση/διαφοροποίηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους

- τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν

Από το πρόγραμμα, ενισχύονται κατά 50% έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000 έως 300.000 ευρώ για το τομέα της μεταποίησης ή από 20.000 έως 200.000 ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδους

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο www.ependyseis.gr από τις 15.07.2011, μέχρι τις 30.09.2011.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Αφγανοί άφησαν φίδι στην πλατεία... για να κλέψουν

Πολυμήχανοι" αποδεικνύονται οι Αφγανοί μετανάστες που έχουν σκοπό να προβούν σε διάφορες κλοπές.
Αυτό που συνέβη χθες σε καφετέρια της πλατείας Ολγας στην Πάτρα, δεν έχει προηγούμενο! Εντρομοι οι θαμώνες διαπίστωσαν πως κάτω από τα τραπέζια τους κυκλοφορούσε... ένα φίδι! Σηκώθηκαν και άρχισαν να ουρλιάζουν, επιστρέφοντας όμως διαπίστωσαν πως ορισμένα από τα αντικείμενα που είχαν εγκαταλείψει στα τραπέζια... είχαν εξαφανισθεί (όπως κινητά τηλέφωνα και τσάντες). Σύμφωνα με όσα είπαν, νωρίτερα είχε εμφανιστεί ομάδα Αφγανών. Οι μετανάστες άφησαν το φίδι στην Πλατεία, και αφού προκάλεσαν αναστάτωση, αποδείχθηκαν "πονηρότεροι" του όφεως!

:http://dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυαλί μέσα σε γιαούρτι γνωστής εταιρείας

Σε ελέγχους προχωράει ο ΕΦΕΤ έπειτα από καταγγελία για την ύπαρξη γυαλιού μέσα σε επιδόρπιο γιαουρτιού (ADVANCE με φρουτόκρεμα αχλάδι - βερίκοκο) της εταιρείας ΔΕΛΤΑ. Ο οργανισμός διενήργησε ελέγχους και δεν διαπίστωσε παρόμοιο περιστατικό, ενώ ελέγχθηκαν και οι εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Ο ΕΦΕΤ καλεί το καταναλωτικό κοινό που έχει στην κατοχή του το παραπάνω προϊόν, με ημερομηνία λήξης την 29η Μαίου, να μην το χρησιμοποιήσει για προληπτικούς λόγους.






Πηγή :http://www.newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφονική επίθεση μέσω Facebook

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 29χρονου στο Κορωπί.Η παθολογική ζήλια ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο για τη δολοφονία 29χρονου Έλληνα, που έγινε πριν από ένα χρόνο, στο 40ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στο Κορωπί, σε ενέδρα που του είχαν στήσει ο δράστης και η παρέα του.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και προχθές ο δράστης που, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 26χρονος Αλβανός, συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο.

Για συνέργεια κατηγορούνται ακόμη δύο νεαροί και μια 23χρονη, όλοι υπήκοοι Αλβανίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 26χρονος Αλβανός ζήλευε παθολογικά την πρώην φίλη του, με την οποία θεωρούσε ότι είχε ερωτική σχέση το θύμα. Για το λόγο αυτό, ο δράστης -με τη βοήθεια της 23χρονης- δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο facebook, με σκοπό να παρασύρουν το θύμα σε συνάντηση σε κάποια ερημική τοποθεσία. Πράγματι, η 23χρονη κατάφερε να πείσει το θύμα να συναντηθούν στο 40ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, όπου όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του ο δράστης τον πυροβόλησε πολλές φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Προχθές, ο 26χρονος εντοπίστηκε σε παραλία του Αλίμου, αλλά όταν είδε τους αστυνομικούς έπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει κολυμπώντας. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν μέσα στο νερό και κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Ο δράστης οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα.





Πηγή :http://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στο Πυρί Θήβας 25χρονος για διακίνηση ηρωίνης



  
altΚατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αντιμετωπίζει 25χρονος κάτοικος του οικισμού Πυρί Θήβας.
Ο νεαρός συνελήφθη μετά από εκτεταμένη επιχείρηση του τμήματος Ασφάλειας Θηβών σε συνεργασία και με την αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας, στο σπίτι του. Εκεί στην αυλή βρέθηκαν θαμμένες 3 συσκευασίες που περιείχαν 1,5 γραμμάρια ηρωίνης. Νωρίτερα ο 25χρονος μόλις αντελήφθη την αστυνομική επιχείρηση είχε προλάβει να καταστρέψει μια ακόμη συσκευασία που περιείχε 9,5 γραμμάρια ηρωίνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη..

Για την ακρίβεια την δεύτερη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη κατέχει η χώρα μας για την αμόλυβδη βενζίνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΠΑ.. Πρώτη είναι η Ολλανδία.. Μπορεί η τιμές του αργού πετρελαίου να πέφτουν, οι τιμές λιανικής στα καύσιμα δεν ακολουθούν ανάλογη πορεία. Με βάση την...


τιμοληψία που έγινε στην αρχή της τελευταίας εβδομάδας του Μαΐου, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκαν στις χώρες:

Ολλανδία: 1,725 €/λίτρο, Ελλάδα: 1,677 €/λ, Πορτογαλία: 1,626€/λ, Βέλγιο: 1,616 €/λ, , Ιταλία: 1,55 €/λ, Γαλλία: 1,544 €/λ , Γερμανία: 1,535 €/λ , ενώ οι χαμηλότερες στη Λευκορωσία: 0,847 €/λ, το Κόσσοβο : 1,22 €/λ, το Λουξεμβούργο: 1,331 €/λ , την Ισπανία 1,34 €/λ, Αυστρία : 1,406 €/λ, κα.


Υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν στη χώρα μας με 1,490 €/λ, το Βέλγιο: 1,419 €/λ , την Ιρλανδία: 1,429 €/λ, την Πορτογαλία με 1,385 €/λ, την Γερμανία με 1,535 €/λ, την Ιταλία: 1,409 €/λ, , τη Γαλλία: 1,336 €/λ, κα και η χαμηλότερη στην Ανδόρα: 1.13 €/λ και στο Λουξεμβούργο : 1,147 €/λ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήρθε η νέα ασπιρίνη


Η Bayer ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή του δημοφιλέστατου παυσίπονου. Πρόκειται για σκεύασμα ταχείας απελευθέρωσης, που σύμφωνα με τους επιστήμονες του Γερμανικού κολοσσού ανακουφίζει από τον πόνο δύο φορές πιο γρήγορα από την κλασική έκδοση του εμπορίου. 

Η νέα συσκευασία ταχείας απελευθέρωσης που ονομάστηκε Bayer Advanced Aspirin κυκλοφόρησε στην αγορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε 500 σημεία πώλησης της αλυσίδας των Wal-Mart Stores ενώ σύντομα θα διατίθεται πλέον σε όλα τα καταστήματα σε εθνικό δίκτυο.
Το προϊόν βασίζεται σε μια νέα τεχνική που προβλέπει τον τεμαχισμό των σωματιδίων του ακετυλοσαλυκιλικού οξέος, πρωτογενούς ουσίας της ασπιρίνης, σε τμήματα που είναι 10 φορές μικρότερα με αποτέλεσμα να απορροφώνται γρηγορότερα και ευκολότερα από τον οργανισμό.
"Η νέα τεχνική επιτρέπει την επιτάχυνση της διάλυσης του δισκίου, της κυκλοφορίας του σκευάσματος στο αίμα και το σημαντικότερο του χρόνου αντίδρασης στο παθογόνο παράγοντα και της ανακούφισης από τον πόνο ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δρ.Βες Τσετναρόβσκι της Ιατρικής Κλινικής της Bayer.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι κλινικές μελέτες σε ασθενείς που υπέφεραν από πονόδοντο κατέδειξαν ότι το νέο σκεύασμα ενεργεί στο μισό χρονικό διάστημα από ότι το σημερινό προϊόν του οποίου η πρώτη εμπορική κυκλοφορία χρονολογείται το 1899.
Ο εκπρόσωπος της παρασκευάστριας εταιρείας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν σε επιστημονικές εκδόσεις.
Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η νέα έκδοση είναι και πιο φιλική με το στομάχι των ασθενών αφού η κλασική ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα έλκη όσων πάσχουν από αυτό, αλλά είναι κάτι, που όπως ενημέρωσε η εταιρεία, πρόκειται να διερευνηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαργυρώνουν την ποινή φυλάκισης με κοινωνική εργασία

Εργάζονται δίπλα μας, σε υπηρεσίες δήμων ή άλλων φορέων, για να «εξαργυρώσουν» μικρές ποινές, που τους έχουν επιβληθεί, και να κερδίσουν με την παροχή εργασίας την ελευθερία τους.Είναι ο κ. Νίκος, που σκουπίζει καθημερινά πεζοδρόμια, ο κ. Γιάννης, που περιποιείται το πάρκο, και τόσοι άλλοι, δεκάδες άνθρωποι, που προσφέρουν αμισθί υπηρεσίες, κάνοντας χρήση του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας για μικρές ποινές, αυτές, που πριν χρόνια, η αδυναμία να εξαγορασθούν, θα τους οδηγούσε στην φυλακή.
Η οικονομική κρίση αλλά και η απλοποίηση των όρων και διαδικασιών για την έκτιση ποινών μη σοβαρών εγκλημάτων, μέσω κοινωφελούς εργασίας, που εισήγαγε το υπουργείο Δικαιοσύνης, λειτούργησαν καθοριστικά για την ισχυροποίηση και αποδοχή του θεσμού. Όπως, δε, προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, το ενδιαφέρον για χρήση της ρύθμισης, τόσο από καταδικασθέντες, όσο και από φορείς, που προσφέρονται για να τους απασχολήσουν, είναι διαρκώς αυξανόμενο.
Ειδικότερα, με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου για τον «εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης» δίνεται η δυνατότητα σε καταδικασθέντες σε ποινές φυλάκισης έως τριών ετών, που αδυνατούν να πληρώσουν για τη μετατροπή της ποινής τους, να παρέχουν κοινωφελή εργασία σε φορείς, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ο νόμος, που στοχεύει και στο κρίσιμο θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών, δίνει δυνατότητα παροχής εργασίας του καταδικασθέντος και προς τον παθόντα, εφόσον ο ίδιος συναινεί.
Σύμφωνα με τον νόμο, για έναν χρόνο ποινής φυλάκισης προβλέπονται από 100 έως 240 ώρες εργασίας, για έναν έως δύο χρόνια φυλάκισης από 241 έως 480 ώρες εργασίας και για δύο έως τρία χρόνια φυλάκισης από 481 έως 720 ώρες εργασίας.
Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακοτρείο, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίνος Σκανδάμης, τονίζει:
"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, πιστεύοντας βαθιά στην αξία του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας, με τον νέο νόμο απλοποίησε τους όρους και το πλαίσιο για να τεθεί κάποιος στο καθεστώς αυτό. Πρόκειται για θεσμό εναλλακτικής έκτισης της ποινής φυλάκισης, που διευκολύνει την επανένταξη των καταδικασθέντων με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας τη "στιγματιστική" διάσταση, που ενέχει ο εγκλεισμός. Με αυτό τον τρόπο οι παρέχοντες κοινωφελή εργασία έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και να έχουν πλήρη κοινωνική και εργασιακή δραστηριότητα".
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αιτήσεις καταδικασθέντων για την παροχή κοινωφελούς εργασίας αυξάνονται διαρκώς, κάτι που ασφαλώς σχετίζεται τόσο με την ηπιότητα του μέτρου, όσο και με την οικονομική κρίση, που φέρνει πλέον συχνότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης πολίτες -εμπόρους, βιοτέχνες κ.α- για οικονομικά αδικήματα, με ποινές τις οποίες αδυνατούν πλήρως να εξαγοράσουν.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των εισαγγελιών της χώρας που διαθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι αποφάσεις για παροχή κοινωφελούς εργασίας το 2005 ήταν 131, το 2006 156, το 2007 130, το 2008 214, το 2009 409 και το 2010 778, ενώ αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός για το 2011, οπότε εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις. Σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευθύνη για την επίβλεψη της κοινωφελούς εργασίας 53 επιμελητές Κοινωνικής Αρωγής.
Ο κ. Σκανδάμης τονίζει ότι αντίστοιχη ανταπόκριση έχει ο θεσμός και από φορείς που πλέον επιθυμούν να εντάσσουν καταδικασθέντες σε υπηρεσίες τους. "Παράλληλα, αυξήθηκε πανελλαδικά ο αριθμός των φορέων που υποδέχονται άτομα για παροχή κοινωφελούς εργασίας σε 285, γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα αντίληψη για τους καταδικασθέντες, μακριά από προκαταλήψεις του παρελθόντος", λέει.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για δήμους σε όλη την Ελλάδα, νοσοκομεία, ΜΚΟ, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας, ως συνέχεια εκείνου της μετατροπής της ποινής, εφαρμόζεται πολλά χρόνια τώρα σε πολλές χώρες του κόσμου και φαίνεται πως αποτελεί αποτέλεσμα μίας μεγάλης συζήτησης, που ξεκίνησε στον δυτικό κόσμο πριν δεκαετίες και εντάθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχετικά με τη φυλάκιση και τις επιβλαβείς συνέπειες του μέτρου σε πρόσωπα χαμηλής και μεσαίας παραβατικότητας. Τότε αναπτύχθηκε τάση για μείωση στη στέρηση της ελευθερίας και αναζήτηση άλλων τρόπων και μεθόδων, πιο ήπιων, λιγότερο επιβαρυντικών για την προσωπικότητα και την ψυχολογία προσώπων «ελαφριάς παραβατικότητας».
Από τη δεκαετία του 1960 ακόμα, η Βρετανία ξεκίνησε να καθιερώνει την παροχή κοινωφελούς εργασίας για περιπτώσεις καταδικασθέντων σε μη σοβαρά αδικήματα.
Η φιλοσοφία της παροχής κοινωφελούς εργασίας είχε εισαχθεί στη γηραιά Αλβιόνα από το 1600, οπότε η βασίλισσα εισήγαγε ως ποινή, για περιπτώσεις καταδίκων επί μεσαίας βαρύτητας αδικημάτων, την παροχή υπηρεσιών στο Ναυτικό.
Στην Ελλάδα η δυνατότητα μετατροπής της ποινής κράτησης σε χρηματική ποινή, ή πρόστιμο, θεσμοθετήθηκε επί κυβερνήσεως Βενιζέλου το 1911, με στόχο να αντιμετωπίσει τα μειονεκτήματα «των βραχυχρονίων κατά της ελευθερίας ποινών», ενώ το 1924 πρωτοεμφανίστηκε σε σχέδιο για τη σύνταξη του Νέου Ποινικού Κώδικα η παροχή προσωπικής εργασίας σε περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής χρηματικής ποινής.
Ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας συντελείται ουσιαστικά το 1991, με όρους, ωστόσο, που ουσιαστικά δεν διευκόλυναν την εφαρμογή του. Σταδιακά έγιναν αρκετές βελτιωτικές παρεμβάσεις, χωρίς όμως να διακρίνεται η σταθερή επιθυμία του νομοθέτη να διευκολύνει, τα μεμονωμένα πρόσωπα στο να αποφύγουν τον εγκλεισμό, αλλά και το κράτος στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των φυλακών με την αντίστοιχη εκτίναξη του κόστους συντήρησης.
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου, που κρίνεται ως θετική στην αντιμετώπιση αυτής της παραμέτρου ήρθε σε χρονική στιγμή που τα χωρητικότητας 9.000 θέσεων σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας φιλοξενούν σχεδόν 12.000 κρατούμενους.








Πηγή :news247

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 1 Ιουνίου οι εκλογές στον Ε.Σ. Λιβαδειάς






Τετάρτη 1 Ιουνίου οι εκλογές στον Ε.Σ. Λιβαδειάς

Ο  Εμπορικός  Σύλλογος  Λεβαδείας  ενημερώνει  τα  μέλη  του  ότι  θα  πραγματοποιήσει  εκλογές,  για  την  ανάδειξη  νέου  Διοικητικού  Συμβουλίου,  την  Τετάρτη,  01  Ιουνίου 2011,  στα  γραφεία  του  συλλόγου,  Στρ. Ιωάννου 24 ,  από  τις  09.00π.μ.  έως  τις  19.00μ.μ.
    Οι  συνάδελφοι  οι  οποίοι  προτίθενται  να  καταθέσουν  υποψηφιότητες  έχουν  την  δυνατότητα  μέχρι  την  Τετάρτη,  25 Μαΐου 2011 ,  στα  γραφεία  του  Συλλόγου,  έως  τις  20.00μ.μ., σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή – Συγκίνηση και γλέντι στον Συνοικισμό Θήβας!!!

Γιόρτασαν τους προστάτες τους Κωνσταντίνο & Ελένη…
alt
Την βούληση της Δημοτικής Αρχής «να αποκτήσει ο Συνοικισμός την παλιά του αίγλη» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων της Ένωσης Μικρασιατών προς τιμή των προστατών των προσφύγων Κωνσταντίνου & Ελένης.
Στην αθλητική εκδήλωση του Σαββάτου, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου,

οι αθλητές του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και οι Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας έτρεξαν στους δρόμους του Συνοικισμού, στέλνοντας το μήνυμα της αλλαγής της εικόνας της ιστορικής συνοικίας.
Παρών ήταν και ο Μικρασιάτης Δήμαρχος Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας, οι γονείς του οποίου είχαν κατοικήσει και στον Συνοικισμό, στον οποίο ο Δήμαρχος Θηβαίων χάρισε το βιβλίου του Γ. Τσεβά «Η ιστορία των Θηβών, ενώ στους επικεφαλής των Συλλόγων απένειμε αναμνηστικά δώρα..
.insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψαλίδι» σε συντάξεις και επιδόματα αποφάσισε το υπουργικό!!!

Δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους θα δει μια μεγάλη κατηγορία φορολογούμενων πολιτών, μετά τα νέα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα επιβληθούν νέες περικοπές στις υψηλές συντάξεις, αυξήσεις εισφορών, ενώ τα επιδόματα θα αναπροσαρμοστούν.
Νέα εισφορά στις επικουρικές συντάξεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο των επικουρικών συντάξεων θα επιβληθεί κλιμακωτά μια νέα αναδιανεμητική εισφορά, τύπου ΛΑΦΚΑ, με εφαρμογή ήδη από την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, θα επιβληθεί ειδική εισφορά στους ασφαλισμένους που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου και είναι κάτω από 60 ετών.
Επίσης, αναμένεται ότι το εφάπαξ θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 10%. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί το τρέχον έτος, αλλά από τις αρχές του 2012.
Την ίδια στιγμή, στα ταμεία που αντιμετωπίζουν ελλείμματα, οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.
Πλαφόν στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ
Επίσης, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ.
Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένη κατά 1% εισφορά αλληλεγγύης υπέρ του ΟΑΕΔ, που θα επιμεριστεί κατ’ ισομοιρία σε εργαζόμενο και εργοδότη, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί παρόμοιο μέτρο και στον δημόσιο τομέα.
Μεγάλη μείωση αναμένεται ότι θα υπάρξει και στον αριθμό των δικαιούχων κοινωνικών επιδομάτων, καθώς για τη λήψη τους, θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου-Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου:Δελτίο τύπου 1ου ποδηλατικού γύρου‏

Δήμος Αλιάρτου                               
Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου

1ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου

Την Κυριακή 22 Μαίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος της πόλης. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία μια και πάνω από 400 άτομα κάθε ηλικίας από την Αλίαρτο αλλά και τα άλλα διαμερίσματα του Δήμου μας, δώσαν το παρόν και ποδηλάτησαν.
Ο στόχος της εκδήλωσης διττός.
Αφενός η προβολή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ψυχαγωγίας.
Αφετέρου η γνωριμία όλων των εφήβων και νέων αλλά και πιο μεγάλων του Καλλικρατικού μας Δήμου.
Οι σκοποί της ομάδας “Έχεις ποδήλατο; Πάμε μία βόλτα” που είναι οι ομαδικές ποδηλατικές πορείες, η διεκδίκηση των δημόσιων χώρων που αναλογούν στο ποδήλατο και η αλλαγή κουλτούρας τόσο από τους πολίτες όσο και από τους θεσμικούς φορείς μετουσιώθηκε σε έναν ποδηλατικό γύρο της πόλης μας που δεν είχε προηγούμενο και ήδη ο πρώτος και ο τρίτος σκοπός, μπορούμε να πούμε, ότι επιτεύχθηκαν.
Η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και όσους στήριξαν την εκδήλωση με κάθε τρόπο. 
Ειδικότερα:

.   Την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου

.   Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου

.   Τους υπαλλήλους του Δήμου
.  Τον κ. Λάμπρου Νίκο, ο οποίος ως ποδηλάτης, στήριξε με τις γνώσεις του και την ενέργεια του την διοργάνωση της εκδήλωσης.
.  Τον κ. Καραμάνο  που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη καθ' όλη τη διαδρομή
.   Τους εθελοντές και εθελόντριες.
.  Τους χορηγούς κ. Κορδώνη, κ. Αποστόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη για την προσφορά χυμών και νερών
.  Το κατάστημα “Ποδηλάτης” της Λιβαδειάς που προσέφερε ένα ποδήλατο IDEAL αξίας 220 Ευρώ που κληρώθηκε στο τέλος

.   Τον Δήμαρχο που ως γνήσιος ποδηλάτης συμμετείχε και ηγήθηκε της πορείας και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για την εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

. Τον αντιδήμαρχο κ. Αραπίτσα Γ. και την αντιπρόεδρο κ. Χαλιμούρδα Α. που σήκωσαν το βάρος της διοργάνωσης και του συντονισμού και τους αντιδημάρχους και δημοτικούς & τοπικούς συμβούλους για την συμμετοχή τους.

Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αλλά και να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις και κάθε πρωτοβουλία που θα δίνει χαρά, δυνατότητα επικοινωνίας, υγιούς άμιλλας και διεξόδους στα παιδιά και τους νέους μας. Θέλουμε ζωντάνια και δημιουργική δράση στην πόλη μας.
Η ομάδα  “Έχεις ποδήλατο; Πάμε μία βόλτα.” επιδιώκει και περιμένει τη διεύρυνση της για να διοργανώσει και άλλες διαδρομές.
Ο όμορφος Δήμος μας προσφέρεται για ποδηλατικές διαδρομές (εύκολες και δύσκολες) και βόλτες, αλλά και καθημερινές μετακινήσεις .
           
            Καλή συνέχεια και καλές διαδρομές.....

                                             Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας


                                                         Ψαρρά Ευαγγελία                   

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλούνται και επισήμως ΟΤΕ, λιμάνια, ΕΥΑΘ, Ταχ. Ταμιευτήριο!



 Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα
Από την πώληση του ΟΤΕ, της ΕΥΑΘ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών. Όσον αφορά στα νέα μέτρα, ύψους 6 δισ. ευρώ, αυτά θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και αφού συζητηθούν πρώτα με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το υπουργείο ανακοίνωσε και τα νέα μέτρα που θα υιοθετηθούν το 2011.
 
Οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών συμβούλων με στόχο την άμεση προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τα παρακάτω περιουσιακά στοιχεία έχουν ως εξής:
 
♦Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (OTE): Άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (put option) για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ και εξέταση της πώλησης επιπλέον 6%. 
♦Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή και περιουσιακών στοιχείων σε στρατηγικό επενδυτή
♦Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (TT): Πώληση του 34% του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ καθώς και εξέταση πώλησης επιπλέον 10% κατοχής των Ελληνικών Ταχυδρομείων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και εισόδου στρατηγικού επενδυτή
♦Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είσοδος στρατηγικού επενδυτή
♦ Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είσοδος στρατηγικού επενδυτή
♦Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) and Λιμένες Αττικής: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων Αττικής και είσοδος στρατηγικών επενδυτών 
♦Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Κύριοι Περιφερειακοί Λιμένες: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων και είσοδος στρατηγικών επενδυτών
 
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ έχουν ήδη επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για: ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.
Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε, επίσης, η δημιουργία Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια των  προς ιδιωτικοποίηση συμμετοχών και δημόσιας γης για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Όσον αφορά στα νέα μέτρα, ανέφερε πως θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και αφού υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αποτυπώνοντας και επισήμως την κυβερνητική πρόθεση για συναίνεση.
 

To πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για την τριετία 2011-2013 περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται σαφώς για μη οριστικοποιημένο σχέδιο, το οποίο προβλέπει πωλήσεις 3,5-5,5 δισ. ευρώ για το 2011, 4-6 δισ. ευρώ για το 2012 και 4,5-5,5 δισ. ευρώ για το 2013.

Περιουσιακό Στοιχείο ΕΔ (%) % διάθεσης Μέθοδος Περίοδος συναλλαγής
2011        
OTE 16% έως 16% Πώληση μετοχών Q2 2011
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 34% έως 34% Πώληση μετοχών Q2-Q4 2011
ΟΛΠ, ΟΛΘ 75% έως 75% Πώληση μετοχών Q2-Q4 2011
ΕΥΑΘ 74% έως 40% Πώληση μετοχών Q2-Q4 2011
ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος 55% - Επέκταση παραχώρησης
Q3 2011
ΟΠΑΠ 34% - Επέκταση Q3 2011
ΕΑΣ 100% έως 66% Πώληση μετοχών Q4 2011
Κρατικά Λαχεία 100% 49%-66% Πώληση μεριδίων SPV
Q4 2011
ΔΕΠΑ 65% έως 32% Πώληση μετοχών Q4 2011
ΤΡΑΙΝΟΣΕ 100% 49%-100% Πώληση μετοχών Q4 2011
ΛΑΡΚΟ 55% έως 55% Πώληση μετοχών Q4 2011
ΟΔΙΕ 100% 100,00% Πώληση μετοχών Q4 2011
Καζίνο Πάρνηθας 49% 49,00% Πώληση μετοχών Q4 2011
Άδειες Κινητής Τηλεφωνίας 100% - Πώληση δικαιωμάτων
Q4 2011
Ελληνικό Ι 100% - Πώληση μεριδίων Q4 2011
Ακίνητη περιουσία Ι 100% - Πώληση μεριδίων Q4 2011
Εκτιμώμενα έσοδα (δισ. Ευρώ):
  3,500- 5,500
   
2012        
ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος 55% έως 21% Πώληση μεριδίων Q1 2012
Εγνατία 100% έως 100% Πώληση μεριδίων Q1 2012
ΕΛΤΑ 90% έως 40% Πώληση μετοχών Q1 2012
ΟΠΑΠ 34% έως 34% Πώληση μετοχών Q1 2012
Λιμένες Ι 77- 100%
43%-66% Πώληση μεριδίων Q1-Q4 2012
ΕΥΔΑΠ 61% έως 27% Πώληση μετοχών Q3 2012
ΕΛΒΟ 51% έως 16% Πώληση μετοχών Q2 2012
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
100% έως 100% Πώληση μεριδίων Q2 2012
ΔΕΗ 51% έως 17% Πώληση μετοχών Q4 2012
Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι Ι 100% - Πώληση μεριδίων Q1-Q4 2012
Περιφερειακά Αεροδρόμια Ι 100% έως 49% Πώληση μεριδίων Q1-Q4 2012
Ελληνικό ΙΙ 100% - Πώληση μεριδίων Q1-Q4 2012
Ακίνητη περιουσία Ι, ΙΙ 100% - Πώληση μεριδίων Q1-Q4 2012
Ψηφιακό φάσμα Ι 100% - - Q3-Q4 2012
         
Εκτιμώμενα έσοδα   4,000- 6,000 
   
         
Περιουσιακό Στοιχείο ΕΔ (%) % διάθεσης Μέθοδος  
2013        
Άλλες τραπεζικές συμμετοχές - 100,00% Πώληση μετοχών  
ΑΤΕ 76% Έως 25% Πώληση μετοχών  
Περιφερειακά Αεροδρόμια ΙΙ 100% έως 49% Πώληση μεριδίων  
Λιμένες ΙΙ 77-  
Ακίνητη Περιουσία ΙΙ, ΙΙΙ 100% - Πώληση μεριδίων  
Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ 100% - -  
Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 100% - Πώληση μεριδίων  
         
Εκτιμώμενα έσοδα (δισ. Ευρώ):
  4,500- 5,500
   
  enet.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

Photo for this article
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης. Γιορτάζεται στις 24 Μαΐου, γιατί αυτή την ημερομηνία του 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη Σουηδία.

Σήμερα, ο αριθμός των ευρωπαϊκών εθνικών πάρκων ανέρχεται σε 359 και αυξάνεται κάθε χρόνο με την προστασία όλο και περισσότερο φυσικών περιοχών ιδιαίτερου κάλλους ή ευαισθησίας. Τα εθνικά πάρκα της Ευρώπης προσφέρουν μεγάλη ποικιλία στους επισκέπτες τους, περιλαμβάνοντας όρη, λίμνες, ποτάμια, νησιά, δάση, στέπες, υγρότοπους κ.α. Στις περιοχές αυτές διαβιεί πλήθος διαφορετικών ειδών φυτών και ζώων, πολλά από αυτά απειλούμενα με εξαφάνιση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 24 Μαΐου...

1626: Ο ολλανδός άποικος Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει μπρελόκ και άλλα φανταχτερά μπιχλιμπίδια, αξίας 24ων δολαρίων.

1881: Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.

1883: Εγκαινιάζεται η γέφυρα του Μπρούκλιν, που ενώνει το νησί του Μανχάταν με την περιοχή Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Έχει μήκος 600 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της εποχής.

1915: Ο Τόμας Έντισον παρουσιάζει τη νέα εφεύρεσή του, μία συσκευή που καταγράφει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

1931: Γίνονται τα εγκαίνια του νέου Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών στο μέγαρο της «Δουκίσσης Πλακεντίας» επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

1956: Διεξάγεται ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Νικήτρια αναδεικνύεται η ελβετίδα Λις Άσια με το τραγούδι «Refrain».


Γεννησεις

1686: Ντάνιελ Γκαμπριέλ Φαρενάιτ, δημιουργός της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας. [θαν. 16/9/1736]

1819: Πριγκίπισσα Αλεξαντρίνα Βικτόρια. Ως βασίλισσα Βικτόρια σημάδεψε τον 19o αιώνα στη Μ. Βρετανία και η εποχή της ονομάσθηκε βικτοριανή. [θαν. 22/1/1901]

1941: Μπομπ Ντίλαν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης.


Θανατοι

1543: Κοπέρνικος, πολωνός αστρονόμος και μαθηματικός, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος.

1974: Ντιουκ Έλινγκτον, αμερικανός συνθέτης και πιανίστας της τζαζ.

2001: Μαργαρίτα Λυμπεράκη, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας. [γεν. 1919]












Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο ιστολόγιο
της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Λεονταρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνοικτή πρόσκληση από την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς... σε Νερόμυλο και Αστραδενή!





Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγύηση 70.000 ευρώ (μέσω υποθήκης) στην Αικ. Πελέκη για το Βατοπέδι...

Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 70.000 ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρ. Καλού, η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η κ. Πελέκη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της επιβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, για την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην...
 καταβάλει μετρητά.
Η κ. Πελέκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης» και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που απαγγέλθηκαν εναντίον της για τη σύνταξη συμβολαίων για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.
Η κ. Πελέκη κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο διατυπώνει τις υπερασπιστικές και νομικές θέσεις της για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαρύνουν.
Κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το Σεπτέμβριο του 2010, η κ. Πελέκη είχε υποστηρίξει ότι η όλη υπόθεση των ανταλλαγών ήταν κεντρική πολιτική απόφαση και ως τέτοια θα έπρεπε να έχει γνωστοποιηθεί από τον κ. Καραμανλή.
Η κ. Πελέκη αρνείται τις εναντίον της κατηγορίες και τονίζει πως δεν αποκόμισε περιουσιακό όφελος από τη σύνταξη των συμβολαίων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ο ''ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ'' Την Κυριακη 29 Μαιου 2011


ο Αθλητικος Οργανισμος Θηβας Διοργανωνει την Κυριακη 29 Μαιου 2011  τον Αγωνα ''ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 2011'' η Εκκινηση θα δοθει απο το Τροπαιο του Επαμεινωνδα στα Λευκτρα στις   9.00 το πρωι και ενω  οι αθλητες θα ακολουθησουν την Διαδρομη Καπαρελλι , Μελισσοχωρι , Λουτουφι , 22 xıliometra θα τερματισουν στην κεντρικη πλατεια θηβας τον Αγωνα στηριζουν οι Συλλογοι της περιοχης.
 loutoufi.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eικονες Διαλυσης στον ΑΟ ΘΗΒΑ

Μετα  την παραιτηση του προεδρου  Γιωργου Λυμπεροπουλου στον ΑΟ ΘΗΒΑ και των μελων του Δ.Σ ενας ενας αποχωρουν και οι ποδοσφαιριστες που λυνουν τα συμβολαια τους.    Με Μεγαλη εκπληξη στην σημερινη προπονηση ο προπονητης της ομαδας Αντωνης  Αυλωνιτης αντικρυσε ελαχιστους ποδοσφαιριστες που του ανακοινωσαν την αρνηση τους να μετεχουν στο Αυριανο φιλικο στην Κορινθο με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ φανερα εκνευρισμενος ο προπονητης της ομαδας ζητησε εσπευσμενα απο τον μοναδικο εναπομειναντα μεχρι τελευταια στιγμη Γενικο Αρχηγο  Γιωργο Θανασου να ματαιωσει το φιλικο.
thivaspor
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ