Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΜΟΝΣΑΝΤΟ:Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ




Η Ε.Ε. μετά από χρόνια αυστηρής γραμμής απέναντι στα μεταλλαγμένα προιόντα, αποφάσισε να ανοίξει κάποια παραθυράκια. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Η Μονσάντο. Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή. Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρετε
απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση: Την τροφή.

Το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη πιο μεγάλο, η Μονσάντο υποστηρίζει πως θα το λύσει. Πως; Με το να καλλιεργήσουμε σε πλανητική κλίμακα τους γεννετικά μεταλλαγμένους σπόρους της. Μάλιστα διαφημίζει, ότι οι σπόροι της είναι πιο θρεπτικοί και φτηνοί, συν ότι μπορούν να παραχθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι οι φυσικοί. Στην πραγματικότητα, οι σπόροι της εταιρείας είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από την πείνα!

Η Μονσάντο, έχει παρουσία σε 46 χώρες και έχει οδηγηθεί πολλάκις στην δικαιοσύνη κατηγορούμενη για την τοξικότητα των προιόντων της. Είναι αυτή που είχε δημιουργήσει την δολοφονική διοξίνη “agent orange” που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, το πυραλένιο, την αυξητική ορμόνη των βοοειδών και πρόσφατα τα γεννετικά τροποποιημένα είδη φυτών που καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές. Όλα αυτά τα προιόντα είναι επικίνδυνα μέχρι θανάτου για τον άνθρωπο και τα ζώα. Κι όμως αυτή η εταιρεία ακόμη δραστηριοποιείται και μάλιστα παρουσιάζεται ως επιχείρηση για το καλό της επιστήμης. 
Άρχισε να παράγει το πυραλένιο (PCB) μολύνοντας το ποτάμι που βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιό της με 810 τόνους αποβλήτων, χωρίς να ενημερώσει καν τους κατοίκους και χωρίς βέβαια να πάρει μέτρα. Οι επιπτώσεις του PCB στον ανθρώπινο οργανισμό; Προβλήματα στο συκώτι, στο δέρμα, αναπαραγωγικά, βλάβες στο ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα, μέχρι και αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου κατά 50%! Το 1995 μετά από έρευνες οδηγήθηκε στο δικαστήριο, απ’ όπου αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία γνώριζε από το 1966 τις επιπτώσεις! Έτσι οι κάτοικοι της γύρω από το εργοστάσιο περιοχής, μεγάλωναν τα παιδιά τους χωρίς να ξέρουν τι κακό είχε συμβεί. 
Η Μονσάντο άλλαζε μέχρι και τα αποτελέσματα των πειραμάτων της, αποκρύπτοντας καρκινογεννέσεις στα ποντίκια που χρησιμοποιούσε ως πειραματόζωα. Επίσης, όταν κυκλοφόρησε την αυξητική ορμόνη των βοοειδών-για να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος-πολλά βοοειδή αρρώστησαν και το ίδιο συνέβη και με ανθρώπους που κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γάλα. Όμως ο Οργανισμός Διαχείρησης Τροφίμων των ΗΠΑ είχε εγκρίνει το συγκεκριμένο προιόν και έστρεψε τους κτηνοτρόφους προς αυτό. 
Βέβαια η Μονσάντο είχε πάντα και την στήριξη πολιτικών. Πρώτος απ’ όλους ο Μπους ο πρεσβύτερος. Τα τεστ καταλληλότητας και ασφάλειας τροφίμων που η Μονσάντο δεν περνούσε, εξαφανίζονταν, ενώ και ο Κλίντον εφάρμοσε πρόγραμμα ασφαλείας τροφίμων που του υπέδειξε η εταιρεία! 
Πρόσφατα η εταιρεία αυτή, παρήγαγε φυτά που είναι ανθεκτικά στο φυτοφάρμακο που η ίδια δημιούρησε και κυκλοφορεί, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα, φυσικά φυτά. Έτσι όμως, αυτό το υλικό που κάνει τα γενετικά τροποποιημένα φυτά ανθεκτικά σε ένα χημικό, χορηγείται και σε όποιον τα καταναλώσει. Καταλαβαίνετε, ότι η Μονσάντο με τρόπο εγκληματικό θέλει να επιβάλλει νέες ποικιλίες, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παραδοσιακά-φυσικά προιόντα. 
Σήμερα η εταιρεία έχει την μερίδα του λέοντος στην πώληση γενετικά τροποποιημένων σπόρων, απορροφώντας και μικρές εταιρείες παραγωγής. Πολλοί αγρότες στις ΗΠΑ χρεοκόπησαν, εξαιτίας μηνύσεων της Μονσάντο εναντίον τους, που τους κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας! Κι αυτό γιατί μπορεί ένα φυτό να μολυνθεί από συγγενικό του γενετικά μεταλλαγμένο, μέσω της γύρης που μεταφέρεται. Έτσι προκύπτουν υβρίδια φυτών που έχουν τις ιδιότητες των μεταλλαγμένων. Βέβαια οι άμοιροι οι αγρότες δεν ξέρουν πως και τι έχουν πάθει τα φυτά τους και η εταιρεία τους ζητά αποζημιώσεις με την δικαιολογία πως κλέβουν την πατέντα της! Πάντα-τυχαία- η εταιρεία δικαιώνεται δικαστικά και εξαναγκάζει τους αγρότες να χρησιμοποιήσους μόνο τους δικούς της σπόρους. 

Έτσι, εκτός από τις βλαπτικές συνέπειες στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, αυτή η επικίνδυνη επιχείρηση διαλύει και τις οικονομίες. Εκτός των άλλων, αν όλοι χρησιμοποιούν τροποποιημένους σπόρους, οι παραδοσιακοί απειλούνται με εξαφάνιση, αφού δεν θα μπορούν να φυτρώσουν νέα φυτά με φυσικό τρόπο. Έτσι πρέπει κάποιος αγρότης ν’ αγοράζει σπόρους μόνο από την Μονσάντο. Τυχαίο; Σίγουρα όχι, αφού αποσκοπούν στο απόλυτο μονοπώλιο. 
Στην χώρα μας προς το παρόν έχουν αποτραπεί προσπάθειες τέτοιων σπόρων, ενώ και οι νομαρχίες έχουν απαγορεύσει την καλλιέργειά τους. Το επικίνδυνο είναι πως θέλουν να μεθοδεύσουν και στην Ευρώπη την μη σήμανση προιόντων ως γενετικά τροποποιημένα. Η επιστήμη γίνεται εργαλείο επιβολής και ελέγχου του πληθυσμού. Η Μονσάντο προσπαθεί να καθιερώσει τους σπόρους της ώστε να κάνει όλες τις χώρες εξαρτημένες από την βούλησή της όσο αφορά την τροφή. 
Με πολλούς τρόπους τα προιόντα της επιβάλλονται σταδιακά, πάντα με πολιτικές πλάτες. Αν οι καλλιέργειές της γίνουν μονόδρομος για την διατροφή μας, εκτός από τα ανυπολόγιστα κόστη για την υγεία μας, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με διατροφική δικτατορία της αγοράς. Ευτυχώς στην Ε.Ε. υπάρχει ακόμη το πρωτόκολλο βιοασφάλειας, αλλά με την ύπουλη διείσδυση του Codex Alimentarius και την ολοένα αυξανόμενη αμερικανοποίηση σε νομικό και πολιτιστικό επίπεδο, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς για το τι θα έρθει στο πιάτο μας. 







http://katohika.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Της Ισπανίας γίνεται σε ό λη την Χώρα!!!



Οι προβλέψεις μέσω Facebook μιλούν για περισσότερους από 25.000 συγκεντρωμένους
- Ειρηνική διαδήλωση από απλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών - Ανάμεσά τους και οικογένειες
- Κλειστή αυτή τη στιγμή η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας, η Πανεπιστημίου και η άνοδος της Συγγρού
- Πλούσιο φωτογραφικό υλικό - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πλήθος κόσμου έχει ήδη συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος από το κίνημα "Αγανακτισμένοι πολίτες" που δημιουργήθηκε μέσω Facebook και στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερο από 25.000 πολίτες που αντιδρούν στην συνεχή κυβερνητική πολιτική λιτότητας και επώδυνων μέτρων.
Το πληθος που εχει συγκεντρωθει μπροστα στο Λ.Πυργο βγηκε στο οδοστρωμα με αποτελεσμα αυτη την ωρα να ειναι κλειστες τοσο η λεωφορος Νικης οσο και η Μητροπολεως
ΦΩΤΟ NEWSIT Kάποιοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία
ΦΩΤΟ NEWSIT Και η μαγκούρα στη Βουλή
ΦΩΤΟ NEWSIT Και η μαγκούρα στη Βουλή
Όλοι μαζί με το έμβλημα της ανοιχτής παλάμης
Όλοι μαζί με το έμβλημα της ανοιχτής παλάμης
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα..Ξυπνήσαμε...


Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών, κυρίως ατόμων νεαρής ηλικίας, στη συγκέντρωση καθιστικής διαμαρτυρίας των ελλήνων «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα.
Οι πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ακτιβιστών, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζουν να προσέρχονται μαζικά στην πλατεία Συντάγματος και στα γύρω στενά, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στην περιοχή.

"Ξυπνήσαμε", γράφει ένα πανό, απαντώντας με έναν ιδιότυπο τρόπο στο χθεσινό σύνθημα των Ισπανών αγανακτισμένων, που φώναζαν «κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», ενώ συνεχώς αποδοκιμάζουν τους βουλευτές.
Πριν λίγο, οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν σηκώθηκε ένα τεράστιο πανό, που έφερε την ισπανική σημαία και έγραφε: «Έχουμε ξυπνήσει. Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουμε».


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρίνιο: Εξετάσεις απο την περιφέρεια στους συμμαθητές των παιδιών που πάσχουν απο τη νόσο Χάνσεν

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας μετά την ενημέρωση που είχε για τον εντοπισμό κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν σε οικογένεια, σε περιοχή κοντά στο Αγρίνιο.  


Κλιμάκιο  του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), της Δερματολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας και του Νοσοκομείου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε στο σχολείο όπου φοιτούν οι δυο μαθητές που προσεβλήθησαν από την νόσο και υπέβαλλαν σε εξετάσεις το σύνολο των μαθητών και το διδακτικό προσωπικό ενώ, ταυτόχρονα, ενημέρωσαν σχετικά τους γονείς.
Από την  πρώτη στιγμή που επισήμως διαπιστώθηκε η ύπαρξη των κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος έδωσαν κατευθύνσεις στην Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αιτωλοακαρνανίας και με ευθύνη του Προϊσταμένου Νίκου Φατούρου εκπονήθηκε όλο το πλάνο των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Στο χώρο του σχολείου διαμορφώθηκε ένα μικρό ιατρείο στο οποίο εξετάστηκαν όλοι οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό από ομάδα τριών γιατρών της Δερματολογικής Κλινικής του Π.Π.Ν.Π. με επικεφαλής τον Καθηγητή Δ. Τσαμπάο.
Να σημειωθεί  ότι τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ  που βρέθηκαν στην περιοχή συνεχάρησαν την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την άμεση αντίδραση της η οποία, όπως είπαν, επετεύχθη σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να ανταποκρίνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι κατά τόπους Υπηρεσίες.     
.newsport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κελεπούρια" για τους Τούρκους τα λιμάνια μας-θέλουν να αγοράσουν Πειραιά και θεσσαλονίκη

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Η έγκυρη τουρκική εφημερίδα Radikal στο πρωτοσέλιδο της έχει ως βασικό θέμα την απόφαση του ξεπουλήματος τις κρατικής περιουσίας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.
για τη μειωση του δημόσιου χρέους.
" Κελεπούρι απο τη γείτονική χώρα " είναι ο βασικό τίτλος της εφημερίδας που γράφει "η Ελλάδα που παλεύει με την οικονομική κρίση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα. Εχει μπει πωλητήριο απο λιμάνια μέχρι και στους αυτοκινητοδρόμους".
 
Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει οτι ήδη τουρκικές εταρείες ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποια απο τα λιμάνια που θα βγουν προς πώληση. " Θα εξετάσουμε τους όρους της πώλησης και ισως εντός 15 ημερών πάρουμε την απόφαση της επένδυσης στα λιμάνια. Η Ελλάδα είναι δύσκολη αγορά, ισως συνεργαστούμε με ελληνική εταιρεία" δηλώνει ο Νιχάτ Οζντεμίρ, διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Limak που διαχειριζεται πολλά τούρκικα λιμάνια. Η εταιρεία θα ενδιαφερθεί πιθανότατα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Προβλέπει ύφεση και υψηλή ανεργία στην Ελλάδα

Έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ, ύφεση στο 2,9%, εκτίναξη της ανεργίας στο 16% και πληθωρισμό στο 2,9% προβλέπει για φέτος ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την Ελλάδα στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Οργανισμός χαρακτηρίζει ως «απαραίτητη» την τήρηση του Μνημονίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μακροχρόνια και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Κατά τον ΟΟΣΑ, η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών και την περαιτέρω πρόοδο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με την προώθηση ευρέων μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των δυσκαμψιών στην δημοσιονομική διαχείριση, καθώς και στις αγορές εργασίας και προϊόντων.

Για το 2012, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 6,5% του ΑΕΠ, η ανεργία θα αυξηθεί περαιτέρω και θα ανέλθει στο 16,4%, ενώ η ελληνική οικονομία θα καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης (0,6%) και ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 0,7%.

Στη ίδια έκθεση τονίζει ότι το κόστος δανεισμού (spreads) της Ελλάδα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους και δεν θα υποχωρήσει μέχρι το 2012.

Οι αναλυτές του Οργανισμού ωστόσο, επισημαίνουν πως τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν είναι διατηρήσιμα αν τα επιτόκια της αγοράς παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο για πολύ καιρό, ενώ οι πολιτικές επιλογές για επαναφορά των χωρών σε έναν υγιή δημοσιονομικό «δρόμο» ενέχουν μεγάλα ρίσκα.

Όπως τονίζεται στην έκθεση του οργανισμού, οι τρεις προαναφερθείσες χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσκολίες ακόμα και αν ανταποκριθούν στους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσής τους από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. «Ακόμη και εάν οι κυβερνήσεις ανταποκριθούν στους δημοσιονομικούς στόχους, η δημοσιονομική τους θέση δεν θα είναι βιώσιμη, εάν τα επιτόκια της αγοράς παραμένουν σε τόσο υψηλά επίπεδα όσο είναι τώρα» αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Οι αναλυτές του εκτιμούν πως υπάρχουν τρεις εναλλακτικές πολιτικές αντιμετώπισης της κατάστασης, τονίζοντας ωστόσο πως και οι τρεις ενέχουν κινδύνους. Η πρώτη επιλογή είναι η συνεχιζόμενη στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ με επιτόκια χαμηλότερα της αγοράς. «Εάν όμως, κάποια από αυτές τις χώρες δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της στα προσφερόμενα επιτόκια, η συνεχιζόμενη στήριξη απλώς θα αναβάλει την αντιμετώπιση των μη διατηρήσιμων θέσεων» προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.

Η δεύτερη επιλογή είναι να αναδιοργάνωση του χρέους, κάτι όπως που θα πρέπει να γίνει για μία «πολύ εκτεταμένη περίοδο» και με χαμηλά επιτόκια ώστε να ανακτηθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα. Η τρίτη επιλογή είναι η πιο ευρεία αναδιάρθρωση του χρέους. Ο ΟΟΣΑ πάντως επισημαίνει πως υπάρχουν παράγοντες που θα πρέπει να εξεταστούν πρώτα σε αυτή την περίπτωση, όπως το πώς θα αποφευχθεί η κατάρρευση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και οι μετάδοση σε άλλες χώρες.


Newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μ. Δαμανάκη:Σενάρια απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ


Στο τραπέζι παραμένει το σενάριο για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, όπως αναφέρει η Επίτροπος Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, η οποία σε δραματική δήλωσή της καλεί σε συναίνεση και υιοθέτηση σκληρών μέτρων για να μην επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή.
Η δήλωση της Επιτρόπου έχει ως εξής:
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο.
Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του.
Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά.
Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή.
Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θήβας για ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τους 350 εργαζόμενους στην εταιρεία Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, το μόνο που κάνει είναι να δεσμεύεται χωρίς να τηρεί τις δεσμεύσεις εδώ και δέκα μήνες.
Οι εργαζόμενοι μετά από υποσχέσεις των υπευθύνων περιμένουν να εξοφληθούν και να επαναλειτουργήσει η εταιρεία και το μόνο που έχουν εισπράξει έως σήμερα είναι η κοροϊδία και η ανευθυνότητα.
Η σημερινή Διοίκηση της εταιρείας, οι οποίοι ανέλαβαν ως νέοι επενδυτές αντί να λειτουργήσουν την εταιρεία διασπάστηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα θύματα αυτού του προβλήματος να είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
Έχει υποχρέωση η κυβέρνηση άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και να σταματήσει τον εμπαιγμό της Διοίκησης εις βάρος των εργαζομένων.
Επίσης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί η Υπουργός πριν δύο μήνες για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.
Η κοροϊδία και η αδιαφορία των Διοικούντων και της κυβέρνησης πρέπει επιτέλους να τελειώσει.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να είναι σε συνεχής επαγρύπνηση.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                      Κ. ΚΑΠΟΥΛΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγανακτισμένοι πολίτες Βοιωτίας. Σήμερα 6.00μ.μ.στην Θήβα και Λιβαδειά

ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011 ΩΡΑ 6.00μ.μ
Σήμερα στις 6.00 μ.μ η ώρα, στις Κεντρικές Πλατείες της Λιβαδειάς και της Θήβας θα λάβουν χώρα ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα πα......ρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε έιδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατίσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του.Ας δείξουμε λοιπόν ότι η σημε...ρινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες,... για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.
Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.
Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και παρατάξεις. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα , στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Χώρας.

Σημείωση: Να τονιστεί πως η κινητοποίηση αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή επίθεση Περγαντά στην Γερακούδη



  απο τον Αργύρης Μπλόντζος   
alt
Επίθεση στην Πόπη Γερακούδη και την Απογκεντρωμένη Διοίκηση από τον Περιφερειάρχη Στερεάς.  Την ώρα που το περιφερειακό συμβούλιο συζητούσε το θέμα ¨Έγκριση προγράμματος δασικών έργων και εργασιών δημόσιας και μη δημόσιας δασοπονίας έτους 2011 για την Εύβοια¨ ο κύριος Περγαντάς εξερράγη.
«Είναι απαράδεκτο που εμείς περνάμε θέματα που δεν εμπλεκόμαστε καθόλου. Αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δεν είναι εδώ ο εισηγητής. Αυτό που γίνεται είναι απίστευτο τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς, που κατήγγειλε την κυρία Γερακούδη για την στάση αυτή.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέρ δημοψηφίσματος η Β.Τσόνογλου


Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο 2 τάχθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Β. Τσόνογλου, μιλώντας το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ. Την άποψη της έχει καταθέσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Η κ. Τσόνογλου δήλωσε προβληματισμένη για τα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, απέφυγε όμως να απαντήσει για τη στάση που θα τηρήσει  στη Βουλή όταν αυτά συζητηθούν.
Ενώ για μια ακόμη φορά τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών με το σκεπτικό οτι θα δημιουργηθεί κατάσταση αναταραχής στη χώρα.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ